Yön listesini nasıl temizlediniz?
HUAWEI G7-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Yön listesini nasıl temizlediniz?
Teşekkürler Ümit hocam
[ATTACH=CONFIG]22816[/ATTACH Selam arkadaşlar,yukselen bır trende zamanla oluşan yukselen dıplere çizgi çekılelecek şekilde kod yazılabılır mı?
var Tepe = Sistem.HHV(DD, "Kapanis");
var Dip = Sistem.LLV(DD, "Kapanis");
buradakı DD ve HHV nedır? bu kod neyı buluyor?
Dd yerine kaç periyot istediğin rakamı yaz..
Kapanis yerine Dusuk veya Yuksek de kullanabilirsin..
HHV, son dd periyotun en yükseğini LLV de en düşüğünü gösterir..
Örneğin alttaki kod son 10 periyottaki en yüksek kapanışı gösterir..
var Tepe = Sistem.HHV(10, "Kapanis");
Geldik, gidiyoruz..
Merhaba arkadaşkar ideal'in sitesinden indirdiğim kodda küçük bir değişiklik yaparak, sorgu ile hisselere ait para giriş çıkışını listeletiyorum.
Fakat bir sorunum var, imkb 50 hisselerini seçiyorum ve bana az sayıda hisse gösteriyor. Sorun nerededir acaba. Kaç hisse seçmişsem o kadar hisseye ait listeleme yapması lazım.
PHP Code:
var Seviye = 5; //kaç kurum seviyesi için PGÇ
var Sembol = Sistem.Sembol;
var Sembol1 = Sembol.Substring(6);
Sistem.SorguBaslik[0] = "Son";
Sistem.SorguBaslik[1] = "PGÇ";
Sistem.SorguBaslik[2] = "Frk %";
var KurumlarNet = new Dictionary<string, double>();
var Islemler = Sistem.HisseIslemleriniOku();
foreach (var Islem in Islemler)
{
if (Islem.Symbol == Sembol1 )
{
if (KurumlarNet.ContainsKey(Islem.BuyerCode) == false)
KurumlarNet[Islem.BuyerCode] = 0;
if (KurumlarNet.ContainsKey(Islem.SellerCode) == false)
KurumlarNet[Islem.SellerCode] = 0;
Double TL = Islem.Price * Islem.Size;
KurumlarNet[Islem.BuyerCode] += TL;
KurumlarNet[Islem.SellerCode] -= TL;
}
}
KurumlarNet = KurumlarNet.OrderBy(x => x.Value).ToDictionary(x => x.Key, y => y.Value);
double AlanNet = 0;
double SatanNet = 0;
if (KurumlarNet.Count > 2 * Seviye)
{
for (int i = 0; i < Seviye; i++)
SatanNet += KurumlarNet.ElementAt(i).Value;
for (int i = KurumlarNet.Count - Seviye; i < KurumlarNet.Count; i++)
AlanNet += KurumlarNet.ElementAt(i).Value;
}
// PGC
double PGC = AlanNet + SatanNet;
Sistem.SorguDeger[0] = Sistem.SonFiyat(Sembol);
Sistem.SorguDeger[1] = Convert.ToInt64(PGC);
Sistem.SorguDeger[2] = Sistem.YuzdeGun(Sembol);
Sistem.SorguEkle();
Merhaba değerli Forum üyeleri ;
Önemli bir konuda sizlerin yardımına ihtiyacım var.
Herhangi bir sisteme göre diyelim ki long pozdayız ve sistem alda devam ediyor ; ben istediğim saat veya dakikada robotun sistemin al ya da satta olmasını kontrol etmesini ve eğer aldaysa devam ama Sattaysa shorta donmesini istiyorum . Özetle ; sistemin sürekli aktif kalmasını istemiyorum . Örnek ; her 15/20/25 dakikada bir gibi ..
Deneme da olsa idealgoyu test ediyorum. Burda robotları aktif pasif yapma veya robotu belirli saatlerde çalıştırma özelliği var , minimum 1 dakikalik Aralık’la tanımla yapılabiliyor , mesela 10:15/16 , 10:30/31 ,10:45/46 gibi.. ancak idealgo hepsini ayrı robot ve sistem olarak algılıyor normal olarak ve benim yukarıda yazdığım olmuyor , manual olarak da robotu aç kapa yapmak Gunduz is güçten Zor
Acaba herhangi sistemin içine bir kodla istediğim şey ilave edilebilir mi ?
