kardeş ben 7,5 tan hektaş almaya razıyım var sen 17,5 tan al tecrübelisin anlaşılan:kahkah:
Printable View
Enerjinizi hiç kaybetmeyin
Kaç defa örnek verdim, FROTO - EREGL nerden nerelere düşmüşlerdi !
Nereye düşeceğinden çok nereye çıkacağına odaklanın.
Dans dans dans
https://youtube.com/shorts/Whkf3VO70...X3mIMRKcH6aUsm
https://youtube.com/shorts/7BKngpatb...p9rV8FgGNADone
Citi de cakmak icin mal almis.
Persembe -2 milyon lot citi cikmis.
Pozitifin hakli cikma ihtimali her gecen gun artiyor, 7,5 tl olsa bile hala pahali abv hissesi.
200 milyon lotu var
%1 ile al sat yapıyor.
Şimdi LOKUM FAİZ’e giden paralar varya
Faiz indirimi kokusu geldiği anda millet vadelileri bozup bozup borsaya gelir
Borsaya yakıt olacak o paralar.
Daha öncede aynı dönemi yaşadım.
O zamanda herkes %25 faiz alıyor diye çok mutluydu.
Doğru mu değil mi? bilmiyorum. Ama şöyle bir değerlendirme gördüm (kendisi pek okuduğum bir gazeteci değildir).
BORSADA NELER OLUYOR?
Melih Altınok
Son üç gündür freni boşalmış gibi rampa aşağı inişe geçen borsanın cumayı da düşüşle kapatması moralleri iyice bozmuş görünüyor.
Zira küçük yatırımcıdan gelen şikâyetler yoğunlaştı.
Anladığım kadarıyla borsadaki spekülatif düşüşü, bir anda sıçrayan Gübretaş isimli şirketin hisselerinin değer kaybetmesi tetikliyor.
Şirketle ilgili Google'da arama yaptığınızda önünüze ilk olarak, 3 lirayken Gübretaş hisselerini almaya başlayan, şirketin 6 milyar dolarlık altın rezervi bulmasıyla 2.2 milyarlık servete ulaşan genç bir öğretmenin haberi düşüyor. Şirketin roketlediği 2020 yılında Oğuzhan Şahinkaya isimli bu öğretmen hakkında, "Borsada tüyo ile değil çalışarak, bilanço, izahname, faaliyet raporu okuyarak milyarder olunacağını açık bir şekilde ortaya koydu" yorumları yapılmış.
Peki ne oldu da borsadaki 3 yıllık performansı Apple'ın hisselerine bile parmak ısırtan bu şirkette işler sarpa sardı ve ortalığı toz duman etti.
Bu konuda spekülatif yorumlar dinliyorum, okuyorum. Herhalde önümüzdeki günlerde SPK bizi aydınlatacaktır.
Ancak herkes Gübretaş hisselerinin yüzde 30 değer kaybettiği depremi, şirketin bedelsiz sermaye artırımı başvurusunun SPK tarafından reddedilmesiyle ilişkilendiriyor.
Bedelli sermaye artırımlarına onay veren SPK, hisseleri yükselişte olan Gübretaş'a ret verdiğine göre şüpheli bir durumu fark etmiş olmalı değil mi? O halde şu sorulara cevap verilmeli:
1- SPK ret kararını neden her zaman olduğu gibi kendisi yatırımcıyla paylaşmadı da önce şirkete bildirdi?
2- Ret kararı Gübretaş'ın açıklamasından kaç gün önce şirkete bildirildi? Bu süre içinde şirket ne gibi tedbirler aldı?
3- Bilgi üzerine pozisyon değiştirenler var mı, araştırılıyor mu?
4- Piyasayı domine eden bir hisse 5 gün boyunca taban yaparken SPK ne yaptı?
5- Kaldı ki burada üç günlük bir sorundan, yalnızca bir şirketten bahsetmiyoruz.
Borsadaki sayıları 8 milyon olduğu söylenen küçük yatırımcının kafası eylülden beri çok karışık. İlgili kurumlar neden süreci şeffaf, yatırımcıya ve piyasalara güven verici, proaktif bir şekilde yürütmediler? Niçin ayyuka çıkan iddiaları, gariplikleri görmezden geldiler?
