YOT tahvil faizleri yukselirken nasıl hala yuksek getiri verebiliyor ilginç ..
Printable View
YOT tahvil faizleri yukselirken nasıl hala yuksek getiri verebiliyor ilginç ..
tam tersi olmas lazım
Evet dt faizleri yukselince icinde dt olan fonlarin getirisi duser
Dunku yukselise gtf ga1 bugun dusuk getirdi ga1 %17 dt var gtf de ,%,7dt var
Yot da baska yerden getiri yapiyor.kiralardan ve fin bonolarindan tahmin ediyorum.
Dun dt ler hatri sayilir yukseldi ama bazi borclanmalar iyi getirdi
Suna yoruyorum. Kiralarin getirisi bugun iyi gpf yfv gibi fonlarin icindede
Fin bonosu kira sert var dt faizleri yukselince bu ara kiralar ve icinde agirlikli Finans bonosu varsa iyi getiriyor.
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yot bu getiriyi nerden yapiyo ilginc
0.630 gunluk dunde iyiydi
Tpf yfv de bugun iyi getirmis
YOT’ta usd/tr viop var
döviz kur artışı etkili oluyordur belki
Ustad bu dedigin bazi fonlarda Viop nakit teminat diye geciyor aynisimidirM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu kira sertifikalari yvf ,gpf ıat bugunlerde iyi getiriyorlar DT faizlerinin yukselmesimi bunlara yariyorM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada CDS’lerimizin artması kur artışını yemiş
IPV,FPE vs eksi getirmişler dövizdeki artışa rağmen
Tpf gunluk 0.864 haftalik 2.427 getirisi var icinde kesin dolar enstrumani var dolar 2 gundur yukari tpf.kiralar hepsi iyi durumda.
17-20 aralikdada dolar 18 e cikarken tpf iyi getiriyodu 20 aralikda dolar dusmeye baslayinca tpf de geri gitmisti o tarihlerde portfoyde tpf vardi ordan biliyorum.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pff ve borclanmalarin cogunda DT orani dusuktur.
Su meshur HTT ve DZT yi ayri tutuyorum bunlarin ana ensturumani DT dir en sakat borclanma fonu bunlar
Ve cok risklidirler.Ben bunlara
Bermuda seytan ikilisi diyorum.
bu yabancı fonlar bi işe yarıyor mu? dolar getirisi kadar getirileri var. endekslerin performansı çok az etki etmiş. yönetimler endekslerde pek aktif değil gibi.
TPF An itibariyle varlık dağılımı;
Hisse Senedi 1,48
Devlet Tahvili 71,49
Fin.Bonosu 23,69
Öz.Sek.Tahvil 1,36
Takasbank PP 0,13
BYF Katılma Payı 0,90
Vd.İşl.Nk.Tem. 0,95
Ziraatten işlem yapan arkadaşlar cevap verebilir mi acaba
fon alım satım da iptal yok mu bu bankada
tuhaf ben bulamadım
20 Aralıktan beri hiç işe yaramıyor en azından bendekiler öyle, tarım fonu hariç hepsi zararda, diğerleri teknoloji, avrupa ve turizm fonları, yabancı borsalar sürekli düşüyor, dolar uzun süredir yerinde sayıyordu, bekliyoruz bakalım nereye kadar gidecek böyle.
YOT , TPF gibi fonlar nasil boyle getirilere ulasiyorlar ilginc gercekten. Bilmedigimiz birsey olsa gerek.
Hele serbest ozel fon olup , devlet tahvili tasiyan var resmen ucmus https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GTK
Bu arada merkez kur %1,19 artış ; 14,3012 den 14,4728 e.
Cdsler 700 leri gecmisken yavastan eurobond fonlari mantikli mi acaba diyor insan. Dun cdsler 700 leri bulunca getiriler torpulenmis.
Vergi beyanneme isleri karisik olmasa eurobond almakta iyi aslinda ama karisik iste. Illa bilen bir mali musavire danismak gerekli.
2008 Krizinde Lehman brothers olayindan sonra yazilmis bir yaziya denk geldim. Paylasayim.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/kr...firsatlar/3172
Yatirim tavsiyesi degildir.
Nkolay mesaj yolluyor.
Perşembe %20 faiz içi son gün diye
Enflasyon bir hayli düştüğü için faiz yüksek kalıyor demekki.
Sap saman herşey birbirine girdi.
Brent petrol Mart 2020'de 18 dolara kadar düşmüştü.
Şimdi 130 dolar.
Fark %622
TGE son 6 ay getirisi %133:)
Ufak ufak satsak mı TGE'leri acaba diye düşünmeye başladım.
tge maşallah +%8 yaptı.Bugünde +%8 yaparsa iki günde %16 bir yıllık faiz
Acikcasi ben kari realize etmeyi dusunuyorum. Daha fazla yukselebilir tabiki ama bu kadar yeter bana artik :)
Fed karari geliyor birde. 0.25 bekliyor piyasa ama olurda 0.50 baz puan yaparlar. Piyasalar tepetaklak gelir. Uzaktan izleyeyim diyorum ben biraz.
28 Nisan 2020 (0,005142 ) tarihinde aes fonuna giris yapan bir yatirimci eger bugune kadar kalmayi basarabildiyse;
%782,26 artış cebinde :)
Cogu coinde bu kazanc yoktur herhalde :)
Şu rus borsası açılsın hele.
-50'mi olacak -60'mı olacak bakalım.
Rus hisse yada etf'si içeren fon varsa baya etkilecektir.
https://www.hurriyet.com.tr/dunya/so...cikar-42018029
Yazının yayınlandığı basın kuruluşundan bağımsız olarak yazının içeriğine bakmanızı tavsiye ederim. Kısa vadede değil ancak orta vadede Yenilenebilir Enerjinin prim yapacağını düşünüyorum. Bunun yanısıra tarım fonlarını da düşünmenizi isterim. Son 6 aydır zarar etse de az getiri sağlasa da portföyümden eksik etmediğim fonlardır. Savaş çıktı Covid bitti bir anda sanki. Sağlık fonlarından da tamamen çıkmanın zamanı sanki.