yanlış bilgi clinton ilişkisi yüzünden başkanlığı bırakmadı, 2. dönemi sona erince törenle görevi bush'a teslim etti..!!
Printable View
moodys not açıklamasını sebepsiz yere ertelemiş, sonra tbmm isveç oylamasının 12.ocakta yapılacağı açıklanmasının ardından not açıklamasını 12.ocak yapmayı ilan etmişti.. ancak bu hafta başında bir dışişleri yetkilisi oylama için bir aceleleri olmadığını açıkladı, açıklama rus haber sitesi sputnikte yayınlandı.. şark kurnazı moodys boşa düştü, not kararını tekrar erteleyemez artık, seve seve cuma günü açıklayacak.. borsa bu beklentiyi yukarı yönde oynar mı bu hafta, emin değilim..
kasım başında başlayan yabancı alım dalgası noele kadar sürdü ama endeksi pek yukarı süremedi, yabancıya mal devreden yerli büyükler kredi kapattı, fonlar da biraz nakite geçti yıl sonu hesapları hasebiyle.. sonra gubrf operasyonuyla aşağı kırdılar, son 2 hafta bi miktar yabancı satışı da geldi.. bu hafta karar haftası.. 30-endeks 20-günlük ortalamaya dayanmış durumda
https://i.hizliresim.com/t55bpc8.png
bu hafta yabancıyı izlemek lazım, moodys haberinin insider bilgisi onlarda olacak, yarın 20-günlük yeşil ortalama üstüne atarsa 8800-9000 zirvesine kadar önü açık spot 30-endeksin, yabancının kasımdan beri para soktuğu ana tahtalar ykbnk-akbnk ve thyao-tuprs, bunları takip etmek lazım.. ortalama üstüne atamaz aşağı yönelirse 7800 civarındaki destek tutmayabilir, aşağıda gözüken kırmızı ortalama 200-günlük, mayıs dibinde destek olarak çalışmış olan ortalama- bu 7.500 desteği bottom-rock
iksötüz çartında günlük grafikte ejderha formasyonu görüntüsü oluşuyor. gıdısı hassas yeri. orası kurcalanırsa, alev saçabülür.
destek ve direnç diye bir şey yoktur. olsa idi o bölgeler kırılmaz idi. direnç kırıldı destek kırıldı tamamen uydurmasyon. hiç bir bilim insanına bir matematikçiye bunu izah edip kabul ettiremezsin. bu bir oyun, geçmişteki fiyat hareketlerine bakıp kafandan destek direnç diye üfürdüğün bir oyun bu.
aynı şey trend kelimesi için de geçerli... ,
haa teknik analizin en sade ve rasyonel tanımı , geçmiş fiyat hareketlerindeki yönler ve dönüş yerlerinin tespiti... geleceğe dair sonrası üfürmasyon...
şimdi diyeceksin ki eee sen ejderha formasyonu yazdın... heee yazdım yazdım da hele bi sor niye yazdım :kahkah: