odeayla en son yanlış hatırlamıyorsam ekim civarı çalışmıştım . Artık pek fazla oran dahi almıyorum , oran olarak geri kalıyorlar aylardır . yeni moda şeyler denemeye başlıyorlar demek ki
Printable View
odeayla en son yanlış hatırlamıyorsam ekim civarı çalışmıştım . Artık pek fazla oran dahi almıyorum , oran olarak geri kalıyorlar aylardır . yeni moda şeyler denemeye başlıyorlar demek ki
30 Yıldır olmayan . Bundan sonra olacak.
Döviz develüasyon öncesi aldığında kar edersin.
2002 de 1,5 olan dolar . 2013 de 1,9 olmuş. 11 yıl otobüs bekler gibi bekletmiş herkesi. Bu risk ne olacak.
Risk alacaksan döviz ile ne uğraşıyorsun. Borsa oyna % 10000 bile kazanma şansı.
2013 te para bolluğu bitmiş bir daha olmayacakmış. Ülkedeki paralar bir yeremi gitti.
Ciddi miktarda para yurt disina gidiyor, bizim yerli varlikli is adamlarinin.
Tr.'nin yarinina inanclari kalmadigindan, basta ABD ve Kanada olmak uzere cok goc eden var.
Bu adamlar bu ulkelerde calismadan yasayabilecek gucte adamlar.
Bazilari da buyuk mutahhit insaatci.
Iyi parasi olan bir sekilde disarida tutuyor parasini.
Son 15 yil en cok TL'ye vurdu.
Bu kadar hizli carpan ve hizlandiran faktore ragmen TL. hizla deger kaybediyor.
Icerde gelir dagiliminda oyle bir adaletsizlik var ki, tuketici de tuketici degil artik, dilenci.
Boyle istiyorlar beyler.
Isinize gelirse.
Gucun yetiyorsa indir.
bugün kimse oran sormamış, demekki denize düşen yılana sarılır diye laf boşuna değil, sanki burdaki 100 kişiden 99 u dolara sıkı sıkı sarılmış ve hayallere dalmış, tl nin suyunu çekmesine neden olacağı inancım 2 ay önce aklıma gelmişti, o vakitte inanan olmamıştı, düşerken bile talep görmesi şaşırtıcı olmuştu, az aşağıda buna değineceğim*
İlk önce son 4-5 yılda olup bitenden bahsedeyim sevgili dostlar; yüksek enflasyon parayı pula çevirdi, tl 1 e 10 değer yitirdi,
16 değil, mevduatçı oran 1616 bile bu kaybı telafi edecek güce sahip değil, 1 milyonu olan artık benim 100k param var diye sevinsin, 100k sı olan ise 10k param var diye mutlu olsun, böyle bir düşünce daha mantıklı kararlar almayı sağlar, Şanslı kişi nedenleri anlayabilmiş olan kişidir.
*dolarda olay şu şekilde vuku buldu sevgili dostlar; az tereciye tere satmak gibi olacak, hepinizin bildiği şeyler. bir malı değerinin çok üzerinde satarken yanına eşantiyon bir şey koyarsın, alıcı üşüşsün diye, dolar 3,90 iken birileri alın yanında %4 de size faiz dedi, yemi balık yuttu,
şimdi büyüme nasıl gerçekleşir sevgili dostlar onu ele alayım; istenen ne, büyüme, geçen açıklanan kgf 250 milyar tl diyelim, ikincisini 500 milyar tl yaparsın, bir 500 milyar tl daha arttırırsın, gerekirse duble yaparsın, ekonomik büyümede Çin gibi %8 i her yıl rahat yakalarsın, şu KGF çıkmamış olsa ekonomik büyüme 0,9 olurdu, 2013 ocakta dolar 1,90 idi 3,80 desek , net tl %100 kaybetmiştir, kalan %900 kayıp ise enflasyon sayesinde olmuştur, enflasyon düşünülmesi gereken tek şey, gerisi tefaruatt dostlar, hala bu yıl 22 olmaz diyenler varsa 22 kez bu yazdığımı okusun, :bravo:
Halk markete girdiğinde bu fiyatlar nedir böyle?? diye feryat ettiğinde enflasyonu düşürmek tek para politikası haline gelir o zaman doların kafasına sürekli vurmaktan kimse çekinmez domates mevzusunu bazı arkadaşlar sevmiyor ama faizle müthiş bir göbek bağı var 😀
bu 2. mesaj biri diğerinin devamı niteliğinde ilki anlaşılmadı için ikincisinin önce okunması lazım, sonra ilki ...
2003-2013 yediğin hurmalar gelir seni tırmalar tırmalıyorda. bu 10 sene diğer geçen 20 yıla benzemez,ülkenin kaynaklarının borçlanma limitlerinin hovardaca kullanıldığı bir aralıktır. daha hesap tam olarak görülmedi, GÖRÜLECEK. ben yine TL ye bir gün dönerim ama ne zaman? faiz düşmalığı yapan bu yönetimin yerine gerçek faizi(bugün için %25) veren bir hükümet gelirse ve TL gerçek değerine devalüe olduğu zaman geçeceğim.Bunun süresi bana göre 2-3 yıl arasında değişmektedir. Ülkedeki yerleşik para gerek ithalat gerek sermaye transferi ile yurtdışına zaten gidiyor. şimdiki olay VUR-KAÇ tan ibarettir. yinede siz ne istiyorsanız onu yapın beni ilgilendirmez.