Dayı bundan sonra döner verir mi go go gider mi. Düğün var dayu acil para lazım
Printable View
grafik bakarken şöyle birşey dikkatimi çekti
1.06.2023.. yabtksoran...% 27,5
31.07.2023... yabtksoran..% 30
11.08.2023...% 31
1.06.2023... xu100... 490000
31.07.2023... 720000
11.08.2023... 771000
(720000-490000)/490000= % 47
(771000-720000)/720000=%7
yani yabancının haziran temmuzda % 2,5 oranda hisse senedi alışı ile borsa % 47 artmış
ağustosta % 1 orandaki hisseye % 7 artabilmiş borsa (haziran temmuz ile doğrusal orantı yapsak % 18,8 olmalı imiş )
buraya kadar matematiksek hesap idi... sıra geldi bunu yorumlamaya (onuda anlamam, sizlerde değerlendirin bir bakalım )
1. sonuç : haziran temmuzda fiyatlar ucuzdu.. % 2,5 oran alışa % 47 uçuş normal. (bence mantıklı )
2. sonuç: ağustosta yabancı hisse biriktirmeye devem etmek istiyor, bunuda ucuzdan yapmak istiyeor, bu yüzden borsayı çok yükseltmeden oranını yükseltiyor (buda mantıklı, yabancının fi tarihinde kafasından geçen 2 milyonu bizim beynimiz almaz, ralliyi kaçırıırz )
3.sonuç : şimdilik bu kadar kar yeter, bu fiyatlar kısa-orta vade için makul diyen yerliler yabancıya biraz mal yediriyordur ki, fiyat çok yükselemiyordur (bu % 10 ihtimal, çünkü ben yabancının İMKB yi artık alacaklarını düşünüyorum )
% 64 ten % 30 a düştü yabancı payı
borsa 120.000 den 750.000 e geldi...
yabancı şuna kanaat getirdi : '' burdan satayım, düşsün, alttan yerine koyayım...'' düzeni sökmüyor...
''sattığım malı kaptırmış oluyorum..'' dedi galiba sonunda
Hafta sonu short giren kimse yokmu....239599 pozisyon var....sanki sadece bunlar karşılıksız long gibi algı....karşılıkli bu pozisyonlar ...shortterler ses verin...neden short sunuz
borsa ; yap işlet defet.
İngiltere'de skandal: Eski İngiliz Çevre Bakanı Shell'in ortağı çıktı!
2019-2020 arasında Johnson kabinesinde Çevre Bakanı olarak göre yapan Villiers, şeffaflık sicilini yeni açıkladı. Shell'de 70 bin sterlin tutarında hissesi ortaya çıkan eski bakan özür diledi.......................
Para varya insanların büyük çoğunluğunu değiştiriyor....en çok da din adamlarını....
Güzel bir itiraf, tespit..
Özellikle ilahiyat ve imam hatipliler para mı?
İman mı? konusunu, sade dindarları bile dinden soğutacak kadar iyi işlediler..
Şu aralar meşhur bir özel tasarım saat markası var, Jacob&Co... İstanbul şubesinin açılışında tamamı türbanlı kadın ve eşlerinden oluşan aday müşteri profilleri çağrılmış.. Başlangıç fiyatları 1 milyon usd..
Tamamı pırlanta olan saatte 20 milyon usd..
Kolay kazanılan paralar, jacob'un kasasına
Gidiyor..
34 x 70 = 2,5 milyon TL bile değil.. (10.000 lot thy hissesinden az)
Britanya ortalama ev fiyatları 280.000 paund imis. Geçen hafta bloombergtv'de yanda kayan yazilarda gectiydi..
Onlarin parasıyla çok da değil ..
Adam özür diliyor.
Basbakan kemer takmadi diye ceza ödüyor.
Yani yanlışlar konusuluyor, eksiklerin yerine yeni kurallar konuluyor,
gelişme bu...
Acaba diyorum..
Devletlûlerimiz, bürokrasimiz borsa ilişkileri, önemli haberler öncesi borsa hareketleri konularinda bir incelemeye fırsat verseler..
Neler öğrenirdik?
Konusulur, tartışılır,
Mevzuattaki eksiklikler düzeltilir,
Borsamiz daha güzelleşirdi...
Not:
Türkiye dürüst ve kuralları belli BIST ile kalkınır.
Bu hafta teknikci arkadaşlarımızın paylaşımlarını pürdikkat okuyacağım.
https://youtu.be/BefPFC322a8
hoşgeldün ya hamza dedüler
dedüm hoş bulduk, neredeyüm
dedüler biz de seni bekler idük
dedüm nicedir bekler idüydünüz
dedüler gittiğün andan beridür
dedüm nice zamandur oldu ?
dedüler biz zaman nedür bilmeyüz
En büyuk sermaye,rekabet ettiklerinize gösterdiginiz saygıdır.
Türkiye de enerji hisseleri revaştayken USA de niçin enerji hisseleri düşmekte.....var mı bu sorunun cevabı....
ticaret hayatında daima rakiplerinden üstün olmak gayesi ile çalışacaksın ve üstünsen üstün kalmaya çabalayacaksın. yoksa silinir gidersin. öyle ne ayağımın dibine ne de boğazımın üstüne kadar olsun, göbek seviyeme kadar denizde yüzeyim yeterle olmaz o iş... yani sabır sebat azim kararlılık irade daima en iyisi olmaya çabalamakla olur bu içinde bulunduğumuz dönemde... yani saikin* bu olmalı
*motivayon ...
bu işte acıma yoktur, acırsan acınacak duruma düşersin , hella sis farları eşliğinde ah nice bir uyur uyanmaz mısın ? sonra kervan göçer sen kalırsın dağlar başında, kapiş ?
Bizde antidamping var. İlaveten şu an iç pazar yeterli olduğu için ihracata çok gerek duyulmuyor..
Yoksa Çin de dünya kadar panel stoğu var ve fiyatlar ucuz...
Ama enerji hisselerini de ayırmak lazım. Çok farklı iş kolları olan , hammaddeyi üreten, mühendislik hizmeti veren , şarj işine giren ,panel üreten, farklı şekilde elektrik üreten vs vs farklı kollar var..Kimi bunları bütün yapıyor...
Bir yerden sonra bazıları çöp olup bazıları yola devam edecektir.
Bir de bakanlar vs hangi firmaları ziyaret ediyor bakmak lazım :)
her haber, her bilgi internet medyasına düşer mi?
bir çok şey yazabilirim ki ,asla internette bulamayacağın.. Olmamalı da!
Yoksa, fakirler uyanır..dindarlar uyanır ve İSYAN başlayabilir..:)
Bu mod daha iyi..
Elhamdülillah müslümanız..
NAsıl kazandın? Allah'ın takdiri...zararsız..egemenler için!!
Bugatti JAcob 2.5 milyon usd'lık saat takan biriyle, aynı safta olmak ..
Secde etmek.. kolay hazmedilir değil..
Kerem alık, sen musevi misin?
Neyse, yarın kallavi şort vuracağım... Bayadır yazıyorum bu anı beklediğimi... Benim vurduğum yer ya tepe olur, ya tepeden bir gün öncesi...
Yani vurduğum sürünsede çok yaşamaz...
Tp noktam yok, yüzde 20 iyi bir rakam ama...
ali beyin videosu ..
bist100 de Pazartesi öğleden sonra ya da Salı günü böyle bir düşüş bekliyorum, hazırlıklı olalım
https://twitter.com/fx_trader__/stat...567961088?s=20
Boğa piyasasında, boğaya kafa tutup short açan Önder abimiz
https://twitter.com/fx_trader__/stat...60701854973952
Ben şhort değilim.
Ben borsanın yükselişe devam edeceğine inanıyorum.
Benim düşüncem
253 usd altı kapanışlarda değişir.
SM-G991B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
biraz da öbür mekanlarda yazalım diyerek eski kuşlu yeni x'li sitede hesap açtım bugün. devamına bakacaz artık.
Düşüş bekledikçe yukarı sürmeye devam edecekler bana göre. 8 bin üzeri çıkıp sonra aşağıya vermeyi deneyecekler gibime geliyor.
Parayı böyle harcayamayan yaşıyorum demesin
https://twitter.com/BORSAIZINDE/stat...CHoPb6STg&s=08
Geçen pazar üstteki gibiydi .. geçtiğimiz hafta içi genel psikoloji perşmbeye kadar tedirgin iyimser idi, peşembe yeni yüksekten seans sonuna doğru gelen satışla tepenin görülmüş olabileceği görüşü hakimdi. cuma ise bu hakim görüş devam etsede öğleden sonraki yükselişle bu görüş azaldı gibi .. sanki ..
DALGA CEPHESİ : çok ipucu vermesede en olası sayıma göre .. küçük derecede bir tepenin zamanı gelmiş olabilir . ama büyük derecede eksik bir dalga var bence tahminim . dolayısıyle cuma kapanışı itibariyle dalga cephesi ;
kısa vade : tepeleme sonrası bearish ..ytd
orta vade : nötr bullish görüntüde denilebilir ..ytd
orta vade eylül ekim beklentim aynı hiç bir değişiklik yok ..
kısa vade etiketleme için t1 i takip edeceğim kırılması epik wave in 3 nolu dalgasının bittiğini işaret edebilir ama kırılacağı nokta şuanki en yüksekten +400 puan aşağıda..(trade veya işlem için kullanılamaz durumda) ytd
SİSTEM CEPHESİ : : geçtiğimiz hafta düşük peryot sat veren ve satta kalan sistemler olabilir .. dalganın sunduğu perspektif bu hafta düşük peryot sinyallerinde önemini artırmakta .. ytd
GLOBAL : sp500 ve dax ov de bence bullish görünmeye devam ediyor .. çokta korelasyon yok gibi denilebilir ..
cümleten bol şanslı kazanşlı bir hafta dilerim ..ytd
sistemlerinize uyunuz dalgayla falan iş olmaz ... ytd..
Yok ilgi alanım değil :) sürekli müslümanlığa sallıyor, niyetini merak ettim... Bilirsiniz güncel de varolan tek bir din savaşı var o da Filistin-İsrail arasında... Müslümanlığa bu kadar düşman biri musevi olabilir diye düşündüm...
Ayrıca daha dün musevileri savunan bir yazı yazdım... Dikkat! :)
Borsada şortcular çok iyi para kazanacak bence önümüzdeki 2, 3 hafta...
Haber akışı dahi önemli değil, ister halkb davası olumlu sonuçlansın, ister f35 e tekrar dahil olalım alayını malı çıkmak için bile kullanırlar...
Fakaaaat, şortcuların tek ama tek bir korkması gereken silah var o da USDTRY...
Eğer dolar bir şekil fırlarsa(30 üstü bir hareket) o zaman endeks fışkırtma yapmaya devam eder...
Alınacak pozisyonların kesin ve yanılmaz olduğunu devamlı üstüne basa basa yazınca gerçekleşeceği anlamına gelmez. Yazarsın olur biter. Burası çok etkileşimli bir forum. Son rallide daha oncekilerde olduğu gibi hala anlaşılamadı galiba. Trend takibi yapın iz süren stop kullanın bosverin. Daima trend takip etmek gerekirken ters manyel peşinde koşmaktan helak oldunuz ve hala israrcisiniz. Enteresan. Hiç mi batmadiniz bu borsada arkadaş, piyangodan mi kazandiniz parayı da risk peşinde bu kadar kosuyorsunuz?
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.