bir de konsolide tam olarak ne zaman gelecek dostlar ??
Printable View
bir de konsolide tam olarak ne zaman gelecek dostlar ??
Sayın Keko yurtdışı hariç, 33-35 gibi tahmin ediyorum.tabiki konsolide de başka kalemler de etki edebiliyor.#YTD.
12 mart son gün konsolide de
geçen yıl 3 martda gelmiş canları ne zaman isterse artık . KY lehine zamanı kollarlar artık.
Aslında hesabım çok basit. Konsolide SPK rapordaki yurtiçi Gentaşın net satışlar rakamıyla Vergi Dairesine beyan edilen gelir tablosundaki net satış rakamı genelde farketmiyor.(çok az fark olabiliyor.) Eylül konsolide raporda 155 net satışın üstüne, diğer yurt içi ve yurtdışı şirketlerden 80 Milyon ilave olmuş, toplam satış tutarı 235 Milyona çıkmış.
Yılsonu gelir tablosu Gentaş net satışlar rakamı 217 Milyon TL, üzerine 9 aylıktaki diğer şirketlerin 80 milyonunu ilave ediyorum. Ulaştığım yıllık satış rakamı 297 Milyon TL oluyor. Son 3 aylıkta da diğer şirketlerden gelecek satış rakamını 23 Milyon alsak, yıllık satış rakamı 320 milyon gayet makul bir rakam. Bence fazlası var eksiği yok....
Kar rakamına gelince; Çok çok basit matematikle(doğru orantı...) 9 aylıktaki 235 Milyon ciroyla net kar 31,27 net karı, doğru orantıyla yıllığa uyarlıyorum. 42,57 Milyon TL'ye ulaşıyorum. Bu rakamın küsüratlık kısmını da konsolide etkisi kur farkı vs. diye attığımda 40 milyon rakamına ulaşıyorum ve de ifade ettiğim gibi varsayımlarım gayet ihtiyatlı....Son çeyrek diğer şirketlerden çok daha fazla ciro ve kar da gelebilir....
NOT: Tamamen kendi beklentimdir. 35 üstü her rakama razıyım. Beklenti yaratmak gibi bir derdim olmamakla birlikte, borsa yatırımındaki ana parametrelerden birinin BEKLENTİ olduğunu da hatırlatmak isterim...
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
dostum 3,çeyrekte 17 milyon ana ortaklık payı ise 13,5 milyon kar etmişken şimdilik 17 milyon net kar beklemek bana göre çok zor bir olay.....ama olursa hisse bana göre bu yılın flash hisselerinden biri olur...eğer patronlar da isterse bu mümkün olur...ama onun dışında beklentiyi çok yüksek tutmamak gerekiyor...benim beklentim 10-12,5 milyon aralığıdır...tabi herhangi bir sahtekarlık yapmazlar ise ?? çünkü 2016 yılı son çeyrek karını az göstermişlerdi...bunu bilmekte de fayda var...
ama sizin tahminlerinizin tutmasını temenni ediyoruz...
Sirket guzel patron kriterinden kaliyor. Hep ucuzdu ucuz kalmaya devam edecek... Umarim 2018 de beni yaniltir...
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dostum geçmişte bu hisse en fazla defter değeri olan 1,80 leri görür daha da yukarı çıkamaz diyenleri 1,92 yi görerek mahcup etmişti...bana göre bu yıl farklı bir yıla benziyor...bu yıl bir çok önyargıyı yıkacağa benziyor...büyük çaplı karlar geldikçe bu hissenin uyuzluğu geçecek ve göze hoş gelen hareketler yapacaktır...değerine ulaşmamış nadir hisselerden birisi olarak görüyorum gentaşı....
tabi ilahi adalet bu olsa gerek ki. arkadaşın 40 milyon kar beklentisine tut ki inandılar...peki 40 gelmezse nolur....satışşşş
Şirket mevcut durumuyla da zaten değerinin altında işlem görmüyor mu? Satışşşşş yapsınlar alttan mallanırım kendi adıma....Herkesin beklentisi kendine...Hiç kimse benim beklentime bakarak yatırım yapmasın lütfen vebali kendinindir. Kimseyi kandırmak gibi bir niyetim olmamakla birlikte ben de yanılabilirim nihayetinde....