Bu konu benim icin çok önemli . Değerli yardımlarınızı önemle rica ederim 🙏
Bir sistem var alda devam eden baska bir sistem ise sata gecmis
Bu durumda su dakikadan itibaren 2. Sistem hangi yonde ise ona uy mu diyeceksiniz dogrumu algiladim
Erhan Bey ,
Ayni sistem icin yapmaya çalışıyorum . Herhangi bir X sistemiyle diyelim geceye LONG girdiniz.
Sabah seans açıldı. saat 09:35’te robot AKTİF olacak ve X sisteminin durumuna bakacak yön tayini yapacak , X sistemi hala LONG ve bizde aksamdan LONG idik, pozisyonu tutmaya devam, sonra örnek 09:35 te kontrol yaptıktan sonra robot PASİF olacak. Bu kontrolü yapması icin İdeal programına gereken sure ne kadar bilmiyorum . Eğer 1 dakika ise ; robot 09:35-09:36 arasında sadece Aktif kalacak .
Saat 09:50 ye geldik. Ayni X sistemindeyiz . 09:50’de Robot tekrar aktif oluyor ve ayni X sisteminin yönune bakıyor LONG olan sistem bu sefer SHORT’a geçmiş. Bizim de pozisyonunuz artık 09:50 de SHORT’a dönüyor burda ( 09:36/09:50 arasında herhangi bir yerden geçmiş de olabilir , bizim robot pasif de olduğu için o arada LONG devam etti ) . Robot 09:50 / 09:51 arasında AKTİF kalıyor
Saat 10:10 , 10:30 , 10:50 ...... 17:10 17:30. 17:50 , 18:10 .gün sonuna dek belirlenen aralıklarla ayni işlem ayni sistemde bir önceki pozisyonun ve yönün kontrolü yapılarak devam ediliyor.
Bunu ben idealalgo da robotları ayni ayrı saat tanımlaması yaparak denedim ama herbirini ayrı pozisyon olarak algıladı tabi ve olmadı
Yani siz 1 longsunuz
Sistem gün boyu long kalsın diyelim ama her 20 dakikada robot aktif olunca 1 lot 1 lot almaya devam ediyor
Robotu normal olarak çalıştırmaktan ne farkı var bunun ben anlayamadım. Eğer aralığı uzun tutarsanız mantıklı olabilir örneğin saat 11 de bir kez bakar ve saat 16 da tekrar bakar gibi. Ama bu kadar sık bakınca robotu normalde çalıştırmaktan ne farkı kalıyor?
Haklısınız , normal robotun sürekli çalısması gibi görünüyor ama öyle degil
idealgo robot bölümünde tanimladigim robot bölümlerin üzerine sağ click yaptığımızda hepsini aktifleştir / pasifleştir seçeneğini var . Bu seçenek ile robotlar ekranında EKLE tuşunun yanında DURAKLAT /BASLAT butonu var.
Tümünü Aktif /pasif yapmakla başlat duraklat arasında fark var midir ?
Uzak erişimle telefondan bağlanıyorum sürekli aktif pasif yapmam gerekiyor robotları o yüzden sordum
if (Sistem.SaatAraligi("09:30", "09:31") || Sistem.SaatAraligi("09:50", "09:51") || istediğiniz saatler arası için hepsini yazarsınız )
{
///sisteminiz
}
yada
sürekli belli bir dakika arası gibi 1 baksın çıksın derseniz şu şekilde yazılır.
if (Sistem.ZamanKontrolDakika("bekleT") >= 20 ) // 20 dk.da bir sistemi görür.
{ // ZamanKontrolDakika
Sistem.ZamanKontrolGuncelle("bekleT");
//SİSTEMİNİZ
}
Selam arkadaşlar yazdığımız robot sistemin sadece benim olusturduğum hisselerden alış ve satış yapabilmesini nasıl sağlarım? Mesela robot sürekli bellirlenen 5 adet hisse de çalışacak. Eğer sistem sat verdiğinde zarar varsa yarısını satıp yarısını UV dosyada tutması sağlanabilirmi?
