O santrali kapatın AQ. Gidin seracılık yapın. Almanya ya domates ihraç edin
Printable View
O santrali kapatın AQ. Gidin seracılık yapın. Almanya ya domates ihraç edin
santral %60 verimlilikte çalışırsa ki bu kadar dur kalk ile bu verimliğe ulaşması çok zor. Bu durum da trcas MW başı maliyet 4000 tl olur.. Ptf tavan 4800 tl , ile eylül ayı ortalama 4000 tl der isek ve trcas ay boyu full çalışırsa anca maliyetine satar. dDoğalgaz için kredi kullanacam dersen Faizler %13 ama bankalar %30 dan aşağı kredi vermiyor..
4400 ortalama ile trcas satacak ki anca para kazansın.. cermenler yine tavan fiyatlara yakın saatlerde santrali calıştırcak gibi.
Yarının PTF ler gelmiş. Neredeyse full tavan
https://twitter.com/brs_ylmz/status/1565279053678010369?s=21&t=9KtqtlIUkHjrPGnKD6B8XA
Dxy yıktı geçti her yeri.. Ons- petrol- borsalar 👎
Bana TSKB demeyin sinirlerim oynuyor :) 1.5 ayda %170 gitti bu kadarını dede bile yapamaz :) Aynı dönemde TURSG %40 AKBNK %48 getiri yaptı. Bizim borsa iyiden iyiye oyun yerine döndü. Hangisi ucuz kalmış hangisi geride kalmış bir önemi yok şu anda. Atı alan Üsküdar'ı geçiyor.
MAC son 1 yıl getiri TEFAS'ta %150 görünüyor. Son 2 ayda iyiden iyiye coştu. Benim fona ilk girdiğim 2019 yılında fon fiyatı 0,020 veya 0,025 gibi bir rakamdı. İBB seçimi iptal edildikten sonraki zamanlarda ve Türkiye sınır ötesi operasyon için Suriye'ye girdiği zamanlarda borsanın düştüğü dönemlerde yüklü alımlar yapmıştım. Şimdi fon fiyatı 0,15'e dayanmış. O günden bugüne getiri %600-%750 gibi bir oran. Akıl alır gibi değil. Buffett gibi eski fon yöneticilerinin getirilerinde bilmemkaç yılın kümülatif getirisi %25000 gibi abuk subuk rakamlar oluyor kitaplarda. Bizim fon da oraya doğru gidiyor. Hele enflasyon böyle yüksek devam ederse, bu gidişle %100 getiriye eh işte idare eder demeye başlayacağız. TEFAS'ta Hisse Senedi Şemsiye Fonu ve Hisse Senedi Yoğun Fon seçip 1 yıllık getiriye göre sıralayınca, son 1 yılda %100 üstü getiri sağlayan 48 fon var görünüyor. Maşallah.
Sizi gidi brentcilerrr.
Sesiniz çıkmıyoo😂😂
Kapatsammııı
Kapatmasammmıı
Işık Ökte'nin banka rallisi hakkındaki yorumları. Biraz da gübre enerji madencilik hakkında.
https://youtu.be/4F2fmpa4Bvg
21 Ağustos dan sonra santral üretimi biraz istikrara kavuşmuş.. Toplam aylık üretim 180k mw. Burda nerden baksanız dipte 70m tl gibi kâr edilmeli diye düşünüyorum..
Eylül ayına bakmak lazım. Hafta içi günlük 10 saat tavan serileri yakalanırsa, Ağustos un üzerinde üretim yapabiliriz..
Dün tüm enerjiler artıda kapadı. Alarko nerdeyse tavan yaptı… Artan maliyetler, PTF lere ve tüm abone gruplarına birim maliyet olarak yansıtıldığı sürece sorun yok. Burda Alarko ( 100 dolar kömür hedge maliyeti) yine ön plana çıkıyor..
Dün yurtdışını %2 eksilerden, kapanışta yataya getirmişler. Pozitif bizim için. Turco ne yapar bilmiyorum…
Ons 1680
Btc 20,000
Petrol 90 dolar
Fed in ,50-,75 faizi ne kadar fiyatlandı bilmiyorum ama bir tur daha satış gelebilir riskli varlıklara.. Yıl sonuna kadar 3 toplantı var( Ekim hariç) bu 3 toplantıda da Fed in faiz arttırması muhtemel. Belki yıl sonu %4 olur fonlama faizi…
MAC Ağustos ayı raporu gelmemiş hala… Orda Haydar beyin yazdığı aylık kısa özet oluyor. Onu merak ediyorum. Ayrıca rotasyona bakmak, yeni şirket veya poz arttırma/ azaltma var mı, ona bakmak lazım
Tradingview verilerine göre Mac fon 1 aylık en iyi performans sergileyen 5 şirket;
Tskb %104
Hulk %75
Trcas %60
İşctr %54
Migros %45
Sene başından beri en iyi 5 şirket; ( fona giriş tarihinden bağımsız aldım)
Tskb %265
Trcas %217
İşctr %142
Pnsut %140
Migros %109
Alarko- Thy- isgyo halen taşıyor olsa, Haydar beyin büstünü dikerlerdi borsa binasının üzerine 😂