ABD isterseniz Mercury Bank var. Çok kullanan ve metheden var. Benim hesabým yok.
Printable View
Kolayvergiye üye oldum. Midas ekstrelerimi yükledim. Ben zaten hesaplamýþtým bir yerde kendi hesabýmý kontrol etme amaçlý denemek istedim. Daha çok temettü gelirim var. Onlarý benim hesabýmdan farklý kurla hesaplamýþ ondan tam tutmadý.
2-3 gün sonra midasta vergi dökümünü verdi. Onlardaki tutarlar %99 oranýnda bendeki hesapla tuttu. Sadece bir temettü ödemesinde farklý ödemeler görünüyordu. Ýlettim vergi durumu farklý olan bir ETF'den kaynaklanýyormuþ. O tür Etf'lerdeki özel durumuda hesaplamaya katacaklarýný söylediler. Ay sonuna doðru tekrar vergi dökümünü alýp kontrol edeceðim.
Alým satým iþlemlerim pek fazla deðil. Onda rakkamlarý tutturamadým. Üfe-tüfe maliyet ve stopajýn hesaplama mantýðýndan olabilir. Onlarýda bir ara kontrol edeceðim.
Bu arada alým satým iþlemlerinde 2024 yýlý için zarardayým. Bunu beyan edip, seneye kar edersem oradan düþebiliyormuyum? Bu konuda bilgi alabilirsem sevinirim.
Kur konusu benimde kafamda soru isareti. Normalde kur konusunda merkez bankasi sanirim her gun 15:30 da kur acikliyor. Bu bir sonraki gun icin hesaplama kuru diyen var (resmi gazete ile ilgili sanirim) Bu nedenle bir gun onceyi alin diyen var. Bir kismi ben hisseyi mesaiden sonra satiyorum bu kur gecerli diyen var.
Ben anlamadim.
Yurtici ufeyide cozmeye calisiyorum.
Araci kurumlarin vergi isine girmeme mantigini anliyorum.
Sonuc kur getirisi vergiye tabi oldugundan kar orani oldukca dusuyor.
Benim bildigim ayni donem icinde mahsuplasma var.
Ama bu isler karisik. Beni asiyor. Bu nedenle uzmana danisin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracñlñÃñyla gönderildi
https://tr.linkedin.com/pulse/tcmb-k...met-aras-orhan
2021 hala gecerli mi bilmiyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kur olayýnda kafa karýþýklýðý var ama midas bana göre doðru hesaplýyor. TCMB her gün 15:30da ertesi günkü kuru açýklýyor. Çeþitli iþlemler için geçerli kurlarýda yayýnlýyor. TP.DK.USD.A.YTL (USD) ABD Dolarý (Döviz Alýþ) kur listesi þeklinde açýklanan kur kullanýlýyor. Bu listede þu an 05.03.2025 kuru36,4011 olarak görünmekte. TCMB Gösterge niteliðinde kurlar sayfasýna bakarsanýz 04.03.2025 kuru olarak bu kur yer almakta.TP.DK.USD.A.YTL verisini excel olarak indirilebilirler.
Maliye ve Merkez bankasý için bunun bir gerekliliði vardýr. Ama bizim için gereksiz bir olay. Gösterge niteliðindeki günün kuru kullanýlacak dese en azýndan normal vatandaþ için sorun kalmayacak.
Çok iþlemi olanlar MB sayfasýna üye olup, bir yýllýk