Bana göre oraları dip yapan pek çok sebebim vardı...
Rekor APS sayısı-Göstergelerde max. satış(kendi özel göstergem),metastosk sistemin uyarısı-2Lİ TEPENİN HEDEFİ OLAN 8600,MEVSİMSELLİK ,viob sistemin al vermesi vs...saatlerce anlatılabilir.
neyse şimdi durum nasıl...Açıkcası beni kısa vade hiç ilgilendirmiyor.zaten 5-6 aylık orta vadeli poz. aldım.
Ama aşağıdaki grafiğe bakınca:
Kırmızı sat(12 temmuz) orta vadeli short açtığımız yerdi..
yeşil ok(14 ekim) ve pembe elips maliyet bölgesiydi(bana göre)..
2 li tepe hedefinde taban oluştu.2 gündür düşen trentin üzerindeyiz.ve 200 gün ortalamanın üstüne çıktık...Bunlar teknik olarak olumlu...Beni pek ilgilendirmiyor(isterse altına gelsin veya düşsün:) ) ama durum bu..
SP500-Global sert düşüş olmadıkça(bunu önceden ifade etmiştim...global düşüşe kimse dayanamaz) ...Global kriz olsa bile ben yine satmam,o ayrı(zaten kriz olduğunu diplerde fark ediyoruz)..Ama en kötü olasılığı düşünüp ona göre hesap yapmak lazım..bu koşul değildir...OYUN PLANINDAKİ RİSKİ HESAPLAMAKTIR.
Global krizde(2008) de garanti aldım...2.80 den...3.50 oldu..sonra krizle 1.70 oldu...
ama sonra 9.50 oldu..Yani endeks belli diplere yakınsa ve hissemizde iyiyse, en kötü olasılığı bile düşünerek ORTA VADELİ poz. alırım(bence)
https://i.hizliresim.com/6fuk9i8.PNG