Uçmaz ,kaçmaz,batmaz :))))))))))))
Printable View
Uçmaz ,kaçmaz,batmaz :))))))))))))
nazar değmesin...
Portföyun birazı nakitte kalsın istedim bir ay vadeli mevduat yaptım.20 gün zor dayandım vadeyi bozup çıktım.20 yıldır borsadayim hareket şart.asagi yada yukarı.para batıyor yani.isyata mevduat niyetine koydum bir miktar.ama baktım grafik süper.endeks izin verirse 3 vakte kadar Abbas yolcu. Abbas yola çıkmazsa da sorun değil.biraz kafa dinleriz. Bu pas tutmuş hurdalikta 😁
işfin müthiş kar yapmış , bizimkinin elinde işfin vardı sanırım ama ortak olarak işfin ortak statüsünde yer almıyor heralde yani ancak elindeki işfinlerden kar yapar. eger elinde işfin varsa tabi.
Adamlar içerden haber alıyor 1.5 tl de mevcut kara göre pahalı diye sattım.ne bileyim karda patlama olacak.sektorun diğer hisseleri de sıradan kâr açıklıyor durumda. muhtemelen artarak devam edecek.ve bir iki bilanço sonra şimdi ki piyasa fiyatı bile ucuz kalacak.
orası muamma ne olacağı belli olmaz ama gidişat iyi gözüküyor zaten işyata ve isgsy ye nin harreketlerinede bakarsanız işyat ve isgsy den çıkıp işfine giriş oluyor ve nezaman döner bu çıkanlar bilemem ama mutlaka geri dönerler çünki grup şirketlerinde ucuz kalan isyat gözüküyor.
Allah allah 0.86 falan bu zamanda erken aslında.Acaba boran arkadaş haklı mı işyatda bilmediğimiz bir işler olabilir mi.Kıllandım bak şimdi:)))))))))))
parası bol biraz da saf spek götürür.neden:1-issiz kalan bir spek iş ariyorsa bu hisse ucuz olduğu için girebilir.2-secim süresi kısa.az zamanda çok hisse toplayabilmeli..bu hisse de 1 TL ye gelse 1 yıllık temettü geldi neye bir yıl bekleyim diyen yatırımci satışa geçer .al sana birsuru lot.bedavadan bir kaç günde toplar.
Ama bu saf Spegi cömert gören arkadaşlar var.bence pinti.hala 0.84 den mal topluyor.
Peki topladığı lotu nasıl satar.gayet basit.teknik analiz le. Dolar grafiği üçgen takoz hemde 6-8 yıllık.yil uzun olduğu için yukarı kırdığı zaman takozu fiyatlama sert olur.seçime kadar işi bitirir. işsizlik ten sıkılan nekadar spek varsa şu piyasa da dalar böyle bir hisseye. Yatırım tavsiyesi değildir.sesli hayal kurdum
🌋🌋🌋💰💰💰ben borsanın en çok bu tarafını seviyorum.40 yıllık uyuza bile roket takabiliyorsun hayal de olsa,🤑🤑😁😁
İnşallah inşallah sn boran.Bu arada uyuz falan demeyin kağıda ,alınan çok olur.Neticede velinimetimiz:)))))))))))
zaten bu seviyelerden işfine girilmez,çıkacagını bisen bile girilmez heleki toplu hiç girilmez açığa satış var kâğıtta.ben sadece iş yata yararı ne olur diye düşünmüştüm.eger işyatın elinde işfin varsa kar etmiş olmalı işfinden yoksa işfin ortak değil gelen kar bize yansımza yani.
Eyyyyy spek Hadi sure hisseyi isgyo ile esitle söz bunu satıp oraya gidecem söz 😉
Üzülme tamam sende gel benimle,,😁
merhaba herkese,
bu forumda ve borsada çok çok yeniyim ve çömezim. sizin gibi ustalardan öğrenmeye çalışıyorum. işyat biriktirmeye başladım. işyat tarzı uzun vade yatırım yapılabilecek ve temettü garantisi olan başka bir hisse tavsiye eder misiniz. yoksa işyat bu konuda tek midir?
ayrıca 0.79-0.80 bekliyorum diyenler vardı bakıyorum hisse 0.84-0.85 aralığında dolaşmaya başladı. yüklü alım için önerdiğiniz bir aralık var mı?
Cevap verenlere şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Sanayii şirketleri al.bu sıradan faiz veriyor yeni isen yaşın da gencse paranda küçükse burda para birikmez. Büyük para da olabilir.ne öneririm dersen hiç birşey.uzun vadeli düşünüyorsan once parayı biriktir.taaki ülkede yada dünyada kiriz çıkana kadar.kiriz hükümeti kesin götürür.hukumet gidene kadar aylık faiz de bekle.sonra Ereğli.arcelik.tupras.aselsan gibi hisselere gir.uzun vadeli bekle.bu yazıyı da tutacagin günlüğün İlk sayfasına kopyala.
:ok: cevabınız için çok teşekkür ederim. ISYAT'ı temettü verimliliği için düşünüyorum amacım temettü ile hisse sayısını uzun vadede arttırabilmek. Hisse maalesef prim yapmıyor bu bir handikap ama ASELSAN vb. hisseler de bence çok kırılgan 52 Hafta aralığında bu değerleri görmüş: 19,78 - 47,26 ve şimdi ise 26.80. Hisse başı 2 kuruş temettü vermiş. uzun vadede sürekli dipten almam ve köşeye atmam, prim yapması için de dua etmem gerekiyor. çünkü temettüsü ile hisse arttırma şansı sıfır. benim sorum aslında ISYAT gibi yüksek temettü oranı olan ve uzun vadeli yatırıma uygun bir hisse olup olmadığını merak etmiştim.
Borsada yeniyim ,çömezim temettü veren uzun vadeli güvenilir şirket arıyorum diyen biri için tek adres burası.Trade işini boşverin o işten yılların temel analizcileri,grafikçileri dayak yiyebiliyor.Siz her koşulda kar olsun az olsun benim olsun diyorsanız her seviyeden bu kağıt uygun.Ama madem borsaya girdik aylık yüzde 1 yüzde 2 kazanç beni sıkar diyorsanız heyecanlı hisseler var tabi borsada ,forumda topiklerine girip bakarak onlarda da şansınızı denyebilirsiniz.Ama bakın yatırım yaparsınız demiyorum şansınızı denersiniz.Anladınız siz onu:))))))))))))Bol kazançlar.
Esramarka güzel kardeşim beni yanlış anladığını düşünüyorum.bugun ASELSAN al demiyorum eğer yaşın gençse bugün hiçbir hisse alma.sabit getirili mümkünse döviz bazlı eurobondlar olabilir sermaye biriktir. Kapitalist sistemin özünde kiriz var.bu kiriz çıktığında ASELSAN al. Eğer bu dediğimi 2008 kirizinde yapmış olsan 100 kat pirim yapacaktı alacağın ASELSAN.
Yok eğer illaha balıklama dalayım başa gelen çekilir diyorsan aradığın hisseler isyat,crdfa,isgyo, ısgsy, vakfın, Mardin çimento, bunları incelettir.
şu var ki biz bu fikri doğru olmasına rağmen uygulayamiyoruz borsa dışında geçen hergün zulüm olup yağıyor.bu nedenle endeksin yönü ile neşe ve hüznünüz artıp azalıyor.bagimlilik.ben kumar bağımlılığı olarak görüyorum.hep bu son diye diye geçti 20 yıl.tedavi şart. Yapabildiğim 20 yıl sonra ancak temettü veren sağlam hisse almak.yaş ilerleyip çoluk çocuğun rızkını düşününce mecburen böyle oluyor.birde mevcut olanı korumak isteği.
Eski hırsım olsa royalden başka halı tanimam.ama hisse gözaltında işlem görüyor.bir küçük ihtimalde olsa kapıya kilit vurmak bu bile korkutuyor. nekadar korkak oldum böyle.
Tıpta uyuşturucu bağımlıları için bir alt seviyede uyuşturucu verilir.Krizler hafif atlatılsın neticede tıbben karda olunsun diye :)))))))) Ben de işyatı böyle görüyorum ,light borsa,elektronik sigara ,alkolsüz bira gibi bişi bu kağıt.Madem kopamıyoruz en zararsızını alalım diye düşünülebilir.Ha yapabildik mi gene yapamadık, temettü ve elimizdeki olan nakitle ,güneş sigortaya daldık külliyen zarar :)))))))E yapacak bir şey yok seviyoruz bu oynu.
bugün ilk çeyrek gelmesi gerekmiyormu bakalım ne yazacak ? satış geldiğine göre iyi gelmeyecek mi acaba ,iyi bir kar gelse içerden alıma geçilirdi diye düşünüyorum .
Sayın boran hard borsa işine çok daldık.Hesapta zarar eden kağıtlarda kırmızı kırmızı aylarca uçan giden paraları seyretmek, o rakamlara bakmak ne kadar illet iştir bu forumu okuyanların sanırım hepsi bilir.O yüzden bu kağıt iyi valla.Keşke güneş sigorta macerasına da dalmasaydım :))))))))))
Yanlış düşünüyorsunuz. Borsada gelecek satın alınır. tekrar tekrar şaşırarak bu gerçeği öğreniyorum. geçen hafta tofaş ve arçelik kar açıkladı. tofaş beklentinin üzerinde ve geçen yıla göre %24 daha iyi kar açıkladı. Arçelik beklenti altında geçen yıla göre %26 daha düşük (eksi) kar açıkladı. Tabi mantık olarak tofaş yükselir arçelik düşer diye bekledim ama öyle olmadı arçelik +%7 prim yaparken, tofaş -%4 düşüş gösterdi.
Neden böyle oldu? sebebi arçelik en kötüsünü gördü artık, bundan sonra daha kötü kar gelmez, tofaş için de çok iyi kar geldi bundan iyisi gelmez beklentileri sebep oldu. Yani mevcut durum değil, gelecek satın alınır.
Ben emlak piyasası için bu yıl en kötüyü görüp, yükselecek beklentisindeyim. Yükselişe geçmeden dibi gördümü girmek lazım. yoksa yükseldikten sonra almak aselsan, tüpraş'ı tepeden almak gibi.
Düşen bıçak tutulmaz malum:)))))))))