https://www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=TRY
Printable View
doların gevşeyeceğini sanmıyorum.. gevşerse işime gelir aslında..bir sonraki skandala hazırlık olur.. bu beceriksiz siyasal islamcıların sürekli yenildikleri açık dunya arenasında.. bu son olay sanki yeni bir şey gibi görülebilir ama geçmişten günümüze sürekli bu tür çuvallamalar var.. islamcılar abd den korkar.. hatta 6. filoya karşı namaz kılmışlığı bile vardır bunların..
diğer yandan.. hem doların hem de endeksin tl bazında artması senaryosu ağırlık kazanmaya başladı bende.. belli bir lag olabilir bu ikilinin tepkilerinde.. zamanlamayı ayarlamaya çalışacağım..ikisi içinde long maliyeti en ucuz şekilde yapmam gerekiyor..
son geri vites abd nin agırlığını koymasından sonra oldu.. abd taraflara "itidal" telkin etti.. evet..
ve.. asla unutmayın.. mr erdoğan'a göre Turk ekonomisi pik yapıyor.. dibe değil tavana doğru..bunun altını özellikle çizdi.. her şey yolundaymış yani.. :drunk:
Meis adasında askeri tören yaptıkları gün Oruç Reis’i navtex süresi bitmemesine rağmen limana çektiler. Ülkemiz için bir utanç günü daha eklendi takvime.
"badem force" borsanın düşmeyeceğini ispatlamak isteyecektir.. "ekonomi güzel, pik yapıyor " düşüncesini destekleyecek şekilde..
hisseler arasında ciddi ayrışmalar bekliyorum.. dibe çekmeye çalışanlar ve zirveye taşımak isteyen kagıtlar.. bunların savaşı olacak.. bu benim çok istediğim bir durum aslında.. ciddi farklar olsun istiyorum.. bir noktada mean reversion kaçınılmaz zira.. sürdürülemez noktalara çekmeleri iyi bir şey yani..