Katılmayacaklar aptal değil...Satıp çıkarlar herhalde...O kadar da değil...Piyasada olan biri için...
Printable View
Katılmayacaklar aptal değil...Satıp çıkarlar herhalde...O kadar da değil...Piyasada olan biri için...
Hoppalaaaa
Yaw ben Akbank başlığı sportiflerdekinden daha bilinçli yatırımcılardan oluşur diye düşünürken siz sanırım onlara rahmet okutacaksınız...
"6.900+750 = 7.650 / 1.300 lot =5.88 e düşeceğinden OTOMATİK olarak 6.900-5.880 = 1.020-tl zarar eder. "
Kusura bakmayın ama çok güldüm buna.....
Böyle bir varsayımı sportiflerdeki arkadaşlar bile yapmadı...
Bu varsayım yanlış olunca gerisi okumaya gerek bile kalmadı...
Rüçhanları bedevaya mı satacaksınız Sn Teft34?
Hayır hasenat mı yapacaksınız?
Genele hitaben...
Arkadaşlar teknik konularla da tam emin olmadan ltf yorumda bulunmayın....
Başlıkta herkes her konuda yorum yapacak diye bir zorunluluk yok....
Borsa da en kötü şey bilgisizlikten çok yanlış bilgidir....
İyilik yaptığınız sanırsınız,ama aslında kötülük yapıyorsunuzdur...
saygılar/başarılar
Arkadaşlar
Bedelli sermaye arttırımına katılmazsanız sermayeniz azalmaz (hiç birşey yokdan var olamaz,var dan da yok olamaz)
Sadece toplam Akbank sermayesi içindeki payınız azalır...
Katılırısanız aynı kalır....
Bunlardan hangisinin sizin avantajınıza olduğuna karar vermek sizin kararınız....
saygılar/başarılar
arkadaşım çok gülmeye hevesli olduğun belli..herşeyi bir tek senin bildiğini düşünmeye devam ettikçe böyle çok daha gülersin sen..rüçhanların rüçhan hakkı pazarınd aoluşacak fiyatını baştan öngörebilir misin?? benim yazdığım formül tamamı ile bugunkü ağırlıklı ortalama fiyat üzerinden hisse fiyatı değişimine konuyu maruz bırakmadan konunun hallidir. rüçhan hakkı pazarına kalırsan, o pazarda oluşacak fiyattan k/z sözkonusu olur. ben bu seçenegi göz ardı edeyerek yazdım..çok da öyle güleceğin kadar bir mesele yok ortada ben sana gülmüyorum bak..kişisel algılayıp öyle 32 dişini göstererek sırıtmanın alemi yok..
genele hitaben; arkadaşlar ; bedelli sermaye arttırımına katılmazsanız rüçhan hakkı pazarında oluşacak fiyat üzerinden rüçhan hakkınızı satabilirsiniz, lakin o fiyatın ne olacağını bugünden öngöremezsiniz. eğer gerçekten bedelli sermaye arttırımına katılmak istemiyorsanız elinizdeki lotun % 10 unu satarak da hem arttırıma katılmış hem de an itibarı ile mevcut birikiminizi korumuş olursunuz..
gine ben genele hitaben yazayım, sırıtacak olanlar üzerlerine alınıp kikirdemeye başlamasınlar. borsada bir çok şey YOKDAN VAR OLUR arkadaşlar..VARKEN YOK da olur. özellikle bizim bistte bunlar çok olur. hissesini aldığınız şirket, halka açık olmayan batık ama bilançosu makyajlı bir grup şirketi ile birleşir aslında YOK olan bir DEĞER VAR gibi sizlere sunulur, aynı şekilde bedelli ile şirketlere aktardığınız ve an itibarı ile VAR olan değerleriniz de maalesef bizim ülkemizde alavere dalavere geçmiş yıl zararlarını silmekle neticelenen uygulamalarla YOK edilebilir,oluyor da..genele yazıyorum ha, diğerleri üstüne alınmasın. bu bedelli sermaye arttırımına katılmayın diye sırf bu söylemle mesaj paylaşanlarla da itibar etmeyin..rüçhan hakkı pazarında haklarınızı elbette satabilirsiniz ama o günkü cari fiyatlarla satabilirsiniz. oysa benim söylediğim formulde bugunkü bu cari fiyattan ilave para yatırmadan nasıl bu bedelliyi tölere edebileceğinizin formuludur, yüzde yüz dogrudur yüzbinlerce yatırımcının bildiği kullandığı bir yöntemdir, öyle sırıtılacak 32 dişe keman çaldırılacak bir yönü yoktur : )
Arkadaşlar
Hesap etmem lazım ama etmeden söylüyorum ki:Belki maliyeti çok yüksek olan arkadaşlar için küçük bir faydası olabilir bedelliye katılmanın...
Maliyet düşürmek adına...
Ama onlar dışında ne faydası ne zararı vardır...
Hisse düşer çıkar o ayrı...
Bedelliye katılmak istemiyorsanız bugün satmak zorunda değilsiniz....
Akbank ı çok beğeniyor ama Sbancılara para yedirmek istemiyorsanız,Rüçhan tahtasının kapanacağı son güne kadar hisselerinizi taşır ,son gün rüçhanlarınızı satar bedelliye katılmamış olursunuz,sonra gene alırsınız....
saygılar/başarılar