2017/12 konsolide bilançoda net 37 milyon esas faaliyet karı gelmesi lazım. Altı patronların hala çaldığını gösterir. Buna göre ederi en az 2,60 civarı olmalı. Bu piyasada ucuz kalan ender kağıtlardan...
Sn Antiseptik takası unutmayın. Teşekkürler.
Beklemekte fayda var.
Duşse nereye düşer.
Bedavadan biraz pahalı.
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Keko ; geçen gün benden kar tahmini istemiştiniz.Benim cevabım 33-35 civarı olur şeklinde idi. Tekrar kontrol ettiğimde iştirakin birisini atladığımı farkettim. İtalyadaki şirketin etkisini ve konsolidenin getireceği hesap farklılıklarını dışarıda tutarak 40-42 milyon civarı bir karın gelebileceğini tahmin ediyorum. YTD.
hayırlısı olsun dostum...umarım öyle gelir...peki dostum geçen yıl son çeyrekte kötü bilanço açıklamasını neye bağlıyorsunuz acaba ?? o soruyu da çözersek herşey daha net olacak ?? şu italyadaki iştirak zarar mı yazıyor ? doların çıkması mı olumsuz etkilemişti ?? düşünceleriniz nedir dostum...
bu arada endeks kötü olmasına rağmen gentaş ısrar ile güçlü duruyor...adete ben bilançomu bekliyorum diyor...bakalım hayırlısı ile ne olur ?? sermayemin diğer yarısı ile şu anda bu hissede sabit kalmak istiyorum...bu hissenin bilançosuna güveniyorum...umarım yüzümüzü kara çıkarmaz...
Benim kar tahmini 55 milyon TL...
Hesabım basit GecenYılx2
ironi = inori
Benimde 100milyon hesabım basit 6-7 yıldır yerinde sayıyor lanet olasacı
Sent from my iPhone using hisse.net
Bu arada 30-35 grlsin öpüp başınıza koyun bu sahtekarlar sonçeyrekte zarar bile çıkartır
Sent from my iPhone using hisse.net
Derinlik paylaşalım.
Arkadaşlar,
Beklentiyi yüksek tutmayın son çeyrek için.
Zaten harika bir 3. çeyrek geldi. Tüm çeyrekler böyle gelse, hisse bambaşka bir fiyatta olur zaten.
yukarıda bir arkadaşın dediği gibi 33-35 gayet iyi performans. Fazlası gelirse yukarı ivme artar.
Diğer yandan çok başarılı son çeyrek sonuçları olsaydı , bence mutlaka kokusu çıkar , birileri düzenli olarak pozisyon alırdı.
Hisse kendi dünyasında hareket ediyor.
Beklentiyi yüksek tutmanın buradaki kimseye faydası yok, sonra beklenti altında geldi bizi şaşırttı deyip, negatif havaya bürünmenin hiç gereği yok.
Bu şirket 50 mln USD değeri olan ve elbet bir gün orta ve uzun vade de (100 mln USD) hak ettiği değere çıkacağını bu forumdaki çoğumuz tahmin ediyoruz.
ne zaman olacak? Bazan hızlı bazan yavaş ama hiç bir yatırımcı zamanlamayı tam tutturamaz. Kimi erken çıkar bekleyemez, kimi uzun yıllardır bekler, kimi de bana % 10 yeter der kaçar. Bu iş böyle, tüm yatırımcılar aynı güdü ve davranışla hareket etseydi piyasalar zaten hep tek yönde olurdu.
