Jmk nin rus hatunlardan olusan haci emmi videolarini ozluyoz
Gerci eski nik neym i julia olmasida onun bi bayan oldugunu gostertmez
Printable View
Jmk nin rus hatunlardan olusan haci emmi videolarini ozluyoz
Gerci eski nik neym i julia olmasida onun bi bayan oldugunu gostertmez
Hahha ghahahhq dolar kımıldamaya başlamış, virüs yine baş göstermiş, biz bir arkadaşımızın çükü var mı yok mu onu konuşuyoruz.
Seviyorum ben bu sayfanın yazarlarını yav :)
Nezakette yetmiyo menfaat paylasimi sart
Getirip salican
Perulu balikcilari
Avlanin koclarim deyecen
Bi muttefik cebinde
Anli sanli Peru
Uzak muzak
Buyuk dusunecen
Fukara dusunmeyecen
Hem sen de git
Orlarda avlan
Karsilikli davet varsa
Kimse hesapta soramaz
Anaokulunda sinifta kaldim iki sene ustuste perudaydim ordan fikir urettim
Toplu taşımaya ayakta binme kısıtı gelmiş hep anons vardı
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Moruk cevabini göremiyorum ucmus ne yazdiysan ozele yaziver.
Amerika yunanistandan bulunan üstlerini büyütüyor ve modernleştiriyor. Bu kapsamda ortak tatbikat yapmasıda gayet normal. Eğer biz adamlara üs verirsek bizimlede bol bol tatbikat yaparlar.
Sorunları şu, suriyeden sonra libyada’da güçlenen rusların akdenize çıkış noktasında biz varız. Karadenizde amerikan üssü olamadığı için, girit ve dedeağaçta deniz üssünü geliştirerek kapıları tutmaya çalışıyor.
Karadenizde bizim dışımızda güçlü deniz kuvveti olan nato ülkesi yok. Ermenistan, azerbaycan gerginliğinde o bölgede bizim dışımızda batı ittifakına ait ülke yoktu.
Müttefiklik konusunda şunu söyleyim. Müttefik olabilmeniz için çıkarlarınızın ortak olması gerekiyor.
Mesela suriyede savaşın çıkışını engellemek dışında hiç bir şey yapamazdınız. Şu anda ülkenin yarısı amerikan diğer yarısı rus işgali altında hangisi ile çıkarınızı ortak hale getirirseniz diğerinin karşına denk geliyorsunuz.
AB’nin kendi içinde ne olduğu belirsiz. Almanlar kendi müttefiklerinin topraklarından geçen doğalgaz hatlarını by-pass ediyor. Üstelik bu doğal gazı, finlandiyadan, bulgaristana herkesin çekindiği rusyadan alıyor. Bu parayı rusların çiçek ve çikolataya yatırmayacağı kesin.
Toparlarsak müttefik olabilmeniz için komşularınızla ortak çıkarlarınız olması gerekiyor. Doğu akdeniz, libya ve suriyede kim ile çıkarlarınızı ortaklaştırabilirsiniz bir düşünün.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi