Adam satmış gitmiş.
Printable View
https://www.haberturk.com/istanbul-d...f-etti-2437696
https://twitter.com/KSAembassyTR/sta...49636224282624Alıntı:
Suudi Arabistan Türkiye Büyükelçiliği vatandaşlarına yayımladığı uyarıda Türkiye'de yatırım yapmadan önce bize danışın diyerek uyardı.
uae.asunim.co
:cool:
çok basit söyle düşün 0,80 ile 0,75 arası kaç lot sattılar 7milyon bunun 6sını kendine ait başka hesaplardan geri aldını varsayalım 1 milyon kaptırdı.tekrar 0,80 yaparken 1 milyondan fazla alabilirse hiçte zarar etmez.ama o 40 milyonun hepsi başka aracı kurumlara devir olacak burası kesin.kendi yasaklı çünkü.
Bu 40 milyon borsada işlem görmesi için başvuru yapılan hisseyi nereden buldular acaba ? Parça parça başvurduklarına göre şirket tüzüğüne ve kurucu ortaklara bakmak lazım. Gerçek kişilerden aldılarsa da aldıkları fiyat gayet önemli.
Matbada basmadıklarına göre alabilcekleri tek yer halkbank.yanlız bu işten halkbankasının çıkarı banka olarakmı var.Yoksa yöneticilerinin el altından yaptıkları bir işmi 6 aylık bilançoda yani 10 Ağustos aşağıdaki tobloda görürüz.
https://i.hizliresim.com/Em75qq.jpg
ayrıca 6 aylık bilançoda %5ine sahip olanlarda Asunim'de gözükmesi lazım.Az sabır derim.
https://i.hizliresim.com/qdgPRV.jpg
Devletin bankası ceza almış spekle böyle bir anlaşma yapabilir mi aklım almıyor
Devletin kurumu SPK'nın resmi açıklama yapıp el koyduğu hisseleri 6 ay ceza verdiği bir şirkete geri verip kote ettirmesi daha mı mantıklı.bunu insanın aklı almaz.ben kendimi adıma 0,70 ve altındaki her fiyatta emeklilik param dahil buraya koyacağım.gerisi kağıdın sahibine kalmış istediğini yapsın.kimsede kaptırmasın malını bu ********lere.
HALKB ya da HLGYO'daki hiç bir yönetici KAP gibi aleni bir yerde habere konu olmuş bir şeyi bu şekilde yapmaya cesaret edemez hele de şu lanet seçim öncesi. HLGYO'nun tüzüğüne ve kurucu ortaklarına bakmak lazım. O "Halka Açık kısım" olarak gözüken 240 milyon lot içerisinde kurul kaydında olup ta borsada işlem görmeyenler var ki adamlar bunları parça parça toplayıp MKK'ya başvuruyorlar. HALKB ve HLGYO'nun paylarını düştükten sonra 150 milyon lota yakın hisse var kurul kaydında ancak ne kadarı borsada işlem görmeyen nitelikte bunu bilmiyoruz. Tüzükte yazılıdır ama, çok net bir rakam çıkmasa da 3 aşağı 5 yukarı bellidir. Ve bu adamlar bu gerçek ya da tüzel kişileri bulup hisselerini devralıyor.
Konu gayet net, de kaçtan alıyorlar bu hisseleri soru bu... Ve devralıp işlem gören tipe dönüştürmede neden bu kadar acele ediyorlar, yoksa bloke olan 54 milyon lotu teminat gösterip bir yerlerden kredi felan mı çekmişlerdi ve bu teminatı isteyenler yükümlülüğünü yerine getir kardeşim diye baskı mı yapıyor bunlara ? Adamın paraya ihtiyacı olmasa 6 ay orada bloke dursun hisseler, kime ne zarar ? Hiç...Borsada işlem gören tipe dönüşmek için müracaat edilen bu -şimdilik- 40 milyon lot hisseyi alelacele bulup buluşturmalarında şahsen ben başka bir mantık bulamıyorum.
Ben daha once halka acik olupta borsaya kote olmayan kagit diye birsey duymadim.Halka acik demek uzerinde kisit yoksa spk yasaklamasi gibi islem gorebilir nitelikte demek.ayrica bugun itibariyle 42 milyon lottan bahsediyorsunuz.kac kisiden toplamasi lazim kac kisinin elinde 100binden fazla lot vardir surda.bu mal toplu olarak alinmis belli ve yasak geldiginde 2 gun sonra 19milyon tek seferde kote ettiler.19 milyon gecmis takaslara bakin hangi araci kurumda vardi yasak geldikten sonra.o kadar kucuk yatiriciya nerden ulasacakta isticek.ben ak yatirimdan hissemi satmadan once bu adamlara borc hisse verdim.ilkinde %90 faizle ikincisinde %70faizle %20sinide araci kurum aliyor arasalar beni ararlardi.isteyenede gonderirim borc verme komisyonu diye yatan paranin goruntusunu.o yuzden imkansiz seylerden bahsetmeyin.