Selamlar mevcut bardaki aktif fiyat ile x peryotta bir hareketli ortalama verisini karşılaştırmak ve aktif fiyattan işlem yapmak istiyorum. Mevcut bardaki son fiyat verisini (piyasa/aktif fiyat) kodla nasıl yazabiliriz? Çünkü kapanış fiyatına göre değilde son fiyata göre işlem yapmak istiyorum. Yani barın kapanmasını beklemeden işlem yapmak istiyorum.
Hayırlı Pazarlar;
Yapmak istedigim sistem; 100 tl bütçem var
hisse 60' da golden cross ise %50 alım yapıcak
günlükte golden cross ise kalan %50 yi alım yapacak
tersi durumda ise aldıklarını satacak. veya açığa satacak.
tabi kodlama bilgisi aşağıdakinden daha fazlasına malesef imkan tanımıyor :(
var Miktar = 0.0;
var sermaye = 100f;
var VGUN = Sistem.GrafikVerileriniOku(Sistem.Sembol, "G"); // günlük veri listesi
var CGUN = Sistem.GrafikFiyatOku(VGUN, "Kapanis"); // günlük kapanýþ listesi
var VS1 = Sistem.GrafikVerileriniOku(Sistem.Sembol, "60"); // Saatlik veri listesi
var CS1 = Sistem.GrafikFiyatOku(VS1, "Kapanis"); // Saatlik kapanýþ listesi
var mov1=Sistem.MA(C,"Exp",50);
var mov2=Sistem.MA(C,"Exp",200);
Sistem.Cizgiler[0].Deger = mov1;
Sistem.Cizgiler[1].Deger = mov2;
Sistem.KesismeTara(mov1,mov2);
if csv1>mov1
ıdeal ın demosunda yaptıgınız robotlar test edılebiliyor mu? sanal testte olsa pıyasanın açık olduğu zamanlarda mı test edilmeli?
tesekkurler
Lib.RobotViopAktifSeviye(Sistem, SistemAdi, BazSembol, EmirSembol, Periyot, Miktar);
//Örnek Kullanım
Lib.RobotViopAktifSeviye(Sistem,"A1", "VIP'VIP-X030" ,Sistem.AktifViopKontrat,"1",1);
bu kodu hisse tarafında nasıl kullanabiliriz...
tesekkür ederim.
PHP Code:
var LotSize = 1; //işlem adedi
var Sembol = "IMKBH'GARAN";
var Periyot = "60"; //60 dklık grafik
var SistemAdi = "EMA_5_10"; //sistemizim adını buraya girin çift tırnak içinde
var MySistem = Sistem.SistemGetir(SistemAdi, Sembol, Periyot); //sistemin adı, grafik sembolü, grafiğin periyodu
if (MySistem == null)
{
Sistem.Mesaj(Sistem.Name + "Hatalı Çalışıyor !");
}
else
{
var EmirSembol = Sembol;
var SonFiyat = Sistem.SonFiyat(EmirSembol);
var Anahtar = Sistem.Name + "," + EmirSembol;
double IslemFiyat = 0;
DateTime IslemTarih;
var Miktar = 0.0;
var Rezerv = "";
var Pozisyon = Sistem.PozisyonKontrolOku(Anahtar, out IslemFiyat, out IslemTarih);
var SonYon = Sistem.SonYonGetirCanli(SistemAdi, Sembol, Periyot);
if (Sistem.Saat.CompareTo("10:00:00") <= 0 || Sistem.Saat.CompareTo("18:04:59") >= 0) // seans yok işlem yapma
{
}
if (Sistem.Saat.CompareTo("14:00:00") <= 0 && Sistem.Saat.CompareTo("13:00:00") >= 0) // seans yok işlem yapma
{
}
else if (SonYon == "F" && Pozisyon != 0) // Flata Geç
Miktar = -Pozisyon;
else if (SonYon == "A" && Pozisyon != LotSize) // Al
Miktar = LotSize - Pozisyon;
else if (SonYon == "S" && Pozisyon != -LotSize) // Sat
Miktar = -LotSize - Pozisyon;
// Emir Gönder
var Islem = "";
if (Miktar > 0) {Islem = "ALIS"; Rezerv = "ALIŞ YAPILDI";}
if (Miktar < 0) {Islem = "SATIS"; Rezerv = "SATIŞ YAPILDI";}
if (Islem != "")
{