Peki bundan sonra ne olur?
Görüşlerini aldığım uzmanlar, manipülatörlerin son barutlarını da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Borsa İstanbul'un 150. Yıl Gong Töreni'nde, "Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkârlara meydanı boş bırakamayız" diyerek olaya el attığı gün yaktıkları konusunda hemfikirler. Artık rahat hareket edemeyeceklerini biliyorlar.
Ancak piyasaların güvenli hâle getirilmesi, manipülatörlerin, borsada kaldırdıklarının yanında dişlerinin kovuğunda kalan cezalarla mümkün değil. Elde edilen tüm gelirlere el konulmalı. Halka arzlar da sıkı denetim altına alınmalı.
Ekonomik açıdan bu zor günlerinde ülkesine güvenip elindeki birikimiyle piyasaya giren küçük yatırımcıyı gözüne kestiren kan emicilere, meydanın boş olmadığı hissettirilmeli.
ÜÇ UZMANDAN BORSA YORUMU: YABANCI GERİ GELDİ, YÖN ARAYIŞI SÜRECEK, SPK DEVREYE GİRECEK
https://www.paraanaliz.com/2023/bors...recek-g-74714/
Yabancı yatırımcının devam eden ilgisine karşılık yerli yatırımcının katkısı yeterli değil. Yabancı alımlarının da borsayı taşıyacak güce ulaştığını söylemek zor.
24 Aralık 2023
ParaAnaliz yılın son haftasına girerken, Milliyet köşe yazarı Zeynep Aktaş, Hürriyet köşe yazarı Zeynel Balcı ve yazarımız Atilla Yeşilada'nın görüşlerini derledi.
ZEYNEL BALCI: BORSADA YÖN ARAYIŞI SÜRÜYOR
PİYASALAR yılın son haftasına dalgalı bir seyirle girerken Borsa İstanbul toparlanmakta zorlanıyor. Bunun gerekçelerine bakacak olursak; yüksek faiz ve yerli yatırımcının piyasaya katılımındaki zayıflık olarak özetlemek mümkün. Yabancı yatırımcının devam eden ilgisine karşılık yerli yatırımcının katkısı yeterli değil. Yabancı alımlarının da borsayı taşıyacak güce ulaştığını söylemek zor. TCMB faiz artırımlarıyla yükselen mevduat faiz oranları hisse senetleri için risk iştahını azaltan önemli bir alternatif olarak geçerliliğini koruyor.
Mevduatın büyüklüğüne göre yüzde 50 seviyelerine erişen faiz garanti bir getiri. Borsa İstanbul'da bu oranda bir kazanç öngörüsü bu aşamada çok güçlü görülmüyor. Ancak uygulanan ekonomik program ve parasal sıkılaşma politikası dış finans çevrelerinden sermaye çekmeye başladı. Yabancının ilgisi artmaya devam ederse bu durum Borsa İstanbul'a bir katkı sağlayabilir.
ZEYNEP AKTAŞ: YABANCILAR GERİ GELDİ
Uluslararası yatırımcıların Türk borsasına ilgisi sürüyor. Üst üste 7 haftadır alım yapan yabancılar bu dönemde 1.8 milyar dolarlık hisse aldı. Borsada yüzde 27.4'e gerileyen yabancı payı şimdilerde yüzde 38'e yükseldi.
Yabancı yatırımcılar, Türkiye hisse senedi piyasasında üst üste yedi haftadır alıcı konumunda bulunuyorlar. Bu süreçte, hisse senetlerine net 1.8 milyar dolarlık giriş kaydedildi. Söz konusu hareketlenme aynı zamanda yabancı yatırımcının piyasaya yönelik ilgisinin de göstergesi niteliğinde. Yabancı yatırımcı girişi likiditeyi artırırken ekonomiye yönelik güvenin de oluşmaya başladığı şeklinde değerlendirilmeli. Bu noktada sürekliliği ve vadesi ilginin gücünü gösterecektir. Spekülatif amaçlı gelenlerin piyasada kalma süresi 90 gün ile bir yıl arası değişkenlik gösterebiliyor. Böyle olsa da devamının gelmesi çıkan fonların yerinin dolmasına imkân verirken piyasanın da zarar görmesine mani olabiliyor.
