https://i.hizliresim.com/76AWjv.png
https://i.hizliresim.com/gOXvQ2.png
https://i.hizliresim.com/PlQ2jQ.png
Printable View
Birşey yapmana gerek yok...
Sisteme uy gerisini merek etme... Bundan daha rahatı ve stressizi olur mu?
Bu işlerde olay beyinde bitiyor. Dediğin gibi psikoljik boyut önemli ama beyne etmeyen her bilgi işe yaramıyor. Ne bilirsen bil beyin farklı çalışıyor...
Tek yapmak gereken şey:
Bir olguya, Sisteme veya kendi yöntemlerine ve belirli kurallara güven sağlamak. Bundan sonra rahatız artık...
Bak ben bugün ekrana bile bakmadım. Dün Lütfü bey kardeşim söylemese piyasadan haberim yok. Bir ara baktım endeks düşüyor o zaman sizler için baktım ve kısa yorum geçtim...
Bir hesap ve Sistem varken endişeye mahal yok. Yeter ki güven olsun... :ok:
Selim bey olay şuan hem teknik hemde psikoloji dışı bir kulvara saptı bence o kulvarda karşı bacak, artık herkes uyandı piyasa yukarı giderken altı şişirirsin böylece sana mal yıkılmaz, sende rahatça kendi satışlarını ala ala yukarı gidersin fiyat yukarı gider, gelelim düşüş olayına alt kademeye alış gelmiyorsa satamazsın zaten satsan kendine satacan üstüne birde fiyat düşecek millet iyice piyasadan kaçacak...
Yani demem o dur ki tüm dünya deli gibi düşerken biz düşemiyoruz çünkü karşı bacak yok...
Şimdi kendi adıma bir eleştiri yapayım, bana hisse alalım mı diyen abim ve enişteme bekleyin piyasa düşecek diyen ben elimdeki hisselerin en azından bir kısmını satıp aşağıdan almak gibi strateji yürütmedim, piyasanın 120 binden düştüğünü göre göre kendi kağıdımı bunun dışındaymış gibi düşündüm yada düşünmek istedim, sonuç piyasadan daha çok düşen bir kağıdı elimde tutmuş oldum :)
Grafikler ve Veriler Güncellenmiştir...
NOT: Tabloların güncellenmesi için sayfayı yenileyin...
5-6 mesaj yukarda bahsettim.Bize yatırım psikolojisi desteği lazım diye kaçırmışsın orayı sayın lutfu001.
Bizim ahvalimizde sizden farklı değilki :vk: :vk:
Kaçırdığım kaçıncı fırsat
Ben çıkıyorum. Hazır bilge ortalıkta yokken kaybolayım. Birde o fırça kaymasın bari, üstüne tuz biber ekler muhterem
Kaçırmadım Selim bey okudum latife olsun diye öyle yazdım,
Borsada satmadıkça zarar etmiş sayılmazsın diye bir laf var satmadan kar etmişte sayılmıyoruz, ne zaman ne yöne yıkılacağı artık belli değil, her flama yukarı gitmiyor, her tobo sonucunda kağıt yükselmiyor, Dow %4-5 düşecek Bist %1 deseler kimse inanmazdı ama gerçek oldu, önemli olan ne olacağını bilmek değil olanlardan para kazanabilmek:)
Teşekkürler sayın T/A...
Hayırlı akşamlar...
Dow +%2.33 kapatmış, bakalım yarın bizimkiler ne yapacak :)
Grafikler ve Veriler Güncellenmiştir...
NOT: Tabloların güncellenmesi için sayfayı yenileyin...
Teşekkürler üstad.
Sayın lutfu001,
Sitedeki pasta dağıtım işleriniz bitip bize vakit ayırabilecek misiniz?
"WM sistem" e gözatma fırsatınız oldu mu ?
Listede bankalar hallice, epey sayıda da oltaya takılan olmuş. herhalde yarın ve ertesi gün hızlı çıkışlar yaşayacağız gibi, ABD dow endeksi etkisi yavaş yavaş etkisini yitirecek gibi. Ne dersiniz?