Sistem.PozisyonKontrolGuncelle(Anahtar, Miktar + Pozisyon, SonFiyat, Rezerv);
Sistem.EmirSembol = EmirSembol ;
Sistem.EmirIslem = Islem;
Sistem.EmirSuresi = "KIE"; // GUN, KIE, IKG
Sistem.EmirTipi = "Piyasa"; // Piyasa, Limitli, Piyasadan Limite
Sistem.EmirMiktari = Math.Abs(Miktar);
Sistem.EmirGonder();
}
}
// bar kapanışında işlem için için ilgili satır bu satırla değiştirilir.PHP Code:
var SonYon = Sistem.SonYonGetir(SistemAdi, Sembol, Periyot);
Merhaba,
Once VIOP icin sisteminizi olusturunuz. Daha sonra bu sistemi canli barda islem yapan bir robota baglayabilirsiniz; eski forumdan notlarim arasina aldigim asagidaki Tiberius ustadin robot kodu istediginiz senaryoya gore kurgulanabilir. Sanal modda test etmeden gercek hesaba baglamayiniz.
Ideale yeni baslayanlara eski formu muhakkak okumalarini tavsiye ederim.
Alıntı:
ilk dört satıra değerler girmen yeterli.
canlı barda sadece 1 işlem yapmasını istiyorsan
var DefaLimiti = 1;
yapman gerekir.
hatırlatma;
repaint yapmama konusunda kodlarınızdan emin olun.
hacim indikatoru kullananlar Yüzeysel+ lisansı kullanmalı.
Kod:var LotSize = 1.0;
var Periyot = "5";
var KullanilanSistem = "SistemAdi";
var DefaLimiti = 3;
// VIOP - Canlı Barda Emir Gönderim Kalıbı
var MySistem = Sistem.SistemGetir(KullanilanSistem, "VIP'VIP-X030", Periyot);
if (MySistem != null)
{
var V = MySistem.GrafikVerileri;
var Saat = V[V.Count - 1].Date;
if (Sistem.SaatAraligi("09:10", "17:44") && V[V.Count - 1].Date.Day == DateTime.Now.Day)
{
var DefaAnahtar = Sistem.Name + " , " + "Defa" + " , " + Saat.ToString("yyyyMMddHHmm");
var DefaSayisi = Sistem.SayiTablosunuOku(DefaAnahtar);
if (DefaSayisi < DefaLimiti)
{
var EmirSembol = Sistem.AktifViopKontrat;
var Pozisyon = Sistem.PozisyonKontrolOku(Sistem.Name + " , " + EmirSembol);
var SonYon = "";
for (int i = 0; i < MySistem.Yon.Count; i++)
{
if (MySistem.Yon[i] != "")
SonYon = MySistem.Yon[i];
}
// Emir Miktarını Hesapla
var Miktar = 0.0;
if (SonYon == "F" && Pozisyon != 0) // Flata Geç
Miktar = -Pozisyon;
else if (SonYon == "A" && Pozisyon != LotSize) // Al
Miktar = LotSize - Pozisyon;
else if (SonYon == "S" && Pozisyon != -LotSize) // Sat
Miktar = -LotSize - Pozisyon;
// Emir Gönder
if (Miktar != 0)
{
Sistem.PozisyonKontrolGuncelle(Sistem.Name + " , " + EmirSembol, Miktar + Pozisyon);
Sistem.EmirSembol = Sistem.AktifViopKontrat;
Sistem.EmirIslem = Miktar > 0 ? "ALIS" : "SATIS";
Sistem.EmirMiktari = Math.Abs(Miktar);
Sistem.EmirSuresi = "GUN";
Sistem.EmirTipi = "KPY";
Sistem.EmirFiyatTipi = "PYS";
Sistem.EmirGonder();
DefaSayisi++;
Sistem.SayiTablosunuGuncelle(DefaAnahtar, DefaSayisi);
}
}
}
}
Merhaba,
Kullanci adi olmadan gecmis grafik verileri ile sistem tasarlanip optimize edilebiliyor. Ancak robot calistirilabiliyor mu bilmiyorum. Robotun calisip calismadigi piyasa kapaliyken de anlasilabilir. Ancak tam anlamiyla tasarladiginiz sekilde islem yapip yapmadigini piyasa acikken, yani veri akisi varken test etmelisiniz. Veri almaniz ancak ideale kullanci adinizla bagliysaniz mumkun olur.
