Sermayesinin on katından fazla kâr eden bir şirketin 2 lira temettü vermesi komik.
Printable View
Sermayesinin on katından fazla kâr eden bir şirketin 2 lira temettü vermesi komik.
Bugün gün boyu tahtayı izledim, o kadar güçsüzdü ki! Piyasa bilançoyu hiç beğenmedi. Tfg, halk yatırım, info olumsuz olduğunu açıkça söylemişti. Deniz ve iş yatırım olumlu konuştu.
İki sorum var: 1 ocaktan sonra dağıtım bedeli payının 77 kuruş olduğunu okudum, doğru mu? Eğer doğruysa şirketin kar marjları artacaktır.
2. Depremin şirkete zararı belli oldu mu? Cevaplayacaklara şimdiden teşekkürler
ilk soru için şöyle bir yanıt verebilirim;
epdk web sayfasında son tarifede dağıtım bedelinin 77 kuruşa çıktığını görüyoruz.
hatta ocak başında gazetelerde bu yönde haberler de mevcut.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...iliyor-2018038
şirket de son sunumunda da dağıtım bedeli artışını %132 olarak teyit etti. (s21)
https://www.enerjisainvestorrelation...clarsunumu.pdf
işin garip tarafı kimse bu bilgiye (açık kaynaklardan bulabileceğimiz, herkesin ulaşabileceği) ne itimat ediyor ne de karlılık hesabı yapıyor. varsa yoksa vay efendim ertelenmiş vergi geliri, değerleme vs. gitsinler başka bişi beğensinler onu alsınlar ne yapalım.
2. soruya gelince;
şirket bu yönde, iş planlarımızın sonuçlarını etkileyecek ölçekte bir sıkıntı görmüyoruz gibisinden bir açıklama yaptı. illa bir zararı olacak (ki tahminim %5seviyelerinde) ancak yeni yatırımlara verilecek teşviklerle bu zararın bilançoyu etkileyeceğini düşünmek hatalı olur kanımca.
ilaveten, aralık ocak aylarında tahtaya sanıyorum bilançonun haberini almış, ohhh yukarıdan tertemiz çakarızcı bir grup/kişi girdi ve 8-10m lot mal topladı. hem endeks düzeltmesi hem de deprem bu planlarını suya düşürdü ve büyük ölçüde çıktılar. halen 1-2m lotları var gibi dursa da takas yanıltabilir insanı. eş zamanlı gelen yatırım fonları satışları da tuz biber ekti. tahta kafasını kaldıramadan yeni bir paket açıyorlar 2-3m lotu boca ediyorlar tahtaya.
umarım haftaya bu satışlar tamamlanmış olur ve enerjisa yatırımcısı biraz nefes alır.
3e5e10a katlayanların %10luk %15lik bir bantta düzeltmesini yapıp yoluna devam ettiği bir ortamda sadece son 5 ayda atağa kalkmış, endeks kadar dahi gidememiş ve bu yıl gerçekten büyük para kazanacak bu şirketin daha iyi bir borsa performansını hak ettiğini düşünüyorum. buna göre pozisyon aldım, olursa ne ala. olmazsa da sağlık olsun der işimize bakarız.
Yanıtlar için teşekkürler.
Yatırımcı sunununu ve faaliyet raporunu okudum. Bazı yerlerini anlamadım ama tespitlerim şunlar: enerjisa öngörülenilir gelirleri olan neredeyse bim gibi sağlam bir şirket. 34 kuruştan 77 kuruşa çıkan dağıtım bedeli %132’lik artışı çok ama çok önemli. Analistler sanırım bu artışı göz önüne alarak 50 lira hedef fiyat koyuyorlar. Eğer olağanüstü bir şey olmazsa 50 lira matematiksel olarak mümkün.
Hisse senedi fonları ocak-şubat ayını satış yaparak geçirmiş. Düşüşün sebebi bu olsa gerek. Ama sonuçta malsız kaldılar. Nakit kraldır ama borsada para kazanmak isteyen eninde sonunda mal almak zorunda. Bist30 hisselerinde bes ve tvf alımları çok oldu, hisse senedi fiyatları çok potansiyel bırakmadı ama bist30 dışında olan enerjisada potansiyel görüyorum. Bu fırtınalı günlerde garanti geliri olması enerjisayı sağlam liman yapıyor bence.
Şirket hakkında bilgi sahibi olanlar yazarsa sevinirim. Ben yeni yeni tanıyorum.
Bir fon yöneticisi Mehmet Ali Güleç, namı diğer şüpheci kimse aşağıdaki twiti 2018’de atmış:
#ENJSA için şahsi görüşüm en önemli veri 'reel getiri + haziran enflasyon'u ile izleyen yıl ortalama enflasyonu arasındaki farktır. İkisi arasındaki fark arttıkça firma çok daha değerli hale gelecektir.
(Karın üçte ikisi TÜFE+13’ten geliyor değil mi?)
