90,95 hayırdır .
Bilançoyu mu duydular
Printable View
90,95 hayırdır .
Bilançoyu mu duydular
muhtemelen arsa satışıdır... bilanço da iyi gelse çifte kaymaklı olurdu ama sanırım bilanço son gün
01.01.2024-31.06.2024
-1.181,5
01.07.2024 - 30.09.2024
1.571.640.876
Net Dönem Karı veya Zararı
140.181.226
bakın sunumda ne var
"Arazi - Orhanlı/Tuzla – İstanbul
671,5 defter değeri 2.803,2 ekspertiz değeri"
elektrik üretimi 2023 9 ay 6.862.983 2024 9 aylıkta ise 7.012.293
turizm ve tarım dışında bütün faaliyetler zarar enflasyon muhasebesi böyle bir şey FAVÖK yüksek net kara gelince cısss
ama bakın başka ne var toplam varlıklar 2023 te 80.645 iken bunca zararla 2024 te 84.550 olmuş... değer artıyor ama zarar oluşturuyor bir şekilde...
"Elektrik üretiminden elde edilen gelir, 2024 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla %52 düşmüştür. 3Ç 2024’te
ortalama elektrik fiyatı megawatt başına 2.520 TL ve 75 USD olarak gerçekleşirken, geçen senenin aynı dönemine göre
TL bazlı %21’lik artış ve USD bazlı %3’lük azalış kaydedilmiştir"
işte gerçek rakamlar
"3Ç 2024’te ortalama elektrik fiyatı megawatt başına
2.530 TL ve 75 USD olarak gerçekleşirken, geçen
senenin aynı dönemine göre TL bazlı %21’lik artış ve
USD bazlı %3’lük azalış kaydedilmiştir.
2024 yılının dokuz ayında ortalama elektrik fiyatı
2.202 TL olarak gerçekleşirken, bir önceki yıl ortalama
fiyat 2.211 TL olarak gerçekleşmiştir."
Nakit ve nakit benzerlerine ilişkin enflasyon etkisi 9/2024(1.174.019.906), 9/2023 (3.790.071.051)
okumada kolaylık olsun diye parçaladım
"İlişikteki finansal tablolar, gerçeğe uygun değeri üzerinden ölçülenler haricinde, tarihi maliyet esasına
göre hazırlanmaktadır. Söz konusu finansal tablolar ile önceki dönemlere ait karşılaştırmalı tüm
tutarlar, TMS 29 uyarınca Türk lirasının genel satın alma gücünde meydana gelen değişimlere göre
düzeltilmiş ve nihayetinde Türk lirasının 30 Eylül 2024 tarihindeki satın alma gücü cinsinden ifade
edilmiştir.
İşletme TMS 29 uygulamasında, KGK’nın yaptığı yönlendirme uyarınca Türkiye İstatistik Kurumu
tarafından yayımlanan Tüketici Fiyat Endekslerine (TÜFE) göre elde edilen düzeltme katsayılarını
kullanmıştır. 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla finansal tabloların düzeltilmesinde kullanılan endeksler ve
düzeltme katsayıları aşağıdaki gibidir:
Tarih Endeks Üç Yıllık Bileşik Enflasyon Oranı Düzeltme Katsayısı
30 Eylül 2024 2.526,16 %343 1,00000
31 Aralık 2023 1.859,38 %268 1,35860
30 Eylül 2023 1.691,04 %254 1,49385"
muhtemelen geriye dönük artırımlar sonucunda bazı rakamlar değişiyor...
nakit ve nakit benzerleri
2024 -4.149.581.438 ; 2023- 4.447.887.048
kısa vadeli finansal yatırımlarda sırasıyla 2024 ve 2023
- Kur korumalı mevduat hesabı (KKMH) 1.728.550.636 2.521.930.571
- Döviz DİBS (**) 878.746.416 3.232.278.216
hem kur korumalı hem döviz düşmüş, yatırım fonu ve kamu tahvil vs ye kaymış ağırlık.
totalde ise 2024 6.351.044.454; 2023 8.766.883.367
uzun vadeli f,nansal yatırımlar ise 2024 Toplam 4.119.654.130 ; 2023 ise2.385.551.406
yanılıyor muyum bilmem ama mesela hakedişlerde garabet 2024 toplam rakam
Eksi: Dönem sonu itibarıyla toplam
faturalanan hakediş bedeli (24.574.991.939) iken 2023 rakamı (31.557.544.790)
yani geçtiğimiz yıl toplama ulaşmak mümkün değil... halbuki bu toplam değer ve geriye doğru düzeltildiği için toplam hakesdiş geçmişte daha yüksek çıkmış oluyor. gerçekten bu rakam var mı muhtemelen yok...
ÖZKAYNAK YÖNTEMİNE GÖRE DEĞERLENEN YATIRIMLAR
Özkaynak yöntemine göre değerlenen yatırımlar aşağıdaki gibidir (TL):
30 Eylül2024 31 Aralık 2023
Ortaklık Ortaklık Ortaklık Ortaklık
payı % Tutarı payı % tutarı
ortaklıklar aynı oldukları halde geçmişe yürüdüğü için bu yıl paylar azalmış...bunca yatırım ile ancak geçen yıl yakalanabilmiş...
sanırım ben baktıkça kafam karışacak
ezcümle çok da karıştırmadan şunu bilmek lazım
2023 yılı Enflasyon muhasebesi ile toplam satışlar 9 milyar 518 milyon gerçek rakam ise 6.072.564.073
yani olmayan ciro geriye döndürüldüğünde böyle bir şey...
satışların maliyeti ise 5.350.748.345 TL lik rakam geriye doğru 8.461.685.738 olarak düzeltiliyor...
sonra ne olmuş cirolar düşmüş... doğru cirolar reel olarak artmamış ama düşme yok
6.748.439.131 toplam satışlar maliyeti ise 5.508.881.973
esas faaliyetlerden diğer gelirler 2023 te 2.596.158.084 iken yeni muhasebe ile bu rakam 4.632.406.867 oluvermiş
2023 ün 9 aylık karı 8.894.830.518 iken bu kar geriye doğru düzeltilmiş ve 4.194.034.534 Tl olarak yeniden belirlenmiş
yani benim kafam geriye doğru düzeltmeyi anlamıyor. muhasebede para kaybolmaz. muhtemelen geçen yılın o meşhur karı kaybolmamış bir yerlere yedirilmiştir ama ... neyse bu çile biter mi bilmem ama 12 aylık bilançolarda enflasyon muhasebesi var idi. bakalım geriye dönük satın alma gücüne göre düzenleme olacak mı. meğersem biz çok fazla temettü almışız geri verin derler mi sizce :)
ben hala kendi rakamlarıma bakıyorum... şirket dolar bazlı ne kadar kar edecek yani
CENALden xxxx milyon dolar,
MERAMdan xxx milyon dolar
Turizm, ALGYO, CARRİER, TARIM, TAAHHÜT, UÇAK dönüşüm, ENERJİ DEPOLAMA, HİDROLAR ve GES ler
bütün bunlar toplam 800 milyon dolar civarında kar getirirler ise 2028 senesindeki toplam 4 milyar dolar hedef gerçekleşir belki çok daha fazla olabilir...
toplam 500- 600 milyon dolar getiriler ise 4 milyar dolar geçilir...
hedefim ilk şık ve temettü olarak Hisse başı ! dolar
razı gelebileceğim temettü olarak 50 cent...
Saat 18.00 de.
https://us06web.zoom.us/j/84035489366
Webinardaki sonuçlardan biri
Orhanlı arsasının satışı tamamlandı. alıcı şirketin parayı ödemesi bekleniyor
şimdi bu sunumlardaki 2,8 milyar değer acep gelecek midir?
Enflasyon muhasebesi olmasa acep ne kadar karlı olunur idi?
Kimse yazmak istemiyor.Moreller bozuk.
Patronlar ve yönetim ters köşe yaptı.
