GBG en yakin alternatif. Ama o kadar yakın ki Satürn ve Jüpiter gibi.
Ak portföy EM teknoloji fonu için çalıştıklarını söylemiş. Herhalde onu da sıkılaşma başlayıp EM rallisi bitince yaparlar korkarım ki.
Printable View
Sevgili abicim önkabulleri okudun mu yazının sonunda. 9.06 nın üstünde olacak tabi, enflasyon oranında artacak varsayımı yaptım dedim. 4 yıl böyle yaptım. dediğim rakamı da kazandım.
viop , ilk yıllarda , vob olarak açıldığında, vob bültenini hazırlayanlardan, sistemi anlatanlardan biriyim, 13 senedir her gün sadece viopta trade ediyorum . bir yanlışlık yok güzel abicim. bir daha baştan oku yazdığımı.
uzak vadelinin fiyatı ile anlık spot fiyatı arasındaki makas, o süre boyunca oluşacak yaklaşık enflasyon kadardır. vadeli enflasyonu fiyatladığı için spotun o kadar önünde gider. O aradaki farkı da günlük nemalanarak kapatırsınız zaten. vade sonuna yaklaştıkça süre azaldığı için, teorik enflasyon da azalır ve makas açıklığı kapanır.
dolar o tarihte 9.06 altında olursa kabaca enflasyon kadar artmamıştır zaten, ama bak ben önkabullerimi yazdım, şu, şu , şu olursa diye. Zaten 9.06 altında kalırsa önkabul gerçekleşmediği için sonuçlar da oluşmaz.
Kaldıraç farklı bir konu falan değil. 800 lira 1 dolar kontratı için gerekli minumumdur 10 kaldıraca takabül eder. siz 1600 lira koyup 1 kontrat alırsanız kaldıracınız 5 olur. Eğer bir kontrat alır 4 bin lira teminat bırakırsanız hesapta pratik kaldıracınız 2'dir artık
Risksiz bir iş demedim zaten.
ıpv -0,50
tdg -0,46
tta -1,74
tte 2,17
ıpj 1,42
Mutasyonlu virüs korkusunda bile eksi yazan ons ümit vaadetmiyor.Altın fonları sıkıntı olmaya başladı.
Amerikan seçimleri bitti, Ocak ayında Biden görevi devralacak. Bu durum netleştiğine göre bu günden sonra amerikan borsalarında ne bekliyorsunuz, ne olabilir. Yabancı Hisse içeren fonlara giriş yapılacak zaman mı yoksa tam tersi mi.
Ben tabloyu kaydedemedim, tabloya göre tkf ne civarda görünüyor ? Bakabilir mi kaydeden biri ?
TCD iyi piyasada endeks ustu.Kotu piyasada ise biraz daha direncli oldugunu dusunuyorum.Yarin en azindan %3.5 bekliyorum.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
vadeli piyasalarının işleyişini anlamadan işlem yapmaya kalkanın sonu pek hayırlı olmaz... arkadaş bugün diyelim yılanoğlu spotta 7,63 lira , 2022 mart vadeli de diyelim 9,30 .... yarın yılanoğlu 8 lira olsa , 9.30 da aradaki fark kadar zıplar... mart vadelide yeterli alıcı yoktur diyelim sende de para gani tabana kadar shortlarsın aradaki dengeyi bozabilirsin tabbi feci şekilde zarar edersin o ayrı da yani normalde teorik olarak spot , yakın vade ne kadar artarsa aynı şekilde ileri vadeler de artar ya da düşer... basitçe en kabaca olacak şekilde anlattım... aslında böyle anlatılmaması lazım ama diğer türlü anlatınca da işin içine başka terimler girecek ... iz süren stop gibi düşün 100 birim arttı senin stopun da 100 birim arttı.... yakın vade 3 kuruş değer kazandı , ileri tarihli vade de 3 kuruş değer kazandı mantığı ile düşün...
Arkadaşlar ibb yi görebilen varmı?
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kaçırdığım yer neresi diye tekrar okudum. sanırım enflasyon mevzu. kısaca 9.06 ile kapatırsa , gecelikte verilen faiz kazancımız olacak. dolar 9.06 altında kalırsa 2 kat zarar(2 kaldıraçla), üstünde 2 kat kar olacak.
endeks vadeli de mi işlem yapıyorsunuz?
Osmanlının yeni kurulan ikinci değişken fonu izahnamesine göre birinci değişken opb gibi orta agresiflikte değil 1-2 risk kategorisinde oldukça defansif hüviyette olacak.
defansif değişken kategoride iyi bir alternatif olur umarım.
Evet neredeyse yil olacak hala açılamadi.
Gelişmekte olan ulkelerden cok bana daha alt lig Frontier market fonu gibi gelmişti.
