Ne kadar uzun vadeciyiz desek de bu kadar kayıp sinir yapar tabi ki, kısa sürede bu kadar kayıp ve endeks bu kadar yükselirken yerinde sayması, kumarhane mi burası.
Printable View
zirveden sattıklarımın bir kısmını yanılıp 52 den yerine koydum hoş olmadı ..arkadaşlar ,hakan kcaerin yapılan işlemlerin araştırılmasına dair cimere ve spk ya şikayette bulundum .sizde bulunun ,sonuç veriyor kuşkunuz olmasın..yok öyle ışıltılı vitrin yapıp mal dağıtmak,şirketin gelecegini belirleyen güvenilirlik sorunu olduğu için ve bunlar burda hancı olduğu için tutuşuyorlar..
52 kritik yerdi, altı bambaşka bir dünyaydı (en son 317.sayfada yazmışım bu konuda)
Maalesef kağıdın gitmesini istemedi patron ve hapsetti kağıdı 41-52 arasına. Bakalım ne zamana kadar oyalanacak buralarda. Mutlaka tepkiler olacaktır. Ama kredili olmamak lazım, paranın maliyeti çok fazla çünkü.
Kaç gündür her başını kaldırdığında satış geliyor, her gün 1 lira yukarı çıkıp kapanışa kadar kusuyor hepsini.
Bey efendi sattı malını koydu parayı cebine, yatırımcının ne hali varsa görsün, böyle bir görünüm var maalesef, onca haber bunun için miydi yani.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1264644
21.11.2023 tarihli özel durum açıklamamız ile, bağlı ortaklığımız Kocaer Enerji A.Ş.'ye ait Aydın Kuyucak Horsunlu-Ortakçı Köyü'nde bulunan J443 nolu jeotermal ruhsat sahasında 24 MW kurulu güce sahip olması planlanan Kocaer 1 Jeotermal Enerji Santrali için sondaj çalışmalarına başladığımız bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Kocaer 1 Jeotermal Enerji Santral Projesi için T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) 21.03.2024 tarihli ve 12511-3 sayılı kararı ile önlisans alınmıştır.
Kocaer 1 Jeotermal Enerji Santral Projesi için çevresel ve sosyal etki değerlendirmesi azami titizlikle sürdürülürken, çevrenin ve biyolojik kaynakların korunması, doğal kaynakların sürdürülebilir gelişiminin yanısıra istihdam ve tedarik imkanlarının arttırılması gibi bölgenin ekonomik gelişimine katkı sağlanması ve sosyal faydanın arttırılması hedeflenmektedir. Proje kapsamında jeotermal kaynak altyapısını kullanarak modern seracılıktan jeotermal ısıtmaya kadar tüm faaliyetler değerlendirilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
kap haberindeki bu cümle (Proje kapsamında jeotermal kaynak altyapısını kullanarak modern seracılıktan jeotermal ısıtmaya kadar tüm faaliyetler değerlendirilecektir.) benim aylardır sadece ihtimal olarak dile getirdiğim jeotermal seracılığın artık kap haberi ile teyit edildiğini ve bunun somutlaştığının delilidir...
evet yaklaşık 10 aydır o jes sahasında jeotermal seracılığın da yapılabileceğini söylüyordum...
bu seracılığın yanında bir de mineralli suyun değerlendirilmesi de ileride gündeme gelecektir...çıkan sıcak suyu da bir şekilde istihdam sağlayacak ve gelir getirecek şekilde değerlendireceklerini görüyoruz..
kocaer hızla kar marjı yüksek bir sanayii şirketine....kaliteli bir enerji şirketine...yine kaliteli tarım ve gıda şirketine doğru evriliyor....biliyorum bu lafı bıkacak kadar söyledim...ama zaman geçtikçe bunlar ile ilgili somut veriler ortaya çıkıyor..bundan sonra da çıkmaya devam edecek...temel olarak 2025 yılı kocaerin yılı olacak görünüyor...
Elektrik piyasasında üretim faaliyetinde bulunabilmek için önce önlisans, daha sonra
önlisans süresinde yükümlülüklerin tamamlanması kaydıyla üretim lisansı alınması
gerekmektedir. Önlisans, üretim faaliyetinde bulunmak isteyen tüzel kişilere, üretim tesisi
yatırımlarına başlamaları için gerekli onay, izin, ruhsat ve benzerlerinin alınabilmesi için belirli
süreli verilen izni ifade etmektedir. Üretim lisansı ise tüzel kişilere piyasada üretim faaliyeti
gösterebilmeleri için 6446 sayılı Kanun uyarınca verilen izni ifade etmektedir.
file:///C:/Users/dunya/Downloads/_PortalAdmin_Uploads_Content_FastAccess_b7514d9a36 151.pdf
bu linkte ön lisans ve lisans ile ilgili geniş bilgiler var...sürecin nasıl işleyeceği anlatılıyor...okumakta fayda var...
