Yahu nereden sızıyor bunlar bize niye sızdırmıyorsunuz...
Printable View
BES fonlarının ay sonu hareketleri de etkili oluyor BIST’e.
Mantık 250 dese bile, öyle bir söylenti dahi olsa; yine dönüp son 1 yıllık duruma bakınca 250 ile yetinmeyip, 500 ile başlarlar ve yine benim gibi TL mevduatçı, risk iştahı az yatırımcılara hüsranı yaşatırlar diyorum:). Hep olan biz TLcilere oluyor, bir kere de bizim yüzümüz gülsün :).
BES için görüşleriniz nedir?
Geçmişteki tasarrufa teşfik sistemleri gibi iç edilecek mi?
Bir süre sonra %25 devlet desteği kardırılır, sistemden çıkış kayıpları yükseltilip ,sistem yokuşa sürülerek katılımcılar bezdirilerek birikimler buharlaştırılabilir mi?
Yarin buna girerim eger beypazarindaki akbanktan oluyorsa. İşin garibi evsahibim akbankin müdürü. Adamla kira konusunda pis pazarlık yaptik...
KORTEKS MENSUCAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. için 25 TEMMUZ PERŞEMBE (YARIN) günü aynı anda üç adet Borçlanma Aracı ihracının talep toplamasını planlamaktayız.
v 132 Gün Vadeli ve İskontolu Bonoda Yıllık Basit %27,50 getiri öngörülmektedir.
v 210 Gün Vadeli ve Sabit Kuponlu Bonoda Yıllık Basit %29,50 getiri öngörülmektedir.
v 544 Gün Vadeli ve Değişken Kuponlu Tahvilde Her Kuponda %30,00 Yıllık Basit ya da TRLIBOR + %5,50 Ek Getiriden Yüksek Olanı öngörülmektedir.
Geçmişteki tasarruf sistemlerini bilmiyorum tam olarak sanırım direkt devletin yönettiği fonlar üzerindendi. Şimdiki sistemde ise özel portföy yönetim şirketleri üzerinden yürüyor sistem. Geçmişteki gibi iç etme olmaz diye tahmin ediyorum. En fazla şu an yaptıkları gibi fon dağılımlarına müdale edebilirler. Devlet katkısı düşer veya kaldırılabilir. BES her ne kadar bireysel emeklilik sistemi kısaltması olsada emeklilikle alakası yok. Sadece fon birikimi yapan bir sistem. Kendi tasarruf bilincini oluşturmuş kişiler için elzem birşey değil. En büyük avantajı sistemde olduğunuz müddetçe stopaj ödemiyorsunuz. Böylelikle sistem çıkışına kadar stopajıda yatırımında değerlendirmiş gibi oluyorsunuz. Ama 10 seneden önce çıkarsanızda ödeyeceğiniz stopaj %15 normal fonlarda %10. Yaş ve yıl koşullarını sağladığınızda toplu para alarak çıkış yaparsanız sistemden kazançtan %5 stopaj kesiliyor. Benim 15 senedir BES hesabım var. Şirket katkısı olmasaydı büyük bir ihtimalle çıkardım sistemden :)