Meşazını aldım dostum.
Yoksa mesaj mıydı?
Printable View
Merhabalar,
Sn.Yuji'nin stopaj tablosu hala güncel mi?
https://docs.google.com/spreadsheets..._home&ths=true
Borsada bankacılık hisselerindeki kımıldama ve genelde ise düşük hacim vardı. Usdtry satışı hacmi kadar bist100'e giriş oluyor. Bu gözlenebiliyor. Borsaya girmek isteyen dövizdeki yerlinin, bir miktar tl talebi kaynaklı satışı olduğunu düşünüyorum./dxy desteği de var/ Ama genel olarak 8.-8.40 arası dolarda long pozisyon için bence ciddi kademeli alım fırsatı yaratıyor. 8.50 desteği teknik destekti, ama 8'ler temel destek, haber, reform vs. gibi çok bariz değişiklikler gerek.
Merhaba ,
insanların değişken fon almasının ana sebebi değiştirebilmesi idi. Burada ,hisse senedi oranını "piyasa yükselecek" beklentisi içerisinde azaltmıyorlar sanırım. Bir açıklama veya bilgilendirme de yok sanırım. Ben hisse arttır azalt , gir çık yapmamak için değişken fon aldım ama DEĞİŞMEDİ.
dovız bozup 2.el ve sıfır araç alımı yogun.
Dolar/TL görüşlerine katılıyorum sn hellistheothers.
Temel tarafta, rezerv durumu, turizm/imalat gelirleri, salgının durumu, Abd faizlerinin daha da yukarı gitme ihtimali, yurt içi/yurt dışı siyasi gelişmeler vs. hala kırılganlıkta masada duran meseleler.
Teknik taraftada 8 psikolojik seviyesi, 50 günlük üssel ortalama 8,30 ve özellikle 200 günlük üssel hareketli ortalama 7,76(hergün yükselmeye devam ediyor.) ciddi destek seviyeleri.
Saygılar.
Beni araç niye satılmıyor o zaman
Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn kaya99. Tefas üzerinde çok farklı değişken fonlar var. Yılbaşından beri getirileri % 20 olanda var, % 3 olanda var. Bu süreçte Bist100 % -2,59 Dolar kuru % 15 getiri sağlamış.
Değişken fonlarda, fon stratejisinde işin içine yüksek oranda hisse senedi ve türev yatırımı girince, 2 ucu keskin bıçak oluyor. Özellikle hisse senedi ağırlıklı değişkenlerin getirilerine uzun vadede bakmak lazım diye düşünüyorum.(1 yıl ve üzeri)
Saygılar.
Bende de şöyle dokundu. Açıkçası 8,40 altı mümkünatı yok olmaz diyordum ama ya yine birileri önceden bir şeyleri öğrendi ya da yüklü bir grup giriş yaptı piyasaya, yakında çıkar kokusu. Döviz girişi için turizm desek, zaten sezon yeni açılıyor, oradan giren para etkileyecek kadar mı bilemedim. Hadi Biden toplantısının ne çerçevede geçeceği, yelkenleri suya indirdiğimiz öğrenildi desem, 3 gün sonra onu da göreceğiz.
Şu an kenarda likit fonlarda duran parayı TAU'ya aktarmaya karar verdim, dolar olaki 8,30'dan dönmezse yine yaz dönemi yataya sarar turizm gelirlerinin artışıyla, bari boşa geçirmeyelim. Yıl sonu yine beklentilerde ki gibi olur ama aylar sonra 1 haftada o noktaya getirirler. Yine bizim gibi küçüklere olan olur.
https://www.linkpicture.com/q/USDTRY.png
Şimdi üstteki kısa dönemli mavi eğri ile alttaki sarı renkli orta vadeli eğri birbirine yaklaşacak, bir süre ani hareketlerle 8,30-8,55 hareketleri görebiliriz. O yüzden ben önümüzdeki bir kaç ay boyunca artık üst banda atmasını beklemiyorum, daha önceki görüşümü değiştiriyorum, formasyonlar bozuldu an itibariyle.
İlginç bir sene olacağı en başından belliydi...
Daha önce de söylediğim gibi fazla kıpraşan yanar..
Daldan dala zıplayan fena zarar edebilir...
2021'i minimum hasarla atlatmayı beceren başarılı sayılır...
Yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle . Burada hatayı kendimde arıyorum . BU dönemde hisse riskimi azaltmayı düşünüyor isem TCD gibi ağırlıklı hisse taşıyan bir fona girmemeliydim. Zaten hissenin yükseleceğine inansam hisse fon alırdım. Tacirler ekbiinin şunu düşünmesi lazım : " TCD alan insanlar neden TKF değil de TCD alıyor ? " . Hisse ağırlıklı değişken fon almak benim hatam
Döviz seviyesinin hakkında sayısal yorum yapmayı sevmem ama şöyle söyleyeyim Evlerin, arabaların ve dahi her şeyin fiyatı 3 e 5 e katlanmışken Bence Türkiye'de hali hazırda ucuz kalan tek şeyin döviz olduğunu çok açık bir dille söyleyebilirim...
---------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup Yatırım tavsiyesi değildir...
Sn ayurdakok, Ipb son tefas verilerine göre baktığımda, %10 civarı türev kullanıyor. Son portföy dağılımında bakıldığında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) geçtiğimiz ay bist30 ve sahol hisselerine kısa pozisyon açmış. Bu ay ne olduğunu tabi gelecek ay başında yayınlanan dağılımda görebiliriz ama viopta terste yakalanmış olabilir, dün bist30 hisseleri pozitifti. Yabancı hisse pozisyonu açmışlar bu ay yeni, ayrıca son günlerde %9 a çıkmış. Yabancı hisse senetleri dolar kuru ile fiyatlandığı için bununla ilgilide olabilir.
Saygılar.
Aktif olarak bu işleri yapan (Hisse azalt/tahvil arttır yada tam tersi) değişken fon bulmak, özelliklede başarılısını bulmak zor iş.
Kendi fon sepetimi kendim oluşturduğum için, araştırmadım, belki fon sepeti fonlarında bu şekil fonlar olabilir. Yapay zeka tabanlı fon sepeti fonları konuşulmuştu gibi aklımda kalmış daha önce bu sayfalarda. Bilgisi olan arkadaşlar daha yardımcı olur.
Reklam amacıyla yazmıyorum; FFP fonu gibi fonlardan konuşulmuştu, ne kadar başarılılar bilmiyorum.
https://www.akilliparam.com/tr/akilliparamfonsepetifonu
Portföyü bugünde ppf kurtardı.
Pazartesi 3 günlük ppf getirisiyle gene kurtarırız.:)
Avuntuya bak.:)
Türkiye 5Y CDS 368
Dua zincirini bozmayalım...
Ben mum yaktım.
Gümüşle altın ters korele gidiyor bugün, hatta gümüş 3.kez 29'ları kırmayı deniyor. İlginç günler bizi bekliyor anlaşılan, sıkı tutunun.
İğne attığı yerler belli, bu kelimeyi de ilk bu gün duydum => herzevekillik (çok kültürlü üyelerimiz var, mezajını aldım bende evet diyom):
https://i.ibb.co/mNwfMvt/Lemon1.jpg
ZAR/TRY
İçsel bir şey yok oyuna devam mı diyor, DXY fırtınası koparken?
https://i.ibb.co/C0Bh4Vw/Lemon1.jpg
nnf negatif relatif getiride 6. gün oldu, acaba kendi info ve hedef girişim hisselerini mi kakaladılar fona...
Tarım serbest fonu rekor eksi yapmış.
günlük - 2,39
Tarlayı sel bastı galiba.
Selamlar hocam. Burada yazan degerli arkadaslarimizin da yaptiklari incelemeleri goz önünde bulundurarak ve kendim de uzun uzun inceleyerek aşagidaki fonlari aldim: GZN, GZM, IZS, AHH (AZİMUT - TEFASTA İSLEM GORMUYOR), AHZ (AZİMUT - TEFAS'TA İŞLEM GÖRMÜYOR), EUZ ve YZK aldim. Persembe gunu de IJT aldim. Yuklu bir alis yapmadim. Her fon için 50K limit koymustum, sadece IJT icin 10K bir alim yaptim. İnsallah aldigima pişman etmezler :)
Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Soğan bekleneni veremedi.
Kapanış epey kötü.
x.32'yi kırmamız gerekiyordu, haftalık bıraktığı iğne bar kötü.
Buradan sonrası yeni bir hikayeye bakar.
TGE iyi performe etti.
Tüm kur zararını tolere edemese de %80'i tolere etmiş gözüküyor 8.80'den başlayan düşüşte.
Kalmak ile çıkmak arasında hemen hemen hiç bir fark yokmuş.
P.tesi için KUB ne kadar eksi yazar tahmini olan var mı?
Osl'nin içindeki turev noluyor riski nedir?
Parayı yine FX fonlara sokacam.
Var mı şöyle çekici fonlar?
28 Haziranda Basel 3 kriterleri devreye gireceği için altına olan talebin artacağı ve fiyatının yükseleceği bekleniyordu ama tam tersi gerçekleşiyor nedense...
https://www.youtube.com/watch?v=x4WDW7zQ-H4