Sirket lotlari takasta citi ye gecmis gorunuyor 3,2m u
Printable View
Sirket lotlari takasta citi ye gecmis gorunuyor 3,2m u
Guclu bir kapanis yaptik,yarin daha volatil bir seans bekliyorum,iyi mali silkeleyerek toplamak huylaridir,bayagi silkelediler ama bi seans daha var psikolojiye oynayacaklari
Enflasyon muhasebesi konusu olmasa 20 milyar net kar cepte derdim. Şu enflasyon muhasebesi işi hesap yapmayı imkansızlaştırdı. Enflasyon muhasebesi genelde borçlu şirketlere yarıyor sanki. Doas maşallah ömründe hiç borç yüzü görmedi.:cool:
Ford çok borçlu idi efsane bilanço geldi
Kasasında para olan Tofaş çok daha zayıf geldi
Genelde borçlu şirketler iyi bilanço gönderiyor
En son örneğide ülker ve rygyo idi ikiside çok iyiydi
Yüksek temettü verecektir Doas yine. Çünkü yüksek temettüden en çok doğuş holding nemalanıyor ondan vazgeçmezler. Temettü yanında yüksek bedelsizde verebilir araştırdım herhangi bir mani yok
Yönetim kurulu kararıyla bir sefere mahsus tavan aşılabiliniyor. Sonrasında genel kurulda tavan artırılıyor. Arkadaşlarda yazmış zaten bir mani yok yüksek bedelsiz vermesine. Tüpraş örneğide var zaten önümüzde
Kısa vadeyi bilemedim ama yilsonuna dogru bu ederi olan yerleri görür diye düsünüyorum.,350/400 araligi..Niye..? Zira ulkede ekonomik kriz etkileri olmasina ragmen ust duzey para kazanan bir kesim varki bunlar potansiyel musteri..Bugun haberlerde gorece iyi bir restoranda iftar menusunun 1200/1600 tl arasinda oldugunu ve bir haftalik rezarvasyonlarin dolu oldugu soyleniyor.Bir gece bir iftara ailesi ile( 4 kisi diyelim) 4800 tl odeyen adamin arabasida o olcekte bir araba olmali..Zengin dolu dizgin yasarken emekli isci asgari ucretli halk ekmek ve kent lokantalari kuyrugunda..Yani Dogus gurubu havada karada 120/140 arasi arac satar...Diger gelirlerde cabasi( Tuvturk.Servisler.DGGYO.VS.)
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yıl sonu için 350-400 rakamı çok mütevazı olmuş bence.:notr:
%70 resmî enflasyon olan bir ülkede hemde.:yes:
Zaten 7,8 aydır 250-300 arasında geziyor. Yıl sonu 500 tl üzeri olması lazım ki para kazanmış sayilalim.
Yilsonuna dogru diye düsündüm.Yil sonu rallisi haric.[emoji3]CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Garanti den Gedik e, oradan Citi ve Deutcshe ye giden mallar.:bravo:
https://x.com/bahadrd48395049/status...f6mGFGF8Cmn8XA
Emre özpeynirci bu ayda rekor araç satışı bekliyor 115-120 bin
Ocak rekor şubat rekor martta rekor gelirse
2. Çeyrek 2 milyar olan nakitler 3. Çeyrekte 8 milyara çıkmış bu çeyrekte aynı oranda artsa 14 milyar olur.
3 ay rekor üstüne kasada tarihi nakitler üstüne 2 milyara yakında hisse satışından geldi ilk çeyrekte güzel bir bilanço gelir gibi son çeyrekte çok güzel araç satışı yapıldı üstüne kasadaki nakit çok yüksekti bilinmeyen tek şey enflasyon muhasebesi etkisi ne kadar temettü verilecek geçen sene 3 taksit verdi bedelsiz verilecek mi bakalım neler olacak
Elektrikden R yapmaya başlamışlar bile.:)
https://www.bloomberght.com/otomobil...ltuyor-2349326
Bugün sizi şüpheye düşürecektir bu tahta düşmeyin.:kmk:
Bilanço kötü mü gelecek dedirttecektir demeyin.:yes:
3.5 fk ile en kötüyü fiyatlamış zaten bunu bilin.:rules:
9 gün bayram tatili geliyor , bayram öncesi nakite geçmek ve faizden faydalanmak için basabilirler , dikkatli olmak lazım
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
"Hibritlerin ve tamamen elektrikli seçeneklerin yanı sıra gazla çalışan araç serileri ile daha karma bir araç sunumuna geri dönüş, sonuçta hala tamamen elektrikli bir geleceği varsayıyor, ancak benimsenme hızı önceden beklenenden çok daha yavaş.