Her haberi, tepkiyi satış için kullanıyor, akıl alır gibi değil, hisseden tiksindirmek için her şeyi yapıyorlar.
https://www.tradingview.com/x/emX8mrpe/
günlük
düşen tirend baskılamaya devam ediyor.
kırmaz dediğim dsdekleride kıracak gibi bugün.
kapanışda 45.50 ve üzeri kapanış moral verir
hadi oda olmadı bari 45.24 ve üzeri kapasın..
yoksa altı kötü duruyor.
kırılım halinde gelmesini istemediğim noktayı yazmayayım ..
tabi bence.
Kaç zamandır hisseye çok fena çakıyorlar, düzeltme, kar satışı desen alakası yok, 69'dan 44'e, bu arada 49.70'ten 12.5 milyon alan kurumsal yabancı düşünsün diyelim mi yoksa o da algı için miydi, resmi açıklama öyleydi biz de inanıyoruz, başka şeyse eğer iki yakası bir araya gelmez Gaydırı gubbak Cemilenin.
Sn. Müzikal bu konudaki yorumları çok isabetli çıktı.
patronun hisse satacağını hiç düşünemedik ne yazık ki...artık bu lotların piyasa tarafından emilmesini görmeliyiz...12,5 milyon lotu almak isteyenler belki de daha aşağı fiyatlardan alma taraftarı olabilirler...müzikal dostumuzun da söylediği gibi bu fiyatları yeterince iskontolu görmüyor olabilirler...
güzel haberler eşliğinde bu mallar rahatlıkla satılabilir...uzun vadeli tutmaya devam...kocaer ile maceramız henüz bitmedi...burada da bitmeyecek...2025 yılında da inşALLAH burada olacağız...tabi o vakte kadar yaşıyorsak ??
kocaeri kar marjı yüksek bir sanayi şirketi, büyük ve karlı bir enerji şirketi vede jeotermal tarım yapabilen ve bu yaptığı üretimi avrupaya ihracat yapabilen bir şirket olarak görmek istiyorum...tabi bol bol da temettü vermesini temenni ediyorum ki rahat bir emeklilik yaşayabilelim...koca oğlana güvenmeye devam...tek üzüldüğüm nokta trade yapamamamdır....doğru bir trade ile lot miktarımız yüzde elli artabilecekti...ama olmadı ...nasip artık dostlar...
patron sürekli iş alarak, üreterek, büyüyerek yatırımcıya güven vermek yerine (biz kağıdın bu kısmına aşık olmuştuk) maalesef şeytana uydu, önce sürekli haber pompalanması, sanal ortamlarda kağıdın dillenmesi, spekülatif bir yükseliş, ardından hisse satışı ve piyasa tarafından iyi karşılanmayacak bilanço gönderimi süreci ile açık bir manipülasyon yapılmıştır, piyasa operasyon çekilen kağıda kötü gözle bakar, yazık oldu. Öte yandan, süreç ve kağıdın tüm hareketleri ayrıntılarıyla kayıt altına alındı, sonuç alınmayacağı bilinse de gerekli yerlere yazılacak, en azından rahatsızlık duysunlar..
Şirket faaliyetlerini ve vizyonunu bir tarafa bırakıp malum satıştan dolayı patrona güvensizlik oluştu maalesef, çok erken oldu, ilerki dönemlerde olmalıydı bu satış, şirket çok kaliteli ama şimdi altın madeni de bulsa yatırımcı mesafeli olur, gelen haberler bile iş yapamıyor artık, yazık.
bizim patron yarın saat 14:15 te bloomberg tv ye çıkacak...bakalım neler söyleyecek...??
Tahtada epey zamandır yani patron satım haberinden sonra garip hareketler oluyor, her gün biraz yükseltip akşama kadar da satış yaparak günü en düşükten kapatıyor, kim yapıyor niye yapıyor bunlara bir yaptırım uygulanmalı, dün karanlık odada 30 kademe aşağıdan kapatması da buna dahil.
1-kocaerin düşüşü nereye kadar sürer , şirket olarak bir tedbir düşünüyor musunuz ??
2-patronun 12,5 milyonluk hisse satışı şartmıydı ?? neden piyasayı bozdunuz ?
3-suudi arabistandaki projeden herhangi bir sipariş gelecek mi ?? gelirse tahminen ne zaman ??
4-jes santrali ile ilgili gelişmeler nelerdir ?? şirketimizin bu yatırım ile ilgili finansal olarak bir sıkıntısı olabilir mi ??
5-gelecek ile ilgili beklentileriniz nelerdir ?? ciro ve kar artışını ön görüyor musunuz ??
