Şeyhim şu şemsiyeli dedeyi bi göndersene ferda hanıma, belki bi iş çıkarır.
Printable View
Aynı şekilde ben de bu piyasa şartlarında kararsız kaldım, elimdeki fonlara bakıyorum az miktarda hisse yoğunlardan var, ama çok miktarda değişkenlerden, katılım fonları, fon sepetleri bulunuyor tabi bunların çoğunun içinde yerli veya yabancı hisse var, borsalarda bir düşüş dalgası gelirse diye temkinli olup içinde hisse olanları azaltmalı mı diye düşünmeye başladım.
Bu açıklamayı Ata portföy genel müdürü Mehmet GERZ yaptı.
Aslında adam haklı .
Mesela nitelikli yatırımcı olma şartlarından birisi spk lisansı sahibi olmak. Aracı kurumunuzu arayıp benim spk lisansım var beyan ediyorum ve beni nitelikli yatırımcı olarak kaydetmenizi istiyorum denildiğide aracı kurumun: yolla bakim lisansın fotokopisini diyeceğini sanmıyorum.
mesela buyrun nitelikli yatırımcı beyan formu :
https://www.osmanlimenkul.com.tr/Upl...0%C3%96ST).pdf
bunu bende çok düşünüyorum.
Müzik bittiğinde herkesin oturacak bir sandalyesi olmayacağı muhtemel, ama şu sorunun da cevabını bulamıyorum.
Reel ekonomilerde olası bir sendeleme olursa düşecek olan değerler az çok belli iken, yükselecek olan değer ne olacak ?
Aracı kurum demez ama , spk lisansı olmadan spk lisansım var demek ya da nitelikli yatırımcı koşullarına haiz olmadan, nitelikli yatırımcıyım beyanında, taahhüdünde bulunmak hukuken suç.
Gerçeğe aykırı beyan, kamu otoritesini yanıltıcı eylemde bulunmanın yaptırımı var.
Bu işler o kadar ilginçtir ki, nasılsa bir şey olmuyor, herkes yapıyor diye yaparlar, düzenleyicinin rutin bir periyotta, getirin nitelikli yatırımcı listesini kontrol edeyim diyesi tutar birden hepsini.
Ben yapmazdım şahsen.