-
Son günlerden biraz farklı bir bitiriş oldu. Yüksek hacimle yükseldik. Son 15 dakkada satış oldu. spot korkusu viop da daha büyük satış ı getirdi. BIST30 +%1,64 iken viop +%0,44 oldu. makasıda kapamış oldu.
Satış neden geldi.?
Son 1 aydır anormal hızlı yükseldiğimiz için birileri korktu sattımı.? O zaman ciddiye almamak gerekir.
Yoksa yükseltenler realizasyonamı geçecekler.? Bunu ciddiye almak gerekir.
Ne olduğunu anlayabilmek için detayına inmek gerekir.
BIST100, günün en yükseğinden sadece 22 puan aşağıda kapamış. Normal, az bile. :)
XBANK ise 33 puan aşağıda kapamış. Bu da normal.
Diğer önemli gördüğüm endekslerdede sorun görünmüyor.
Bugün piyasa ekranı takip etmediğimden şirket şirket bilmiyorum ne oldu. O sebeple şirket lerde alıştan ciddi satışa dönen oldumu bilmiyorum.
Çıkardığım sonuç: Kapanışa doğru birileri korktu sattı. Endekse son ralliyi yaptıran katar lıların mal yükleyip aşağı döndüklerini sanmıyorum. Eni sonu o işi yapacaklar ama bugün olduğuna dair net bir görüntü yok. Daha çok yükseklik korkusu gibiydi.
Bu seviyelerde elindeki kazandığı miktarı kaybedeceği korkusu taşıyan temel analize hakim olmayan birileri korktu ve viop tarafında sattı. Kazandığını kaybetme paniği. Tam o esnada abd borsasıda hafif iniş durumundaydı, korkuyu körükledi. Veya büyük FON lardan biri bireysel realizasyona girişti.
Bu gece abd tarafı aşağı dönme görüntüsü vermezse, bizim BIST'de ciddi sorun olacağını sanmam. Bugünün zorlu geçmesini bekliyordum. Gündüz ummadığım kadar sorunsuz yükseldi, akşam ise biraz sorunlu kapadı.
Bugün benim için fena geçmedi. Sabah aldıklarımın üzerine ekleme yaptım, sonra hepsini kapadım. Biraz kazandım. Geceye kontratsız gireceğim.
Bu gece abd tarafı düşüyorum görüntüsü vermezse, sabah BIST yoluna ağır aksak devam eder. abd tarafı düşüyorum görüntüsü verirse, sabah kırmızı açarız. Sonrası muallak. katar lıların işi bitmişse short zamanı gelmiş demektir. katar lıların işi bitmemişse, sabah satışları karşılar ve yükseltmeye devam ederler. Bankalar ve bazı BIST 30 şirketleri hala ucuz olduğundan, yükselişin bittiğini sanmam.
Ben katar lıların BIST deki speki olsaydım, yükseltmeye devam eder, ilgisiz kalabalıklarıda BIST e toplar, banka F/K larını 7-8 civarına çeker, 2022 birinci çeyrekten sonra mal vere vere BIST den çıkardım. Şu an dengimiz denen EM lerin F/K ları 8-12 aralığında diye biliyorum. Bizim epey üzerimizdeler.
Yükseklik dolayısı ile, yarına malsız gireceğim. Normalde yarın biraz düşsek bile yükselişin devam edeceğini düşünüyorum. Yarın düşüşlerde az miktar yine long lanacağım.
Taktik devam. Bol şans.
-
merkez bankası tarafından perşembe günü açıklanan
yurt dışı yerleşikler geçen hafta bistte 162 milyon dolar hisse satmış
-
İtalya Amazon sitesine 1.3 milyar avro ceza kesmiş. Sebebi, sitesindeki satıcılara kendi kargo şirketini kullandırmak zorunda bırakmasıymış.
Batı devletleri dev şirketlere milyarlarca dolarlık cezaları, KENDİ HALKLARINI KORUMAK AMAÇLI hemen kesiyorlar.
abd nin kestiği cezalar yüzünden bir ara Alman volkswagen şirketi dünyanın en borçlu otomobil şirketi haline gelmişti.
Peki ya biz.?
Hepsiburadaya ceza kesmiyoruz, aynen Amazon un yaptığını yapıyor ve kendi hepsijet kargo şirketini kullanmaya mecbur bırakıyor. Üstelik bu kargo şirketinin çok az yerde şubesi var.
2006 da tayyip Türk devletine ait ilaç ve aşı şirketlerini kapattı. İthalata bağımlı hale getirdi.
Yerli tohum kullanana teşvik ve destekleme vermeyip yabancı hibrit tohuma teşvik ve destekleme verdi. Köylüyü GDO lu ithal tohuma mecbur bıraktı. Bazı chp li belediyeler bedava yerli tohum dağıtarak durumu kurtarmaya çalışıyorlar.
Yabancılara maden arama çıkarma hakkı tayyip tarafından verildi, şu an bir sürü ibrani kökenlilerin altın firmaları bizim altınlarımızı en ucuz maliyetli siyanür ile çıkarıp, azıcık vergi ile ülkelerine taşıyorlar.
Elektrikli motorlar ve doğal üretim energi yaygınlaşıp petrole ihtiyaç azaldığında, TR nin her yerinden petrolde fışkıracak. TR ana karasının dört yanında yabancı ülkeler petrol ve gaz çıkarıyor. Romanya(Karadenizde), Yunanistan(trakya dibinde), Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, İran, Irak, Suriyenin önündeki denizden İsrail gaz çıkarıyor(Akdeniz) (öncesinde Suriye savaşa sokuldu), Mısır, Libya.
Dün müteahhitler başganı TV de ağladı "kamudan ihale alan müteahhitlerden 40bin tanesi batmak üzere"
Para istiyor yani.
Tunceli belediye başkanı özel şirketlere ihale vermeyi bıraktı, baktıki işler üçte bir fiyatına halloluyor, belediyeye tonla para kalıyor. Ne anladık, müteahhitler hem 3 kat kazık fiyat çekiyorlar hemde geçinemiyorlar. Demekki o paranın tamamı ceplerine girmiyor bir kısmı başka yerlere gidiyorki kuru ekmeğe muhtaç kalmışlar. IBAN verseydide... yaw zaten gelirimin %40 ı direk devlete vergi olarak gidiyor, kalan paranında %20 si dolaylı vergilerle devlete gidiyor. Yani emeğimin %60 ını devlet alıyor. Daha ne vereyim değilmi.? Ama yavrucaklar aç, önlerine bişeylerde atmak lazım. Üzücü durum değilmi.!
Dün bir büyük filtre kahve, 15 tanede çay içince gece uyuyamadım. Umarım gündüz uykulu gezmem.
-
Sahip olmak ve beslemek için yasal zorunlulukları yerine getirmeniz gereken köpek cinsleri.
American Bully,
American Pitbull Terrier,
American Staffordshire Terrier,
Dogo Argentino,
Fila Brasilerio,
Japanese Tosa.
Yasal zorunluluklar:
1 - Kayıt altına alınacak.
2 - Ağızlık ve tasma olmadan gezdirilmeyecek.
3 - Kısırlaştırılacak.
4 - Mikroçip takılacak.
5 - Halkın yoğunlukla bulunduğu yerlere ve çocuk parklarına götürülmeyecek emşerim.
Yasal zorunluluklar yerine getirilmez ise ilk yakalanmada 11 bin TL idari para cezası uygulanacak. Aynı vatandaşın bir kez daha yakalanması durumunda ise idari para cezasına ek olarak köpeğe el konulması gündeme gelecek. İlgili belediyenin görevlileri, köpeği barınağa götürecekler.
-
-
Gün içi al sat amaçlı çok az miktar long atladım.
Bugün zorlu geçecek diye düşünüyorum o sebeple her günkinden daha az kontratla oynayacağım.
Bu kez sorun yok diyemeyeceğim. Akşam 16:30 da abd enflasyon verisi var. Dalga yapma ihtimali var. O veriye kontratsız gireceğim. abd düşersede BIST den bişey almayacağım.
