Son 2 günde ziraat 860 bin lot aldı, hızlı bir alış yaptı alan, tahtacı yancısı değilse kısa da sıkıntı olabilirmi ???? Bilemedim
Printable View
Son 2 günde ziraat 860 bin lot aldı, hızlı bir alış yaptı alan, tahtacı yancısı değilse kısa da sıkıntı olabilirmi ???? Bilemedim
rtalb kap bilgisi gondermis. sermaye artirimi ve fon kullanim yerleri.
buda suna delalet eder, "en azindan" bu hafta spk bulteninde sermaye artirimi haberi gelmeyecek.
"bir yatırım tavsiyesi değildir"
Ben hala ümitliyim..
Bugünkü bu takasa fazla aşırı oldu..
Ortalamalar yukarıda..
En azından yeşillere devam etmesini bekliyorum..
Asla ytd..
SM-A515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
burada acelemiz yok acikcasi 18 ay burdayim.
tabi hedefe daha once ulasirsak poz. kapatiriz o ayri
Acelemiz yok yatırım tavsiyesi değil
18 ay sonra halen bu fiyatlar da OLURSA??
Zor hisse halka açıklığı oldukça yüksek..geçen sene PANDEMİ ayağı iyi bir op.yedi..aynısı olur diye atlayanları çoğunu yamulttu tahtacı..borsa eskisi gibi değil..zararada ol ayan çok nadir..
Aynen çok zor hisse..
Ama ben şöyle basitçe düşünüyorum..
Pandemi aşıyla çok etkisini kaybedecek ve günlük hayatımızda güncel konu olmaktan çıkacak diye bekledik.Hatta 2.10 lara kadar sarkması bu düşünceden dolayı oldu.Eski bilançolar gelmez diye yatırımcı ilgi göstermedi..
Ancak pandeminin biteceği yok.Hatta Ağustosta 100 bin vaka senaryoları başladı.Bu durumda endeks hisselerini sat pandemi hisselerini al moduna geçilecektir..
Nasıl ki 8 liralara pandemiden dolayı yatırımcının ilgisiyle çıktıysa aynı senaryo gerçekleşebilir..
Her fırladığında dibini yüksekte tutsa sorun yok..ancak aşağıya çok sert salıyor..
Güçlü bilançolara devam edecekse orta vadede ucuzluğunu devam ettirecektir..
HER NE OLURSA OLSUN HANGİ HAREKETİ YAPARSA YAPSIN BU COVİD ORTAMINDA BİLANÇOSU SAĞLAM İŞTİRAKLERİ PARA BASAN BU KADAR UCUZ HİSSE İLLAKİ PORTFÖYDE TUTULACAKTIR..
Başka hisselerde ucuz olabilur..
ANCAK covid hastalığında istiraki RTA dan dolayı sağlam duran hisse olacaktır..
ASLA YTD..
Rta nere biz ora hala, ama ziraat iyi tutuyor tahtayı alta fazla alım girince salamadı, bakalım.
tahsisli sonuclanmadan hic bir sey beklemiyorum
https://i.hizliresim.com/glpell2.png son 3 gün
TFF Sağlık Kurulu seyircilerin stadyumlara giriş şartlarını açıkladı:
HES, Passolig’le entegre olacak.
Aşıları, HES ile kontrol edilen ve HES’in onay verdiği seyirciler stadyuma alınabilecek.
Aşı olmamış izleyicilerin, 48 saat önceden PCR testi yapması zorunlu olacak.
Koronavirüs geçiren ancak aşı takvimini tamamlayamamış izleyiciler, HES onayı ile stadyuma alınabilecek.
CNN Türk
Yavaş yavaş bazı aktivitelerde PCR testi zorunluluğu getiriliyor..
Ne kadar test o kadar kar demek..
