Herkesin parasi kendisine coktur.
Daha ucuzu da var, o da Is gurubu kagidi .
Isyat PD/DD 0.64 iken
Isgsy PD/DD 0.52 ama temettuyu ancak cikis yaptiginda yani cikis yaparsa oduyor.
3.42 TL lik kagidi 1.78 den aliyorsunuz su an.
Syg,
Printable View
700.000 isyat 0,91 fiyatından 637.000 tl para ediyor. Bunu enparanın 32 günlük faiziyle karşılaştırdığımızda aşağıdaki değerleri elde ettim her 32 günde bir faize koyduğumuzda ve elde ettiğimiz net faiz ile tekrar faize koyduğumuzda. ( https://www.qnbfinansbank.enpara.com...aiz-orani.aspx )
senelere görede 1 lot hisse fiyatına baktığımda sağ sütunda yer alan fiyat ve hissenin değerindeki değişim oranını elde ettim. ( https://report.paragaranti.com/rasyonet_fiyatarsivi.asp )
87.000 tl kazanç bu değerlere göre çok karlı değil gibi geldi bana benim bu hesaplamaları yaparken atladığım bir şey mi var ?
Öğrenmek için soruyorum cevaplayan arkadaşların cevapları için teşekkür ederim.
Ek 7623
Faiz hesabında dönen parayı faizi ile döngüye koymuş ama, hissede Mart aylarında alınan temettüleri hesaba koymamışsınız. Yani o arkadaşın, o 700.000 hisseyi seneler bazında kaça mal ettiğini bilmeden böyle bir hesap doğru kıyaslama olmaz.
Ayrıca hisse hesabında öyle kesin tarihler baz alır veya elinizdeki hisse adedini hesaba katmadan hesap yaparsanız yanılırsınız. Belki adam Mart ayında aldığı temettüyü sene içinde Ağustosun 16'sından farklı bir tarihte elindeki hisse adedini sizin tabloda belirttiğiniz fiyattan daha düşük hisse fiyatı ike arttırmış olabilir.
Daha açık ifadeyle, o 700.000 hisseyi 1 TL ortalama hisse maliyeti ile yaptıysa 87.000TL için mevduata göre daha iyi diye bahsetmek mantıklı değildir ama 0.6maliyetli ise çok mantıklıdır.
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hiç bir banka faizi ile bu getiriyi sağlayamazsınız 😊 Müthiş bir maliyet
Hiç ellemeyin.
Arkadaşınızın örneğinden devam edecek olursak 700.000adet hisseyi 168.000TLmaliyetle taşıyor. Ve bu 168.000TL'sine 87.000TL alıyor.