Nurhan Çetinkaya
@nurhancetinkaya
·
1 sa
Günaydın kainat;
Bugün pazar Bodrum da kilise yok ama zaten gerekte yok, Hz İsa nin söylemi var “Tanrıyı kapalı mekanlarda aramayın o heryerde” çıkıp bahçe de pazar ayinimizi yaparız eşim ve kızlarla.
Printable View
Nurhan Çetinkaya
@nurhancetinkaya
·
1 sa
Günaydın kainat;
Bugün pazar Bodrum da kilise yok ama zaten gerekte yok, Hz İsa nin söylemi var “Tanrıyı kapalı mekanlarda aramayın o heryerde” çıkıp bahçe de pazar ayinimizi yaparız eşim ve kızlarla.
https://www.youtube.com/watch?v=sq6Y54mxjOg
Lacrymaria Olor. Anlamı ''Kuğunun Gözyaşı''. Boynu kuğuya benziyor ve on kat uzayabiliyor. Gövdesi gözyaşına benziyor. Tek hücreli bir organizma. Boynunun ucunda toksinler var, dokunması öldürmesi için yeterli. Büyüleyici.
Önce duygu oluştu. İnsan varlığı eterikti. İlk iki tür hiç bir kalıntı bırakmadılar. Dünyada insan 1 milyar yıl önce de vardı.
Şimdi yazacağımı abartılı bulabilirsiniz.Ama son zamanlarda öyle hatalar yapıyor ki kasıtsız olabileceğinden emin değilim.Artık sanki göklerden gelen bir emir var,sen yavaş yavaş çekil denmiş gibi.O saraydan servis yapılan uyukladığı video misal,yahu o video nasıl olur da bizzat saraydan servis edilir,canlı yayın değil ki,burda uyukluyor gibi gözüküyor bunu yollamayalım neden denmemiş.Merkez bankası başkanının görevden alınması için böyle düşünmem ama çay atma işi sanki kendi kendine bilinçli yapılan bir sabotaj gibi.Malum aya dört şeritli yol yaptık deseler inanacak bir kitleleri var,uç noktalar deneniyor olabilir.Benimki de böyle bir fikir jimnastiği,ilerde anlarız neyin ne olduğunu.
Bizde aslında muhalefet falan yoktur,iç dış iyi sıhhatte olsunların ortak karar verdiği bir yönetim hep iktidardadır,şimdiki iktidar muhalefet karışımı da aynıdır,demirel zamanında da aynıydı,menderes zamanında da.Belki bir tek atatürk zamanında ilk yıllarında gerçek bir muhalefetten bahsedilebilir.1950 den bu yana iktidar muhalefet oyunu tiyatro gibi belirlenen yeni oyuncularla yolunda devam eder gider.Eskiden olay sağ sol oyuncularla giderdi,özalla işin içine karma bir takımla liberal iktidar,reisle de 20 yıldır siyasal islamcılar asil oyuncu olarak girdi.Bence oyun artık yeni oyuncularla oynanacak,reis kırmızı kart göreli çok oldu,bir müddet halkın gazını almak lazım,ayrıca böyle giderse sistem yıkılabilir az bişi toparlamak lazım,asli amaç yıkılıp yok olmamız da değil ,en azından şimdilik.O yüzden ben bahçelinin son mülteci demecini çok önemsiyorum.Bizde işaret fişeğini hep bahçeli ateşler.
Reis kırmızı kart görmeseydi muhalefet şimdi ona yardımcı olmak için muhakkak çok büyük bir hata yapardı yapmıyor.Misal imamoğlunun istanbul seçimi,seçim öncesi seçim sonrası chp her açıdan mükemmel oynadı oyunu.Madem bu kadar akıllıca oyun kurabiliyordunuz yıllardır niye yapmadınız.İnce o akşam nereye kayboldu,yavaş ın kaybettiği seçimde kesilen elektriğin trafoya giren kedilerin hesabını neden sormadınız,reisin karşısına ekmelettini neden çıkardınız,abdullah gül nasıl olur da ortak aday olarak düşünülebildi falan.Neyse lafı uzatmıyayım yeni başkanımız hayırlı olsun,ben imamoğlunun güzel işler yapacağını düşünüyorum.
Hocam, uyukladığı videoda üzerindeki tişörtü de dikkatimi çekti. Sıradan bir tişörttü ve ben ilk kez Tayyip Erdoğan'ı böyle özensiz gördüm. Oy veren kitlenin yarısı kadın, Tayyip Erdoğan'ı yakışıklı bularak, dış görünüşünü beğenerek oy veren ciddi bir yüzde var.
Sanki hızlı bir şekilde gözden düşürülmek isteniyor.
Diğer taraftan; Tayyip Erdoğan'dan önceki liderler, yurt dışında dış görünüşleri sebebiyle dalga geçilen liderlerdi. Özal, Demirel ve Ecevit. Ecevit önceleri dalga geçilen biri değildi fakat son başbakanlığında, yurt dışında da kendisiyle alay edildi.
En çok dalga geçilen Özal'dır.
Tayyip Erdoğan hiç dalga geçilen biri olmadı. Dış görünüş itibariyle Türkiye'yi iyi temsil etti, hakkını yememek lazım. Ama diktatör gösteren karikatürleri var.
Kesinlikle katılıyorum.
Can Ataklinin bir videosunu izledim dün akşam mealen ," üzerinde sanki pazardan alınmış bir tişört var ve bu video uzun süre orada kalıyor vb , bazı kisiler yurtdışına merak etmeyin kontrol bizde mesajı verdiler "diyor .Sağı solu CIA ajanlariyla dolu diyor .
Can Ataklı muhteşem bir yorumcu değil ama bu söyledikleri dikkate alınmalı , Reyis kendi istesede gidemez zira pek çok kişi onun arkasında işlerini çeviriyor O olmazsa açığa çıkarlar ve tezgahları bozulur.Nokta.
Aya yol yapacaz dese iman edecek pek çok tip var , aynı tiplere Reyisimiz , bu yanginlari Kılıçdaroğlu yüzünden sonduremiyoruz dese bunlar , hemen inanır 7/24 kilişşdaroglu na kufrederler .
Bu cahillikte yeni bir boyut benim bildiğim en son cahillik boyutu " zır " düzeyi ile ifade edilirken , bu yeni cahillik için daha ileri derecede bir tanıma ihtiyaç var . Lutfen katkıda bulunup bu yeni cahillik kavramini dilimize kazandiralim.
Gençliğimde malum ekonomik durumlar nedeniyle o tişörtlerden çok giydim,tişörte laf yok:))))))