https://www.sahibinden.com/ilan/emla...74348691/detay
Alarkonun bilançolardaki değerlerini nasıl minik gösterdiğine dikkat çekmek istedim....
Printable View
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...74348691/detay
Alarkonun bilançolardaki değerlerini nasıl minik gösterdiğine dikkat çekmek istedim....
2016 yılında Alamsaş'ın arsasını USD/m2 750 den satmışlar .
https://www.kap.org.tr/Bildirim/500186
"Barış YILMAZ
@brs_ylmz
·
23h
3 Ekim kapanış 47.64
17 Ekim kapanış 70.80
Bu süre içinde şirket ve hakim ortaklarda alım işlemi yaptılar ve %48.6 prim yaptı hisse."
TEkfende sn barış yılmazın mesajından tam anlayamadım yeriyor muydu övüyor muydu! malumaliniz Tekfen dün bir kap gönderdi ve vehbinin kerrakesi ortaya çıktı. meğersem şirket ve hakim ortakların alım sebebi açıkmış , bak sen Traım halka açılacakmış...gerçekten artık kör gözüm parmağına bile demeden aleni işler yapılmaya başladı...
neden buraya taşıdım kalsın lazım olur belki...
ülkemizde son zamanlarda gerçekten müthiş bir anormallik var... malumaliniz aralarda serpiştirmiştim borsa ile hayat geçmez deyip çiftçilik ki mecburi idi yaparken baktım ki beceremiyorum halı ve kilim koleksiyonu yapmaya başladım...Eğer ülke ekonomisinde veya dünyada bir düzelme olur da bitpazarına nur yağarsa bakarsınız borsada biriktirdiğimiz gibi voliyi vurabiliriz... hem de r,isk dağıtmış oluruz. çok meşakkatli ve sabır isteyen bir iş... beyefendiye yurt dışında iken memleketimizin nadide bir halısı sergide satılmış... 2700 dolar. sanırım o ülkeden bu halıyı getirmek epey bir maliyete sebep olmuştur. şimdi satılık ilanında 1000 dolar koymuş. bana siz ne düşünüyorsunuz dediğinde cevap veremedim. 500 dolar bile beni zorlar ise veya piyasası o ise adamcağıza ne diyeyim... bir de tersine örnekler var. eskiden eşekler için yapılan heybeler vardı. hanımefendi ilana koymuş. bir kaç şey daha var fiyat 5 TL. muhtemelen kök boya da değildir. 5 TL meğerse 5 milyon TL imiş. yakınlarımda olsalar Allah yarattı demeyeceğim... geçtiğimiz günlerde bir halı ki hiç bir orjinalitesi yok fiyatı 200 000 000 milyon koymuş... tekrar tekrar baktım 200 000 dir yanlış görmüşümdür diye gerçekten 200 milyon... ulan o halı ile birlikte sülaleni satsan o para etmez diyesi geliyor insanın.
imdi bu anomaliyi bağlayacağız. bazıları bu rakamları beğenmiyorlar... sn britishin mesajındaki rakam arada kalıyor o da hisse başı 5,58 TL...
bu rakamlara Tuzla arsasını eklediğinizde fiyat sanırım 100 milyon doların çok üstüne çıkmakta. tabii ALSİMdeki kepazeliği yaşar isek ağzıyla kuş tutsalar kimseyi inandıramazlar. bence bu defa arsayı satacaklar. kendileri depo kurup işletmeye verseler muhtemelen daha iyi olurdu ama... bu arsa da muhtemelen enerji depolama ve uçak dönüşüm işlerine gidecek yatırımlarda kullanılacak...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir...
not gevezelikler güzelleme değil hasbıhal içindir. uzun vadede beklemeye razı olsam da benim de moralimi düzeltmeye ihtiyacım var...
Üstâdım;
Şu hali işine ben de merak sarsam mı? :)
İstanbul merkezli ilanlar da bolca.
Tabii nerede koruyacağım? O şimdilik muamma.
Bir halıdan anlama kursu ile mi başlasam?
Var mıdır öyle kurs? :he:
Ne yapalım bu alarkocular tozumuzu attılar. Bari biz de halı tozu atarız.. :yahoo:
sen topla ben muhafaza ederim... bak hiç aklıma gelmedi ben de ne zamandır İstanbulda bir irtibat noktası arıyordum. şimdi senin hanımefendi ( bizimki kaşık düşmanı olsa da sizinkine laf etmek mümkün değildir sanırsam :) ) bir kamyon olana kadar biriktirmeye müsade eder ise bu iş olur :) .
bu ALARKçıların tozunu atacağım atmasına da şu kirazlığı satamadık :) ... aslında satılması gerekmiyor bu haliyle de hedeflediğim fiyatlar beni tatmin eder. kirazlığı satabilsem 2028-2030 arası ömrüm olursa Alarktan kazanacağım para ile şehir merkezinde büyük bir mağaza açılışı yapabilirim diye düşünüyordum.
Evde kitaplarım ve ben fazlalığım. :agla:
Kitaplarımın çoğunu okullara bağışladım.
Kalanlar ve ben sığınacak bir yer arıyorum.
Denk düşse mahalle arası bir dükkan alıp gündüzleri orada geçireceğim.(:
:agla:
Temel nasıl demiş?
"-Bu bağa bi ders olsun"
Arsa satışından hala ses yok umarım yine "anlaşamadık" kapı atılmaz. Bu işin usulü ilk önce anlaşma sonra "görüşmelere başladık" kap haberidir. Valla ne yalan söyliyeyim yine işi ellerine yüzlerine bulaştıracaklar diye korkuyorum.
Hocam maalesef mesele arsa vs değil. Şirketin gerçek değeri, tüm varlıkları koyduğumuzda yaklaşık 2.2 milyar usd iken 1.1 milyar usd de fiyatlanıyor. Yönetim de sözde geri alım okduğu halde dalgalı günlerde seyirci kalıyor. 120 TL hissede patronlara satış yaptırabilmek için geri alım açıkldılar, birisi deseydi 4.5 ay sonra hisse 84 TL olacak, ihtimal veren 1/1000 kişi belki. Şimdi de almıyorlar, neden? Hiçbir açıklamasına güven olmaz bunların. Daha önce 3.5 usdden dünya kadar aldın, yine al. kasa nakit dolu, 10 milyon lot daha açıkla. Ama iyi niyetlsri yok. Gerçekten sadexe patron çıkarını düşünüyorlar biz umurunda değiliz. Şimdi arsayı satsa nolcak satmasa nolcak...değeri belli
Tuzla ve orhanlı arsaları 100 milyon doların biraz üzerine çıkabilir diye düşünsem de benim fikrim belli idi. arsayı satmak yerine kendilerinin bir yer yapıp işletmeleri idi. tabii ki bu uzmanlık işi depo ile ilgili.
şimdi satıldığında ne olacak. şirket deli gibi yatırım yapıyor ve bu yatırımların finansmanında zorlanmasalar da iyi bir kaynaktır... bu saatten sonra satamadık dedikleri takdirde bütün maniplatif şimşekleri çekeceklerdir. bu yüzden arsanın satışı muhtemelen bitmeye yakındır...
Ünlü Yatırımın alarko ve bazı şirketlere dair 3. çeyrek net kar beklentisi.
https://x.com/X_Fin7/status/18487473...LbUmjQ8zg&s=19
Gene biraz kafamı şişireyim, siz nasıl olsa yeter lan senden çektiğimiz deyip okumazsınız olur biter... olan benim kfaya oluyor bir türlü çözamiyorum bu enflasyon muhasebesini... sistem ortadan kalkacak ama ben anlamaya yeni başlamış olacağım...kaynak
https://www.borsaningundemi.com/yaza...yazisi/1823647
Enflasyon muhasebesinin gerçeğe uygun olmayan bilançolar yarattığını söylerken kastım, bunu hatalı uygulayanların yanında belirlenen katsayı kaynaklı bilançoların aktifindeki değerlerin gerçek değerinin çok üzerinde çıktığı idi. Yukarıda verdiğimiz örnek gerçekten yaşanan bir örnekti. Bağımsız denetim uygulamasında “gerçeğe uygun değer†yani piyasadaki satılabilir fiyat esas alınırken burada katsayı esas alındığı için bir şişme söz konusu oldu. Birçok firmada da yukarıdaki örnekte olduğu gibi aktifteki varlıkların değeri kayden artmış oldu ama gerçekte öyle bir artış söz konusu olmadı.
Örneğin, sermayesi çok zayıf olan ama aktifinde fabrika binası olan bir mükellef belki de çalışanların maaşını dahi ödeyemezken aktifinde fabrika binası var diye daha çok vergi ödemek zorunda kalacaktır. Yani, satılmayıp aktifte duran varlığın vergisi ödenecektir.
Diğer yandan sermayesi güçlü olan firmanın aktifinde varlık var ise sermayesi güçlü diye tersine ödemesi gerekenden daha az vergi ödüyor olacak.
yabancıdan yani cityden 2,532,000 eksilme var. Globalden 725 000... Globalin takası düşmüş ama cityninkiler bir yere yedirilmemiş gibi... Mery teyzede saklama yok ama onda 2,421 000 takas görünüyor. son 2 gün satışı sığmaz ama muhtemelen bir yere virmanlama olmalı...
takaslar karışmaya başladığında hareket yakın mı oluyordu ne. ama yukarı, ama aşağı :)
bu arada belirteyim Rekabet Kurumu 10 Ekimde Singapurlu şirket ile ALTEK in ortak girişmesini uygun bulmuş.. Artık Sosyal medyada bilgiler uerine çöpler var diye burayı canlı tutmaya çalışıyoruz ama çoğu hissenin topicinde hiç bir hareket yok... ilerinde bilgi almak için çöpleri karıştırmaya başladığınızda hissenetin kıymetini anlarız ama iş işten geçmiş olur... ben hala merak ettiğim şeyler için eski topicleri karıştırıyorum. ama x medyasında çoğu zaman 1 gün öncesi yer almıyor ve çoğu alakaya çay bile demlenemeyen salakça reklamlar olunca kapatıyorum...
Tübekâr abem;
Hissenet bir arşiv gibi.
Ancak bazan öyle birileri topiklerde öyle konu dışı yazılar yazmakta ki bırakmak daha iyi dediğim oluyor.
peki arşiv olabilecek bir yapı var mı?
Mesela birisi dedi ki filanca hisse şöyle bir atraksiyon içinde. arsasında altın bulmuşlar... şimdi eğer altın doğru ise amenna o zaman bakarsın bu altın ne kadar eder? erken ise bir kısım satın alırsın. ama altın yıllardır var ise ve sürekli kullanılıyor ise arşive bakmak lazım...
tekraren bir düşünelim... mesela Sn NOWAYOUT buralarda olsa bize arsaların ailelerin hikayesini yazmaz mıydı? şimdi ötücü medyada grup reklamları, yapay zekalar vs ile iş götürülüyor. analistim diyen 600 civarında hisseden hangisini bilsin ki? kendi adıma geçmişten hafızamda kalan şeyler bile güvenilmez olmuşlar. şu enflasyon muhasebesi bile darmadağın etti analistleri... mesela çok fazla düşünmedim ama garibime gitti koskoca ARÇALİK ne kadar zarar açıklayabilir? Arçeliğin zarar olduğu bir ekonomide karı kim açıklayabilir? pangalarımız ki onlar ve döviz ile muhasebe yapanlar hariç kim kar açıklayabilir? bildiğim bir şey var Arçelik bizdeki bir çok şirket gibi kağıttan kaplan değildir artık...
ben hala bir arşive ihtiyaç duyuyorum. birilerinin yol göstermesine ihtiyaç duyuyorum...
son not itfaiye ce asker için benzer şeyler vardır. öyle güçlü askeriniz olmalı ki kullandığınızda korkunuz olmasın. ama korkarım o sistemin içini boşalttığınızda bir yangın çıktığında, bir baskın olduğunda bir şekilde iş işten geçmiş olur... arşive de askere de itfaiyeye de kriz anında ihtiyaç olan her şeye gerekli destekleri verelim
NOWA üstad iki seneden fazladır paylaşımda bulunmuyor.
Öldüyse Allah rahmet eylesin
Sağ ise Allah selamet versin.
Kimler geldi, kimler geçti buradan...