Tam trend hissesi
Dün 2.53 hepsini sattım bugün 2.43 kapatmıl
10 kademe de oynanıyor
Bugün primli gider artık diyorsun
Sen satmıyon başkası satıp aynı yere geliyor
Hissede spek yok bence
Tahsisli hisseyi nasıl etkiler bilmiyom
Hayek hocam bilir heralde
detayli anlatmistik sn. kanepe
ama ozetleyeyim
rtalb hissesi spk'nin onay verdigi gun itibari ile ne kadar dusuk fiyatta ise o kadar fazla hisse alacak guler yatirim.
bu sebeple rtalb uzerine baski kuruluyor , ona kurulunca gulere de koymus oluyorlar.
frenlediler 2 hisseyi de"bir yatırım tavsiyesi değildir"
Bu bantlarda küçük spekcikler var, 10-20-30 kademe ne kazanırsa, yine de az para değil ayda yüzde 10-15-20 baba oğluna vermez, spek önemsemiyor çünkü rta var orda dişe dokunur, durum bu, beğenen alır, satar, ne zaman iş değişir,tahsisli biter a1 arz olur, paralar cukkaya girer, teorim bu... Hayırlısı artık
A1 bilançosu 30-35 milyın gelirmi sizce sn. Hayek, rta da muhtemelen o rakama yakın olabilir diye düşünüyorum
sn. karat islem hacimleri epey dustu araci kurumlarda.
ama halka arzlar artti. A1 capital'in 1 halka arzi var bu donemde.
ama 3. ceyrekte epey halka arzi var.
2. ceyrek bir miktar dusuk gelebilir. bu acidan toplamda 6 aylik kar min. 30 milyon civari bir rakam olur diye dusunuyorum, bu sefer ayrintili incelemedim acikcasi ama beklentim kabataslak boyle "bir yatırım tavsiyesi değildir"
https://i.hizliresim.com/86prozh.jpg
Ak yatırım neredeyse bugün bütün malı sırtladı..
Çok agresif alıyor..
Rtlab ı takmıyor..
Ziraatte sağlam durup malını kusmazsa güzel kapatacak gibi..
Devamını bekliyoruz..
Asla ytd..
Alan satan kim pasta rica etsek
GÜNLÜK..
https://i.hizliresim.com/ogs4cu4.jpg
HAFTALIK...
https://i.hizliresim.com/j4687vo.jpg
AYLIK..
https://i.hizliresim.com/qphtyu9.jpg
spk bulteninde rtalb tahsisli onayi gelmedigi gibi ustune ustluk a1 capital'e 1.1 milyon ceza haberi geldi.
vay arkadas yine bize husran
Boyle araci kurumun da spknin da ak.
osmen 6 ay 40. 1 milyon kar aciklamis, gecen sene 21.7 milyonmus. harika bir karlilik buyumesi saglamis (ki) bistteki muazzam hacim daralmasina ragmen boyle
darisi bizim basimiza diyelim. A1 Capital'den de 35 milyon falan kar gelse guzel olur.
baktiginda 20 milyon sermayeli osmanli 6 ayda 40 milyon kar acikliyorsa, 100 milyonluk A1 Capital tarafinin da cok daha farkli olmasi lazim. Hacimlerde de cok cok daha iyiyiz, her neyse ?
Bunlardan da bir şey çıkmıyor sn hayek
Senette sorun spek sorunu
Biri malı satmaya başlayınca diğerleri de satıyor
Direnç yok senedin düşmesi umurlarında değil
Destek direnç arası oynuyor o yüzden
Nasıl olsa düşecek aşsğıdan alırım
Nasıl olsa yükselecek marjını yapsın satıyım
Psikoloji bu
Ky çok senette.zamanında operasyonu yapıp dağıtmışlar zaten
Bilanço belki makus talihini yenip bir üste atabilir
Onun dışında kapanışa doğru fiyat uygunsa al
Ertesi gün gün içinde sat
Taktik bu
Rta geçen 37 ye kadar gitmişti, spek 40 lara kadar çıkarabilir belki, ama kalıcı olması için ky cının çoğunluk durumunun temizlenmesi gerekiyor ve yukarılardan yeni ky ların alması, gülerde peşinden gider ama alt pazar da olma işi hisseyi çok bozuyor, bist in durumuda malum pek iyi değil, kısa orta rta iyi bir bilanço sonrası rta daha hareketli sonrasında güler a1 halka arzı beklentisi ile iyi olabilir,
simdi guler yatirim tarafinda bazi konulari tekrar tartismamiz lazim.
