insanlık . çeşitli hurafelere inançlara peygamberlere dinlere törelere günçlere vs vs vs gerek duymuş.
neden tek başına kendini idare etme yeteneğine kavuşamamış. ?
aklımı yok ?
Printable View
insanlık . çeşitli hurafelere inançlara peygamberlere dinlere törelere günçlere vs vs vs gerek duymuş.
neden tek başına kendini idare etme yeteneğine kavuşamamış. ?
aklımı yok ?
insanı korkutan şey bilinmezlik. beynimiz o kadar sınırlı ki . hayatta tek bu şey için kendimi ezik hissettim.
yapabildiğimiz kafadan çarpım tablosu basit matematik :)
milyarlarca yıl önce dünyaya düşen ilk yağmur tanesini hayal edebiliyormusun .
gökyüzüne baktığında gece tüylerin diken diken oluyormu.
bir japon inancına göre. her ölüm aynı zamanda yeni bir başlangıcı getirir.
acının insanda tarifi yok. bir balığı akvaryuma koy senelerce yaşar canıda hiç sıkılmaz insanı koy 3 günde kafayı yer.
peki bu kadar aklımıızın yetmediği şeyle. tanrıya nasıl ulaşılır ??
sence açık bir kapı bırakmışmıdır ?
yoksa bütün bu güçler inançlar acımızı hafifletmek için aklımızın bize oynadığı birer oyunmudur ?
yani aklınla bulmadığın için.
cennet gibi bir inanca sahip olursun ?
acını hafifletmesi için olabilir mi.
inançlar olmasa bile beni çeken birşeyler var. belkide toprak çekiyordur :oleyo:
ama insanın bu evren ile ilişkisi kesinlikle var diyebilirim. tüyleri tiken tiken edecek şekilde hemde.
sadece sinyali çözemiyoruz
bir kapı var...
başka hallere neden olacak bir kapı.
bulamıyoruz
1 dakikalığına bakıyorum sadece.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen gün sakin kafayla şöyle bir düşüneyim dedim. sonra düşündüm düşündüm ve bir daha düşündüm, düşünürken aklıma çok değişik fikirler geldi, sonra dedim ki kendi kendime birde sesli düşün. sonra sesli düşünmeye başladım. düşündüm düşündüm ve bir daha düşündüm,sonra dedim ki kendi kendime;
ben düşünürken aslında kendi kendimle konuşuyorum. yahu insan kendi kendine konuşur mu hiç. diye sordum kendime
sonra anladım ki, düşünmek aslında insanın kendi kendine konuşması gibi bişii
eeee aklı olan bir insan kendi kendine konuşmaz ise
düşünen insanlar ya deli ya da aklı ile konuşuyor olmalı, aklı ile değilse o zaman iş başka boyuta giriyor. İçimizde başka biri varlık var, bu melek olabilü ya da şeytan olabilü :)
Aklıma gelmişken yazayım dedim.
içimizdeki olan şey para ve güzel kızlar peşinde koşan haydutlarız. olan bu :)
bunlar sabitken.. inançlar değişken.
ben bazı rüyalar gördüm unatamayacağın rüyalar olur ya.
bir deprem oldu oturduğum yerde dağın yükselişini gördüm . bana doğu gelip öyle bir çarptıki yandaki biyana yapıştım. amale sümsüğü gibi.
rüyada akıl bu kadarını hesaplayıp hissettirip yaşatamaz.
bi kapı var ama zorlanmaması gereken bir kapı.
1555 long o zaman çok düşünme bas yeşile bas bas bas bas baaaaassss çok zengin olacaaaazz
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam varsa önemli bir şey yazsan sevinirim.
Önemli oranda poz. Var SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
emil cioran çözemediği yaşamının yetmediği şey ne ?
https://www.youtube.com/watch?v=TWZhIr9g_Bg
instagramın kuruluş felsefesi.
Abi böyle konuları konuşan düşünen adamlar çok zengin adamlardır. Biz varsa yoksa para akşamı nasıl edecez bebelerin karnından ekmek geçecek mi bizim dertler bunnar. Arada cumaya gidios kurban kesiyos oruç tutuyos arada da Allah affetsin bi viski keyfimiz var öyleyken öyle oyna devam.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslinda insan oldukten sonrada fizikende yok olmuyor. Evrende hic bir sey yok olmaz…istesede yok olamaz.
Termo dinamigin 1. yasasi; Evrende Hic bir sey yoktan var edilemez, vardan da yok edilemez..
Biz oldukten sonra bedenimiz atomlara bolunup parcalanir….Bedenimize ait atomlar baska molekullerde bir araya gelir, baska maddelerin olusumunda gorev alir.
Yani oldugumde beni krematoryumda yakin kullerimide okyanusa atin diye vasiye etsen bile bedenine ait tek bir atom tanesini bile bu evrende yok edemezsin :)..
Atom halinde yine varsin :)
Bir bozma arkadaş yav...M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O değilde forum uçmuş..
Öldükten sonrasını konuşmanın anlamı yok..
Siz hiç ölüm anı gördünüz mü..
Cidden çok zor..
O canın çıkması..
Tarifi dinle tıbben ne ile yaparsan yap..
Can çıkarken son ana kadar nabız olması..
Buz gibi çekilmesi..
İnsan suretinden çıkması..
Neyse yav...
S*kt*r edin bunları yaşamanıza bakın en çokta sevdiğiniz şeyleri yapın sevdiklerinizle olun..
