Ben çok uç bir örnek olarak bu sistemi anlattım. Evet eritme işlemini teorik olarak evde yapmak mümkün ama sıvıyı tekrar külçe altına çevirmek için lisanslı bir rafineriye götürmeniz gerekli.
Printable View
Sayın heval dediklerinize katılıyorum. Ama öğrenmek istediğim diyelimki 3 ayrı kurumda 150 şer bin tl lik 3 ayri hesabim var ve hepsi nakitte. Herhangi olumsuz bir durumda toplam 450 bin tl nin sadece 177 bin tl si mi tazmin kapsaminda yoksa ayri ayri olduğu için 450 bin tl si de tazmin kapsaminda mi.
Birazda faize bakalım....TPP de ortalama faiz 23,69 , max 25 ..benim 24.75
Eritme işlemi kolaylıkla yapılabilir hocam. Zor kısmı altını sıvı halde tutmak. İçine birşey katmanız lazım ki erime noktası düşşün ve oda koşullarında sıvı halde kalabilsin. Fakat o zaman elimizdeki altın olmuyor altın ile karışık bir sıvı oluyor. Bu durumda rafineri devreye giriyor ki oda maliyetli haliyle.
Sıvı halde tutmak hiç zor değil. 3lt nitrik asit +1.5lt hidroklorik asit (her ikisi de çok ucuza piyasadan temin edilebilir). Bu sıvının içine 1-2kg kadar külçeyi bırakırsan sabaha sapsarı berrak bir sıvı olur. Bu şekilde istediğin kadar saklayabilirsin.
İstersen sıvı olarak ta satabilirsin. Ama sıvıdan tekrar külçeye dönmek için profesyonel bir atölye gerekli.