Sisteminiz kapanis fiyatini baz alan hesaplamalarla sinyal uretiyorsa canli barda rapaint kacinilmazdir; zaman zaman sistem yonunun 1 kademe yukardan islem gectiginde ALIS, 1 kademe asagidan islem gectiginde SATIS olarak degistigini ekrani izleyerek kolaylikla yakalayabilirsiniz. Bar kapanisini beklerseniz sinyal kesinlesecegi icin sisteminiz bir sonraki sinyale kadar fikir degistirmeyecektir.
Canli barda islem yapilamaz demiyorum, pek tabii yapilabilir. Bunun icin repaint olmayan bir sistem tasarlayabilir ya da repaint riskine onlem alabilirsiniz. Islem sayisi sinirlamasi ve sinyalin kalici olmamasina karsi bir nevi sigorta mekanizmasi olusturup sisteminizin dogru yone donmesini saglayabilirsiniz.
Selam arkadaşlar,
Sırf öğrenme amaçlı aşağıdaki gibi yazıp denemek istedim ama robot çalışıyor gibi ama ne alım nede satım yapıyor nede bir hata veriyor?
Nerde hata yapıyorum?
var SistemAdi = "ROBOYKTOMA10adx";
var MySistem = Sistem.SistemGetir("SistemAdi", Sembol , "1");
if (MySistem == null)
{
Sistem.Mesaj(Sistem.Name + "Hatalı Çalışıyor !");
}
else
{
var Veriler = Sistem.GrafikVerileriniOku(Sembol , "1");
var ADX = Sistem.ADX(Veriler, 10);
var Kapanıslar1 = Sistem.GrafikFiyatOku(Sembol, "1", "Kapanıs") ;
var Kapanıslar2 = Sistem.GrafikFiyatOku(Sembol, "1", "Kapanıs") ;
var Kapanıslar3 = Sistem.GrafikFiyatOku(Sembol, "1", "Kapanıs") ;
// hareketli ortalamaları hesapla
var MA1 = Sistem.MA(Kapanislar1, "Exp", 3);
var MA2 = Sistem.MA(Kapanislar2, "Exp", 10);
var MA3 = Sistem.MA(Kapanislar3, "Exp", 10);
var SonYon = "";
// pozisyon tablosundan pozisyon miktarını al
var Pozisyon = Sistem.PozisyonKontrolOku(Sembol);
// strateji
for (int i = 1; i<Sistem.BarSayisi; i++)
{
if (MA1[i-1] < MA3[i-1] && MA1[i] > MA3[i] && SonYon != "A" && ADX[i] > 20) // 1.ortalama 2.ortalamanın üstüne çıkarsa
Sistem.Yon[i] = SonYon = "A"; // alış
{
if (Pozisyon == 0)
{
var Miktar = 1;
Sistem.PozisyonKontrolGuncelle(Sembol, Miktar);
Sistem.EmirSembol = Sembol;
Sistem.EmirIslem = "Alış";
Sistem.EmirMiktari = Miktar;
Sistem.EmirFiyati = "Aktif";
Sistem.EmirSuresi = "SEANS"; // SEANS, GUN
Sistem.EmirTipi = "NORMAL"; // NORMAL, KIE, KPY, AFE/KAFE
Sistem.EmirGonder();
}
}
// satış
if (MA1[i-1] > MA2[i-1] && MA1[i] < MA2[i] && SonYon != "S") // 1.ortalama 2.ortalamanın altına inerse
Sistem.Yon[i] = SonYon = "S"; // satış
{
if (Pozisyon > 0)
{
var Miktar = Pozisyon;
Sistem.PozisyonKontrolGuncelle(Sembol, 0);
Sistem.EmirSembol = Sembol;
Sistem.EmirIslem = "Satış";
Sistem.EmirMiktari = Miktar;
Sistem.EmirFiyati = "Aktif";
Sistem.EmirSuresi = "SEANS"; // SEANS, GUN
Sistem.EmirTipi = "NORMAL"; // NORMAL, KIE, KPY, AFE/KAFE
Sistem.EmirSatisTipi = "NORMAL"; // imkb (NORMAL, ACIGA, VIRMANDAN)
Sistem.EmirGonder();
}
}
}
}
Sistem.Cizgiler[0].Deger = MA1;
Sistem.Cizgiler[1].Deger = MA2;
Sistem.Cizgiler[2].Deger = MA3;
Hissenin günlük değişimini robot tanıyıp işlem yapabilirmi. Mesela hissenin sadece artı olduğu günlerde hisse alım yapacak, gün sonunda yada sinyal üretince yada her şartta eksi günlük değişime geçince eldekini çıkaracak.
Merhaba,
Sanirim Robot sabolunu uzerine sisteminizi ekleyerek tek kod icerisinde sistem+robot olusturmak istemissiniz. Sistem ve Robotu tek kod icerisinde olmasi tavsiye edilmiyor. Dongu icersinde emir gonderim kodlari kullanmak gecmis her bir sinyal icin emir iletimine neden olabilecegi icin kullanilmamali.
Sistem dedigimiz, grafik uzerinde gorsel al sat oklarinin gosterilmesini, barlarin yesil/kirmizi renklendirilmesi ve getiri egrisini hesaplamimizi saglayan koddur. Robot ise bu sistemi kullanarak sadece son kapanis barindaki Yone gore emir gonderen koddur diyebiliriz.
Siz once sistemi olusturmaya/optimize etmeye yogunlasin. Sistemi robota baglamak "tek satirlik robot kodu" ile cok kolay yapilabilir.
Gereksiz bolumleri silinmis ve hatalari duzeltilmis kodunuzu asagi kopyaladim. ilk kod sadece sembol olarak atanan grafik uzerinde calisir. Ikincisi ise grafigi acilan herhangi baska bir enstruman uzerinde de calisacaktir. Bu kodu sistem olarak "deneme" olarak kaydebilirsiniz. En altta robot kodunu da deneme_robot olarak kaydederseniz, sisteminiz 1 dk lik VIOP yakin vade uzerinde robot olarak kullanima hazir olacaktir.
Sadece "F_XU0300819" grafigi uzerinde calisan sistem kodu:
Tum enstrumanlar uzerinde calisabilen sistem kodu, "deneme" adiyla kaydediniz:PHP Code:
var Sembol = "VIP'F_XU0300819";
var Veriler = Sistem.GrafikVerileriniOku(Sembol , "1");
var Kapanislar = Sistem.GrafikFiyatOku(Sembol, "1", "Kapanis");
var ADX = Sistem.ADX(Veriler, 10);
var MA1 = Sistem.MA(Kapanislar, "Exp", 3);
var MA2 = Sistem.MA(Kapanislar, "Exp", 10);
var MA3 = Sistem.MA(Kapanislar, "Exp", 10);
var SonYon = "";
// strateji
{
if (MA1[i-1] < MA3[i-1] && MA1[i] > MA3[i] && SonYon != "A" && ADX[i] > 20) // 1.ortalama 2.ortalamanın üstüne çıkarsa
Sistem.Yon[i] = "A";
SonYon = "A"; // alış
// satış
if (MA1[i-1] > MA2[i-1] && MA1[i] < MA2[i] && SonYon != "S") // 1.ortalama 2.ortalamanın altına inerse
Sistem.Yon[i] = "S";
SonYon = "S"; // satış
}
"deneme_robot" olarak kaydedilip, ROBOT bolumu altinda sanal modda calistirilabilir:PHP Code:
var Veriler = Sistem.GrafikVerileri ;
var Kapanislar = Sistem.GrafikFiyatOku(Veriler, "Kapanis");
var ADX = Sistem.ADX(10);
var MA1 = Sistem.MA(Kapanislar, "Exp", 3);
var MA2 = Sistem.MA(Kapanislar, "Exp", 10);
var MA3 = Sistem.MA(Kapanislar, "Exp", 10);
var SonYon = "";
// strateji
{
Sistem.Yon[i] = "A";
SonYon = "A"; // alış
// satış
Sistem.Yon[i] = "S";
SonYon = "S"; // satış
}
PHP Code:
var Islem =Sistem.RobotViopAktif("deneme", "VIP'VIP-X030", Sistem.AktifViopKontrat,"1", 1);
[QUOTE=Bear_Bull;3614610]if (Sistem.SaatAraligi("09:30", "09:31") || Sistem.SaatAraligi("09:50", "09:51") || istediğiniz saatler arası için hepsini yazarsınız )
merhaba, yazılmak istenen saatler çok uzun olunca yatayda ekrana sığmıyor, aşağı enter yapınca örnek asağıdaki gibi hata veriyor. alt alta yazabiliyor muyuz ? araya formül işaret noktalı virgül vs birşey mi koymam lazım..