2 martta bloomberght’de Serhat Gürleyen de enflasyon olduğu, faizlerin düşük olduğu dönemde enerjisanın işine yaradığını ve şirketin geleceğini çok iyi olduğunu söyledi. ( kaynak youtube finans merkezi 2 mart yayını)
Hazirana kadar enflasyon yüksek olacak belli. Enerjisa için güzel bir ortam var denilebilir mi?
işyatırım rapor 43 tl.:ok:
Hisse düşünce sövüp yükselince coşmak işe yaramıyor. Kaliteli bilgi lazım. Kaliteli bilgiye ulaşmak da çok zor.
2 gündür şirketi araştırdım. Hep aynı klasik bilgiler. Her yerde bulunabilecek şeyler var.
İşi gerçekten bilenler de cevap vermiyor maalesef. Varlık tabanı değerlemesi hangi yöntemle yapılıyor bir türlü bulamadım. Şirkete mail attım, cevaplarsa da anlayabilecek miyim bilmiyorum çünkü karmaşık bir konu. Eğer 2023 yılı için de varlık değerlemesi olacaksa hisse fiyatının 50 olması GARANTİ. Bazıları bu paraya fiktif yani kağıt üstünde diyor ama kesinlikle değil, şirket bu parayı imtiyaz sonuna kadar değerlendiriyor. Profesyoneller varlık tabanı değerlemesini kuruşu kuruşuna biliyorlardı bilanço açıklanmadan. Bildiklerine eminim, bir profesyonelle konuştum hatta twit bile atılmış. Bunu bilenler bilanço açıklanınca gerçeği sattılar.
İş yatırımın hedef fiyatından çok bilançodan 1 gün önce hedef fiyat vermesi garip görünmüştü bana. Demek ki bilançoyu büyük oranda öngörebiliyorlar
Kaliteli bilgi önemli
Enerjisa dağıtım ile enerjisa üretim farklı şirketler. Teşvik belgesi alan üretim olanı. Bizimle ilgili değil
Şarj istasyonları önemli. Her yerde çoğalıyorlar. Çorlu'da AVM yanına, köfteci Yusuf önünde kurmuşlar. Enjsa nın mı dikkat etmedim.
Bist100'den bile düşük oranda arttı. Hedefler yüksek ama sorun ne anlamadım.
net esas faliyet karı 8.3 milyar , %30 büyüme öngörülmüş, temettü verimi açısından en iyi birkaç hisseden biri... diğer gelirlerle birlikte 14.5 milyar kar yazdı... özsermaye 9,9 milyardan 21 milyara yükselmiş...
tüm bu verilere rağmen hisse 31 tl de can çekişiyor gibi şnanılır gibi değil
sn. foton, bu sene bir çok şirket beklenenden daha düşük bir temettü açıklarken enerjisa formunu koruyor bu bence oldukça önemli bir durum. her şeyi geçtim bu kadar lisansa, müşteriye, hacme vs sahip bir şirketin piyasa değerinin daha dün arz olmuş şirketlerin gerisinde kalması anlaşılır bir durum değil gerçekten.
sn. trader, açıkçası çok yüksek kar da üretmez kısmına katılamayacağım. aksine, bana göre öngörülebilir şekilde yüksek bir kara doğru ilerliyoruz.
1) dağıtım tarafındaki %132lik artış.
2) perakende tarafında düşen elektrik üretim fiyatları.
bu ikinci maddeye elektrik piyasasına hakim bir arkadaşın yorumu bize daha yol gösterici olacaktır ancak elektrik satış fiyatları sabit kalırken üreticiden elektriği daha ucuza aldığımız dönemdeyiz. geçtiğimiz aylarda elektrik tavan fiyatı 4800lere kadar çıkmışken martta bu rakam 3050 tl oldu. şuana kadarki mart ortalama üretim bedeli ise 2.369tl
dağıtıma ilaveten burada da acayip bir potansiyel kar var gibi duruyor. konuya hakim arkadaşlar bizi bilgilendirirlerse süper olur.
geçen yılın fiyat ort.'larına bir bakalım. elektrik satış fiyatı ve ptf tavan fiyatı ile listeyi daha güzelleştirebiliriz ama
fikir vermesi açısından bu haliyle de paylaşalım.
[IMG]https://i.hizliresim.com/bqy2j1r.jpg[/IMG]
epiaş web sayfasından elektrik fiyatlarını da günlük kontrol edebiliriz.
https://seffaflik.epias.com.tr/trans.../gop/ptf.xhtml
Enerjisa tarafından yapılması planlanan Harmancık RES için "ÇED olumlu" kararı verildi07/03/2023 12:28:24
Enerjisa Enerji tarafından yapılması planlananHarmancık Rüzgâr Enerji Santrali için "ÇED olumlu" kararı verildi.
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"ÇANAKKALE ili MERKEZ, LAPSEKI ilcesi Merkez İlçesi Kızılkeçili veYukarıokçular Köyleri Lapseki İlçesi Üçpınar ve Hacıgelen Köyleri sınırları içerisinde, ENERJİSA ENERJİ ÜRETİM A.Ş. tarafından yapılması planlanan Harmancık Rüzgâr Enerji Santrali (10 Adet - 58 MWm / 40,4 MWe) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' Kararı verilmiş olup; ÇANAKKALE Valiliği(Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
en kısa zamanda destek için geleceğim inşallah...
Halka arzdan beri duruyor, her temettü verdiğinde temettünün parasıyla ekleme yaparım.
Allah bereketini versin.
Enerjisa Enerji tarafından yapılması planlanan Ihlamur RES İDK toplantısı 31 Mart'ta yapılacak13/03/2023 06:26:45
Enerjisa Enerji tarafından yapılması planlanan Ihlamur Rüzgâr Enerji Santrali İDK toplantısı 31 Mart'ta yapılacak.
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"ÇANAKKALE ili YENICE ilçesi sınırları içerisinde ENERJİSA ENERJİ ÜRETİM A.Ş. tarafından yapılması planlanan Ihlamur Rüzgâr Enerji Santrali (18 Adet Türbin ? 104,4 MWm/ 54,4 MWe) projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, ÇED Yönetmeliği'nin 11. maddesi kapsamında Bakanlığımıza sunulmuş olup, inceleme değerlendirme süreci başlamıştır. Proje ile ilgili olarak 31/03/2023 tarihinde İDK toplantısı gerçekleştirilecektir. Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu https://eced-duyuru.csb.gov.tr/eced-...uyurular.xhtml adresinde yer almaktadır .
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
grafik acayip yerden döndü..çogunluk 32 33 arası maliyetli..tehlikesiz 33 geçiirse süper trent 35 de.. grafik atmaya çalıştım beceremedim..33,10 kadar yol serbest görünüyor..
meşhur basıcılar da bu gün alımdaydı..
2,07 kar payı vade nisan ayı içinde ozamana kadar kaçtane 2 yaptırılar buna..al sat tavsiyesi değildir..
her yer direnç..ödlek orta boy filler var..1 kademe satış geldimi huraa ...korkutmak için bi 100 bin koy 10 kademe satıyorlar..kar dağıtımına kadar çok ekmek yer spekler bundan..
formasyon doğruysa bu kırılım ve onaydan sonra 52 hedef çıkıyor..demedi demeyin
Uzun zamandır bu kadar diri durmamıştı, endekis düşerken. enteresan
kar payına kadar vermezler bunu..
Sabancı holdingin %40 hissedar olduğu en berbat belkide batık şirketi enerjisa enerji olsa gerek her fırsatta düşüyor.yatırımcıya asla güven vermiyor.
Hepsi ayni berbat
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahta yine götün götün geliy,
Endekis düşerken bizimki resmen koştu. hiç alıcı yok heralde, paldır küldür yuvarlanıyor
en ucuz enerji şirketlerinden biri ama ilginç şekilde veriyorlar...
f/k sı 2,3 olan tek enerji şirketi döviz fazlası olan yarı yarıya alman -Türk sermayesi itiraki olan yıllık sermayesinin 12 katı kar eden,...ancak küçük yatırımcıyı korumayan yönetimi sorumsuz düşerken en hızlı düşen ucube bir şirket. zirvesinin 10 tl altında nerede duracağı nereden döneceği belli olmayan borsanın en güvenilmeyen şirketi bu.aldığıma çok pişmanım 30,80 maliyete gelse dakka durmam bu hissede.sahtekar iş yatırıma ve sahtekar deniz yatırıma güvenerek bulaşmayın bu lanete sayın arkadaşlar.
yatırım tavsiyesi değildir.
Düşsün temettüye kadar. Temettü parasını her yıl olduğu gibi yatırırım enjsaya
Deprem bölgesinde silinen elektrik borçları tutarı hakkında bir bilgi varmı bu tutar şirket tarafından mı yoksa devlet tarafından mı karşılanacak? Bu konuda bir açıklama yapabilen bilgi sahibi biri yazarsa çok faydalı olacak.
ENERJİSA ÜÇÜNCÜLÜK KOLTUĞUNDA
MW100 Araştırması’nda en büyük üçüncü elektrik üreticisi 3.727 MWe’lik kurulu gücüyle Enerjisa. Alman E.ON ile Sabancı Holding ortaklığı Enerjisa’nın MW100 listesinin ilk 3 sırasındakiler arasında en dengeli kaynak dağılımına sahip şirket olduğu dikkat çekiyor. MW100’e göre Enerjisa’nın üretim portföyünde 1.583 MWe’lik doğalgaz, 450 MWe’lik yerli kömür, 1.353 MWe’lik hidroelektrik, 332 MWe’lik de rüzgar santrali var.
Bugün de yuvarlanıp çukuru doldurmuş, sayfasına bakınca zaten kimseler kalmamış... Eee her gün düşerse yatırımcı mı kalır
Temettüyü bekliyoruz. Alalım da moral yerine gelsin.
En kötü enflasyon oranında fiyat temettü artar. Bu şirketin güzel yanı bu :))
allahtan korkmaz kuldan utanmaz işyatırım ile deniz yatırımın birinin 48,diğerinin 50 küsür hedef fiyat vererek şişirdikleri batık şirket ENERJİSA ENERJİ küçük yatırımcının boynuna bir lanet halkası olarak geçmiş durumdadır yazıklar olsun iş yatırıma ve deniz yatırıma kahrolsunlar ....