Dün bahsettiğim konu, anlaşılan pek mümkün görünmüyor kısa vadede;
Printable View
Dün bahsettiğim konu, anlaşılan pek mümkün görünmüyor kısa vadede;
Turan Oğuz da aynı şeyi söylemiş, aklın yolu bir vesselam, Bakan Bey maalesef diğerleri gibi konuya hakim değil, siyaset başka, devlet yönetmek başka;
Tam da programlara çıkmaya başlamıştı Turan Bey, artık ambargo yer kesin...
Bilenler bilir, bu itfaiyelerin karşılıklı yardım protokolleri vardır, illerin, ilçelerin, kamu kurumlarının, TSK nın v.s. bir yerde yangın çıkınca talep halinde, ilave bir şeye gerek kalmadan takviyeye giderler.
Aslında düşününce, bölge ülkeleri arasında bu yapılabilir, otomatiğe 'siyaset/gündem dışı' bağlanabilir.
Misal her ülke 5-8 uçak bulundursa, kademeli olarak birbirine desteğe gitse, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Ukrayna, Azerbaycan, belki küçük balkan ülkeleri daha az sayıda, İran, hatta Ermenistan...
Bir anda 30-40 yangın söndürme uçağı, olmaz mı? Olur pekala..
https://i.hizliresim.com/nn250a4.jpg
Ormanlar yanmadan tedbir alalım diye söylemiş abi...Rahmetli...
Yunanistan'da Mikonos adası dahil, Atina ve başka şehirlerde yangınlar çıktı. Onlarca ev yandı...
Abd, Büyük Okyanus'ta termonükleer deneme yapmış. Bu sebeple oluşan jeomanyetik fırtına dünyanın pek çok bölgesinde yangınlara sebep olmuş.
Rahmetlinin bir öğrencisi , 2019 yılında tesadüfen bir tanidigimin iş yerinde tanıdığım , hocam (İstanbul da ) bizim devlet okuluna müsait olduğunuz bı zaman çocuklarla 1 saat konuşur musunuz , sizden faydalansınlar demiş , rahmetli öğrencisi olan öğretmene sekreterimle konuş programıma baksın sana randevu versin demiş ,
bu öğretmen , rahmetlinin sekreterine gittiğinde sekreter "tabii hemen ayarlayayim 1 saat için 10 bin TL" artı KDV demiş , ( KDV yi anlatan dan duymadım o da benim ilavem olsun , 10 bin ilavesiz 2019 rakamlarıyla ) . :)
Bu ülkede çiçek böcek satanları çok gördük biz . :)
Not : bizatihi şahitlik etmedim , ama anlatının tarzı bende şüphe bırakmamıştı .
http://www.halksagligi.hacettepe.edu...yonelik/ap.pdf
Bilime inanın arkadaşlar.Alıntı:
Aile planlaması, bütün çiftlerin ve bireylerin istedikleri sayıda,
istedikleri zamanda ve sağlıklı aralıklarla, bakabilecekleri kadar
çocuk sahibi olma, sorumluca karar vermeleri ve bu amaçla bilgi,
eğitim ve araçlara sahip olmalarıdır
Ben 3 tane yapayım, dövlet rızkını verir diye bir şey yok. Cahiliye devri A*P ile geri getirildi. Bunları yeniden aşmamız zor olacak ama mecburuz.