https://www.youtube.com/watch?v=aExFVmebHfo
Printable View
Birşey merak ediyorum.
Kötü olduğunu düşündüğünüz bu kağıtla neden bukadar ilgileniyorsunuz?
Ben bu kağıdın bir miktar daha geri çekilme ihtimaline rağmen çok iyi bir yükseliş göstereceğine inanıyorum.
Neden çünkü dünyanın geleceği tarım üretiminde ve onu destekleyen sektörlerde.
Fırsat bu fırsat al at bir kenara ve yat.. Birgün sana çok zengin oldun diye telefon gelecek. :)
Ama Günlük para kazanmak istiyorsan al sat yapılacak çok güzel kağıtlar var.:)
Soru bana ise soyle cevaplarim.
1. Gonul bagim var, cunku en cok mangisi bu kagittan kazandim cok gec satmis olmama ragmen hem de.
2. Belki bir gun bir daha girerim, hic belli olmaz.
HEKTAŞ SASADAN BİLE OLUMSUZ AYRIŞMASI
Arma İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş 456.034.600,00 TL
Kızıksa Mah. Zambak Sk. N 11 Manyas / BALIKESİR adresinde bulunan 40.336 m2 toplam alan içindeki makine ve ekipmanlar
648.372.000,00
YANİ 1 MİLYAR VARLIK SATIŞI YAPILDI ÜSTÜNE 5.900.000.000 BEDELLİ TOPLAMDA 7 MİLYAR GİRİŞ OLMASINA RAĞMEN ZOMBİ HALİ DEVAM EDİYOR
SASA 16.05.2024 TAHSİSLİ SERMAYE İLE ERDEMOĞLU ŞİRKETE 4.365.000.000 PARA KOYDU (140 MİLYON USD)
2 YÖNETİM ARASINDAKİ FARK FİYATA DA YANSIMIŞ
SASA YATRIMLARI BİTME AŞAMASINA GELMİŞ MARJLAR KÖTÜ OLSADA BİR HİKAYE YARATABİLİR
HEKTAŞTA BİR CACIK YOK EN İYİ İHTİMAL yatırımların devreye alınması 2.5 SENE SONRA BAŞLAYACAK
HİKAYESİZLİK ZATEN FİYATA YANSIMIŞ VE YANSIMAYA DEVAM EDECEK
***önce yönetim değişmeli güven veren bir üst yönetim gelmeli
ama böyle yatırımcıyı bulmuşlar vur enseye al lokmayı genel kurula katılmaz hesap sormaz bende olsam bedelli yapmaya devam ederim seneye sermaye tavanını 20 milyar yaparlar :)
***bu çeyrek enflasyon muh arındırınca tarihi bir zarar çıkacak maalesef en yüksek finansman giderlerinin olduğu çeyrek
fiyatlama bu ara dahada bozulabilir umarım 15 kasıma bırakmazlar bu hafta içinde açıklar beklenti hemen gerçekleşsin baskı kalksın
***bedelli kısa vadede göreceli borçlarda azalma finansman giderlerinde azalma sağlayacaktır fakat en ez 150-200 milyon usd gerekli olacak yatırıma başlaynınca sabit kıtmet alımları inşaat maliyetleri vs gelecek yıl yine aynı borçluluğa gelecektir
marjlarda yükselme olmazsa bedelli etkisi maalesef kısa sürer
trump kazanırsa faizleri hızla düşerecek buda emtia değer kazanması ticaretin hızlanması demek trump kazanırsa 2025 özellikle 2. yarısında toparlanma yaşanabilir
yoksa çin durumu kötü bu sebeple emtia kimya en büyük üretici ve kullanıcı hasta olunca diplerde kalmaya devameder
Katiliyorum.
Once guveni geri kazanmasi lazim.
Bu nasil olur???
Yonetim degisecek, kelleler alinacak..
Borclar odenecek, borcluluk dusurulecek.
Iki sene onceki gibi ilestisim, KAP v.s calisacak.
Bahsi geçen bütün yatırımlardan hatrı sayılır kazançlar kazanmadığı sürece kendine gelmesi zor. Umarım kazanmaya başlar da biz de tekrar değerlendiririz.
Hektaş tan öğrenilmesi gereken bana göre artı bilanço görmeden girme 1.. Bedelli devam ettikçe girme 2..Tarım sektöründe tek olmadığını unutma 3..Yoksa sayın Dudu zannerdersem 2012 de hisseye girdi ben 2014 te 2.40 tl den.. Ve hiç bölünme devri yoktu tabiki..Yani anlatmak istediğim dev bir döndü bitti bitiyor ama iyi sinyaller başlamadı..Hektaş ın yeni bir atılım yapması ürün bazında ve yeni bir yönetim anlayışına geçmesi lazım.. Bu bedelli tarzı tek kelime ile şirketi bataklığa çekiyor.. Ben çok çok uzun vadeciyim diyorsanız buyrun Tektaş a:ok: