Beklenen hamle gelmiş
En az 10 bankaya dağıtmayı da zorunlu yapmışlar, rekabetçi oran da oluşmaz bu durumda
Printable View
https://www.bloomberght.com/para-piy...ilacak-2203960 bizim fonlarin ters repodan elde ettigi kazanc azalacak getirilerde azalacak demektir :(
Vatandas bu kararla fonlardan daha az kazanacak
Spknın bu kararı tam olarak ne demek?
Baklava Kralı Hacı Sayid Konkordato İstedi.
İlk dükkanı 1983 yılında Burhan Dinçerler ve Mehmet Dinçerler tarafından açılan ve Türkiye genelinde 39 şubesi olan Hacı Sayid baklavaları için konkordato davası açıldı.
DUYURU VE İLKE KARARLARI 1. Kurul Karar Organı’nın i-SPK.52.4.s (12/03/2019 tarihli ve 16/347 s.k.) sayılı İlke Kararı: Kurulumuzun i-SPK.52.4 (20.06.2014 tarih ve 19/614 s.k.) sayılı İlke Kararı olarak kabul edilen “Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber”in (Rehber); 4. Fon Portföyünü Oluşturan Varlık ve İşlemlere İlişkin Esaslar” başlıklı bölümüne “4.7. Para Piyasası Fonlarına İlişkin Esaslar” maddesi olarak aşağıdaki hükmün eklenmesine karar verilmiştir. “4.7. Para Piyasası Fonlarına İlişkin Esaslar i) Para piyasası fonlarının fon toplam değerinin asgari %50’si mevduat/katılma hesaplarında değerlendirilir. Ancak tek bir bankada değerlendirilebilecek tutar fon toplam değerinin %6’sını aşamaz. Söz konusu fonlar tarafından ters repo işlemlerine ve Takasbank para piyasası ve yurtiçi organize para piyasası işlemlerine yapılan yatırımın toplam tutarı ise fon toplam değerinin %40’ını aşamaz. ii) Para piyasası fonlarından alınan yönetim ücreti, fon izahname ve yatırımcı bilgi formlarında yer alan mevcut yönetim ücretinin yarısı oranında uygulanır. Bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren mevcut yönetim ücreti oranının arttırılması amacıyla yapılan başvurular Kurulca değerlendirmeye alınmaz.” 2. Kurul Karar Organı’nın 12/03/2019 tarihli ve 16/347 sayılı İlke Kararı: Kurulumuzun i-SPK.52.4.s (12/03/2019 tarihli ve 16/347 s.k.) sayılı İlke Kararı ile “Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber”’e (Rehber) eklenen 4.7. nolu maddenin uygulanmasına ilişkin olarak aşağıdaki esaslar belirlenmiştir: i) Rehber’in 4.7. nolu maddesinde getirilen sınırlamalar kapsamında oluşabilecek fon portföy yapısı değişiklikleri göz önüne alınarak fon karşılaştırma ölçütlerinde/eşik değerlerinde kurucular tarafından gerekli görülmesi durumunda değişiklik yapılabilir. Bu kapsamda, fon izahname ve yatırımcı bilgi formlarında yapılan karşılaştırma ölçütü/eşik değer değişikleri ilgili düzenlemelerde yer alan ilan ve tescil işlemleri yerine getirilerek yürürlüğe konur. ii) Para piyasası fonları tarafından Rehber’in 4.7. nolu maddesi ile getirilen
Burasi cok onemli ;)
portföy yapısı ve yönetim ücretine ilişkin sınırlamalarına 15.03.2019 tarihi itibariyle uyum sağlanması zorunludur.
Para piyasası fonlarından çıkış için son gün 15 Mart olarak görünüyor.
Bu fonlardan kaçan paranın dövize yönelmesi kuvvetle muhtemel.