Aciklanan yillik enflasyon orani %12.98.
Konut satanlar, hemen fiyatlari %15 yukseltin.
Zarar etmeyin..:he:
Printable View
Aciklanan yillik enflasyon orani %12.98.
Konut satanlar, hemen fiyatlari %15 yukseltin.
Zarar etmeyin..:he:
Bizim bir ekonomi kanalimiz var ya, Bloomberg HT, reklam arasi ekonomi haberleri veren.
Yine bugun ilk seans sonu bir Insaatciyi cikardi, o da bildiginiz gibi anlatti, lansman dedi, fiyatlar cok uygun dedi, %15 yukeldi dedi velhasil ne palavra varsa saydi doktu gitti.
Ben nihayet bu konuyu cozdum.
Bu insaatcilar bunlara cok reklam veriyor ya, onlar da durumdan vazife cikarip, davet ediyor bunlari.
Soylenenlere, ne sunucu, ne anlatan, ne izleyen inaniyor ama, yine de anlatiyor adam.
Memleket tiyatro sahnesi gibi.
Gulmekten oleyazdim.:he:
Aynen Sayın HISIM. Ötelesinler bakalım.
LG-K535 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Onlar için her veri ( olumsuz da olsa ) zam için fırsattır. Dolar yükselir mazeretim var derler, düşer - dolar düşse de malzeme fiyatları düşmedi, taş gibi yerinde derler. Şimdi de enflasyonu bahane ederler. bulabilirsem hürriyet emlakta tipik bir ilan var. Piew diye bir firma her ay %5 koyuyor fiyata. Henüz temeli yeni atmış.
Buldum işte. https://www.hurriyetemlak.com/konut-...004&p63=180404
Geçen ay aynı firma 285 bin den başlıyor 325 binde bitiyordu. Şimdi 325 den 425 e gidiyor.
Faiz biraz zor düşer. GLP yi %18 yaparlarsa hiç şaşırmam. Enflasyon %13 olarak açıklandı. En az 3-5 puan reel kar vermezlerse dövize kayan sayısı artar. Bunu engellemenin tek yolu TL faizleri arttırmak.
Konut sektöründeki batış artarak devam edecek. Arz fazlası ve kötü yönetilen Emlak sektörü hukuk kanunları bu sorunu yarattı.
Eğer İSKAN yasası adam gibi uygulansaydı bu sorunlar olmazdı! Önüne gelen müteahhit olmazdı!
RÜŞVET oyunu bozdu. Herkes müteahhit oldu. Arz fazlası oluştu. Hem de kalite yerlerde sürünüyor.
Bir de üstüne YÜKSEK SİTE AİDATLARI yükü gelince sorun iyice katmerlendi! İyice içinden çıkılmaz hale geldi!
Zararın neresinden dönülse kardır! İşini kötü yapanı adil olarak cezalandırmayan sistem değerlenemez! Değer yitirir!
Her halukarda vadeli mevduat kaybedecektir.