https://twitter.com/Duvarayazargibi/...60701354483713
Printable View
Hong kong şehircilik açısından en iyi şehirlerden biridir.Orada devlet arazisine konup gecekondu yapmaya kalkışsanız Çin işkencesine maruz kalmanız büyük olası.Kamu arazisini işgal etme veya imar planlarıyla oynaşıp duran bir otorite olmadığı için fakir de olsa parasını ödeyip kalmak zorunda.Doğal olarak o nüfusa göre hatırı sayılır fakir de mevcuttur.Şunu da ilave etmek isterim,Hong Kong'da bir arazi imara açıldığında evler maketten satılıyor,konutlar satışa çıkmadan önce dümdüz boş arazinin altında fiberoptik hatlarından metro hattına kadar her tür altyapı bitmiş durumda oluyordu.Yani sonradan şehrin altını oyayım,yol nerden geçecek,sokakları eşeleyelim kablo döşeyelim vs. vs. olmadan minimum maliyetle en modern yaşama alanları olan bir şehir.
Ben 80 li yıllarda İngilterede Cambridge bölgesinde yaşarken görmüştüm bu olayı ve bir Türk olarak inanamamıştım. Adamlar konut yapacak yeni bir yerleşim yerini açmışlardı, kaldığım 2 sene boyunca hep çalışma vardı ama ev falan yoktu bende aptal aptal `ulan herifler ne yavaş Türkiyede olsa çoktan biterdi evler` diyordum. Meğerse adamlar her NORMAL ZEKALI insanın düşüneceği bir şey yapıyormuş, önce ALT YAPI sonra üst yapı. Ama 21. yy geldik `HERKESİN KISKANDIĞI` Türkiyede bu işler hala tersten işlemeye devam ediyor.
Dolar yarın yükselir mi?
haftaya net hata noksan kalemine bakmak lazım cuma günü ülkeye çok yüklü miktarda döviz girişi olmuş olabilir belki para borsa tarafına girecek belki tahvil tarafına girecek böyle 10 kuruşluk marj olduğunda hep bu tür şeyler oldu bu hep oldu para girdi yine aynısı olmuş olabilir, açıkcası 6 ay süre ile 3,80-4,00 aralığında doların konsolidasyon süreceğine gireceğini düşünüyorum nisan ayı itibarı ile düşüş trendine girip, yaz sonuna kadar bu sürecin devamını bekliyorum yazın 3,80 leri tekrar bekliyorum 3,71 güçlü destek altını beklemiyorum yaza kadar enflasyon ile merkez bankasının ciddi savaş vereceğini düşünüyorum seri faiz artışları yakın zamanda olacaktır seçim ekonomisi hazırlığı öncedi bunun uygulanacağını bekliyorum hatta bu yıl memura işçiye çift ikramiye, %20 oranında yıllık zam artışları bekliyorum, bütçe delinecrk, bu maliyetin benzin yada emlak vergilerine yansıtılmasıda muhtemel, para sahibini ilgilendiren konudur isteyen istediği fiyatlardan alır satar :)
Ben bu işlerde bir süre çalıştım..sonrada dayanamadım istifa ettimdi..:)
Üstten geç, altan geç, yer bulamazsan yandan geç..su borusu patlat, elektrik kablosunu kes, mahalle elektriksiz kalsın vb. vb..
En komiğide, aslında üzüntü vericide..90'lı yıllar, belediyedeki yetkiliye dedim ki; bakın bu yolu asvaltlamaya başlamışsınızda..bizim projemiz hazır, 1-2 ay içinde bu yolu kazacağız, asvaltı bekletemezmisiniz..
Cevap; seçim var(ara seçim ha), ben asvaltı yapmak zorundayım..sen sonra kazarsın..:(
Yazık, milli sevet..buna benzemedik nelerimiz var..:vk:
Cnbc-e nin açık olduğu yıllar..
Türk-Çin iş konseyi vsvs başkanı çıktı tv ye...
Soru: ' Çin de iş yapmak kolaymı?'
Cevap:' şöyle bir örnek vereyim, mesela internet için başvuruda bulunuyorsun, adamlar geliyor, keşif falan yapıyorlar, en az 15 gün sürüyor, ama öyle bir tesisat yapıyorlar ki, 50 yıl değiştirmene gerek yok!'