Cekip gitmemekle hata ediyorlar, cok daha kotu durumlara dusecekler.
Printable View
Cekip gitmemekle hata ediyorlar, cok daha kotu durumlara dusecekler.
Benim bir lafım vadır:
Uzun da olsa kısa da olsa, kalın da olsa ince de olsa bir gün hepimiz o dürümü yiyeceğiz...
Çok ibretlik bir laftır.
Burada sorun yerli ureticide. Ithal mal vergi ile %10 zamlaniyorsa onlarda kendi mallarina gurdi fiyatlarinda artis olmasabile otomatikman %5 zam yapiyorlar. Helede gumruk vergisi konan urunler girdi mallarindan biri ise zammi bu defa %15 olarak yansitiyorlar. Son zamanlarda yurt ucinde uretilen otomobillerin fiyatı yurt dışından gelen otomobillerden yüzde olarak daha fazla artti. Sebebide yurt dışından gelenlere gore fiyatı göreceli olarak daha ucuz. arceligin urunleri samsungun urunlerine gore daha cok zamlandi. Heralanda bu biyle oldu. Dolayisiyla talebin dusuk olduğu krizin başlangıç asamalarinda bile bizde yurtdisi urunlerine konulan gümrük vergilerinin artırılmasını fursat bilen bir cok sektör urunlerine zam yaptı. Buda talep yokluguna ragmrn enflasyon olarak döndü buze
pirinc nohut mercımek ede gumruk vergısı koyacaklar mı acaba
ithal malmıs yerli malmıs olayı tamamen sacmalık dediginiz gibi sorun vergiler. Arçelik buzdolabını bır Alman benden daha ucuza alıyor ise .....
2 sene once plastık toplar vardı fıyatları 5 tl mı ne idi. 7-8 yaslarımı hatırlıyorumda top bulamazdık yazları Gurbetcıler gelınce futbol topu gorurduk. Mahallenın plastik topu olurdur patlayınca yamacıya gotururduk yamardık. gecenlerde gozume carptı 22 tl mı ne olmus plastık top
Anlaşılan yaz sonu sonbaharı teğet geçip direkt kışa gireceğiz.
Aslen ticaret imalat borsa turizm lease hepsi iç içe
Şöyle ki
Bi okey oyununda ya sıralı seri ya renk e gidersin ya
Bazı dizilisleri sıfırdan sona dek sıralı seri den dönücen
Öyle dizayn edicekmişsin demekki
Almanya bunu yapmış mesela rulmanindan motoruna plastigine koltuğuna camina a dan Z ye imalat yapabiliyor
Senden yedek parça alıyo ama sırf maliyet için
Yapamadığından dolayi değil
Sen ise hep ortaya düşücek taşa gebesin
Uygun taş atmadilar mi üretimin bile yaş
Bu yazinizdan ben onu cozumledim malesef
Sayın eksina
Turizm cenneti Bodrum'da 1 porsiyon dönerin 370 liraya satılması sosyal medyada büyük tepki çekince Bodrum Belediye Başkanı'ndan savunma geldi. Eleştirilere yanıt veren Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Bodrum'da her şey ucuz olsun dersek bu insanlar farklı yerlere gider. Bodrum'un ekmek parası turizmdir. Örneğin her bütçeye göre döner var. Ama altın tabakta döner yemek isteyen de var" dedi.
Aman dikkat. Hesabı, masaya yatırıp tahsil edebilirler.
Arkaya çekip tahsil etmesinlerde masa üstüne fitim. Arkada zenci bulasikcida olabilir
Günlüğü 10 bin tl olan otelde 30 tl döner olacak değil ya porsiyonu
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Günlük durum :
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0f8fa2b371.jpg
Yoğun bakım sayısı 1000’e yaklaştı ..
11 Haziran’da bu sayı 643’dü
Evet, bahsedilen mekanda en ucuz odanın geceliği kişi başı 700 avro diye okudum ben de. Orası normal vatandaşın gittiği yer değil. Merkezdeki halkın gittiği restoranlarda döner fiyatları İstanbuldakilerle aşağı yukarı aynı diye hatırlıyorum geçen senelerden....
i
Fatih Sezer
@58fatihsezer
·
18d
Zam yokmuş gümrük vergileri artırılarak yerli sanayi destekleniyormuş.
2011’de 105 milyar$, 2013’te 99 milyar$ dış ticaret açığı verilirken bu adım atılmadı.
Şimdi yıllık dış ticaret açığı ~40 milyar$’ken neden atılıyor?
Ülkeye finans hesabından kaynak girmediği için olabilir mi?
Dolarda %1 lik vergi ye takılmamak için nasıl yol izlenebilir acaba?
Borsadan usdtrf almak mantıklı mı bu bağlamda
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yönetimden rica başlığını bulamadım. Allah aşkına nedir bu reklam işi. Sitede nereye dokunsam her seferinde reklam çıkıyor. Çoğunda kapat kısmı da yok. Bir dokun bir reklam , bir dokun bir reklam. Reklam lazım tamam da bunun bir ayarı yok mu , gerçekten çok can sıkıcı oldu.
Yanlış bilgi olmuş. Yapmıyorlar. Tecrübe ile sabittir. Öncelikle temas ettiğiniz kişi için 2 ayrı test yapılıyor. Velev ki Corona pozitif çıktı. Sizde herhangi bir belirti yoksa test falan yok, varsa bunu bildiriyorsunuz, bu belirtileri test için yeterli görürlerse test yapılıyor.
Yani ölen ölür kalan sağlar modunda sağlık sistemi
Bankadan dolar hesabı açmak ile borsada usdtrf fonu almak arasında alış ve satışta vergi, komisyon vs açıdan ne gibi fark var. Bilen bir arkadaş yardımcı olabilirse
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hayırlı haftalar:
1-benim çocuk ne yaptı bilmiyorum,
hiç reklam görmüyorum
2-dedikodu yapayım:
geçen gün değerli site sahibi ile görüştüm,
bütün samimiyetiyle söyledi,
zarar ediyoruz dedi.
3-bende kendisine her üyeden senede 100 lira alın,
100 lira bişey değil,
insanlar seve seve verir dedim.
kabül etmedi...
Para alırsan (üyelik aidatı) bu kadan kazanaman
Bunnar iyi tuccar belli
Para mara almıyıp
Reklamlardan paranın gözüne vuruyolar zate
gelde sinirlenme,
adam diyorki kazanamıyoruz zarar ediyor,
vatandaş gelmiş paranın gözüne vuruyorlar diyor.
site sahibinin yalan konuşmaya mecburiyetimi,
yoksa eyvallahımı var.
yoksa bizden bir talebimi var.
laf arsında bazan zarar,
bazande başa baş gittiğini söyledi.
insanoğlu illa bilmediği konuda ahkam kesecek.
ben burada yönetici olsam,
site sahibine iftiradan,
bu arkadaşa ibreti alem için ceza veririm.