Hissemiz brute degil.sadece kredili islemlere kapalı
Printable View
Hissemiz brute degil.sadece kredili islemlere kapalı
alis satiştaki lotlari yazabılecek olan varmı tessekurler
Bne sizi yanlış anlamışım. brute ıken aynı gun alım satım yapamıyorsunuz.yanı bır gun beklemek zorundasınız.
Ağırlıklı ortalama.biraz üzerinde kapatırsa yarin güzel olur
alan satan pasta rıca etsek tessekurler
Sayın @cefaks günlük pastayı paylaşabilir misiniz?
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düne kadar en son 63 den almıştım 53 lot. .dün dayanamadım 80 dende 76 lot aldım .daha öncede yazmıştım amacım 1000 e tamamlamak bu benim bu kağıda girdiğimdeki hedefimdi fakat kağıdın agresif fiyatlanması. diğer kağıdımdaki beklentimin henüz gerçeklenmemiş olması bunu zor hale getirdi .fakat az kaldı hedefime varmama bakalım en son kaçtan alacağım 1000 tamamlammak için birde ben ne zaman kağıt alsam alamamla beraber kağıt ateşleniyor anlamadım gitti:yes:
Dudu üstadım. bu gün tahtaya bakabildinmi alan satan kimdir görebildinmi?
İyi tatiller üstadım.poltk dan kazandığım paraları eziyorum diyorsun yani :)
Sanırım A1 deki taktik değiştirdi .başka aracı kurumlardan alıyor şimdide
Bunu anlamak için kurumlar arası virmanlara bakmak lazım değişim varmı diye
Fakat oda .eğer yoksa A1 e virman .başka kişiler alıyor anlamınada gelmez
150K A1de durur diğer aracı kurumlardan aldıklarıda oralarda durur .
2. ihtimal başka büyük yatırımcıların gelmesi ki bu yükselişe kayıtsız kalamayan yada beklentilere erişim sağlayan birileri olabilir.
her halukarda olan piramit tahtada satmaya devam ediyor vede malı bitirene kadarda satmayı sürdüreceğini belli ediyor
tahtada da bunları alacak kişiler var(eskiden yoktu)ve alıyorlar (bugün 30000 işlem oldu daha önce ben görmedim siz benden de eskisiniz hiç oldumu üstadım?)bakalım artık öngörüler bundan sonrada işleyecekmi:wu:
8. Pay Alım Teklifinde Bulunafl Kişilerin Hedef Ortaklığa Yönelik Stratejik Planları
Hakkında Bilgi:
Politeknik, bütün Coventya grubu için Alüminyum Yüzey iyileştirme C’ASr’) ustalık
merkezi olacaktır ve Coventya bütün dünyadaki araştırma geliştirme faaliyetlilerini bu
merkezde toplayacakür, Bu hedefin gerçekleştirilmesini teminen, önümüzdeki 12 ay
içerisinde Şirket’in Tuzla’da bulunan merkezindeki araştırmacı sayısının artırılması
planlanmaktadır. Coventya’nın belirtilen alanlardald teknolojilerinin çeşitli global
düzenleme ve kurallara ve müşterilerimizin taleplerine uygun olarak geliştirilmesi
gerekmektedir. Buna parelel olarak, gerekli araştırma geliştirme faaliyetlerinin
yürütülmĞsini sağlamak ve gelecek nesil süreçlerin performansını iyileştirmek için son
teknoloji AR-GE ve ölçüm cihazlarının kullanımı gereklidir. Belirtilen hedeflerin
gerçekleştirilmesi için Politeknik tarafından yapılması gerekeceklir.
Grubun dünyadaki iştiralderi, AST ürün ak satış ve pazarlama
faaliyederinden sorumlu olacaktır. Bu
ta. Merkez Bankası tümünün 3 1.Ql.ZOl7ttarfhl için ilan edi
belirlenmiştir.
üretim kapasitesinin
yüksekliğinin büyük önem taşıdığı düşünülmektedir. Bugüne kadar üretilen ürünler
genellikle ilüacat yoluyla yurt dişi müşterilere sahlmıştıt. Ancak yurt dışında daha geniş
bir piyasaya hitap edebiliflek için ürünlerin hızlı bir şekilde lokal düüyde
haananlanması ve depolama altyapısının mevcudiyefi gereklidir. Bu çerçevede,
Politeknik’in ikili teknoloji transferi anlaşmaları yöluyla gerekli teknolojiyi sağlaması
ve lisans verdiği kuMuşlardan da telif ücretleri kazanması hedeflenmektedir.
Coventya’mn Sermaye Piyasüı Mevzuah uyaruica önemli nitelikte sayılacak işlemler
ile ilgili planları aşağıda açildamrnştır,
a) Borsa kotundan cıkma kararı alması:
Zorunlu Pay Alım Teklifi sürecinde, oy haldaruun yüzde 97’sinden fazlasımn elde
edilmesi durumunda, ortuldıktah çıkarma hakkının kullanılması hususu Coventya
yönetim kurulunda görü4ülecekfir.
b) Mal varlıEının tümünü veya önemli bir bölümüüü devretmesi veya kiraya vennesi
yçya mal varlığının tümü veya önemli bır bölümü üzerinde aynı hak tesis etmesi
Politelmik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. halihanrda Politeknik USA, mc. şirketinin
çoğunluk hisselefine sahiptir. Politelmik USA, mc. hisselefiüin adil bir piyasa
flyatındn Coventya, mc. (Oflskany USA) isimli şirketine satılması
plaıüsnmaktadır.
c) Faaliyet konüsunü.tümüvle veya önemli ölcüde degisdnnesi:
Mevcut durumda planlanmamaktadır.
d) İmtiyaz öırnörmesi vcya mevcut imtiyazlann kapsam veya konusunu değiştirmesi:
Mevcut durumda plaıilanmamaktadır.
e) Birlesme4 bölünıne islemlerine taraf olması, tür değistirme veya iona etme kararı
alması:
Mevcut durumda planlanmamaktadır.
1) ilişkili taraflarından önemli ölçüde mal varhl!ı.edinmesi veya kiralaması:
Mevcüt durumda plaiflanmarnuldadır.
9. Pay Alım Teklifine Aracılık Edecek Aracı Kuruma İlişkin Bilgi
Şimdi yukarıda paylaştığım bu belge ki adıda.
PÖLITEKNİK MEtAL SANAl VE TİCARET AS. PAYLARWE(
ZORUNLU PAY ALIM TEKLİFİ YÖLUYLA COVENTY£ BETEILIĞUNGS ĞMBH
TARAFINPAN DEVRALINMASINAIIJSKİN BİLCİ.FORMU dur
POLTK nın resmi sitesinde orjinalı bulunmaktadır isteyenler tamamını okuyabilir ordan ben burda bizim için çok önemli olan
bazı hususları yazmak için bir kısmını kopyaladım.
Şimdi yukarda 8. ci maddede neler diyor bakalım
1. cümle----''!Politeknik, bütün Coventya grubu için Alüminyum Yüzey iyileştirme C’ASr’) ustalık
merkezi olacaktır ve Coventya bütün dünyadaki araştırma geliştirme faaliyetlilerini bu
merkezde toplayacakür, Bu hedefin gerçekleştirilmesini teminen, önümüzdeki 12 ay
içerisinde Şirket’in Tuzla’da bulunan merkezindeki araştırmacı sayısının artırılması
planlanmaktadır. Coventya’nın belirtilen alanlardald teknolojilerinin çeşitli global
düzenleme ve kurallara ve müşterilerimizin taleplerine uygun olarak geliştirilmesi
gerekmektedir. Buna parelel olarak, gerekli araştırma geliştirme faaliyetlerinin
yürütülmesini sağlamak ve gelecek nesil süreçlerin performansını iyileştirmek için son
teknoloji AR-GE ve ölçüm cihazlarının kullanımı gereklidir. Belirtilen hedeflerin
gerçekleştirilmesi için Politeknik tarafından yapılması gerekeceklir.''