ATİLLA YEŞİLADA: SPK OHAL İLAN EDEBİLİR, PANİK TEHLİKESİ VAR
Borsa da biriken milyonlarca çaylak yatırımcının manipülatif hareketlerden zarar görmesi veya yeni halka arz edilen hisse senetlerinii değer kaybetmesi, yalnız finansal değil aynı zamanda da siyasi bir sorun. Eğer milyonlarca yatırımcı Borsa da tasarruflarını yitirirse, acısı yerel seçimde AKP'ye çıkabilir.
Şahsi kanaatim, İstanbul Borsası'nın 150ci Kuruluş Yıldönümünde Başkan Erdoğan ve Bakan Şimşek'ten gelen uyarılar bu tehlikeyi bertaraf etmeye yönelik. Hükümet artık politika değiştiriyor. Faizler düşükken dövize alternatif olarak teşvik edilen Borsa yatırımları artık istenmiyor. Öncelik, yerel seçim öncesi krizi önlemek.
Eğer bu öngörüm doğruysa, SPK çeşitli yollardan devreye girecek. İlkin, halka arz için daha katı koşullar getirilebilir. Bu şekilde kar potansiyeli olmayan ya da yönetim yapısı zaafiyet arzeden şirketlerin borsaya kote olması engellenebilir. İkinci yöntem ise spekülatif hareketlere maruz tahtalarda derinleşen soruşturmalarla EĞER VARSA, manipülatölerin elenmesi.
Son olarak da, aracı kurumların hisse senedi alımı için verdiği kredilerin koşulları zorlaştırılabilir.
Herhalukarda eğer siyasi irade Borsa'ya çeki-düzen vermeye karar kıldıysa, yerel seçimlere kadar yabancı alımları sürse dahi, BİST-100'de yükseliş beklemek zor. Aksine, bazı yüksek montanlı işlem yapan spekülatörlerin SPK korkusuyla bir süreliğine piyasadan çekilmesi BİST-100'ü %10-15 aşağı itebilir.
Belli zaten
Citi 201 milyon toplamış hektaş’ta.
https://i.hizliresim.com/7act6yf.jpeg
https://i.hizliresim.com/pl329y0.jpeg
Merak ettğim bir konu var,
https://i.hizliresim.com/1kmze8b.jpeg
Bilen arkadaş varsa cevaplarsa sevinirim.
Adel’i 1.35 dolardan aldılar, 30 dolara kadar çıkarttılar. (22x)
Bakıyoruz %50’si garantide gözüküyor. Hisse toplu istediği yere götürür diyoruz.
PEKİ
Hektaş’ta da citi + iş + oyak %40’ına sahip, el ele verdiler diyelim. (Yukarı sürerkende bi %10 eklediler, etti %50 !)
* hektaşı’da 22x yapıp 15 dolara çıkartmaları, aynı rakatlıkta yapılabilir mi ?
Yapılamaz ise neden yapılamaz ?
(Yoksa yine karşımıza fk şu kadar olur, pd bu kadar olur muhabbeti mi çıkacak)
Citi ne isede iş, garanti ve oyak aracılığıyla işlem yapan binlerce yatırımcı var. Kimi onbinlik, kimisi yüzbinlik, kimisi milyonluk işlem yapar. Dolayısıyla bu kadar yatırımcının olduğu yerde senkronize hareket beklenmez. Birinin satış noktası diğerinin alış noktası olur. Benim son birkaç haftada dikkatimi çeken yabancı payındaki 3-4 puanlık artış oldu. Bu alımlar sayesinde 24 e kadar bir yükselme oldu ama endeksinde bozmasıyla yine 20 lere gevşedi. Şirkette toparlanma işaretleri (üretimde, ciroda, borçlulukta) gözlenmeden işimiz maalesef zor.
Geçen 20,34 den geri döndü. Bugün 20,28'e iğne attı. Bu 20'nin altı meselesi baya önemli olmaya başladı gibi. Eğer gösterirlerse soluğu nerde alır bakalım.
Yabancıların noel tatilinde olmasından mı nedendir, bofa bugün hiç bulaşmıyor.
956 dan PGSUS alan benim :) aynı gün 1000 lira olsun satarım diye düşünmüştüm, ağzımızın payını verdiler :)
Robotun da mı Noeli varmış? Noel baba robot. Resmi bayramlarda izin de ister, sendikaya da kaydolur bu robot, tiz işte çıkarıla.
% 0,5 kazanmak için hisse alan koca yürekli Rıdvan abimiz, :) Bir zamanlar Hektaş açılışta bir tavan, öğle arasında ikinci tavan, kapanışta üçüncü tavan yapıyordu heyy gidi günler heyyy.
Welcome 0.69 usd
20.24’de ikinci temas. Tavan olur mu?
@oralet osman
Geçen sene bu senenin hakkını yedik
Bu sene geçen senenin hakkı ile kapatıyoruz
HELALLEŞTİK diyebilir miyiz ?
2024’te hedefimize gideriz artık inşallah
20 altını bu sene hiç görmemiştik.
bunu da gösterdiler.
sanırım hedef 10tl altı.
olmayacak şeyin peşine takıldık.
millete laf edeceğimize portfoyümüze bakmadık.
al sana akbank fiyatının yarısı
hakettik.
Ben sana güvendim, 2024 Aralık'ta 10 dolarız demiştin.
%50 yanılma payı bırakıyorum, seneye bu zaman 5 dolar olmazsak Dazkırı Avcılar ve Atıcılar Derneğine şikayet edicem seni.
Tüm hisseler cortladı, niye düştüğü de belli değil. Niye çıkmıştı niye düşüyorlar bilemiyoruz. Çıkarken de bilmiyorduk düşerken de.
böyle bir gün depremde veya pendemide bile olmamıştı sanırım.
en az 60-70 hisse taban.
450 tane hisse ekside.
300 tanesi -%5 üstünde ekside
Yidik birbirimizi bugün. Kalanıda noelden sonra yabancı yir. Yeni yıla temiz temiz gireriz
Dudu abi artık yazmıyor mu görüşlerini merak ettim
Ulan bir dışarı çıktım ortalığı toza dumana katmış gene adiler. Bir ara araba sürerken bir baktım 19,86 da devre kesmiş. Aha sonunda 20 yi deldiler du bakalım soluğu nerde alırız derken 20 üstüne atmış tekrar. İbreti alem için 19,99 dan aldım bir miktar.
Bana bu silkeleme gibi geldi. Bu kadar az işlem hacmi ile bu kadar oynaklık ve günün sonunda 4,28 milyon TL para girişi ile kapattı hisse. Panikletip ne çarparsak kâr diye düşündüler bence.
Endeks 5600’den 8500’e giderken ~%52 çıktı ama dolar olarak yerinde saydı
Endeks 15.000 e gidecekse (5usd) HEMEN gitmeye başlamalı dolar 30 iken
Yoksa 2024 sonuna doğru oraya gidecekse
Dolarda 45 olur, grafikte de 3 dolarda 3. Tepe oluşur
Endeks yerinde saymış olur (usd)
https://i.hizliresim.com/17tu539.jpeg
Bu saatten sonra azdan az, çoktan çok gider.Artık %55,41 kiminse o düşünsün.
SM-N770F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
51,30 diyorum ve yıllık enflasyon 61,98 bunuda koy kusura bakma ama silkeleme peşindelerse halen yandık.
Umarım Oyak, en azından sattıklarını yerine koyar.Hissesine artık sahip çıkar saygılar.
ilk hedefimiz olan 1x ları da gördük
bundan sonra herkes çok ucuzladı tepki gelir diye atlar hop 10 lira
sonrasında dip daha nereye düşecek dersiniz
ama dibin dibi vardır 1 yıl öncesine döner ve hop 7,5 olmuş:kahkah:
kimse ne olduğunu bile anlayamaz haşlanan kurbağa gibi:oleyo:
kendim bir senaryo çizdim itibar etmeyiniz:kahkah:
ha bu arada inanan biri vardı lideriniz
nerde sahi gemiyi terketmiş gördüm
inananlar kalacak inanmayanlar .... idi
şimdi kim teselli edecek sizi 7,5 yolculuğunda:kahkah: