benimde aklima veri kesintisi geldide yarim yamalakta olsa barlar vardi diye hatirliyorum neyse onemli degil.
Cevaplayan herkese tesekkurler
Printable View
benimde aklima veri kesintisi geldide yarim yamalakta olsa barlar vardi diye hatirliyorum neyse onemli degil.
Cevaplayan herkese tesekkurler
Merhaba . Sistemi deniyorum yalnız hangi sistemi denersem deneyim kayma kapalı iken verdiği sonuc ve acık iken verdiği sonuc arasınad daglar kadar fark var . Problem nerde yardımcı olur musunuz.
https://i.hizliresim.com/FbmAXl.png
https://i.hizliresim.com/QgTR7D.png
https://hizliresim.com/QgTR7D
https://hizliresim.com/FbmAXl
merhabalar, xu30 senetlerinde açığa satış yasağı kalktıktan sonra robotla da (pay vadelilerde değil) hisse senetlerinde açığa satış yapılabiliyor mu, ben denedim ancak, açığa satış olmuyor, bunun için robota ayrı bir kod mu eklemek gerek, bilgisi olan var mı, teşekkürler,
Hisselerde açığa satış yapan robotu Sat- Flat şeklinde tek yön olarak yazmalısın. Çift yönlü hisse robotunda açığa satış olmuyor. Emir türü kısmını AÇIĞA SATIŞ OLARAK değiştirmelisin.
Alıntı:
// ROBOT HİSSE AÇIGA SATIŞ
var Sembol = "IMKBH'GARAN";
var LotSize = 1;
var MySistem = Sistem.SistemGetir("MA2", Sembol , "60");
if (MySistem == null)
{
Sistem.Mesaj(Sistem.Name + "Hatalı Çalışıyor !");
}
else
{
var EmirSembol = Sembol;
var Pozisyon = Sistem.PozisyonKontrolOku(Sistem.Name + " , " + EmirSembol);
var SonYon = "";
for (int i = 0; i < MySistem.Yon.Count; i++)
{
if (MySistem.Yon[i] != "")
SonYon = MySistem.Yon[i];
}
// Emir Miktarını Hesapla
var Miktar = 0.0;
if (Sistem.Saat.CompareTo("10:00:00") <= 0 || Sistem.Saat.CompareTo("18:04:59") >= 0) // Seans Başlamadı
{
}
else if (Sistem.Saat.CompareTo("13:59:59") <= 0 && Sistem.Saat.CompareTo("13:00:00") >= 0) // Seans yok
{
}
else if (SonYon == "F" && Pozisyon != 0) // Flata Geç
Miktar = -Pozisyon;
else if (SonYon == "A" && Pozisyon != LotSize) // Al
Miktar = LotSize - Pozisyon;
else if (SonYon == "S" && Pozisyon != -LotSize) // Sat
Miktar = -LotSize - Pozisyon;
// Emir Gönder
var Islem = "";
if (Miktar > 0)
Islem = "ALIS";
if (Miktar < 0)
Islem = "SATIS";
if (Islem != "")
{
Sistem.EmirSembol = EmirSembol ;
Sistem.EmirSuresi = "KIE"; // GUN, KIE, IKG
Sistem.EmirTipi = "Piyasa"; // Piyasa, Limitli, Piyasadan Limite
Sistem.EmirSatisTipi = "NORMAL";
Sistem.EmirMiktari = Math.Abs(Miktar);
Sistem.EmirIslem = Islem;
if (Pozisyon > 0 && Math.Abs(Miktar) > Pozisyon && Islem == "SATIS")
{
Sistem.PozisyonKontrolGuncelle(Sistem.Name + " , " + EmirSembol, Miktar + Pozisyon);
Sistem.EmirSatisTipi = "NORMAL";
Sistem.EmirMiktari = Pozisyon;
Sistem.EmirGonder();
System.Threading.Thread.Sleep(200);
Sistem.EmirSatisTipi = "ACIGA";
Sistem.EmirMiktari = Pozisyon;
Sistem.EmirGonder();
}
else if (Pozisyon == 0 && Islem == "SATIS")