burda yazılan ve yapılması gereken işler yapıldımı cevap evet yapıldı araştıma görevlisi sayısı çoğaltıldı .yeni cihazlar alındı ve yeni ürünlerde geliştirildi,i patentleri alındı .üretim artışı için yeni ilave mixserler alındı ..
Yani bütün bunlar yapıldı. topicte gerilerde bütün bunlar yapılırken. hayata geçirilirken hepsi yazıldı çizildi burda...
devamı gelecek yazının....
'' Belirtilen hedeflerin
gerçekleştirilmesi için Politeknik tarafından yapılması gerekeceklir.''
yani 600000 euro luk yatırım yapıldı bunuda biliyoruz zaten de ilk cümlede geçen poltk nın bütün convetyanın AR GE MERKEZİ olacaktır cümlesini teyit eden bir bilgi bende yok en azından .yani olmuştur ama ben bilmiyorumdur bilen varsa buraya yazar bizde biliyor oluruz....
''Grubun dünyadaki iştiralkleri AST ürün yelpazesi için satış ve pazarlama
faaliyetlerinden sorumlu olacaktır. Bu sektörde liderlik için lokal üretim kapasitesinin yüksekliğinin büyük önem taşıdığı düşünülmektedir.Bugüne kadar üretilen ürünler
genellikle ihracat yoluyla yurt dişi müşterilere satılmıştır. Ancak yurt dışında daha geniş
bir piyasaya hitap edebilmek için ürünlerin hızlı bir şekilde lokal düzeyde
harmanlanması ve depolama altyapısının mevcudiyeti gereklidir. Bu çerçevede,
Politeknik’in ikili teknoloji transferi anlaşmaları yöluyla gerekli teknolojiyi sağlaması
ve lisans verdiği kuruluşlardan da telif ücretleri kazanması hedeflenmektedir''
Yani diyorki satış pazarlama .işini sen bana bırak. ben bu işin kompedanıyım. her yerde elim var .ben satarım sen yeterki geliştir ve üret daha çok üret...
.ikinci cümlede'' bu sektörde liderlik için ''diyor. bunu önemli buldum ben yani sektör dediği kimyasal kaplama sektörü .liderlik dediğide dünya liderliği .açıkcası sektörün dünya üzerindeki büyüklüğünü biimiyorum ben o yüzdende ne kadar bir üretim ve ne kadar bir cirodan bahsediyoruz tam olarak bilmiyorum ama yarın bunu araştıracağım..fakat hedef olarak bunun burda telafuz edilmesi bile bana göre büyük olay..
üçüncü cümlede yazılan olaydan benim anladığım ihracatın hazır ürün olarak değil de hazırlanmış konsantre gibi yapılacağı. ihracat yapılacak ülkelerde de bu konsantrelerin oralardaki convetya işletmelerinde harmanlanması ve müşteriye hazır hale getirilmesii gerektiği ve bunun politekniğin teknoloji transferi yoluyla telif ücreti kazanması hedefleniyorki. buda çok önemli burda buda yazılmış çizilmişti olduğu zaman ....bu cümlelerin hedeflerinin ne kadarı ile hayata geçtiğini bilmiyoruz. gelecek 2 çeyrek bilançolarda bunu öğrenebileceğiz
''b) Mal varlığının tümünü veya önemli bir bölümünü devretmesi veya kiraya vermesi
yeya mal varlığının tümü veya önemli bır bölümü üzerinde aynı hak tesis etmesi
Politelmik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. halihazıda Politeknik USA, mc. şirketinin
çoğunluk hisselerine sahiptir. Politelmik USA, mc. hisselefiüin adil bir piyasa
flyatındn Coventya, mc. (Oflskany USA) isimli şirketine satılması
plaınlanmaktadır.
Beyler burda ne diyor ya bunlar. bu konu bu topicte hiç konuşulmadı
Adamlar ne planlıyor bizim haberimiz yok
Amerikadaki şirketi biliyoruz sermayesi yüzde yüz poltk ya ait
adamlar diyorki biz bunu sizden piyasa şartlarında satın alacağız peki kaç dolar bilen varmı kaç para bedel biçileceğini bilen varmı.
ve neden convetya bu şirketi almak istiyor bilen varmı .peki bu satış gerçekleşirse poltk nın kasasına ne kadar girecek acaba bilen varmı.peki bunları bilen biri varsa ve gelecek parayı da biliyorsa ne yapar sizce . bu tahtayı süpürmezmi ki zaten süpürüyorlar diyorsunuz öylemi:yes:
Bilmiyorum tabi ama zaten kimse bilmiyor. fakat tahtadaki bu durumu açıklayan bilgi bu olabilir gibime geliyor bana. bekleyip göreceğiz .beklemek için bir sebep daha buldum galiba kendime:kahkah:
80.30 kapattık.Artık yavaş yavaş 80 -90 aralığında kapanislarin vakti .Ekimin ilk haftasi 90 üzerine atarız inşallah tahminime göre .
Daha da önce dediğim gibi benim için poltk aslan cimento ve kent gıda dır. Uzun yıllar bilancolariyla piyasa değerini asla haketmeyecegini düşünüyorum .
Neden öyle niye satmiyorsun derseniz cevabım yine aynı.Bu hisse sekur ,izfas ,cemas ,adese değil.Inşallah yukselis durunca şelale düşüşü beklemiyorum.Yükselişin de yavaş yavaş ,usul usul devam edeceğini düşünüyorum .Bu yüzden unuttum poltk i .
Ben den dusuneyim poltek i?Piramit ,yapı kredi ,halk ,A1 ve IŞ i kullanan grup düşünsün.Maliyetim 40 lar ben rahatım . .:whistling:
Ismail senin tmpol yine hayal kırıklığı yarattı gibi.Aslında dediğin gibi herşey hazır tmpol de ama ya zamanı değil ya da daha zamanı var .Veyahut elekten ayrı inatçı bir yatırımcı yüklü mal aldı ve onun satmasını bekliyorlar .4.20 üzerinde kapanislar yapmadikca tmpol almam ben.
Işin özü tmpol 3.50 ler bana çok pahalı gelir.4.20 üzerinde kapanış yapınca "Bu bedava" deyip alirim Ismail.Sana tmapol de başarılar diliyorum.Takdir ediyorum temapoldeki azmini .Poltekte ise bu yükselişe bir temel aramani da Takdir ediyorum .Ben spekülasyon diyorum ama inşallah temel bazlı bir gelişme üzerine yukseliyoruzdur .
15 günde bir yazıyorum poltekte .Idare edin agalar beni.Yine kafanızı agrittim.Hayirli günler hepinize .
Kim o sakıncası yoksa yazabilirmisin.
Yavas yavaş başlamışsa bu yayılır.
Gördüm. Poltk dillenmeye başlamış artık. Bu pek iyiye işaret değil.
Nakit para 20 milyon olursa yeni bir Egeen doğar demiş.
Bu kişi culduz fenomenlerden değil.Hisselere hareket getiriyor .Para bol bunda .Fener netas takılıyor bu ve meydan okuyor piyasaya .
Poltk i bozdu gibi yazısı ama ilerleyen günlerde hiç belli olmaz .Şimdi yazıyor .Hisse durulur durulur daha sonra 100 üzerine atınca 200 e kadar bir ralli yaparsa tüm ky poltk alır.
Hemen karamsar olmamak lazım.Fenomenleri takip edeceksin ben onu bilirim.
Topic hareketlenmeye başlamış. Dolmuş.
Başka yerlerde de pazarlaması yapılıyorsa, bana salatalığı nasıl yediğimi söylemek düşer. Üzerine önce biraz tuz ekerim, sonra biraz zeytinyağı gezdiririm. Taş baskı zeytinyağı ya da erken hasat olmalı.
4 sene önce 11 den alıp 17 den satınca para kazandım sanmıştım :(
Gozlemim tahtacı aşağıdan mal istiyor ama sanırım aşağı çekmeye çalıştıkça birileri lotlara kaynak yapıyor bir türlü dusuremiyor fiyatını ky de uyandı işe biraz ufak ufak topluyor başka alıcı olmasa sanırım gaddarca basarlardi tahtayı, iyi hafta sonları ....
Yeni YK Başkanımız hayırlı olsun .kendisi daha önceki görevi convetya merkezde yk başkan yardımcısı .ben bu atamayı convetyanın poltk ya verdiği önem olarak okudum .umuyorum yeni başkanın getireceği ivme ile poltk bütün hedeflerine varacaktır.:)
Coventya halka açık bir şirket değil dimi.
Bildiğim kadarıyla değil. olsa bile hakim ortak Silverfleet adlı bir yatırım fonudur daha doğrusu şöyle .bizi satın alan CONVETYA Beteiligungs alman alt koludur .esas şirket fransadaki convetya SAS dır onu silverfleet 2016 yılında Equistone yatırım fonundan satın aldı( alış fiyatı açıklanmadı)böylece alman convetyanın da sahibi oldu. daha sonra büyüme amaçlı olarak türkiyeden 2 şirket satın aldı poltk ve telbis.
en sonda almanyadan micro gileit i satın aldı .silverfleet convetya ya çok para bağladı anlayacağınız amacı çindeki sektör liderliğini sürdürmek.asya ya daha fazla egemen olmak ve amerikaya girmek bunları sağladığında ya kazancını ortaklarına dağıtır yada yatırdığını paranın çok üstüne bir paraya alıcı varsa satar. fonlar böyle çalışır daha önceki sahibi Equistone da 2011 yılında almış şirketi. yatırım yapmış büyütmüş 2016 dada silverfleet e satmış. kimbilir kaç paraya bilen yok...
convetya beteligungs poltknın yüzde 80 hakim ortağıdır dolayısı ile poltk USA İNDE YÜZDE 80 İNE SAHİPTİR AMA BUNA RAĞMEN
tamamını satın almak ve sahip olmak istemesi manidardır. bakalım bu iş bize yarayacakmı hep beraber göreceğiz. şirketin sermayesi 100000 dolardır ben tamamı bizim zannediyordum ama KAP ta yüzde 85 i diyor ona itibar edersek 85000 dolar eder tabi bu kuruluş sermayesi .yeniden değerleme ve piyasa ederi çok çok farklı çıkabilir bilmiyorum belgede adil bir fiyata satılması diyor bakalım göreceğiz ne kadar adil bir fiyat olacak sonuçta oy çokluğu satın alanlarda olacak muhtemel satışta:oleyo:
Teşekkürler İsmail82 kardeş.
Geçen hafta PİRAMİT 22 bin satmış. 11 bin Tacirler, 3.700 Garanti almış. Geri kalanı dağıtılmış
Piramit in maliyeti 7TL, Size taktiklerini anlatayım. Topladıkları kagıtları bir fon a satacaklardı, Fon vazgecti ellerinde kaldı. Piramit ten ufak ufak degişik aracı kurumlara mal verip ortalıgı sakinleştiriyorlar . 78-80 tl bandında bir süre daha tutacaklar. Yeni yerli alıcılar gelsin diye bekleyecekler.SPK ’ danda cekiniyorlar . Yoksa 120 tl ye atmak cocuk oyuncagı.