Çeşitlilik adina güzel. Ama ilgili ülkeler yatırım ortami sorunlu ülkeler ve sektörel olarak da bakılınca kistas endeks dağılımı geleneksel sektörler. Finans ve telekom yüzde %20şer ağırlığa sahip. Saudi (%20) Qatar (%17) ağırlığa sahip. Aşağıdaki linkten en azından kıstas endeks ile ilgili bilgiler var.
https://www.spglobal.com/spdji/en/in...-shariah/#data
Afs ve aoy 21/01 itibarı ile yeni portföy ile yatırımcı kabulüne başlıyormuş.
Afs önde gelen 20 sağlık ve bioteknoloji, ilaç ileri sağlık teknoloji vb gibi şirketlere %5 eşit oranda yatırım yapacakmış.
Aoy ise pil, güneş rüzgar enerjisi vb gibi alternatif enerji içeren 20 önde gelen firmaya yine %5 eşit yatırım yapacakmış...
Genelde güzel duruyor...
ibb yi deniz despacito fon sepeti fonu ile yumuşatıyorum , sanırım bu ikisini de yumuşatmak için yanlarına süha ekleyeceğim , osmanlı da süha gibi 1-2 olacak ise o zaman % 25 ( 1/2 süha + 1 / 2 osmanlı yeni ) + % 50 istanbul büyükşehir belediye + % 25 deniz portföy despacito fon sepeti fonu bileşkesini , toplam yatırımdaki volatiliteyi azaltmak için , % 25 kullanabilirim...
yani kertiğin % 25 ini ; % 12.5 süha % 12.5 osmanlı yeni + % 50 ibb + % 25 despacitoda çimlendirmek ...
Gümüş de -%4 görünüyor.
https://finance.yahoo.com/
12 ocak 2021'de satışa başlanacak yazıyor yatırımcı bilgi formunda
Ama gene ertelenebilir.
Yatırım yapılabilecek ülkeleri de saymışlar
Bir nevi katılım dünya endeksi gibi bir şey olacak.
"Fona faizsiz ve İslami Finans Prensiplerine uygunluk şartlarını sağlamış yabancı devlet kamu ve özel sektör sermaye piyasası araçlarından ABD, Hindistan Cumhuriyeti, İngiltere (Birleşik Krallık), Fransa, Almanya Japonya, Belçika, Avusturya, Kanada, Avustralya, İsviçre,Malta, Lüksemburg, Norveç, İspanya, Hollanda, İtalya, Singapur, Finlandiya, Danimarka, Hong Kong, Avusturya, Portekiz, Yunanistan, Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Ekvator, Mısır, Şili, Endonezya, İsrail, Güney Kore, İsveç, Singapur, Yeni Zelanda,Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Meksika, Nijerya, Peru, Filipinler, Polonya, Romanya, Rusya, Güney Afrika, Ukrayna, Uruguay, Venezuela, Vietnam, Bahreyn, Bangladeş, Bermuda Adaları, Britanya Virjin Adaları, Brunei, Cayman Adaları, Gambiya, Guernsey, Jersey, Kazakistan, Kuveyt, Malezya, Umman, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Pakistan, Katar, Fas, Nijerya, Ürdün, Lübnan, Tunus, Fildişi Sahiliülkelerine ait olarak alınabilir. Fon portföy yöneticisi uygun gördüğü durumlarda Fon’un genel stratejisine bağlı kalmak kaydıyla yukarıda belirtilen ülkelerde yatırım yapabilir."
TeşekkürlerRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bir ara viopda bi kaç grafik attım sonra şikago 56 topiğime attım fakat , vadeli kontratlarda işlem yaparken bi de buraya grafik gönder olacak iş değil... vazgeçtim... viop topiğinde çoğunluk çok yanlış kullanıyor grafikleri , trade ile ilgili de feci yanlış bilgilere sahipler... zaten onun için hep avlanıyorlar... halen anlatamadım gerçi bi kaç kişi anladı , bu iş zihinsel bi iş ve duygu kontrolü işin anahtarı... duyguyu kontrol edemedin mi hacimde hata yaparsın ... '' size kills '' bizim işimizde...
İyi geceler. Benim defansifler de eib, suc, sua ve gpb. Ktm fonda hisse senedi etkisinin biraz daha fazla olduğunu düşünüyorum bu dönem için.
Zsf 'den ben fazla birşey beklemiyorum, pasif endeks fonu. İlgili endeks 10 yıldır dolar bazında yerinde saymış. Bizdende endekste 1 hisse vardı sanırım Bimas olması lazım.
Bizim borsamız daha iskontolu :)
KPC bir kap atmış:
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/894330
Ne anlama geliyor acaba?