(Üstad a mahsustan sormadım. Bakalım dersten geçebilecez mi :one:)
Sermaye Piyasası Kurulu'nun 25/01/2018 tarihinde halka arz izahnamesini
onaylaması çerçevesinde, 01-02/02/2018 tarihlerinde Borsa dışında halka arzı
gerçekleştirilen Enerjisa Enerji A.Ş.'nin (Şirket) 1.181.068.967,12 TL tutarındaki
sermayesini temsil eden paylar, Kotasyon Yönergesi'nin 8. maddesi uyarınca kota
alınarak, halka arz edilen 236.213.792 TL nominal değerli paylar 08/02/2018
tarihinden itibaren 6,25 TL baz fiyat ve "ENJSA.E" kodu ile Borsamız Yıldız
Pazar'ında, A grubunda sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacaktır.
Selim bey pasta işleri kesat talep fazla yok :) zaten en fazla 5-6 tane oluyor benim uygulama mobil olduğu için talep görmüyor sanırım, aslında benim bile işimi görmüyor, bir dahakine bunu değil normal olanı alacağım nasipse,
Aslında ben sadece borsa genel duruma ve 3-5 hisseye bakıyorum, ama sadece bakıyorum işlem yapmıyorum :) aracı kurum bana hesap açtığına pişman olmuştur o seviyede yani :)
Ama yinede borsa yorumu yapmam gerekirse bende dünyanın geri kalanının baktığı yere bakıyorum Dow Jones, ama bizim Bist orayı açık ve net takmıyor yada takamıyor, benim görüşüm dün yazdığım gibi BİST’te karşı bacak yok, herkes uyandı düşenin altına kimse girmiyor onlarda düşüremiyor, bakın dün Dow bugün Dax biraz toparladı ama Bist zayıf kaldı çünkü zaten düşememişti,
bugün Dow iyi başladı ama bu kadar agrasif düşüşlerden sonra bu toparlanma ölü kedi sıçraması dedikleri şeydir bence... genel görüş olan piyasanın yukarı gideceğine inancım var o yüzden mal satmadım :) ama dün yazdığım gibi yeni mal almak isteyen abim ve enişteme bekleyin dedim, dünya endeksleri sakinleyince bizim yönümüzde yukarı olur inşallah ama yukarı yöne giderken bizim kağıtlar ne kadar gidecek önemli olan o :)
Kendi adıma bir ara yazmıştım BİST’te bence en önemli beklenti sıfırların atılması bakan konuşurken Nisan ayını işaret etmiş, eğer dünyada bir bozulma olmazsa bu beklentiyle oluşan artıştan sonra ben yavaştan kenara çekilmeye başlarım diye düşünüyorum, tabi bunlar şimdilik hep kazanmak üzerine kurulmuş bir kurgu yada hayal diyelim :)
Birde çöküş başlıkları var borsa genelde ben o başlıkları görünce rahat ediyorum malum borsa 70 binde o başlıklardan çok vardı sonra 100 bin olunca yine geldiler, şimdi yine buradalar demek ki bir rahat %20 gideri var bu işin :)
İşte acemi bir borsacı borsaya böyle bakıyor Selim bey :)
Ne denir ki herşeyi özetlemiş... Burada atlanmaması gereken; Türkiye 'nin artık eski Türkiye olmadığıdır...
Önceleri bir gazete başlığından yıkılan borsamız şimdi topla tüfekle yıkılmıyor. Bunun bir alt yapısının olması lâzım. Aksi halde yabancı parasını burada tutmazdı.
Satıp çıkmak isteseler üçüne beşine bakmazlar. Zaten dünde bahsettiğin gibi onlar yükselirken satarlar...
Burada bence oyun daha büyük. Hep korktuğum da işte cidden bu; büyük oyun oynanıyorsa ileride vay halimize!!!
2000 yılındaki çöküşü bilenler ne demek istediğimi anlarlar...
Sn. T/A aynı tedirginlik benimde içimde var, ama bu defa sanki tüm piyasalar bir elin kontrolünde gibi yükseliyor düşerlersede hep beraber düşecekler bence, 2008 den sonraki bol para piyasaların şakulini kaydırdı sanki; piyasaların rutini yada realitesi kalmadı,
Birde piyasada her daim dikkatli olmak lazım, arada adını yazdığım Twittercı şimdi tekrar yazmayayım :).... en güvendiğim kağıttan bile paramın %30 undan fazla mal almam.... diyor, piyasa ne zaman dibi bulursa o zaman belki aldığı mal miktarını artırıyor, tabi tüm bu yazdıkları Twitter da ne kadar doğru ne kadar yalan bilemeyiz ama mantıklı bir yaklaşımı var.
Fakat daha yolun başındayız...
Bu yol bir süre daha devam edecektir. Tam kıvama gelince işte o zaman vahim sonuçlar doğurabilir...
O zaman da şimdiki gibi global düşüşlere dayanabileceğimizi hiç sanmıyorum...
Amaç şu olabilir:
- Ne kadar yükseğe çıkarıp da aşağı bırakırsan etkisi çok çok daha fazla olur...!!! Newton yerçekimi kanunu...
O zamanlara kendimizi hazırlamamız lâzım...
Herkese günaydın, resimleri hiç düzeltme yapmadan koydum ki sağı solu kırpılmış diye düşünen olmasın, ne yazılmışsa onu aldım yani, 3 saat önce yazılmış, fikirleri benzer, sonuçta hepimizin ki fikir tutar tutmaz bilemeyiz...
Günaydın...
Yorumları genelde tutuyor. İşi bilerek işe gidiyor. O nedenle de para kazanıyor. Belli bir stratejisi var ve bunu mutlaka uyguluyor...
Her zaman dediğim gibi:
- En kötü Sistem 'e bile harfiyyen uyan mutlaka kazanır...
Şimdi borsalar BOĞA piyasasında olduğu için ortalık Sistem 'den ve Algoritmalardan geçilmiyor. O kadar basit Sistemler var ki onlar bile kazanıyor. Ben onları kriz anında göreceğim... !!!
Günaydın,Güzel insanlar.
Ben şimdi dışarı çıkıyorum.Buralar size emanet kalın sağlıcakla.
Sayın ibrahimaydın kaybolma biryere bak ne dicem
Sayın forum sakini dostlar, sevgili üstadım,
Altı kırmızı ile çizili sarfettiğiniz cümleleri düşündüm. Eğer dediğiniz gibi olsa borsa düşerken çıkan paranın dolara, olmadı euro veya sterlin e gitmesi beklentisi hepimizde var. Bu cepte. Herkes dolar ve diğer yabancı para birimlerine gözucuyla süzüyor. Fakat çok ilginç böyle anormal durumda pekte ehemmiyet göstermeyecek bir durumda nazlı nazlı yerinde duruyor. Tabiri caizse ..çını pekte oynatmıyor. Hatta yabancı para birimleri beklentilerin altında bir seyirle kenarda mal mal bize bakıyor . N'oluyor diye...
Bunun üzerine tv lere bakıyoruz, anlı şanlı programlar ve çok bilindik hiç bi .ok bilmeyen zevat takımı abuk subuk birşeyler söylüyor.
Peki ben bir soru sorayım.
Blokchain e bakan oldumu ?
Hani ne olduğu bile daha doğru dürüst anlaşılmayan "şey"
Tabi biz bilmiyor ve/veya bilgilenmedik.
Orada başka birşey var. BTC olarak tabir edilen blokchain yakın tarihte 19,800 USD' fiyattan geri döndü.
19,800 x 3,81 = 75.438 TL eder
Doların transfer riski, yanında götüremeyecek oluşu, büyük montanlı taleplerin karşılanamayacağı, piyasayı devireceği
Daha sayayım mı ?
Ne gerek var bu saatten sonra Dolara, Euroya ya da Sterline...
Adamlar yolunu bulmuşlar farkında mısınız? 06 Şubat 2018 tarihinde 5936 USDyi gören BTC hafiften oynadı.
Başka bir şey oluyor.
Bence bir deneme yaptılar. Önce yalandan Dow Jones ta satış geldi. Ardından öksüren ABD piyasası hafif bir rüzgar yaptı diğer piyasalarda ..
Asıl heyecanı bize daha yaşatmadılar. Ama hep aynı taktikle önce sağ sonra sol kroşe yapacaklar. Giderken de biz aman DÖVİZ diyeceğiz. Oynamayacak belkide yerinden. Maliyeti kaç para bu doların, karşılığında ne var. FED Amerikanın merkez bankası mı ? Amerika'nın hükümetine mi ait? Üretmişler malı on katına dünyaya satıyorlar. Leeeyn bunun maliyeti kaç para diyecem.
Fakat ONLAR biz farkında dahi olmadan paracıklarını alıp gidecekler. Geldiklerini anlayamadığımız gibi...
Zaten mesele bizim elimizdeki tuzla ilgili, her elimde hıyar var diyene koşuyoruz. Milletçe.
Önce kendi sermayemize, fabrikamıza sahip çıkma zamanı geliyor sanırım.
Şu fıkra ya da hikaye..
Adını siz koyun...
Aynı duruma düşmeyelim de.. Mesele gideceğimiz yere hedefe kilitlenmek olsun. Yoldakiler sizi etkilemesin....
Adamın biri arabasıyla giderken yolda bir yolcu alır arabaya.Adam arka tarafa biner.
Şoför "eee. hemşerim kimsin nereye gidersin " der.
Yolcu "Ben Azrailim. Canını almaya geldim" der.
Şoför alaycı bir tavırla "Sen mi Azrailsin" der. "Yahu senin gibi Azrail olur mu hiç " der
Yolcu sakin bir tavırla
"Sen daha önce Azrail gördün mü de tarif ediyorsun" der ve ekler yolcu "Bana inanmadın öyle mi" der
Şoför ise "İnanmadım tabi " der
Yolcu " Ozaman 200 metre ilerde bir adam daha var. Onu da alacaksın" der.
Gerçekten de adamın dediği gibi Şoför 200 metre ilerde bir yolcu daha görür ve onu da alır. Ama yeni yolcu ön tarafa oturur. Olaylar bundan sonra daha enteresanlaşır.
Şoför yanında oturan yeni yolcuya döner ve " ee sen kimsin nereye gidersin " der.
Öndeki yeni yolcu "Abi beni merkezde bir yerde indirirsen çok sevinirim. Adım felanca " der.
Şoför "Yahu şu arkadaki adam bana Azrailim diyor. Görüyonmu şu herifi hem iyilik ediyoruz. Hemde dalga geçiyor zibidi" der.
Öndeki yeni yolcu arkaya bakar ve "Abi arkada kimse yok ki! " der. Şoför hışımla arkaya döner ve
"Kör müsün be adam arkada oturuyor ya " der. Öndeki yeni yolcu arkaya bir daha bakar ve
"Abi senin kafan iyimi, yoksa dalga mı geçiyorsun benimle " der.
Bu sefer arkadaki söze girer
"Bak gördün mü. Öndeki beni ne duyabiliyor ne de görebiliyor" der şoföre.
Şoför afallar dizlerinin bağı çözülür, bet beniz atar. Arkadaki yolcu
"Hadi" der "Arabayı kenara çek 2 rekat namaz kıl canını alacam" der.
Şoför ağlamaklı ve çaresiz bir şekilde arabayı kenara çeker ve iner arabadan.
Sonra....Sonra ne olmuş biliyor musunuz?
Adamlar arabayı aldığı gibi kaçmışlar.