{
Sistem.PozisyonKontrolGuncelle(Sistem.Name + " , " + EmirSembol, Miktar + Pozisyon);
Sistem.EmirSatisTipi = "ACIGA";
Sistem.EmirMiktari = -Miktar;
Sistem.EmirGonder();
}
else
{
Sistem.EmirGonder();
}
}
}
Atakan hocam çok teşekkürler, pay vadelide işlem yapan Atakan hocam kesin hissedeki durumu da biliyordur yanıt verir diye inan aklımdan senin adın geçmişti, herkese selamlar
Arkadaslar yarın kırmızılı olan 2 dk lık viopu calıstırmayı dusunuyorum. Sizce kırmızlı olanı mı yoksa 3 dk lık yesil olanı mı calıstırmalıyım. Birde sistem hakkında yorum yapar mısınız. İlk defa yarın robot calıstıracam. Sizce prformansı nasıl. Yorumlar mısınız
https://i.hizliresim.com/wgxotq.png
erhan uzmanlaştın ha bu konularda :)
Filtrelemeleri yanlış , gereksiz sinyalleri elemek için kullanıyoruz degilmi. Şimdi benim sistemler ayda 8-10 işlem yapıyor ben buna birde filtre eklememe gerek yok sanırım. Eklersem sistem curve fitting olayına dönecek.
Bu ay sistemleremi oynuyorlar yoksa benim sistemleremi resmen dip tepe yapıyoz :) siZde durum nası su an için -5k puan öptü
Bist işlemlerini yapay zeka kullananlar(hangi x şirketi hisseleri daha fazla yükselebilir?buna kafa yoran )
ve sadece kod yazıp robotlara işlem yaptıran sistemciler
ve manuel işlem yapan yatırımcılar olarak 3 gruba ayırmak mümkün müdür? bunlardan en üstünü ilk sıradaki sonra sistemciler sonr manuelciler gelir diye düşünebilir miyiz?
Arkadaşlar sizlerden sunucu firması tavsiyesi istiyorum.
Ben makdos firmasının internet kesintilerinden bıktım usandım. Dün endekste long sinyali grafik veri alamadıgından emir gitmemiş. Dünden beri shortta bekliyor pozisyonlar. 3 aydır hergün ideal şifre penceresi açılıyor. Defelarca ideal- makdos arasında iletişim kurdum fakar bir sonuç alamadım. Herkes kendisi haklı çıkarıyor.
Benim sunucuya birileri giriyor sanırım. 2 gün önce benim ideali sıfırdan kurmuşlar. Idealin içinde birikmiş olan dataların hepsi gitmiş.20 bin bar yeni kurulmuş datalar vardı.
SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şifreyi sıfırlayıp girmek isteseler girebilirlermiş.
Erhanın dedigi gibi olabilir. Benim hdd de 1 gb az bir yer kalmıştı. İdeal hdd de az yer kalınca otomatik yeniliyormu ki. Çünkü bütün veriler gitmiş. Fakat oluşturduğum sayfa aynen yerinde duruyordu.
Hdd dolunca program duzgun calismiyor ve bir yerleri bozuluyor.
Soyle dusun arabana motor suyunu katmazsan bir sure sonra hararetten kalirsin yolda. Onun gibi.
Neyse bugun benimde baska bir serverimda meydana geldi.
Harddisk yeteri kadar bostu sabah baglandim bilgisayar resetlenmis sanki elektirik gitmiste tekrar acilmis gibi ideal filan kapanmis. Actim hemen tema siyahtan beyaza donmus.
Sifreler falan hesapnolar gitmis 0 lanmis gibi daha sonra kayitli ekrani actim robotlari ve hesabi tekrar aktif ettim.
Muhtemelen senin makinada ideal acikken biranda kapandi veya kapatildi. Normal yollarla kapatmadigin icin idealin ic dosyalari zarar gordu.
sunucudaki herhangi bir çalışan istediği zaman girebilir sunucunuza.
sonuçta firma kim bilir ne için sunucu çalıştıran kişiler görmüştür
kanuna aykırı vs
windows un şifresini çözemeden giremezler , ama sistemi yeniden kurabilirler ve hdd kısmını görebilirler
arıza falan olduğunda bizimkilerin alışkanlığı şifreyi ver bakalım olur , mecbur kalmadıkça yapmamak lazım , yapılacaksada geçici şifre vermek lazım
hassas bilgilri tuttuğunuz kısmı şifreli bir sanal drive içine atmak iyi fikir
chartsistem folderı lib.cs falanı
truecrypt gibi bir uygulama sanal drive kurmaya yarar
istedikleri gibi girerler.
sisteminiz dll şifrelidir bilmem ne orasını bilmem.
ama sunucunuza girme hakları var !
hemde hergün istedikleri gibi.
bunu kesin ve net olarak söylüyorum
iDeal açıkken PC kapandıysa o anda kullanılmakta olan dosyalarınız hasar görmüştür. iDeal diskinizi temizlemek gibi bir işlemi yürütemez tamamen sorunlu kapanmadan dolayı olmuştur.
Çıkışâ€™a basmadan iDeal kapandığında bizim hep karşılaştığımız setting’de yer alan açılış sayfanız giriş bilgileriniz patern ayarlarınızı hatırlamayacaktır. Diğer dosyalarınız silindiyse örneğin ChartSistemde dosyanız yoksa geri dönüşümsüz silinmiştir.
Bilginize, ( ideal ekibinin cevabı)
Bu ay iyi geçirdiler. Portföyün yarısını kaybettim. Gün içi ani düşüşler çok fena zarar ettirdi.
Viop gireceksen paranın ençok 5/1 ile gireceksin. kar ettikçe çekeceksin. Fena geçirdikleri aydan sonra kar edip çektiklerinden ilave yapacaksın.
https://i.hizliresim.com/Y3YoGN.png
son 1-2 gün
bugünkü düşüşü yakalamış ama karın buyuk kısmını alamamış
benimle paralel cevap vermiş idel ekibi de çünkü yanlıs kapatmada oluyor boyle sorunlar. Senin makinada ideal acıkken kapanıp acılmıstır.
klasık sistemler için önerimiz sermayenin 3 de 1 i ile ancka max dd 200 ü geçiyorsa 4/1 5/1 oranlarına kadar düşülebilir.
benim yeni sistemcilere tavisyem para çekmelerı yonunde oluyor sabit parayı koyup lotları ayarlayacan sonra her üretileni çekip devam edeceksın. ekleme cıkarma yok.
1 sene en az tecrübe ettikten sonra. ister lot eksık ister ekle orası sana kalmıs ama ılk tecrübeyi sabit sermaye ve sabit lotla tecrübe etmek lazım.
Hocam benim sistemin sortta iyi calismadigini test ettim.longta iyi.o yüzden hep long açıyorum.basit bi sistem macd ve ussel hareketli ortalamadan olusuyor.son 3 gune kadar zarar yoktu.son gunlerdeki yukselisi yakaladi.bu ay 3500 puan yapti.gerci vade basinda long acsam daha iyimiş.ayda 1500 puan yapiyor ortalama.ayda yaklasik 50 islem yapiyor.
Tek yönlü sistemin sürdürülebilir olacağını sanmıyorum sisteminizin bileşke getri eğrisinden uzun vadeli bir görüntüsünü görelim tek yönlü + kayma komısyon malıyetınıde girerek bir görelim daha saglıklı olacaktır.
aynı sekılde ayrı bır resımdede yine çift yönlü olarak sonuçları görelim.
getiri eğrisini görecek sekılde fotolasanız yeter aylık ve yıllık getiriye gerek yok.
Geçmiş veriler yoksa zaten herşeyi boşa konuşmuş oluruz.
Benim vip 30 da kullandıgım 2 adet sistemim var. Bu iki sistemde 5 yıllık süreç içinde eylül ayında maxdd yedi. Hem de ikisi birden. Max dd 34.000 puana çıktı. Allahtan portföy azdı yoksa %50 zarar var. Ben ne yapayım bu sistemi çöpemi atayım. Yoksa max dd sonrası kendini toparlarmı.
hadi iyisiniz
iki gündür paraya para demiyonuzdur :he: