Benim de dikkatimi 2 şey çekti bilanço incelerken.
1-Genel yönetim giderleri. 10 milyon civarında. Çalışan sayısı 147.Epey genel müdür yardımcısı var. Yönetim kurulu var. Aylık ortalama 24000 TL ye gelir. Bir kişi 72000 alır. 3 aylık. 72bin *147 =10 milyon yapıyor. Finans işi içinde nasıl ortalama tam bilemiyorum. çalışan sayısı fazla olduğu için yüksek olabilir. Kısılırsa güzel olur.
2-Pazarlama reklam yaklaşık 3 milyondu. BloombergHT kapanışa doğru programını sunar diye reklamı var. Ayrıca sabah programında da info yatırım uzmanları piyasa açılmadan yorumlar yapıyor.Reklamlar büyümesinde etkili olmuş olabilir. Bu giderler ilerde bir miktar kısılabilirse güzel olur.
İlk çeyrekte vob işlemleri geçen yıl toplamını geçmiş hisse senedi işlemleri geçen yılın %70 ini geçmiş. Çok büyük büyüme var.
Gelelim bist işlem hacim pazar payına
Gedik işlem hacim pazar payına yaklaşıyoruz yavaş yavaş info %4 e yaklaşıyor bazen üzerine çıkıyor. Gedik %5-6 civarında
Gedik piyasa borsa değeri 1milyar 280 milyon
İnfo 133 milyon
Gedik değeri infonun yaklaşık 10 katı iken
1. çeyrek karı 4 katı gelmiş
Osmen yaklaşık bist hacminde infonun yarısı kadar işlem yaparken piyasa değeri bizden %15 fazla 1.çeyrek karları aynı
İnfonun 2. çeyrek karının daha iyi geleceğini düşünüyorum. Model Portföyü çok başarılı. Hisseleri hedefe gidiyor.
Ben bir süredir ismen de idim.Aracı kurumların işleri tıkırında ve hacimler artıyor. Ancak info büyüme potansiyeli çok yüksek ve güzel büyüyor. 133 milyon piyasa değeri var. İlk çeyrek geçen yılın karından fazla kar etti. Küçük şirketlerin büyümesi daha hızlı olabiliyor.
Bakalım hakkımızda hayırlısı. Bunlar kişisel görüşlerimdir. Yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi fikrine göre yatırım kararı versin.
WAS-LX1A cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.