biz guler yatirim tarafinda bir deger belirlerken A1 Capital halka arzi ve orada olusacak degere odaklanmistik.
ama o donemler de araci kurumlardaki piyasa fiyatlari fk acisimdan 12-15 hatta 20 leri bile gormustu.
Bu acidan kabataslak 90 milyon 4 ceyrek toplam kari olabilecek olan A1 Capital icin 15 fk ile 1.2 ile 1.4 milyar arasi bir deger bicmistik.
ama su anda osmanli menku'un 2. ceyrek 40 milyon karini gorduk, ki muazzam bir kar hakikaten adamlarin fk'si 6.1 gibi bir seviyeye geldi. keza info 7, ismen 4, gedik 8, global 7gibi fk'lardan islem goruyor.
Bu durumda 7 fk ortalamayi baz alsak a1 capital en fazla 600-700 arasi bir deger ancak eder su anda. bu yuzden halka arz cok mantikli durmuyor gibi.
bu durumda kabataslak %63.5 dan 400 milyon ve rtalb den 250 milyon gibi kaba bir portfoye sahip ve 650 milyon luk bir deger yaratir. bir yatirim holding acisindan bakildiginda bir miktar iskontolu olmasi gerektigi duunulurse durum biraz karisti.
bu konuyu biraz paydaslarla tartisalim istiyorum.
https://i.hizliresim.com/ozjdouu.jpg
Sayın hayek hocam..
Dönen varlıkları bile isim hakkı yokken 721 milyon eden..
İçinde RTlab gibi pandeminin kilit firmasını ve borsada büyük aracı kurumlardan A1 capitalı barındıran..
Sadece 1 senede 60..70 milyon kar üretebilen bir şirket için 650 milyon değer artı iskonto ucuz olmaz mı?
Tum piyasa değeri 297 milyon liradan işlem görüyor.Bu parayla A1 i kurabilirmiyiz veya RTlab ı satın alabilirmiyiz?
Bazı değerler vardır sadece ismi milyarlar edebilir..
Bana göre en azından 500 milyon piyasa değeriyle işlem görmesi gereken bir firma..
Daha büyük değerleri illaki görecektir ancak biz hissede olurmuyuz bilemem..
Asl ytd..
sn. fibonacci guler yatirim tarafinda 500 milyon piyasa degeri olabilir. ama su anki istirak degerlerine gore ucuz olmaz. ama bu noktalara gitmeli.
ben kabataslak 750-800 etmesi gerektigini dusunuyordum daha onceden. ama piyasa fiyatlamalari cok dustu.
ismen'in 4 yillik , osmen'in 6 ve info , global ve gedik gibi aracilarin 7-8 yillik karina islem gordugu noktada A1 Capital icin daha fazla eder diyemeyiz, cunku komisyon ve kredi kullanimi disinda bir seyi yok. zaten bir de kotu nami var acilen duzeltilmeli.
rtalb tarafinda 11 fk dan islem gordugu dusunuldugunde ve gelen karinin neredeyse yarisinin A1 capital'den geldigi dusunuldugunde cok da ucuz islem gormuyor. Anatolia halka arz edildiginde carpanlarini takip etmek lazim.
ama dusuncelerimizi sanki biraz revize etmekte fayda var.
Bu piyasa ortamında pandemi koşulları ve alt pazar koşulları içinde güler 3.5, rta 35 anlaşılabilir seviyeler benim için.
Sanirim birileri biraz kol kesiyor:) satan burdan değildir umarim
Burdan verip nerden alincakki..çay çorba parası..ancakdeger mi bilemem..