25 kuruşa simit yokmuş. Kimin sayesinde? Sorumlusu kim?
Printable View
25 kuruşa simit yokmuş. Kimin sayesinde? Sorumlusu kim?
https://i.hizliresim.com/q8sf70o.jpg
Şimdi tl yi ne hale getirdiklerini göstereyim
Burası kıytırıktqn bi ülke
Parq birimlerinin alış satışına bakın
Bir çok döviz bürosu almıyor bile
Bazısı 2.50 ye alıyor 5 e satıyor makas %100
Alqn döviz bürolarının çoğu 2 ila 2.50 arası bi rakqmq alıp 3 ila alıp 3 ila 3.50 arası satıyor.
Bankaların çoğu 2.20 den alıyor 2.70 den satıyor
Istanbul'da ulaşıma %13 zam.
arap ümmetçilerinin elebaşıyla fedaileri CHP nin eline geçen belediyeleri sıkştırmak için şark kafasıyla harekete geçmek istiyor CHPnin içinden kimse çıkıp demiyor bu borçlar sizin menfaat için yerlere kapanan köleleriniz yaptı sizin borçlarınız yeyip içtiler çöplerinide bize bıraktılar demeyi akıl edemiyor zeka kıtlığı var sokaktaki kulların hepsinin kafalarına yerleştiremiyorlar
Devlet Bahçeli nin 154 kişilik listede bizim Ayhan başkan ile Reha başkan var mı. Medya da göremedim. Gerçi Ayhan başkan olsa listede 1,2 lik adamı nasıl vuracaklar Reha başkan uzun boyuyla kolay hedef olur da Ayhan başkan zor üstelik burada değil şuan At in büyük aleti ile meşgul. Atın aletini işlevlerini araştırmak ile meşgul. Atın aletini kafasına çarpmadan gelse bari
Dikkatimi çekti. Bir ara kredi kartını kısıtlıyorlar limiti düşürüyorlardı. Şimdi habire limit veriyorlar. Üstelik kredi kartı harcamaları %98 artmış. Buna niye önlem almıyorlar anlamadım. Gerçi bunun çoğu yatır çek diye kredi kartı döngüsüdür.
İrtibat bulanın da , bulmaya çalışanın da, ipini tutanın da , Allah 1000 ( yazıyla yalnız bin) belasıni versin.
İnsan olmak böyle bir şey her koşulda doğrunun yanında yer almak gerekir aşşağılansan da, itibar kaybına uğratılsanda, çok küçük ken bir amerikan kowboy filminde, yakaladıkları bir adamın sürüsüne çalıntı deyip oracıkta asan, sonra sürünün adam tarafından aslında satın alındığı ortaya çıkınca kıvıran bir şehir eşkiyası grubu, sıfatı şerif olan insanları anlatan bir film izlemiştim. Nereden ıcao ettiyse aklına geldi.
Şimdi çıkmışlar ,hayatlarının yarısı köyde sığır güderken köpek lerle geçmiş insanlar ve bu tarz siyasetçiler, şehirde köpekten korkan insanları oynuyorlar . Şehirde doğmuş büyümüş köy hayatı bilmeyen, bunların kokona diye aşşağıladıkları insanlar da insanlık namına öldürmeden çözüm üretmek için zaman emek harcıyor.
Hey Allah'ım ne çelişkiler ülkesidir burası...
Nasıl akıl etmiyorlar? Tüm alternatif kanallarda dünden beridir bangır bangır bağırıyorlar bu borçları siz bıraktınız diye.
Sokaktaki adam borcu kimin yaptığına bakmıyor. Maalesef soygunun büyüklüğü bile umurunda değil. İstediğiniz kadar anlatın, ancak onun anlayabileceği kadar anlatabilirsiniz.
Kanada da ev fiyatlarının patlamasının sebebi
https://www.tiktok.com/t/ZPRoDL3xd/
Ha Kanada konut fiyatlari ile ilgili konu, son iki yilda ulkeye gelen yeni gocmenlerin sayisi ile ilgili.
Her gun 2.5 Milyon daha fazla bogaz doyurmaya basladilar.
Yoksa 190.000 cad'ya da 2 bedroom apartman almak mumkun, aylik kira getirisi 1.500 cad.
Eger genis bahceli iki kapali garajli villa alirsan tabiki 1 Milyon cad odersin.
Kemeraltinda dolaşırken farkettim çok fazla eleman aranıyor ilanı gördüm
Her yaz giderim oraya hiç bu kadar çok görmemiştim.
Meraktan içeri girip soracaktım abi bu kadar işsiz var adam bulamamak ne alaka diycektim ama dayak yememek için vazgeçtim.
Eger ilgilenen olursa bu link'ten ogrenebilirler.
https://www.realtor.ca/?utm_source=g...RoCI-AQAvD_BwE
Kanada'daki duzen kapitalizmin en kotu halidir.
Kanada Bankalarinin lobisi cok gucludur, Federal hukumet uzerinde cok etkilidir.
Kanada 3 tur vergi vardir, Federal, Provincial, City.
Bunlarin 3'u de ayri vergi salar, bunlarin en kotusu City'nin saldigi emlak vergisidir.
Bu nedenle bankalarin soygununa, kaydi paraya limit konmamasina kimse mudahale edemez.
Cunku duzeltilmesi gereken cok daha oncelikli konular var, yani sira ona gelmez Kanada'da.
Yukarda koydugumuz Realtor.ca iyi incelenirse, o bir ya da iki oda apartman dairelerinin aylik odemesi 600 cad.dir, elektrik, su, bakim tutum. ( condo fee )
Orada 2 bedroom konutlarin bir kismi, 190.000 cad, bir kismi 174.000 cad dir.
Bunun nedeni ucuz olan konutu, sirket kiralar, sen kendi konutunu kendin kiralamak istediginde 190.000 i odersin.
Son gelen gocmenlerle is oyle bir hale geldi ki, tek oda kirasi 1.000 cad. ( mutfak banyo ortak )
Peki neden bunlar , son iki senede neden bu kadar cok gocmen aldilar, cunku nufus yaslaniyor.
Isci ihtiyaci artarak devam ediyor, dolayisiyle isci ucretleri artar korkusu cok hakim.
Yoksa bu kadar berbat bir iklim bu kadar berbat bir saglik sistemi bu kadar cok vergi olan bir ulkeye kim niye gelsin.
Pakisatanli, hintli, Suriyeli ve turk geliyor.
Neden ? caresizlik tahhamul sinirlarini cok astigi icin.
Bu Ontario'da Bramton diye bir kent var nufusun %100'u hintli.
BC'de bir kent var, nufusun %100'u cinli.
Yine de Sezar'in hakkini Sezar'a vermek lazim.
Kanada'nin en ustun ozelligi, asayis ve kanun hakimiyetidir.
Huzur icinde bir yasam sunar.
ABD ile mukayese ederseniz, etmeyin.
ABD'de at g.otunde sinek gibi yasarsin, yureginde surekli bir korku.
Neyse uzun konu.
bir kısmı takibe giderken millet kartları ve kredileri kapatma derdine düşmüşAlıntı:
Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapların geriledi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 1 trilyon 942,6 milyar TL'den 1 trilyon 881,7 milyar TL'ye geriledi.
Aynı haftada krediler 13 trilyon 957 milyar TL'den 13 trilyon 915,5 milyar TL'ye gerilerken, mevduat 16 trilyon 672,9 milyar TL'den 16 trilyon 747 milyar TL'ye çıktı.
Tüketici kredileri 1 trilyon 740,7 milyar TL'den 1 trilyon 729,3 milyar TL'ye, bireysel kredi kartları 1 trilyon 485,3 milyar TL'den 1 trilyon 461,8 milyar TL'ye geriledi.
Takipteki alacaklar ise 225,1 milyar TL'den 238,4 milyar TL'ye çıktı.
Veriler 19 Temmuz ile biten haftayı kapsıyor.
gelecek şeyden korkuyorlar demek ki
Sagolasin Sn.Bkackman.
Buraya gelmeyi dusunen arkadaslar olur diye yaziyorum bu bilgileri.
Ozellikle insaat ustaligi olanlar, sihhi tesisat ustaligi olanlar, bizim kalfa dedigimiz, insaatta blue print okuyanlar icin Kanada cok cazip bir ulke.
A'dan Z'ye home renevasyonu yapabilecek olanlar icin ise muhtesem.
Umarim faydali olur.
Ancak iyi egitimi olan gencler icin pek cazip degil.
Kanguru için doğru.
https://www.youtube.com/watch?v=jQU8Gn0JRR8
Köpek balığı içinde doğru olabilir.
Köpekleri öldürmeyeni, hapse atacakmış tarım bakanı.
abi vur dediysek şlaaaak diye geçir demekdik.. :he:
https://www.youtube.com/shorts/MyWmQQnLipU
:drunk::drunk:
fedailerin elinde 150 kişilik ölüm listesi varmış bu forumda olan bazılarınında adları geçiyormuş gibi söylentiler var aslı varmı şakamı yapıyorlar