16:30 a kadar 2bin altına ineceğimizi sanmıyorum. Akşam abd çakılırsa ancak 2bin altına ineriz. Ama kalıcı olurmu bilmiyorum. abd ninde çakılacağını sanmıyorum. Şu anki veriler abd fiyatına dahil. Enflasyon çok kötü bekleniyor, yinede pek satmadılar.
Bol şans.
-
Bankaları satıyorlar. Kim satıyor anlamlandırmam mümkün değil. Olsa olsa, 10 yıllardır bedava bol para ile tembelleşip obezleşmiş beyinlere sahip batılılardır diye düşünüyorum.
Papaz olayı ile beraber tayyipi cezalandıracağız diye bankaları ve ellerindeki diğer senetleri yıllarca zararına sattılar. Bakan değişti kararı beğenmediler sattılar. TCMB başganı değişti kararı beğenmediler sattılar. Faiz indi kararı beğenmediler sattılar. Bankalar hep bedava fiyatlarda kaldı.
Yabancılar sürekli satınca yerlilerde bankalardan uzak durmaya başladı.
Derken gerçekte Türkiyeye düşman olan, sömürgeci katiller topluluğu ibrani-yahudilere hizmet eden arap ülkelerini tayyip aldı getirdi. Onlarda petrol parası ile endeksi yükseltmeye başladılar.
Şimdi endeks rekorlar kırıyor ama bankalardaki batılı yabancılar hala zarardalar. Hem bankaların fiyatları kendi suçları sebebi ile yeterince yükselemedi hemde kur 3-4 katına çıktı. Büyük zarardalar. Eskiden gelmiş olupta şu an banka satıp çıkanlar zararla çıkıyor.
Neden endeks yükselirken bankaları satarak yükselmesine engel oluyorlar. Kafaları çalışsa bankalar yükseldikten sonra mal çıkarlardı. Bunada engel var. Şu ana kadar yaptıkları sebebi ile bankaları yükselttikten sonra kime satacaklar.? Batılıların son yıllarda yaptıkları yüzünden kimse yüklü parasını bankalara sokmuyor.
tayyip'i cezalandırdıklarını sanıyorlardı. Kendilerini ve borsadaki KY leri cezalandırdılar. tayyip ve ailesi her yıl servetlerini katlamaya devam ediyor. Türk halkı ve BIST deki batılı yabancılar ise paralarını azalttılar. Maddi açıdan tek kazanan tayyip oldu. katar lılar yükselttikten sonra malları verebilirlerse onlarda kazananlar arasına girecekler.
Hakkaten bu batılı olupda köken olarakta batılı olan yabancıların beyni kolay para sebepli obezleşmiş. Devletle toplantılarında bir kaç sorularınada şahit olmuştum, aptalca soruları ve tavırları ile ben obez beyinliyim diye bağırıyorlar.
Evet, stres attık hayırlı olsun, dağılabiliriz.
Bugün benim açımdan zorlu geçiyor.
-
Bankaları sanırım akşamki abd enflasyon açıklaması sebebi ile satıyorlar. Beklenenden çok kötü gelme ihtimali var. BIST deki batılılar abd ile otomatik alıp satıyorlar. %70'i algo(algoritmik bilgisayar kod gruplarıları. Tonla şarta bağlı emirler grubu desem daha basit olur.) denen yazılımlar diye okumuştum.
İşin garip yanı bizdeki yabancılar abd endeksi düşecek diye yüksek satarken, abd endeksleri düşmüyor. Şu an yeşiller.
Batılı yabancılar kâr elde edeceklerinden umutlarını kestiler, satıp çıkıyor olmalılar. Son 2 hafta biraz satmışlar, ondan önceki 3 hafta almışlardır. Alan la satan aynı yabancılar olmayabilir.
Bugün düşüp çıkıyor, kazanmaya bakayım. katar lıların endeksi aşağı döndürmeye niyetleri yok görünüyor. Batılı satışının bitmesini bekleyecekler diye düşünüyorum. Akşam 16:30 a kadar long al-sat devam edeceğim.
Bol şans.