Peki sizce ne yapmalı.
Printable View
Hic unutmam, Kanada'da 14-15 yaslarinda iki lise ogrencisi kiz cocugunu, bir Ingiliz Kanadali ailenin yanina birakmis, cocuklar lisede okuyor.
Babalari ile karsilastim bir sekilde.
Adam, " burada daha guvendeler..!" dedi.
Biz ki, yani benim Hanim bile, kiz cocugu, olurmu ? diyor.
Ancak aile, kizlarini kendilerine emanet etmis, gondermisler.
Cok guzelde okuyorlar, basarililar yani.
Ne yapmali ?
Bence artik cok gec.
Bu yasimda, ben bile kendimi vatanimda hissetmiyorum,
Adam cikti, taraf olmayan bertaraf olur dedi. Feto ile birlikte memleketi mahvetti, simdi batmis bir ekonomi ve aksamlari camilerde kuran yayini olan tuhaf bir ulke.
Demem o ki, bunlar giderse, Aczimendiler filan gelir.
Bu cehaletle bu milletle bu ulkenin sonu yok.
Yani bunlari yasayan bilen bir baba, ODTU Mezunu ogluna nasil desin, oglum vatan, milletimiz vs.
Yani Muhendis olmus cocuk gormuyor mu yasananlari, aksam inanilmaz guclu bir ses duzeniyle yapilan yayini.
Yanlış anlaşılma olmasın mesleğim mühendislik olsa çok büyük ihtimalle yurtdışına ben de giderdim.Memlekette kalmam bir fedakarlıksa buna değecek bir yönetim ve halk olmalı,mesleki açıdan da bir hedef az da olsa umut olmalı.Atatürk zamanında bu ruh ve akıl varmış.Nasıl oldu bu değişim nasıl bu hale geldik inanılmaz.
Hayırlı Çarşambalar. :he:
Yaklaşık olarak 6.7922 küsür. :oleyo:
Aslında aynı şeyleri yazıyoruz,ortada hasta var,hastalık ümitsiz ve öldürücü gibi duruyor.Tedavi için akla gelen bir yol da kimsenin aklına gelmiyor ,gelse de uygulamak mümkün olmuyor.Acı tabi.
Bizim mezun olduğumuz universitede master öğrencisiyken asistanlık sınavına girmiştim.4 kadro vardı 3ünün zaten çalışan isimleri bu bölüme geçirme işi olduğunu biliyordum. Neyse bilim sınavı öncesi bir baktım derslerde yıllarca bizim fotokopilerle idare etmiş, bir başka üniversite rektörünün kızı da sınava başvurmuş. Ben çok yüksek puan aldığımdan mülakata bu bacımızla beni çağırmak zorunda kaldılar.Neyse mülakatı da o kazandı. Şimdi de bir yerde dekan . Ben sonra yurtdışı burslara başvurdum 8 sene abd de okudum ülkeye geri döndüm. Doçent olana kadar yard doc kadromu 12 sene vermediler, neden malum partili değiliz, torpil zart zurt yapacak adamımız yok. Doçentliğimizi de 39 aydan sonra onaylayabildiler. Bugün bana her gün sorulan soru sen manyak mıydın abi niye geldin bu ülkeye? Yani insanımız bu gibi şeyleri her gün yaşıyor, kendi mezun ettiğim öğrencilere de tavsiye mektubu yazarken kaç kez söyledim, bu ülkeden kaçma şansınız varsa değerlendirin.Etik, ahlak , hukuk vs ile burada hiç bir baltaya sap olamazsınız.