düzeltme nerde biter bilmem ama 2 yıl sonsa 3 hanelilerde olur..
Printable View
düzeltme nerde biter bilmem ama 2 yıl sonsa 3 hanelilerde olur..
Cuma kapanış sonrası gelen Kap haberi ile sıkıntısı bitmiş Kcaer yeni haftaya rahat başlamalı, gelen olumlu haberleri güzel fiyatlamalı artık, 69'dan 49'lardayız.
İyi bir hafta olması dileğiyle.
Hakan efendinin hamlesinden sonra gelişmelere şüpheli bakış ve güvensizlik algısı oluşmaya başladı maalesef, mal kurumsal yabancıya geçti denildi ama şimdi o yabancı malını satar mı paranoyası başladı, hey maşallah.
Aynen. 2 seçenek var ya forumalrdaki negatif yonlendirme ile ky satacak sonra gidecek veya alan sahte kurumsal satacak teknik olarak 45 e gelecek. Bakalım. Hakkımızda hayırlısı. Endeks de 9350 kırıp 11 e hızlı giddcdk gibi. Enerjiler de başlamış gibi uzun zaman sonra, aslında Kcaer de bir bakıma enerciiii:)
Bu endekste %2.5 eksi olması hayra alamet değil, Hakan efendinin icraatları şirketin, faaliyelerinin ve beklentilerin önüne geçti maalesef.
https://www.tradingview.com/x/dcttw6CJ/
günlük
düşen tirende doğru bir hamle yaptı ama gücü yetmedi.
tabi bence.
Kredi derecelendirme kuruluşu JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. (JCR) tarafından yapılan derecelendirme sonucunda, şirketimizin Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu A+ (tr), Kısa Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu J1 (tr) olarak teyit edilmiş, görünüm stabil olarak korunmuştur.
Kredi derecelendirmesine ilişkin bilgiler ekte yer almaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
RATING BİLDİRİM FORMU
Derecelendirme Kuruluşu : : JCR AVRASYA DERECELENDİRME A.Ş.
Derecelendirilen Kuruluş :
: Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Adresi :: : Maslak Mahallesi Taşyoncası Sokak No:1/F F2 Blok Kat:2 34485 Sarıyer, İstanbul- Türkiye
Telefon ve Faks No : : 0212 352 56 73 – 0212 352 56 75
Tarih : : 25/03/2024
Konu : : SPK Seri VIII, No 51 sayılı Esaslar Tebliğinin 26.maddesi
SPK- Muhasebe Standartları Dairesi Başkanlığı’na
Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. – Kamuyu Aydınlatma Platformu
“Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.” JCR Eurasia tarafından değerlendirilmiştir.
• Düşen birim fiyatlardan kaynaklanan gelirdeki daralmaya rağmen 2023 yılında satış hacmindeki büyümenin sürdürülmesi
• Temel operasyonel kârlılık göstergelerinde ve içsel özkaynak üretim kapasitesinde iyileşme
• Analiz edilen yıllar boyunca düşük seviyede seyreden finansal kaldıraç göstergeleri
• Pozitif nakit akışı ölçütleri ve net işletme sermayesinin likidite yönetimini kolaylaştırması
• İhracat satışlarının toplam gelirler içindeki yüksek payı ve ihracatın coğrafi çeşitliliği
• Türkiye çelik sektöründeki yenilikçi Ar-Ge merkezlerinden birine sahip olma, sürdürülebilirlik yaklaşımı ve Turquality
programına katılım ile sektörde farklılaşan konum
• Kurumsal yönetim uygulamalarına uyum düzeyinde iyileşme
• Sektörde uzun süreli varlık ve deneyim ile uluslararası kalite standartlarına uygunluk
• 2023 yılında azalmasına rağmen kârlılığı belirli ölçüde baskılayan finansman giderleri
• Nakit dışı yeniden değerleme kazançlarının aktif büyüklüğü ve özkaynak büyümesine katkısı
• Öncü ekonomik göstergeler küresel çapta ekonomik yavaşlamaya işaret ederken, miktarsal sıkılaştırma tedbirlerinin yurt
içinde tüketim artışını kısıtlamayı ve yumuşak iniş sağlamayı hedeflemesi
Esas itibariyle yukarıdaki hususlar kapsamında “Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.”nin Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi
Rating Notu ‘A+ (tr)’ olarak teyit edilmiş olup diğer tüm notları aşağıdaki şekilde oluşmuştur.
NOT: JCR AVRASYA DERECELENDİRME A.Ş. derecelendirmeleri, bir menkul kıymetin ve/veya ihraççının kredi itibarına ilişkin objektif
ve bağımsız görüşler olup herhangi bir menkul kıymetin satın alınması, tutulması, satılması veya kredi verilmesi tavsiyesi olarak
değerlendirilmemelidir. Derecelendirme raporları yayımlama tarihinden itibaren aksi belirtilmedikçe 1 yıl geçerlidir. Ara dönem
gözden geçirmelerin geçerlilik tarihi, orijinal raporun geçerlilik tarihini aşamaz.
Saygılarımızla,
JCR AVRASYA DERECELENDİRME A.Ş.
Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu : A+ (tr) / (Stabil Görünüm)
Kısa Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu : J1 (tr) / (Stabil Görünüm)
Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Kurum Kredi
Rating Notu
: BB / (Negatif Görünüm)
Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Kurum Kredi
Rating Notu
: BB / (Negatif Görünüm)
Uzun Vadeli Ulusal İhraç Notu : -
Kısa Vadeli Ulusal İhraç Notu : -
https://i.hizliresim.com/gi2cj5x.png
10 dakikalık grafik de 100 / 200 günlükleri yukarı kestiğinde alırım aşağı kestiğinde satarım en az 5 / 6 saat altında veya üstünde kalması gerekiyor bu şekilde uygulayınca muhakkak kazanılıyor 26 52 de aldırmış 63 90 larda sattırmış buna uymaya çalışıyorum borsada her yatırımcı kendi bildiğini yapar kazanırsa kendine ve kaybederse de kendine
yatırım tavsiyesi değildir
https://i.hizliresim.com/aerl5mr.png
https://i.hizliresim.com/4s0fulw.png
12 500 milyon lotlar iş bankasına kote olmuş iş yatırım değil . y t d
Alıntı Originally Posted by derinlik 05/09/2023
temel ,beklentiler ,sektör her şey rasyonel tamamda; ''patron faktörü'', bunu atlamayın paydaşlar..25 yıllık bist geçmişim bana bu patfon faktörünün temelde tahtayı belirledigini ögretiledi..örnek doğan grubu,ülker grubu ,zorlu grubu vs..özcesi ben bu tahta yapıcısını sevmedim,zaman maliyeti açımdan taşınır degil..ilk fırsatta ...kendime monologtur,yatırım tavsiyesi falan içermez..rastgele..
zaten o tarihlerde bu sakat patrondan dolayı tradeye başlamıştım..adam bildiginiz vasat ç..kal..
Geçen hafta yabancı kurumsalcıya 49.70 ile 12.500 m mal satılmadı mı, bu kadar zarara nasıl izin verirler, görünen var bir de görünmeyen, gel de güven şimdi.
Gaydırı gubbak kocaer...
Zaten gün içi+4 gösterip -2 kapatmasindan anlamaliydik . Demek ki alan yabancı kurumsal görünümlü patron gibi. Yazık ettiler . Neyse bir film daha bitti benim için kalanlara selametler bol bereketli kazançlar yine zarar yeniden zarar...
Sevgili kekoya emekleri için ayrıca teşekkür ederim. Son 65 ten almasam karla kapatiyordum defteri ;) Ama nereden bilecektik ki patron cakallligini. Keko başkan yeni hisse olursa İns biz de gorurruz :)
ben de çok üzgünüm arkadaşlar...ama buna rağmen pozisyonumu bozmuyorum...yeni bir hisse olarak da megmt de kademeli alışları uygun görüyorum...ekonomiler canlanıyor...bakır emtiası değerlenecek...özelikle de ince süper tel üreten şirketler...tabi kocaer de bu süreçte çok değerlenecektir...basit bir ereğli bile yakın geçmişte 5 tl den ralli yaparak 35 tl yi görmüştü...katma değeri yüksek bir ürün üreten kocaeri olası rallide düşünemiyorum..o yüzden de bıkmadan devam...
Bugün de %2.5 düştü, hissedeki düşüşler de katma değerli oluyor maalesef, tam da baskı unsuru kalktı diye düşünüyorduk.
gün sonunda kcaer hikayesinde olan biten : hakan kcaer ve elemanı tahta yapıcısı ; hisseyi 20 lerden yedire yedire 69 lara getirip son vurgunuda 12.5 milyon lotu boşaltarak tamamladı.yabancı kurumsal falan hikaye..şimdi 12.5 miyon lotun likiditesinide tezgah altı mevduatla anlaşıp en az yüzde 65 le bağladı...ama bu piyasada tilkiler zkştikleri yeri en az bir kaçkez ziyaret ederler ,bir süre sonra bir daha gelecektir ,çünkü kolay paranın farkına vardı çkal..şöyle söyleyebilirimki bistt'e koç grubu dışında bu oyunların dönmedigi tahta yok gibi..bu çıkarımım özellikle temettü emeklilik palavrası dünyasında yaşayanlara gelsin..doygunluğa gelen hissede realize olmadan enflasyon üstü getiri çok güç..tüm bunların dışında kcaer işi bilenlerin elinde ve deger üretim hızı düşmeyecek ama işte şu sonradan görme çapsız vasat patron izin verirse..
12.5 m X 49.70= 621m alan kurumsal yabancının aklı yok mu acaba, 2 lira aşağı geldi zarar bakın.
Bu parayla yeni şirket kurulur be, biz de 1 lira yükselsin diye kıvranıp duruyoruz.
Kurumsal olmayan, trade etmeyen, hamallık yapan küçük yerli yatırımcıyız, katma değerine vurulduk ama patrondan dayak yedik.
Sn harun ,artık nereden döneceginin yani teknigin bir önemi kalmadı,önemli olan operasyonun sonraki ayağının ne olduğu ki ben fiyat olarak altta 45 'e dayanıp (endexte yatay yukarıya bağlarsa) tekrar 55 lere kadar düzeltmesini bekliyorum.elimde olsa buralardan satmam artık ve sat-al da denemem..buralardan mallananların realizasyonlarıylada geçer bir süre o arada mal çıkmaya çalışan biri yukarı sürecektir ,verilip çıkabilinir,yada 2025 ortaları beklenir ..ytd..
https://www.tradingview.com/x/ZDKySfk1/
günlük
umutla beklediğim fibo seviyeside kırıldı..
tabi kırıldı demek için erken daha..
yarın 45 tl iki önemli tirendin kesiştiği yer..
orasının taş gibi desdek olmasını bekliyorum..
orasıda kırıldımı hakuna matata
yani artık nerede durursalar formasyonu çalışır.
bence 45 tl ve altı şahsen ve bence kademeli yeni alımlar için uygun olabilir.
tabi bence.
Bey efendi malını sattıktan sonra tahtayı kendi haline bıraktı, ne bir haber ne de başka bir şey, bu kadar düşüşe tepki bile veremiyor artık, bunu da yazdık bir yere, kurumsal yabancı ve satış fiyatına bakılırsa normal değil bu düşüş.
Son dönemde o kadar düştü ki tavanı bile 50 olamıyor, umarım ki dönüşü de uzun ve sert olur.
arkadaşlar burada araştırarak, bilgi ve itidalle yazan arkadaşlara öncelikle çok teşekkür ederim, bir konuyu anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum, patron herşeyin yolunda seyrettiği zaman bu operasyonu neden yaptı, sadece paraya ihtiyacı olduğu için mi ? kendi dinamiklerine bıraksa daha da yükselirdi ve daha büyük vurgun yapardı, bir de 12.5 M lot büyük ihtimalle bizim bıyıklı yabancılarda gibi.. 20 yılı aşkın süredir borsadayım, genelde gördüğüm o ki, operasyon yiyen kağıt uzun süre belini doğrultamıyor, inşallah öyle olmaz, çünkü buradaki birçok kişi gibi ben de kağıda aşık oldum ve kazancım ciddi oranda eridi..
https://i.hizliresim.com/5rftbhb.png
12 500 milyon lotlar en sonunda patron yatırım fonlarına gönderdi . y t d
herkesin morali bozuk dostum..70 lerden buralara...trade etmeyenler ve uzun tutanlar kafayı yiyiyor...o yüzden de yazacak mecal kalmadı bawer dostum...
https://www.tradingview.com/x/jDBlLk4m/
günlük
bu desdekler aşşağı kırmadıkca moral bozmaya gerek yok
yol belli hedef belli.
tabi bence.