Ford'un EV birimi operasyon müdürü Marin Gjaja, CNBC ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, "'2021 ve 2022'de gördüğümüz şey, elektrikli araçlara olan talebin gerçekten arttığı geçici bir pazar yükselişiydi. Hâlâ büyüyor ama 21 ve 22'de düşündüğümüz oranda değil" dedi.
Ford, tamamen elektrikli modellere hazır olmayan sürücülerin elektrikli araçlara geçişini kolaylaştırabilecek hibrit modellerin üretimini ve satışını önemli ölçüde artırıyor."
Metnin bu kısmından elektrikli araç üretiminden vazgeçileceğini anlamak.. Bilemedim, kafalarımız çok değişik. Petrollü araç gelecekte tarih olacak, ben de böyle yorumladım.
Sektör darphane gibi mübarek.:ok:
ÖTV Hız Kesmiyor..
Otomotivde Şubat ayı ÖTV geliri %88,9 artışla 34 milyarı aştı...
İlk 2 ayda Satışların üçte biri ÖTV'siz engelliler için araç satışı olmasına rağmen tahsilat %89,8 artışla 62,7 milyar lirayı aşmış...
Maliye Bakanlığı bu yıl motorlu taşıtlardan 498 milyar lira ÖTV geliri hedefliyor, elbette şimdilik
Çünkü alınan her 100 liralık otomobil için minimum 116 lira ÖTV ve KDV ödeniyor...
https://x.com/erolsahin_ebs/status/1...f6mGFGF8Cmn8XA
Kurtulmuşsa daha önceki en yüksek tepeye gitme ihtimali var mı sizce ?
https://i.hizliresim.com/48fuw2e.png
https://i.hizliresim.com/68eisn0.png
Doas hala geçen sene temmuz zirvesini geçemedi, ordan zaten alacağımız var. %50 oradan %50 de bu seneden dersek enflasyona yenilmemesi için fiyatın 600 tl olması lazım yıl sonu. Enflasyon üstü getiri sağlayacaksa ki sağlanması lazım 700-800 ler makul görünüyor ama Doas bu belli olmaz ne yapacağı. Bakmışsın seneye bugünler fiyatı aynı.:kmk:
Kisada dusen endekste guzel getiri verdi bu hafta,kapanisi da guclu yapacagina inaniyorum. Uzunda bilanco ile resim ortaya cikacaktir
İnfo her gün düzenli doas toplamaya başladı. Fona alıyor sanki, öyle ise daha çok alacaktır
Aklı sıra 295’i test ediyor , bu testi yapması gerekiyor idi uyuduk biraz
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bugun yolda önümde Audi station sülün gibi gidiyordu.kimbilir kac TL.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hadi bakalım, geldi çattı bilanço akşamı. 20 milyar net açıklamasını bekliyorum. Enflasyon muhasebesi etkisini göreceğiz bu akşam bilançoda
18-19 milyar kar bile gelse iyi sayarım bu enflasyon muhasebesi belasında. Hayırlısı olsun hakkımızda
karanlık odadaki işlem 900.0000 ...bitşeyler oluyor ...300 kapatmamak için herşeyi yaptılar...
bakalım bilanço gelsin...
Koç Holding çok kötü bilanço gönderdi. Doas 15 milyar gönderse bari demeye başladım bile.:)
Bu iş tam bela oldu biz hissedarlara
https://x.com/fintables/status/17686...T7g_WciuCo62VQ
Bu enflasyon muhasebesi işinden dolayı şirketlerin yaklaşık %90 kötü bilançolar gönderecek gibi görünüyor şimdiye kadar gelen bilançolardan onu anlıyoruz
Buda borsamızı maalesef çok olumsuz etkilemeye devam edecek. Haftaya merkez bankası kuru baskılamak için 5 puanda faiz artırırsa buyurun bistin cenaze namazına
Çok mu kötü bence tartışılır ama enflasyon muhasebesinin belirsizliğe ve hesaplarda yanılgılara yol açtığı bir gerçek. Karşılaştırılabilirlik ortadan kalktığı için neyin iyi neyin kötü olduğunu çözmek zorlaşıyor. Mesela kchol için aracı kurumlar ortalama 20 milyar kâr tahmininde bulunuyorlardı ama tablolara bakarsan son çeyrek zarar etmiş gibi görünüyor. Neden, enflasyon muhasebesi uygulandığı için. Şimdi rakamlar kâr beklentilerini karşıladı mı karşılamadı mı, ne kadar karşıladı soru işareti. Enflasyon muhasebesi uygulanmamış tabloları da hazırlayıp yayınlasalar iyi olabilirdi kanımca.