Ölüm bir anlık hem karşılaşması hem de o canın çıkması
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
süper güç ameyrika yok olacak. herşey toz pembe olacak ya . konu ordan çıktı.
amerika olmadan da savaşlar vardı.
insanlik yine birbirini yok ediyordu. tonla peygamber geldi. durum yine aynı.
mesele insanın kendisi ile aslında. birey ve evren ile ilişkisi arasında.
hayat dediğin iki kere göz açıp kapamaktır gözlemde. ilkinde gözünü açarsın lanet olan şu dünyayı görürsün sonra kapatırsın birde bakmışsın ömür bitmiş. herşey anlık ve şekilden ibaret.
zamanı hızlandırılmışa alsalar.
saniyeler içinde ölüp doğanlar olur. neyse fazla germeyelim
sitir edip geçelim
Sp 500 en son Temmuz’da all time high yapıp devamında 5 kırmızı bar yapmış. Bugün geçen hafta ki zirveden sonra 6. kırmızı bar oluşuyor. Gün içi grafik bugün sürekli aşağı gidiyor.
neyse salla... :drunk::drunk::drunk:
Sayın Emlak, aslında yazmak istememiştim ama belki sizde bi şimşek etkisi yapar diye yazmaya karar verdim. İnceden inceye dini inançlara giydirmenize karşılık tabi. Alıntı yaptığım yazınızla Ebu Cehil ile aynı düşüncede olduğunuzu biliyor musunuz acaba? O da Allah bizim işlerimize karışmasın, burayı biz yönetelim, O gitsin gökyüzünü, yıldızları güneşi vb. yönetsin diyormuş.
İnvestingde bakıyorum para kazanan %1. Hepsi speke patrona orijinal küfürler ediyor. Benim spotta takıldığım kağıtlar da bofa ve yspikredi robotu vardı yeni gördüğüm iş Bankasının da robotu var. Şuana kadar Bofanin hiç zarar ettiğini görmedim. Tavana 10 kademeden eksiye geçiriyor ve buna hiç kimse dur demiyor. Birçoğu ana parasını kurtarsın Benjamin yada altından başka bir şey almaz. Ama bir çoğu ana paradan baya feragat edecek gibi gözüküyor.
Dünya ekosisteminde önemli döngüler var, Karbon, Azot vb. Insanoglu bun ekosistemde en yabani olani olmakla beraber ekosistemde bazı döngülerin hızlarını değiştirebilecek güce ulaşmış tek canlıdır.
Olunce fiziki beden mikroorganizmalara meze oluyor (Yaninda rakı içiyorlar mı bilmiyorum.) Ruhta insan molekullerin birleşimi sonucu oluşturduğu bir enerji olup, olüm anında enerji üretimi durduğu anda yok oluyor. Türbinin dönerken ürettiği elektrik akımının, Turbin durunca kesilmesi gibi.
Bedavadan cok para kazanan veya baskasinin kazancini gasp eden bedenin molekullerinin ürettiği enerji dengesi normal dengeden farklı olduğundan tatmin olamiyor ve mutsuz oluyor. Bu nedenle fazla robotkara kafa yormadan kararinda ve vucut enerji dengesini iyi ayarlamak gerekir.
Mutluluk para miktarinda değil, enerji denkliğinde,
Sevgiyle kalın.....
Beyin nakli veya kafa naklinin gerçekleşmesine az bir zaman kaldı.
Beyni chiplere aktarıp başka bir vücutta yaşatmak mümkün olabilir.
Güzel kitap herkes anlamazM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biontech aşısını bulan sn.Şahinnin hücre onarımı hakkında çalışmaları var.
Bugün tekrar kanal dışına çıktı, içine girmeye çalışıyor. Geçmişte bir kere kanal çizgisinden %0.45 düşerek ihlal edip tekrar içeri girip kanalda devam etmiş. Bugün yapabilecek mi, göreceğiz. Şu an maks ihlal %0.37 seviyesinde
https://www.tradingview.com/x/HHH2M0Q5/
Zaten şu anda tüm haberler bilgiler kitaplar düşünceler robotlara yükleniyor o yetenek oluşturuluyordu .
Hatta deneme aşamasındaki insanlara da yükleniyor diye duymuştum .
Artık herhangi bir dil yada ustalık gerektiren marangozluk yada basketbolcu yada cerrahlık bilgi olarak yüklenebiliyor .
Tabi beyin bu bilgi yüklenmesine anomaliler oluşarak farklı tepkiler de veriyor .
6 ay kadar oldu ilk insani yükleme diye biliyorum.
Yanlış anlamayın da şu yazınızdan felsefeye kült insan anlayışından çok uzak ve sığ anlayış..
Sizi eleştirmek için değil..
Tek başına insan aklıyla yapılan felsefe de hiç bir şey karıştırmadan bakarsanız durum budur..
Yani insan kendi kurduğu toplumda ilk önce insanlar arası ahlakı oluşturur..
Aslında anlamıyorsunuz ama adam felsefe yapıyor..
Şimdi bunu da yazdık ta yemeyecegimiz laf yok..
Soyut saf sade insan aklı felsefesi..
Mesela sanat bir oyalamadır aslında değerini bis veririz diyecemde tutacaksın evu Cehil diyeceksinizM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Özellikle benlik ve bilinç aktarımı hala uğraşılan konu..
Ama soru şu..
Bilinç benlik bir yazılım kod yada organizmaya aktarılırsa önceki insan olur mu..
Aktarılan bilinci ne kadar karakterize eder..
Zor sorular ve bu konuda dünya ilk çağ da resmenM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gardas 3,45 e aldığım kuru fasulye konservesi 9,50 TL olmuş..
La hisse senedi gibi bir ziyan tarihte olmamıştır heralde tarih yazılıyor
dün sp500 için döndğ demediniz mi :oleyo: bi akşam rahat uyku yok
Son ceyreklere yansıyacak bu gıdalara gömüldük patronM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.