Bir varız, bir yokuz...
bir enflasyon muhasebesi örneği daha... galiba biz bu yıllarda körleşeceğiz. bakalım gözlerimiz yeniden açılır ise ne olacak...
"Nasmed Özel Sağlık, İzmir Konak’ta bulunan, 849 metrekarelik ve ana gayrimenkulü hisseli olan taşınmazını toplamda 100.914.000 TL’ye sattı. Satıştan elde edilen gelir, şirketin finansman faaliyetlerinde kullanılmak üzere değerlendirileceği belirtildi. Açıklamada taşınmazın maliyet bedelinin 15.000.000 TL ve enflasyon değerlemesine göre ise bedelinin 185,9 milyon TL seviyesinde olduğu belirtildi. Bedelin, enflasyon değerlemesi neticesinde vardığı tutar nazara alındığında şirketin, gerçekleşen satıştan ötürü zarar ettiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Nasmed Özel Sağlık, 2024 altı aylık mali tablolarında da dönem sonunda 24,1 milyon TL zarar açıkladı. Yılın ilk yarısında gelirini %113 artırarak 425,6 milyon TL’ye çıkarmış olsa da zarardan kurtulamadı."
aziz serin bilanço yorumluyor bizim değil komşu AKSAnın bilançosu bizi ilgilendiren ise EM kabusu...
https://www.youtube.com/watch?v=-GxHih1CDRw
videonun 12, dakikasına doğru enflasyon muhasebesi dile getiriyor. bir şey daha öğrenmiş oluyoruz megerse şirketşerin ciroları geçmişe yönelik sürekli artıyormuş...
düşünsenize bu muhasebe ya 2022 rakamlarına uygulansa idi :) :) :)
Proje 1
Airbus A330-300 uçağının yolcu taşımacılığından yük taşımacılığına (P2F) "Dahili Yükleme Sistemi (ILS) uygulamasıyla" dönüştürülmesi (EASA Ek Tip Sertifikası - STC devam ediyor)
Proje 2
Boeing 777-300 uçağının "Dahili Yükleme Sistemi (ILS) uygulamasıyla" yolcu taşımacılığından yük taşımacılığına (P2F) dönüştürülmesi
https://www.alforaviation.co.uk/projects
yani sosyal medyada adamlarla dalga geçilir iken iki büyük uçak dönüştürme işine başlamışlar mı? gerçi airbus için ek sertifika "Ek Tip Sertifikası (STC), mevcut tip sertifikalı bir uçak, motor veya pervaneye FAA veya EASA tarafından onaylanmış büyük bir değişiklik veya onarımdır. Mevcut tip sertifikasına eklendiği için 'ek' olarak kabul edilir. Adından da anlaşılacağı gibi, STC bir sertifikadır." aşamasındalar. diğeri için projelendirme...
aynı haberin battery için de gelmesini bekliyoruz artık...
Alarko seralarda Domates'e ek olarak biber üretimine başlamış ve salatalık, çilek ve yaban mersini gibi faklı ürünlerin üretimine baslanacağını duyurmuşlar.
https://x.com/borsamutehassis/status...10878086324690
Artık tarla domatesi ile kıyaslanmaktan vazgeçilir heralde..
Tohum işinde kâr marjları yüksekmiş. :yahoo:
Acaba alark bir yıl içinde 2-3 tohum patenti alabilir mi?
Ne dersiniz? :)
Ata Yatırım
ALARK – Alarko Holding için hedef fiyatını
164 TL ve tavsiyesini “al” olarak sürdürdü.
https://rotaborsa.com/alarko-holding-alark-hisseleri-icin-hedef-fiyat-aciklandi-3/
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 04.11.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 83,95 TL - 83,00 TL (ağırlıklı ortalama 83,41 TL) fiyat aralığından toplam 119.500 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
2.327.343 + 119.500 = 2.446.843
ben de geri alım yapacağım da benim kirazlık satılmıyor...
metrekaresi 350 lira keçiborluda sivil havacılık yüksek okuluna 150-200 metre. hadi biriniz alın da hepsini ALARKa gömeyim ve üzerine beton dökeyim :) :) :) ...
şimdi akıllı olan ben miyim deseniz mazeretim hazır. 6300 metrekare arsa niyetine beklesem daha fazla edebilir mi edebilir ama kirazlık hususunda bakım yapmam için asli işimi ( mahduma bakıcılık) bırakmam gerekecek. veya ona bakıcı bulmam ki satma nedenim bundan mütevellit...
böyle bir süreç olmuş muydu geçmişte bilmiyorum. bu kadar karamsarlık oldu mu hisselerde acaba...
uzun vadeciyiz desek de etkileniyoruz bu süreçten. ekrana bakmamak en iyisi ama bir şekilde her gün bakıyoruz. hele de dışarıda işimiz olmadığında iyice kafayı yemek mümkün...
bilginin işe yaramadığı dönemler vardı. mesela halka arz çılgınlığı gibi. bu dönemlerde insanlar kıtlıktan çıkmış gibi alıyor ve kazanıyorlardı. biz bilinçli yatırımcıydık ya alınmaz dedik ve bir şekilde epey bir kardan olduk. gerçi o kar benim için doğru muydu bilmem. ama sıra gelecekti bizim hisselere... flamingolar gelecekti...
flamingolar gelmedi... ümidimiz uzun vadeye dayalı olduğu için yeisimizi örtebiliyoruz ama ya kısa vadeciler... abi 6 ayda şu kadar kazanır borçları öder kendimize de şunu yaparız diyenler. siparişleri gelmedi ve gerçekten bir çoğu mahvolmaya yakın durumdalar... son ümit sarılıyorlar spek hisselerine. almayı ve satmayı bilmediklerinden oralarda da çarpılıyorlar...
ümidimiz 2028 yılında... orada da eşek yok ise görün bizdeki avazı...
:party::bravo::halay::whistling::vk::vk::party:
tübekar abem.....
ben mezara kadar değil, pazara kadar ortağım diyorum...... fakat
Şair nasıl demiş....?
Yere düşmekle cevher, sâkıt olmaz kadr-ü kıymetinden be yaaa...
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 05.11.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 84,00 TL - 81,75 TL (ağırlıklı ortalama 83,51 TL) fiyat aralığından toplam 179.500 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
2.446.843 + 179.500 = 2.626.343
Fiyat şeytandır.
Yaşar Erdinç
Allah rahmet eylesin.
https://youtu.be/axHs1xgAkHE?si=RrUk1MsMZXHsm_0X
Hiç bir kurum tam tahmin yapamıyor. 2024 2.çeyrekte medyan 1 milyar zarar beklenirken,201 milyon kar açıkladı.
Bu çeyrek 1 milyar kar gelirse, 181 milyon zarar olur. Son çeyrekte anca net kara geçeriz.
YTD.
ÜNLÜ & Co 3.Çeyrek 2024 Banka Dışı Sektör Tahminleri
Pozitif Beklentiler Olan Şirketler:
#TTKOM: Net gelirde %59 artış ile güçlü bir performans sergiliyor.
#TCELL: Gelirlerde %9, net gelirde %33 artış ile olumlu bir çeyrek geçiriyor.
#ALARK: Net gelirde %275 gibi yüksek bir artış bekleniyor.
#KOZAL: Net gelirde %20 artışla sağlam bir büyüme gösteriyor.
#KRDMD: Net gelirde %246’lık artış ile güçlü performans bekleniyor.
#AYGAZ: Net gelirde %145 artış bekleniyor, bu da olumlu bir performansa işaret ediyor.
#TUPRS: Net gelirde %16 artış ile güçlü sonuçlar öngörülüyor.
Negatif Beklentiler Olan Şirketler:
#LOGO: Net gelirde %57 düşüş bekleniyor.
#TKFEN: EBITDA’da %23 düşüş ve net gelirde %35 düşüş beklentisi var.
#SAHOL Net gelirde %74 düşüş öngörülüyor.
#EREGL: Net gelirde %97 düşüş bekleniyor, olumsuz bir performans söz konusu.
822 milyon tl ve %275 gelir artışı beklenmiyormuş. Açıklama tarihi ise Kasım ilk yarısı olarak beklenmiyormuş. Bakalım neler olacak..
Bu haber paylaşılmışmıydı ?
https://www.guyad.org/TR,2753/rekabe...zin-verdi.html