bi sıfırın lafımı olur biz 6-0 yenmiştik:)
Printable View
Bizim burada da buna yakın aslında ama arada devletin sana sundukları bakımından dağlar var.
0-40 bin euro arası %20 (evliysen 0-44bin)
40 bin euro üstü %40
beyan etmiyorsan hesaba girenden çıkandan 55%
Bu yüzden beyaz yakalı ve maaşlıysan şirket kuruyorsun. Çalıştığın işyeriyle şahıs olarak değil şirket olarak hizmet alımı sözleşmesi yapıyorsun. 12.5% Kurumlar vergisi ödüyorsun. Ha devlette bunu bazı noktalarda teşvik ediyor asla vergi kaçırma değil.
Şimdi günde 1000 euro alsan 40.gün %40'lık dilime giriyorsun zaten. Mecburen her işini şirket üzerinden hallediyorsun. Aslında şu açıdan güzel vergi bilincin oluyor, her masrafın kayıt altında ve takibi kolay oluyor.
Türkiyede de böyle yapın kurun bir ltd kendinizi müdür yapıp işyerine hizmet faturası kesin. Gelsin kurumlar vergisi :bravo:
neden ?
mesela temettü konusuna bakalım: varsayalım eregli hissem var.. eregli demirçelik kurumlar vergisi %20 verdi.. yani ben de verdim hissedar olarak.. sonra temettüden %15 daha verdim.. zaten şu anda aslında %35 civarı vergilendiriliyor..
dikkatsizce yapılacak uygulamalar sermaye piyasalarını da bitirir..
şimdi bu tranp, bizim reise sende en az benim kadar mazlumu seveceksin-sevmezsen bende seni sevmekten vazgeçerim mi demek istiyor. gel baştan anlaştığımız gibi şu kürdistanın suriye ayağını beraber kuralım mı demek istiyor yoksa bizim reisi aşık olmuşçasına niye sevsinki
hangi ülke bilmiyorum yaşadığınız yer..
ancak prensip olarak %30-35 üzeri resmen zulüm sınıfına girer vergide.. ahlaken de yanlış.. eğer böyle kararlar alınırsa insanlar çalışmaz.. böylece fakir olanlar aslında daha çok zarar görür.. toplumda ilerleme olmaz.. ya da ilerlemeyi sağlayacak insanlar bu kadar yuksek vergilerin olmadığı yerlere gitmenin yollarını arar..
diğer yandan.. yaşadığınız yerde ÖTV var mı? KDV ne kadar ? bu oranlar ülkemizde harcanabilir gelirimizi sıfıra yakınsatan vergiler, gelir vergisine ek olarak.. dolayısıyla dunya ile karşılaştırılmaz TR deki durum.. dipteyiz..