yok onu yapmasın
bence dövlet yeni eurobond çıkartsın. eurobondlarımız bitti :)
karşılıksız para basmasından iyidir.
Printable View
Sn arkadaşlar,
Hazine eurobond getiriileri tarihi seviyelerde. Fakat yaşanan süreçte çok tarihi ve Abd piyasayı inanılmaz oranda karşılıksız paraya boğacak (bugüne kadar basılan tüm paradan fazla olacağı söyleniyor). İlk fazın ardından ikinci para basma fazıda gelebileceği söyleniyor. Usd'de bir enflasyon olacağı kesin. Eurobond yatırımları uzun vadeli.
Kötü yada gerçekçi senaryoda, ne kadar bir enflasyon beklemeliyiz usd için ?
Usd ve eurobond yatırımcısı kendisini nasıl hedge etmeli?
TL den kaçarken Usd'den dayak yemeyelim orta vadede?
30/08/2018 döviz sepeti zirvesi
7.280
Şu an 7.052
Tl den dayak yiye yiye sirtimiz nasir bagladi...
Usd'nin dayagi okşama gibi gelir bize [emoji23][emoji23]SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Soylediginizi tam anlayamadim.
Vergi getirilirse yerli yatirimci bıyık takmaya mecbur kalır boylece devlet eldeki bulgurdan da olur manasinda mıSM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bana gore, USD enflasyonu kesin degil. Japonya ve Eurozone yillardir para basiyor ve talep kaynakli bir enflasyon yaratamadi. Corona sonrasi da tuketim aliskanliklari yara alacagi icin hemen talep kaynakli enflasyon olmayabilir. Maliyet kaynakli enflasyon olabilir ama bu TR dede olacagi icin US-TR enflasyon farkinin azalacagini pek sanmiyorum.
Eurobond veya USD yatirimcisinin hedge i TR cinsinden borclanma araclarina yatirim yapmaktir.
Yurt disi yerlesikler icinde yapabilir aslinda. Cifte vergilendirme anlasmalarina bakmak lazim.
Bir cok ülke yurt disi yerlesiklerin faiz gelirlerinden %15'e kadar kesinti yapabiliyor (daha fazla yapani da var).
Cifte vergilendirme cercevesinde geri iade dilekcesi verilmesi lazim sadece. Yani yokusa sürebilirler.
Ama dediginiz gibi "biyikli yabanci" icin uygulamayabilir.
Hazinenin odeme takvimine gore Nisan 2020 sonuna kadar dis borclanma yapilmayacak. 66.5 milyar lira iç borçlanma yapilacak.
Mayis ve sonrasini arastiriyorum.:whistling:
https://i.hizliresim.com/YSrowE.jpg
Toplam portföy miktarınıza göre vergi açısından seçiminiz önemli olabilir.
Eğer hangisini seçerseniz seçin alacağınız kupon faizleri nedeniyle beyanname sınırı altında ya da üstünde kalıyorsanız yani paranız küçükse ya da büyükse yine önemli değil, ama seçiminize göre beyannameye girme durumunuz varsa yani orta büyüklükte portföy varsa o zaman vergi ödememek için düşük kupon getirili olanı tercih edersiniz, anapara kazancına vergi yok çünkü.
Karmaşık olmamıştır umarım.
Evet aynen öyle, 200 bin dolar 1.4 milyon liraya yakın para, o kadar eurobonda yatırabilecek yatırımcı ülkemizde pek azdır, olanlar da zaten yatırmıştır çoktan. İkincisi de bak bakalım bulabiliyor musun piyasada, ziraat bankasında yani ülkenin en büyük bankasında hazine eurobondu bugün yine yok almak istesen.
Arkadaşlar eurobond almak isteyip bulamayan ya da vadenin uzunluğundan korkanlara hatırlatayım, eurobond fonları var, sabit %10 kazançtan stopaj beyanname falan yok, onlara da bakabilirsiniz.
Mayıs ve Haziran da var yeni eurotahvil ihracı
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Dolar bazlı sadece 1 fona denk geldim ben .O da sanırım Tefas da yok.İşPortfoy de görebileceğiniz IDF diye bir fon var .Onun giriş-çıkışı dolar anlaşılan.
Eurobond'a çok talep var ama alamıyoruz. usd 6,78 :vk: ve eurobond havuzu kısıtlı
İtfaya kadar beklerseniz kur farkından oluşacak kazancınıza vergi yok, dolar bazında kazancınız olursa onun vergisi olur, yani alırken fiyatı 1000 dolar altındaki eurobondları alanlara itfada vergi çıkabilir kuponlarla beraber o yıl beyanname sınırını aşarlarsa. 1000 dolar ve üstü fiyatla eurobond alırsanız itfada anaparadan dolar olarak zarar edeceğiniz için vergi çıkmaz, vergi açısından sadece kuponlarla ilgilenmeniz gerekir.
Benim notlarıma göre bu şekilde. Daha hiçbir eurobondumun itfası gelmedi, yanlışım varsa lütfen düzeltin.
Evet alınabilenler TL üzerinden, bu durumda da eurobond fiyatlarındaki düşüşü dolar kurundaki artış dengeliyor.
Doları olmayan ve yeni dolar alıp eurobond alacak kişi için farkeden bir şey yok.
Doları olanlar da doları bozup eline geçen TL ile eurobond fonu alabilir, biraz dolambaçlı ama aynı yere varır.
Neyse ben doğrudan eurobond almayı tercih ederim.
Cumhurbaşkanı ikidir 1921 açıklanan olaydan bahşediyor .
Ben yatırım yapmaktan bir süre vazgeçtim gibi geliyor
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
kendi seçmenine en az dokunacak yolları seçmelerini beklemek gerekir.. bunları öngörmek lazım.. öngören?
Kendisi bos konusmaz arkadaslar... ozellikle,MILLET sathina yayilan konulardaki soylemlerine dikkat ediniz.
Sosyal medyada Jandarma ve Polis teskilatindaki "mecburi" katilim paylarini okumussunuzdur.
Icinde "SAHSIM", ve konusulan konu her ne ise o konuda ovunulen bir demec yoksa, olabildigince temkinli olmakta fayda var.
Cok sey yazarim ama forumun amaci siyaset degil.
Tekalif-i Milliye'nin bu kadar dillendirilmesinden hayirli birsey cikacagini sanmiyorum.
Nakite donmekmi cikiyor isin icinden
SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.