çok teşekkür ederim
if (Sistem.SaatAraligi("11:17","11:17") ||Sistem.SaatAraligi("11:31","11:31") ||Sistem.SaatAraligi("11:38","11:38")||Sistem.Saat Araligi("11:47","11:47")||Sistem.SaatAraligi("11:5 9","11:59")||Sistem.SaatAraligi("12:31","12:31")|| Sistem.SaatAraligi("17:24","17:24"))
aynı satıra yazın yazabildiğiniz kadar alt satıra geçerse kendi geçsin enter kullanmayın.Alıntı:
aşağı enter yapınca
hatanız. > Saat Aralıgi <<< arada boşluk var alt resimde de en ortada açıkça görünüyor.
https://i.resimyukle.xyz/5OGcUB.png
ek resimde tek satır kabul etti.
ideal in kendi editörü.
iyi akşamlar şu kodu ideale nasıl çevirebiliriz, yardımcı olur musunuz? şimdiden teşekkürler.
pd1:=Input("Period",1,500,20);
pd2:=Input("Period",1,500,20);
rsiperiod:=Input("RSI Period",1,500,14);
UP:=HHV(RSI(C,rsiperiod),pd1);
DOWN:=LLV(RSI(C,rsiperiod),pd2);
MID1:=(UP+DOWN)/2;
UP;
MID1;
DOWN;
RSI(C,rsiperiod)
BU kod artık işlevini mi yitirdi
Sİstem tanımlarını acıyor, bu kodu yazıyorum grafiğe atıyorum ancak logın olmuyor benmı yanlıs kullanıyorum
Sistem.PortfoyLogin("123456, Info Yatirim","PAROLA","şifre");
Ben formül Test yaparak ve sanal robot ile zaman ayarlı olarak çalıştırıyorum. Grafik te hiç denemedim. Birkaç defa uyarı mesajı çıktı ama Kuruma login olmuştu. Hesaplar bölümünde Kurum hesabının olması gerekli ve Kurum ismini oradan copy paste yapın.
şifre ile parolanın yerini değiştirin.
PHP Code:
var V = Sistem.GrafikVerileri ;
var Period1=20; var Period2=20; var rsiperiod=15;
var RSIP = Sistem.RSI(rsiperiod);
var UP = Sistem.HHV(Period1, RSIP);
var DOWN = Sistem.LLV(Period2, RSIP);
var MID1 = Sistem.Liste(0);
for (int i = 1; i < V.Count; i++)
{
MID1[i] = (UP[i] + DOWN[i])/2;
}
//Panel 2
Sistem.Cizgiler[0].Deger = UP; Sistem.Cizgiler[0].Aciklama = "UP";
Sistem.Cizgiler[1].Deger = MID1; Sistem.Cizgiler[1].Aciklama = "MID1";
Sistem.Cizgiler[2].Deger = DOWN; Sistem.Cizgiler[2].Aciklama = "DOWN";
Sistem.Cizgiler[3].Deger = RSIP; Sistem.Cizgiler[3].Aciklama = "RSIP" + rsiperiod;
Merhaba arkadaşlar.
Sistem.RobotStop(); komutu çalışmıyor, artık.
Sistem elemanları pencersinde de bulunmuyor. Kod ile robotu nasıl durdurabilirim.