Sabretmek ve beklemek en doğru çözüm. Yeter ki şirketinize güvenin. Ama güven yoksa o zaman zaten hedef koymamak lazım.
sayın Keko geçen yıl ki darbe teşebbüsünden kaynaklı, kötü bir bir son çeyrekti. İtalya daki firmayı hiç bilmiyorum. başlarına bela aldılar gibi geliyor bana. selamlar.
italyadaki iştiraki sırf bilançodaki karları kaçırmak için kullanmıyor iseler iyidir...yani işin içinde kötü niyet yoksa sıkıntı olmaz...ama illa ki karı kaçıracam derse o zaman bir şey yapamayız...eninde sonunda istediğini yapabilir...hırsız evin içindeyse hırsıza karşı hiç bir önlem alınamaz...
patron dürüst oldukça eninde sonunda karı da zararı da patrona oluyor...mesela sasanın patronu sabancıdan sasayı aldığında , sasa zarar eden bir şirketti...ama daha sonra patron o şirketi aldı çok güzel müdahaleler ile şirketi çok büyük karlara çıkardı...hisse o karlar sayesinde 1 lerden 13 leri gördü...bu başarılı performans ile de türkiyenin sayılı zengin iş adamları arasına girdi...en son da hükümetten milyar tl lere varan teşvik almak için sıraya girmişti...
benzer başarı da kront şirketi gösterdi...zarar eden şirketi kara geçirdiler ...1 lerden hisse 20 leri gördü...şirket şu anda amerikada ve türkiyede bir çok yazılım üretip satıyor...
yatırımcısını memnun eden patron karşılığını fazlası ile eninde sonunda alıyor...hem kendisi hem de yatırımcısı kazanıyor....
Sn Antiseptik şimdiden teşekkürler. Her akşam vakit ayırıyosunuz.
9 aylıkta muhteşem karlar açıklayan başta Gentaş, Sılvır, Kutpo ve Menderes hisse performansı tam bir hayal kırıklığı oldu biz yatırımcılar için. Olmaya devam edecekler mi muhtemelen evet.
Bu işler karla marla olsa keske...arsa olacak hıkaye olacak beklentı olacak gerısını salla gıtsın...
Kar beklentileri uçmuş,30-32 milyon tl normali,4,385 milyon arsa satış karı dahil,görünen 4. çeyrek biraz hayal kırıklığı..Ancak 2018 parlayacak.
Sn Çiftçi dede 4. Çeyrek hayal kırıklığı sebebi nedir sizce? 2018 de parlamasına etken olacak neler olabilir?
Belki üretimde bazı aksamalar olmuştur,gerçi açıklama da yapılmadı,bilanço geldiğinde faaliyet raporunu görelim.2018 de yeni yatırımların ve de yapılandırmaların katkısını göreceğimizi umuyorum.
ekstra 4 milyon finansman gideri var 2016 son çeyrekte. genel yönetim pazarlama giderleri de olağan artıştan 2 şer milyon fazla gelmiş. ordan da 4-5 milyon fazla ile etti 9 milyon. diğer faaliyetlerden gelir ve gider kalemlerinin dengesine baktığımızda yine benzer bir durum var. 5-6 milyon pozitif ekisi olan kalemin son çeyrekte 3 milyon katkısı olmuş sadece. benim gördüğüm bu. başka bilanço dışı bilgisi olan varsa paylaşsın.
Bilanço tarihi bellimi.
Endeks umarım kızarmaz.
Bakalım ya 1.64 yada 1.78
Kağıt sıkıştı.
Kar beklentisinin yüksek olmaması görüşünüze katılıyorum( çünkü yüksek beklenti kesin olmadıkça kimseye yarar sağlamadığı gibi hayal kırıklığı da olabilir), ama bahsettiğiniz arsa satışı son çeyrekte değil, bu ay (yani 2018 ilk çeyrekte oldu). Dönemleri de karıştırmamamız lazım.
bunun gözü toprakta:he)
Kimse kalmadimi ?
Bu sessizlik neden?