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
buffett sende iyi lot var demek ki şu geçenki 2 millyon lotlu arkadaş gibi ne tesadüf o da akyatırımlıydı
Sn buffett, bir şirketin sermayesini temsil eden tüm paylar (şirket sözleşmesinde belirtilen yani sizin bir sayfa önce resmini koyduğunuz) halka açık kısmı olarak görünen kısımda olsa bile borsada alınıp satılamayabilir. Satışa konu olabilmesi için MKK'ya başvurulması gerekir. Hemen her hissede bu türden paylar vardır. SPK ya başvurmuyorlar zaten MKK ya başvuruyorlar söz konusu işlem için. Yanlışlık olmasın.
Bende 100bin vardi.o zaman simdi %80ini ekgyo kaptirdim
Hakkaten yaa simdi dusundumde herkes elimdeki lotu yazsa bu adamlarin ne yapip yapamayacaklari ortaya cikar[emoji1][emoji1]
CİMER'e gerekli müracaatı yaptım, sonucunu buraya yazacağım.Alıntı:
SPK tarafından HLGYO pay piyasasında yaptığı işlemler nedeniyle Asunim Yenilenebilir Enerji Teknolojileri İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında 07.05.2019 tarihinden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verilmiştir. Bu şirket bu tarihten şu ana kadar, kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen yaklaşık 42 milyon lot HLGYO hissesi için Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvuruda bulunmuştur. Söz konusu hisse senetlerinin kurul kaydı Asunim Yenilenebilir Enerji Teknolojileri İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adına mı yapılmıştır yoksa bu şirket bunu başka bir yerlerden mi temin etmektedir ? Ben ve benim gibi çok sayıda yatırımcı, SPK tarafından ceza verilmiş bir şirketin piyasada bu türden faaliyetlerde bulunmasını oldukça rahatsız edici karşılamaktayız. Bu nedenle konuyla ilgili gerekli araştırmanın yapılarak tarafıma bilgi verilmesi talebiyle saygılarımı sunarım.
[emoji122] [emoji122] [emoji122] allah razi olsun.su mubarek gunde.
Senin cevap gelinceye kadar herşey meydana çıkar kardeş
desteğe gelmiş çatmış..destekten tepkisini de vermiş görünüyor...bikaç gün daha takip etmek lazım...sanırım hissede birşeyler dönüyor, o nedenle temkinli olunmalı...ytd...
https://i.hizliresim.com/7aOaqP.jpg
MKK dediğimiz kurum her ne kadar özerk gibi görünse de SPK'nın alt kurumu gibi çalışır ancak TR'deki kurumlar arası iletişim sorunu da herkesin bildiği bir şeydir. Bu kurumlardaki liyakatsizlik, herkesin adamı olmak had safhadadır. Biz yatırımcıların yapması gerekense, hukuka aykırı gördüğü her şeyi şirketlere değil bu türden düzenleyici kurumlara müracaatla çözülmesi hususunda baskı yapmaktır. SPK şikayetlerimi çoğunlukla direkt kendi portalından değil CİMER yoluyla yapmaktayım, ki o zaman işin üzerine biraz daha dikkatle gittiklerini yaptığım bir çok müracaatımla tecrübeledim.
*
Mesela yakın tarihli bir örnek vermek gerekirse, IHLGM'nin yapmış olduğu bedelli sermaye artırımı sonrasında SPK'ya onaya gönderilen ana sözleşme değişikliğinde bazı kelimelerin cımbızla çekilerek bunların yerine Yönetim kuruluna geniş yetkiler veren değişiklikler yapıldığını tespit ettik. Bu arada SPK, Genel Kurul onayı olmadan Yönetim Kuruluna geniş yetkiler veren imtiyazlı hisse çıkarma yetkisini de içeren ana sözleşme değişikliğini hiç bakmadan onaylamıştı bile.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...52#post3356452
Bilahare yaptığımız itiraz üzerine şirket gerekli düzeltmeyi yaptı ve ana sözleşme eski haliyle tekrar tescil edildi. Oysa "yatırımcıların hak ve menfaatlerini korumak" üzere kurulmuş olan SPK'daki uzmanların bu durumu bizden önce farketmesi gerekiyordu. Ama etmezler, akşama kimbilir kimlerle nerede ne yemekler yenilmiş, ne içkiler içilmiştir.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...38#post3407138
Buradaki durum da tam olarak budur. Asunim denen şirketin 54 milyon lotu bloke edilmiş ama adamlar milyonlarca lot hisseyi bir yerlerden bulup buluşturup MKK'ya kayıt ettirmeyi başarıyorlar. Nerden aldın, kaça aldın, borsada işlem görmeyen tipe haiz bu hisseler SPK'da kimin adına kayıtlı felan fıstık. Sor sorabildiğin kadar. Bu soruların sorulacağı yer gayet tabiki SPK'dır, şayet sormazsak birileri birileriyle yemek yemeğe, tatil planları yapmaya devam ederler. Bu böyledir.
