http://www.hisse.net/topluluk/showth...?t=479&page=13 burada bir başlık var, oraya alalım, düşecek diyenleri..
ayrı ayrı başlık var, buradaki yatırımcıların sizin aklınıza ihtiyacı yok.
sizinde yatırım danışmanı sıfatınız yok.!!!
Printable View
http://www.hisse.net/topluluk/showth...?t=479&page=13 burada bir başlık var, oraya alalım, düşecek diyenleri..
ayrı ayrı başlık var, buradaki yatırımcıların sizin aklınıza ihtiyacı yok.
sizinde yatırım danışmanı sıfatınız yok.!!!
Walla bende tşk. ederim..hani bilgi olsa, devamı gelse..sn. Karakemal gibi otur tartış..
Ancak anlıyorum, alttan alta çalışmak daha bir etkili oluyor sanırım..:(
ben vize krizinin kalkacağına inanmıyorum şöyle inanırım biri gider vize başvurusu yapar ona 2018 tarihli gün verirlerse inanırım ameliyat ve hasta ve öğrenciye verirlerse o başka turist vizesini deneyin bakalım sonucu bende merak ediyorum gidin 2019 ocakta gelinmi diyecekler haberin düştüğü saat aklıma geldi ne hikmetse tam akşam üzeri haber düştü bir oyun çevrildi panik satışları birileri aldı yarın abd vize kalkmadı derse yıl sonu kapanış 3.90 olur biz dereyi görmeden paçayı sıvadık hemen kaldırdık niye kaldırdık açıkcası politikaya zerre kafam basmaz hiç çalışmaz ama bu tür tuzakları iyi gören birine sormak lazım :)
Bir süredir bu başlığa yazmıyordum (çünkü 3.80'leri geçince artık yükselişin duracağını/döneceğini bekliyordum ve kademeli olarak dolarlarımı satmıştım, en son 3.96'dan olmak üzere %30'unu satmış oldum portföyümün).
Şimdi zirveden 20 kuruş düşüş görüldü, ben artık yine yükseliş beklentisiyle doldum. 3.80 lerden ufak alımlara başlamıştım, bugünkü düşüş sonrası artık hızlanırım, olur da 3.70'lere düşerse tüm sattıklarımı yerine koyarım. Ne kadar düşerse o kadar çok alırım.
Çünkü ülkemin mevcut halinde daha fazla düşüşe inanmıyorum, olursa ancak geçici olur (önceki 3.50 altı gibi), ekonomi 2018 ve seçim yılı olan 2019 boyunca türlü zorluklarla yüzleşecek, TL kolay kolay değerlenemez.
Doları düşüş trendindeyken dönecek diye alıp sabretmek acılı oluyor ama ben razıyım. Önceki 3.90=>3.40 düşüşünde de çok sıkıntı çektim ama 3.58 maliyetli dolarlarım hala duruyor.
Herkese iyi kazançlar.
dolarcı bazı arkadaşlar mevduat sayfasına gelip sürekli dalga geçiyorlar. hatta dolar reklamı yapıyorlar. ama orada kavga olmuyor.
merkez bankası daha faiz silahını çekmedi, reza davasından da bir şey çıkmayacak gibi duruyor.
amerika ile turistik vize krizi kalksa ne olacak kalkmasa ne olacak. sanki abd ye ihracat fazlası veriyoruz, her yer amerikalı turist kaynıyor. rusya, almanya, hollanda, ingiltere gibi ülkerinde yanında bence hiç bir önemi yok. keşke devam etse.
Görünen dolar yılı 3.80 üzerinde kapatmaya kararlı...Sanırım biz dolara girmek için daha çoook bekliceğiz...Bu arada TL bize girmeye devam edecek...