6-jeotermal tarıma ne zaman başlanabilir?? sodalı içecek işine de yatırım yapar mısınız ??
7-demir çelik sektörünün geleceği nasıldır...şirketimizin bundan sonraki çeyreklerdeki kar marjını nasıl bekliyorsunuz ??
benim ilk olarak aklıma gelenler bunlar...aslında çoğu şeyi de tahmin ediyoruz ama yine de bu sorular ve benzerleri sorulabilir...
patronun bazı açıklamaları oldu...tonaj bazında modernizasyon yatırımlarımızın getirdiği kapanmalara rağmen 2022 yılına göre %5,5 luk bir büyüme sağladıklarını ama demir çelik fiyatlarının uluslararası piyasalarda düşmesinden dolayı ciro ve karlılıkta azalmalar olduğunu söylediler...katma değeri yüksek ürünlerin cirodaki payının %70 lere çıkacağını ,talebin 2024 yılında canlı olduğunu herşeyin planladığımız gibi gittiğini ,jes yatırımlarının 2025 yılı sonuna kadar faaliyete gireceğini söylediler...
2023 yılında döviz kurunun düşük olması ve işçilik ve enerji maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı karlılığın azaldığını da söylediler ama bundan sonra yatırımların da bitmesi ile durumun iyi olacağını söylediler...
kendi kişisel düşüncem önümüzdeki aylarda fed ve avrupa merkez bankalarını faiz indirme sürecine gireceklerdir buda demir çelik ve diğer emtiyalara talebi artıracaktır...ciro ve net kar marjının önümüzdeki aylarda artacağını düşünüyorum...
her ramazan ayı benim sermayeme güzel bir bereket geliyordu...bu yıl tam tersi oldu...:kahkah: son bir kaç yıllık borsa hayatımın en çok darbe aldığım ay oldu...sabır sabır sabır....umarım bayramdan sonra daha güzel günleri hep birlikte görürüz...
Tepeye çıkmak için %50 çıkması lazım, %5 yaptı diye kimse sevinmez bilesin tahtacı,onu da vermek için can atıyorsun, tonla hisse tavan olmuş zaten, Kardemirler bile tavan.
Arkadaşlar bu kağıt biraz zorlayacak bence 2027 ye kadar beklemek gerekir diye düşünyorum
bekleyemez dostum...emtiya rallisi çok yakında başlayacak...demir çelik, bakır, petrol,altın ,gümüş,pamuk...v.b nedeni amerika ve avrupa ekonomilerinin artık iyileşiyor olmasıdır...en son emtiya rallisinde ereğli 5 tl den tam bir yıl içinde 35 tl yi görmüştü...ama bu yıl ereğli çok sorunlu...ama kocaer çok formda...benzer şekilde bakır ürünleri üreten şirketler de ciddi çıkışlar yapacaklardır...
Bayram öncesi 50 üstüne atarsa ne güzel olur, agresifleşti yine.
hadi 50 nin üstüne atda tradeye başlayalım ..bakalım aşağıdan maliyetlenlerin malını alacaklarmı.
sn keko hadi iyisin ,en büyük korkum operasyondan sonra tahtayı bırakmalarıydı,bist'de bir tahtada olabilecek en kötü durum..o görünüm yok gibi.
kocaer çok sert düştü moralimiz bozuldu ama buna rağmen hisseyi bırakmadık...2025 yılına kadar tutma amacımız var...piyasa kocaerin beklentilerine inanıyor ve seviyor...bunun üzerine bir de emtiya rallisi başlarsa ??(ki benim beklentim bir kaç ay sonra bu yönde ) o vakit çok güzel bir hava yakalanmış olacak...
geçmişte ereğlinin bir yıl içinde pandemiden sonra oluşan rallide 5 tl den 35 tl ye çıktığını söylemiştim...kocaer acaba buna benzer bir çıkış yapabilir mi ?? bu ihtimal güzeldir arkadaşlar...olursa turnayı gözünden vurmuş oluruz..
son aylarda biliyorsunuz ki atatp hissesindeydim...beklentilerini ve olabilecek durumları aylarca anlattım...bu beklentilerinin gerçekleşmesi için hep somut verilerin gelmesi gerektiğini söylüyordum...bu veriler biraz gecikince ve hissede sert da baskı olunca moral bozukluğundan stop oldum..
ama geçen hafta gelen somut veriler atatp yi tekrardan canlandırıp yoluna koydu...o hisse de son iki iş gününde tavan yaptı...az çok piyasayı okuyabildiğimi düşünüyorum...ama kısmetimde ne olacak bende bilemiyorum...bazen çok bilmek değil çok sabır etmek ve biraz da kısmetinizin olması ile birlikte güzel kazançlar elde edilebiliyor...
Selçuk gönençler 49,13 üstünde kalması lazım yükseliş için demişti üzerinde olmamız önemli