Kimse kusura bakmasın ve üzerine alınmasın ama biz yatırımcılar biraz tembelizdir, bir diğer konu da kurumlara ve buradaki görevlilere duyduğumuz güvensizlik hak arama noktasında hep geri durmamıza neden olmuştur. Adaletin olduğu yerde hak arama mücadelesi olmaz sayın arkadaşlarım; bu ülkede adalet yerli yerinde olmadığı için bu mücadeleyi bizzat biz yapmalıyız. Bundan asla geri kalmayın.
Teşekkür ederim Kamil bey
https://i.hizliresim.com/DYLmQ3.png
Görünmez...Mesela 3 ayrı günde 3 ayrı rakam görmekteyiz, halbuki şirketin halka açıklık oranında bir değişiklik yok. Asunim'in hisseleri bloke edildiğinde takasta görülen rakamlar o kadar miktar (54 milyon lot) düşmüştü, sonra yaptıkları müracaatlarla borsada işlem görmeye haiz olan hisselerle birlikte rakam tekrar arttı. Bu gidişle artmaya da devam edecek. Çünkü yasal olmayan bir şey yok bütün bunlarda.
Asıl soru şudur: bu adamlar bu kadar kısa sürede 42 milyon lot borsada işlem görmeyen nitelikteki hisseyi nereden buldu da MKK'ya başvurdu ? Hakikaten çok tuhaf bir durum. Sorduk bakalım SPK'daki efendilere, gelecek cevabı yazarız üstadım.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...41#post3468841
yukarıdaki link benim devamlı yazdığım topik aynı resmi burada da bir kaç gün önce paylaştım:
bakın ÖZEL şirketler hisseleri BLOKELİ olsa dahi sözleşmeli olarak pay piyasası haricinde BORÇ verebilir.
yani ahmet amcanın hesabına bloke koyuldu hisse satamaz..
ancak ABC a.ş. der ki " benim ticari borcum var karşılığında pay piyasası dışında hisselerimi devir ediyorum" ticaret kanununda der ki "özel şirketler /aş lim koll.vss/ borçları karşılığı üstlerinde haciz varsa maddi varlıklarını haciz ile yoksa kendi rızaları ile verecektir."
unutmayın ki
BORÇLAR kanunu
SPK düzenlemelerinin üzerindedir.
yani :
ÖZEL şirketsen hertürlü pisliği yaparsın millete GAZI verirsin uçacak kaçacak..
sonra malı basarsın...
bakın daha bunu 1 mayıs civarı yazdım hatta açığa satanlar BORÇ malı nereden YÜZDE kaç faiz ile buldu onları dahi yazdım..
belli ki mesajlarımı bu forumda kaçırmışsınız..
kendi forumumda ise grafiklerdeki yazıların içinde mevcut..
Geriye iki seçenek kalıyor:
1- Halkbank tarafından geri alınmış 63.186.301 lot paydan ödünç veya satın alma. Böyle bir durumda bu payların oranı % 7,36 olduğundan kanuni süre içerisinde bildirilmesi gerekir. ( Halk GYO'nun geri almış olduğu 24.188.878 lot takasta yatırım ortakları hesabında kımıldamadan duruyor. )
2- Yasaklanan paylar ile ilgili mahkeme yolu ile yürütmeyi durdurma almışlarsa tekrar kendi mallarını kote ettiriyor olabilirler. Çünkü Asunim'in hlgyo dışında gentaş hissesi de yasaklanmıştı. Onun da bir miktarı Ak Yatırım takasına geri gelmiş.
Böyle bir şey varsa alan şirket oran % 5'i geçtiği için KAP'a bildirimde bulunması gerekir. Neticede bloke olan miktar % 6 dan fazla ve bugüne kadar bu yönde bir açıklama olmadı. Kaldıki an itibariyle HLGYO'nun sermaye ile ilgili KAP kısmında Asunim'in % 6.29 luk payı gözükmeye devam ediyor. Açın bakın; bu ihtimal sıfır. Bunu daha önce de yazdım, hisseye sahip olmak başka bir şey, sahip olduğunuz hisselerin borsada işlem görebilme durumu ise başka. İkisi ayrı şeyler.Alıntı:
yani ahmet amcanın hesabına bloke koyuldu hisse satamaz..
ancak ABC a.ş. der ki " benim ticari borcum var karşılığında pay piyasası dışında hisselerimi devir ediyorum" ticaret kanununda der ki "özel şirketler /aş lim koll.vss/ borçları karşılığı üstlerinde haciz varsa maddi varlıklarını haciz ile yoksa kendi rızaları ile verecektir." unutmayın ki BORÇLAR kanunu SPK düzenlemelerinin üzerindedir.
Şayet bloke olan 54 milyon lot üzerindeki yasaklama yürütmeyi durdurma yoluyla kalkmış olsa direkmen takaslarda görünürdü. Yok böyle bir şey. Diğer husus, son 42 milyon lot hissenin borsada işlem gören tipe dönüştürülmesi için MKK'ya başvuran da bizatihi Asunim'in kendisi. Burada dikkat çeken diğer konu değişik tarihlerde değişik miktarlarda parça parça yapılan müracaatlar. Bu da bana halka açık kısımda borsada işlem görmeyen nitelikteki hisselerin birilerinden bir şekilde temin edildiğini gösteriyor. Bu şekilde ne kadar hisse, kimde vardır bunu bilmek -bizim açımızdan- mümkün değil. 10 Mayıs'ta MKK'ya yapılan müracaattaki 19 milyon lot 17 Mayısta takaslara girdi ancak Asunim'in sermayedeki payında bir değişiklik olmadı. Çünkü 16 Mayıs'taki Deniz ve 17 Mayıs'taki Ak başta olmak üzere diğer kurumlarca yapılan açığa satışlarla bu lotlar eritildi. Bunu neden virman değil de borsada satış yoluyla yaptılar bunu da anlamak mümkün değil. Ha, bu süreçte maksat aynı zamanda hisse fiyatını düşürmektiyse (biraz mal kaptırdılar ancak) bunu da başardılar.Alıntı:
2- Yasaklanan paylar ile ilgili mahkeme yolu ile yürütmeyi durdurma almışlarsa tekrar kendi mallarını kote ettiriyor olabilirler.
*
Son tahlilde, bu adamlar bu işin piri ve mevzuattaki açıkları, dolambaçlı yolları hepimizden iyi bilirler; çünkü adamların işi bu. Onlarla aşık atacak halimiz yok. Sıradan insanlar olarak ne olup bittiği konusunda SPK'dan bilgi talebinde bulunduk aferdesiniz el mecbur cevap verecekler bu talebe. Bekliyoruz.
Şunu biliyorum ama, İFM denen proje sadece basit 1-2 bina dikme projesi değil. Arka planda Brexit sonrasında dağılması beklenen Londra sermayesinin İstanbul'a kanalize edilmesine kadar dayanan girift bağlantılara sahip bir proje. Ataşehir başta olmak üzere genel anlamda İstanbul'a yapılan büyük çaplı yatırımlar (köprü, tünel, otoyol, hava alanı vs) dan da bunu anlamak mümkün. Bugüne kadar engellemek için her türlü gayreti gösterdiler, göstermeye de devam edecekler. Şayet projeyi bizzat destekleyen hükümette bu yönde bir şüphe oluşursa kimsenin gözünün yaşına bakmazlar valla; burası Türkiye ve bizzat damat efendi bu projenin acilen bitirilmesi gerektiğini söyledi. Bu sebeple tahtada dönen şeylerden sadece bizim haberimiz yok; bir plan var ve bu uygulanıyor. Ya bu adamlar hakkaten tufaya getirildiler ya da bu malları teslim etmeleri konusunda baskı görüyorlar. Bunun gibi daha bir çok şey yazılabilir komplo teorisi olarak.Gecenin köründe benden bu kadar abiler...
yaa arkadaş derdin nedir verip duruyorsun şu kağıda.Bela oldu başımıza herif yaa.Kağıdın ölü balık gibi yattığı zamanları daha çok sevmeye başladım.
Takas Cuma günüyle aynı gözüküyor.Cuma dan farklı gören varsa paylaşabilirmi?
11 milyon lot daha geldi hocam.
Hadii beee.simdi mii
https://i.hizliresim.com/9a61mZ.png
Son durum...
Ak yatirimami yine