Tarz itibari ile tek kağıda yatirim yaparim.riski çok ama getiri de doğru kağıtta isem çok iyi oluyor
Printable View
Tarz itibari ile tek kağıda yatirim yaparim.riski çok ama getiri de doğru kağıtta isem çok iyi oluyor
açıkcası cesaret olarak tüm parayı direkt borsaya gömmek başlarda aşırı riskli olacaktır.
bu yüzden mevduata koyup mevduat getirisi ile hisse senedi alındığında 1 senelik birleşik hisse senedi getiri vb derken yıl sonu aynı evden 2 tane alabilecek potansiyel görüyorum şu an ki şartlarda.ytd.
kendim hatta direkt böyle bir işe girişecek olsam % 50 civarını fon sepeti ile değerlendirirdim.
Forumda ticari hayatın içinde olanlar vardır mutlaka. Son dönemde ekonomik faaliyetlerde bir yavaşlama, işlerde bir durgunluk tespit eden var mı?
600 işletme olan bir sanayi sitesindeyim yarısını tanıyorum işletmelerin.
birebir işim olan 10 firma var en az sitede.hiçbirisi maaşları bile ödeyecek ciroyu çıkartamıyor şu an.
FAKAT,şöyle bir durum var.seçim sonrası dolar uçacak kaçacak dedikoduları vardı malum.bende dahil birçok firma 1 yıllık cirosunu seçim öncesi 2 aylık süreçte yaptı diyebilirim.deli bir talep vardı seçim öncesi.
buna rağmen maliyetler artmaya devam ediyor.mesela hammaddecim kartonsan bu ay % 10 civarı zam yaptı yine ilginç bir şekilde..
usd 3 aydır aynı seviyede.usd artmadığından firmalar müşterilerine de zam yapamıyor ,en ufak zamda müşteriler araştırmaya geçip 3 kuruş ucuz olana siparişi geçiyor.
iş yapan sadece benim gibi ( pastane ambalajı üreticisiyim ) ucundan kıyısından gıda ile işi olanlar.
sn Sugosu82 sizin gibi piyasanın içinden olan, piyasanın nabzını tutan birinin görüşleri değerli.
Dediğiniz gibi seçim öncesinde her şey uçacak, kaçacak görüşü hakimdi. Bu yüzden çoğu kimse ihtiyaç fazlası stok yaptı.
Seçim sonrası dolar da yükselmeyince birçok kimsede enflasyon beklentisi kırılmaya başladı sanıyorum.
Hiçbir yerden kazanamayacağım kadar parayı son 2 senede borsadan kazandım hem de 2 ileri 3 geri yapan eregl’ye rağmen.
Keşke 2 değil 4 sene önce başlasaymışım. Bist candır gerisi heyecandır
En az 10 civarı sağlam hissede sepet yapın bir hisseye yüklü girmeyin
Biliyorum çok riskli.ama eski yazılarıma bakarsanız göreceksiniz hep tek hissede olmuşumdur.20 yıldır mayına basmadık inşallah da basmayiz.cok hisse oldu mu risk azalıyor da kazanç da azalıyor.ne kadar risk o kadar kazanç.serde kumarbazlik var o kesin
Tek hisse derken elbet 20 yılda o tek hisse defalarca değişti.yazmaya gerek yok gerçi herkes anlamıştır da gene de yanlış anlaşılma olmasin
İşin kötü kısmı bende stop loss da yok bir hisseye inandım mi hep alttan pacal yaparim.borsa ustaları ne derse hep aksi yani.sonunda az ya da çok nominal olarak karı görmeden maç bitmez.zarara satış raconu ters.
Ama bir hisseye yatirim yaptıysam o hissenin her şeyini bilirim öğrenirim.on hisse olsa o kadar hisseyi analize ve takibe ne zamanım yeter ne sabrim
Hocam oğlan üniversitede okurken otursun diye 1 artı 1 daire alacağım Kurtköyde,kiralar o daire için yaklaşık 15 binden başlıyor orda ve dairenin bana maliyeti 2.400'e geliyor(4 katlı bir site ,içinde havuz falan var ). yani kira carpanı yaklaşık 160 ay oluyor yanlış hesap yapmadıysam ve oğlum 4 yıl orada oturacak.. sizce mantıklı bir davranış mı ?? not : soruyu diğer uzman arkadaşlarda cevaplarsa sevinirim..
Şu anki ölü fiyatlardan ben daire satmıyorum.
Kiracı derdi çekmemek için boşalan daireleri boş bekletiyorum, yine de satmıyorum.
Siz hem şu anki ölü fiyatlara mal sahibi olacaksınız, hem de her ay kiradan kurtulacaksınız. Yani bence sizin için ev almak cazip.
Yalnız tek sevmediğim şey havuz mavuz gibi aidatı yükselten şeyler.
Yüksek aidata gıcık olurum. İnsan kendi malında kiracı gibi oluyor.
Evlerim aidatlı olsaydı şu an boş bekletme lüksüm olmazdı.
Geçmiş örneklere bakarsak üniversitede okuyan çocuğa ev almanın başarılı bir yatırım olduğunu söyleyebilirim. Hatta çevremdeki örneklerden çocuk okul sonrası aynı şehirde yaşamak veya yüksek lisans yapmak isterse verimin daha da artacağı ortada.
Ev almanın en güzel yolunun kredi çekmek olduğu ve şu anda bu mümkün olmadığı için zaman çok cazip değil. Ancak her hükümet ekonomin çarkları dönsün ister bu nedenle faiz eninde sonunda indirilecek. Ve günün sonunda bu talebi tetikleyecek.
Merhaba,
En uygun ikinci evim kredisini kim veriyor?
ev alıp da "keşke almasaydım" diyen var mı?
Alın geçin derim ben hele de çocuğunuz rahat rahat oturacaksa... ben olsam dakika düşünmem.
Cevap veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim,gerçekden güzel bilgiler aldım ve bugün/dün) akşam üzeri tapuyu aldım ve üzüldüğüm tek nokta tapuyu TC vatandaşı olmayan birisinden almış olmamdı (en azından oturacak konuta sahip olamayan ülke vatandaşları aklıma geldi) malesef..
Hayırlı olsun. Evi aldığınız site adını söyleyebilir misiniz? Gelecek yıl evin fiyatı ve kiralık fiyatları ne olacak diye merak ediyorum. İsterseniz özelden de yazabilirsiniz.
Hayırlı olsun!
Oturmak için ev alan pişman olmaz ya. Kira geliri için ev alanlar da bi yolunu bulur bence. Avukat var, banka anlaşması var.
Ev alan pişman olmaz :)
Hocam satın aldığım sitede daireye bakmak için gidince o bölgede talep çok olmasına rağmen 3 dairenin boş olduğunu görünce site yönetimine sordum neden diye cevaben kira kısıtlaması yüzünden sitede epey dairesi bulunan toprak sahiplerinin kiraya vermediği ve fiyatlar yüzünden satmadığını söylediler yani tam sizin mantık. Aidat konusunda haklısınız lakin oğlum güvenlikli bir sitede otursun istedim onun için böyle bir tercihde bulundum..
2 aydır alıcı olarak ciddi ciddi emlak ilanlarına bakıyorum emlakçılarla dirsek temasındayım. Gördüğüm piyasa kocaman bir ilüzyondan ibaret. Hem fiyat olarak hem ilan olarak hemde ilanların içeriği olarak. 0-5 yaşında denen daire 13-14 yaşında çıktı. 9.5Milyon yazıyor ama adam 9 un altına bile cash e evet diyecek durumda. Satılık ilanı var ama arıyorsun ediyorsun satıldı deniyor biraz daha araştırıyorsun 2 ay olmuş meğer satılalı ama ilan hala devam. Üstalik alan adam kiracı arıyor ama onun ilanı yok el altından arıyor.
Yan apartmanın içini ilana veren mi dersin 6. kat diye 1. katı satmaya çalışan mı. Çekilen fotolarda nasıl bir mercek kullanılıyorsa karşı bina 50 metre ötede gözüküyordu ilanda gittik ettik 5 metre ötede . Odalar 20 metre kare gibi ama 4 ya var ya yok.
İlanlara bakıyorum şunu beğendim bunu beğendim falan fav lıyorum. Bir süre sonra çok minik bir detay dikkatimi çekti. Ya bunu görmüştüm ben sanki falan oturdum kurcaladım aynı ev 4-5 kere ilana koymuşlar farklı emlakçılar. Fiyat farklı . Metre kare farklı. Sıkı durun.Lokasyon farklı. Binanın yaşı birisinde 5-10 arası. Diğerinde 0-5 arası.
Tam bir mayın tarlası.
Bu kez hem ev sahibi hem kiracı... Herkese kötü haber
Ev sahiplerinin vergi yükünü artıran yeni bir vergi düzenlemesi hazırlanıyor. Düzenlemeyle kira vergisinin yüzde 50’den fazla artması ev sahibinin bu vergi yükünü kiracıya yansıtması bekleniyor.
Ev sahiplerinin vergi yükünü artıran yeni bir vergi düzenlemesi hazırlanıyor. Düzenlemeyle kira vergisinin yüzde 50’den fazla artması ev sahibinin bu vergi yükünü kiracıya yansıtması bekleniyor.
AKP'nin haziran ayı başında TBMM’ye getirmeye hazırlandığı vergi reformu taslağına göre, ev sahiplerinin vergi yükü artırılıyor. Bu taslağa göre, evini düşük bedelle kiraya veren ev sahiplerinin daha düşük Gelir Vergisi ödemelerini sağlayan 33 bin liralık istisna kaldırılıyor.
Sözcü’nün haberine göre, reform taslağına göre, evini kiraya veren ev sahiplerinden, bir yılda elde ettikleri kira geliri karşılığında indirim uygulanmadan doğrudan yüzde 15’ten başlayıp yüzde 40’a kadar uzanan oranlarda vergi alınacak. Yeni vergi yükü, bu yıl elde edilen kira gelirlerinden itibaren başlatılacak.
Mevcut düzenlemede kira geliri elde eden ev sahipleri ‘götürü gider’ ya da ‘gerçek gider’ yöntemlerinden birini seçerek vergisini ödüyor. Götürü gider yöntemini seçen ev sahiplerinin vergi matrahı her yıl artırılarak belirlenen muafiyet tutarında indiriliyor. Örneğin bu yıl muafiyet tutarı 33 bin lira. Muafiyet tutarının altında kira geliri elde edenlerden vergi alınmıyor. Muafiyet tutarının üstünde elde edilen kira gelirlerinden ise 33 bin liralık muafiyet indirimi uygulandıktan sonra kalan tutara göre vergi alınıyor.Muafiyetin kaldırılmasıyla birlikte evini düşük tutarlarla kiraya verenler başta olmak üzere ev sahiplerinin vergi yükü artacak.
Odatv.com
Devletin boş duran mülklerin hiç olmazsa kiraya verilerek kiralamada bir derinlik sağlayarak toplumsal huzuru sağlaması gerekirken , böyle gelir odaklı bakışı gerçekten huzursuzluk kaynağı...
sen git kesinleşmiş 250 milyar dolarlık geliri affet-adeta bağışla ,eksileni tüm vatandaşa yükle böyle bir anlayış...
https://wikiwandv2-19431.kxcdn.com/_...jpg&w=640&q=50
neden bu maliyenin işi iken siyasi parti kendisine yüklüyor ki ?
buna benzer şeyler yaşadım...
hep gördüğüm evlerde boş yazıyor ama iş konusmaya gelince önümüzdeki ay çıkacak...
okullar kapanınca çıkacağa dönüyor...
çıkacağına dair imza alayım falan diyenler çıktı...
aslında evleri satmak istiyorlar ama kiracılar tarafından işgale uğramışlar...
evini satmak istiyen çok ama kiracılı ev alan yok...
bu yüzden ilanların %80 i yalan...
4 ilan baktım dördüde böyle çıktı...
Mehmet Şimşek'in üzerinde çalıştığı yeni vergi düzenlemesine göre kira gelirlerindeki ilk 33 bin TL'nin gelir vergisi muafiyeti kaldırılacak, ev sahipleri artık daha fazla vergi ödeyecek.
Ev sahibine yük kiracıya zam
AKP, ev sahiplerinin vergi yükünü artıran yeni bir vergi düzenlemesi hazırlıyor. Düzenlemeyle kira vergisinin yüzde 50’den fazla artması ev sahibinin bu vergi yükünü kiracıya yansıtması bekleniyor.
https://www.sozcu.com.tr/ev-sahibine...iya-zam-p49035
kayıt dışılığı arttıracaktır bu karar. adam yarısını hesaba yatır yarısını elden ver derse ne olacak?
Bence elden alma işi sakat.adam iki kez elden verir sonra sadece bankadan verdiği kisimla devam ederse ve elden alma işini inkar ederse evsahibi hakkını nasıl arayacak.sonradan dert sahibi de olmak var.11 yıl boyunca bankadan alinan resmi kira ile devam ediverirse yandın.5 yıl sonra kira güncellemesi davası dışında hukuken hiç bir hakkın yok.