Aynen haklısınız. Ben de aynı moddayım.
https://www.youtube.com/watch?v=Gh9Vo-skVCI
Eğer borsa kendi dinamiklerine dönebilse her şey kolay olacaktı. Flamingolar geleydi ya da Godot borsamızda çok şey değişebilirdi... ne Godot geldi ne flamingolar. borsa ise maalesef 3-5 çakalın veya üstadın vs elinde çöp olmaya devam ediyor. flamingolara benzeyen ama akbaba olan mery teyzenin robotları ise gerçekten piyasanın dibini sıyırıyorlar...
elimizde ne var hissemiz... değeri belli mi belli. kimse değerini anlamıyor ise o zaman ya millete benzeyerek devam edeceksin ya da benim gibi kendini teselli edeceksin... gün gelecek hisse ederine ulaşacak mı inşaAllah. ulaşmazsa eski kilimi kırpıp heybe yaparız diyemeyeceğim. ben bu firmaya bu fiyatlarla ortak olurum ve bu ortaklığı sevgili oğlum ve onun ablasına devredebilirim.... e peki ne olacak hayaller... zaten yoktu ki demeyeceğim ben hayalimi yerine getirdim... bir ev ve bahçe aldım. şimdi yıllar sonra tekrar dönecek devran ve birileri altının gerçek değerini anlayacak ( tabii ki kinaye altının sadece toplumsal değeri vardır. yoksa kızılderililerin dediği gibi yenmez altın)
bir ilave lütfen kendinizi bilgilendiriniz
Th trendhound ile hasbihal topicini anlayarak okumaya çalışınız... sanırım güzel bilgiler var benim anlayışım az da olsa ben bile anlamaya çalışıyorum :)
Sanırım Tuzla arsa işi de Alsim satışı gibi yalan oldu..
Bu da yalan olursa spk ya suc duyurusunda bulunmak lazim..
Ya da Alacak kurum, parayi faizden almak istemiyor1 ay daha tutayim ,nasilsa bu ortamda kimse almaz yine bana kalir,yüzde 4 daha uzuza alırım diyor..biraz daha bekletecekler odeme yapmak icin..
düşüşün bir nedeni var hiç olmaz ise... ALARK ne zaman hareketlense zaten düşüş sezonu başlıyor. harpler darpler gırla gidiyor...
züğürt tesellisi de olsa içim rahat. ALARK hissesine sahip olmak sanırım böyle bir şey...
Yönetimin bu günlerde elini cebine atması gerekir ve taşın altına girmesi gerekirdi. maalesef çok aceleci değiller. bu arada önümüzdeki günlerde açıklanmasını beklediğim orhanlı arsası satışı gümbürtüye gidecek diye korkarım.
enerjiyi satamama diye bir dert var mı yok...
dağıtılan yerlerde kısıtlama var mı yok...
yatırımlarda salça pardon domatesler artık pazara bile verilmez oldu ( geçtiğimiz haftalarda elekaltları yakınlara geliyordu). bir şekilde yatırımları azaltsa desem gerek yok... piyasadaki en iyi şirketlerden birinde mesken tuttuk. pazar kaygısı olmayan malın üretilmesi veya satılması gerçekten olumlu... borç neredeyse yok. bu durum belki turizmi etkiler desek de o zamana kadar çoktan hallolacaktır...
merak etmeyin nükleer savaş falan çıkmaz. şayet çıkarsa da hiç bir yatırım sizi kurtarmaz, hep birlikte hesap gününe geçer gideriz. o zaman ne derdimiz var. her gün eksi yazıyoruz moralimiz bozuluyor. doğru moral bozuluyor ama benim moralim emekli maaşı ile alamadığım için bozuluyor ( tabii en küçük ALARK hissedarının hisseleri her ay alınıyor). kirazlığı satsam hiç gözünün yaşına bakmayacak alımlarımı döşeyeceğim.
şirketi pahalı almadık ( küçük hissedar hala zararda o her fiyattan aldı çünkü). geleceği sağlam. enflasyon muhasebesi etkisi 12 aylıkta olsa da güzel bir kar gelecektir. arsa satılacaktır ( satılmaz ise alıcı şirketin peşin ödediği miktar yanacaktır, tabii tahsil ettiler ise.) şirketin finansman ihtiyacı her şekilde karşılanacaktır. en fazla yatırımlar yavaşlatılır. 10 000 dönüm 2028 değil 2030 da gerçekleşir. şu hali ile bile Türkiyenin en büyük modern serasına sahip bir şirket ortağıyız...
böyle dönemlerde ülkemiz için , ülkedeki sabit gelirli veya gelirsizler için üzülmek lazım, borsada da antin kuntin kağıtlardakiler.
neyse moral bozun ama hayat devam ediyor ve biz yastığa rahat başımızı koyabileceğimiz bir yatırım içindeyiz...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir...
Orta Asya'daki en büyük tarım yatırımına başlayan Alarko yönetimi, Kazakistan Başbakan Yardımcısı Serik Zhumangarin ile görüştü.
Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre, Kazakistan Başbakan Yardımcısı Serik Zhumangarin, Alarko Holding’in Başkan Yardımcısı Abbas Şahin ile yaptığı bu görüşmede 650 milyon dolar değerindeki yatırımda özellikle domates yetiştiriciliği yapılacağını söyledi.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/al...yapacak/754200
.......
"Görüşmede Çimkent’te gelecek yılın sonu*na kadar bir sera kompleksi*nin yanı sıra yetiştirilen ürün*lerin işlenmesi için bir tesis in*şa edilmesinin altı çizildi. İki aşamalı yatırım planında ilk aşamada 45 hektar, ikinci aşa*mada ise 130 hektarlık bir ya*tırım söz konusu. Kompleks, tam kapasiteye ulaştığında yılda 51 bin ton ürün üretme*ye başlayacak. Yurtiçinin ya*nı sıra burada yetişen ürün*ler Rusya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelere ihraç edilecek. Tesis ve yatırımlarla yaklaşık 2 bin kişiye istihdam yaratacak."
"Şirket ayrıca inşaat süresi*ni kısaltacak sera yapılarının üretimi için Çimkent’te bir tesis açmayı planlıyor."
yavaş yavaş şekilleniyor daha doğrusu açıklanıyor... Kazakistan dev bir yatırım olacak
siz bir malı neden alırsınız?
buna bir cevabınız var ise gerisi kolay:
mesela hepimiz çay alırız. bir ara yaban kirazı katkılı çay almıştım. denemek için benim damak tadıma uygun değildi. ama sadece deneme dozu idi ve 200 gram mı neydi. fiyat da çok uygundu veya canımı acıtmayacak derecede idi.şimdi ben bu çaydan 1 ton almış olsam ne olurdu. işime yaramaz, satsam satamam muhtemelen beni iflas ettirirdi...
tirebolu 28 veya 42 çay: alınır mı evet alınır. hesaplı bulursanız hiç kaçırmayın ama onu da 1 ton aldığınızda pazarlamak zorundasınız. ve pazarlayacağınız malın alış fiyatı çok hesaplı olmalı... ben tüccar değilim ama tüccarlar nasıl pazarlayacaklarını bilirler...
kriz dönemlerinde ihtiyaç olan malların satışı kolaydır. çünkü insanoğlu zorunlu tüketimine öyle veya böyle devam ederler. peki hanginiz 100 000 euro verip lale soğanı alırsınız? alınmadı mı alındı. çılgınlık mıydı değildi. birileri birilerini kerizliyordu ve alım çılgınlığı başlamıştı. ben alayım başkasına satarım. değeri var... patlayınca iflaslar başladı. mesela bitcoin değeri nedir. birileri alırsa fiyatı yükseltirse değerli gibi görünür. peki ben inançlarıma uygun olsaydı bile alır mıydım? hayır. ne yapılır bitcoin... bir başkasına satacak mal almak benim gibiler için zordur...
badem alırım, ceviz alırım, çay alırım, ekmek alırım ama ucuz diye 100 ekmek alsam pahalı olur. ihtiyacım ne ise o malı saklayabilecek ortamım var ise alırım. badem 5-10 yıl sağlam kalır, ama ceviz 1 yıl sonra çöp olmaya başlar.
neyse kısa keselim... ben bilmediğim malı almam... eğer 50 liradan badem aldıysam gerisini alabileceğim ortam var ise 60 lira verene satabilirim. ama badem 100 lira olacak diye varımı yoğumu bağlamam. hele kiraza hiç bağlamam. 5-10 günde kurtlanır gider.
galiba yatırım da öyle... bir malı neden aldığınız biliyor iseniz iş bitmiştir... ben yılda 20-30 kilo badem yersem 200 kilo badem alır mıyım? eğer uygunsa pazarlayabileceksem alırım. ama fiyat uygunsa param da var ise 50 kilo alır atarım bir kenara, hatta 100 kilo... en kötü ihtimalle yerim ya da sağa sola hediye yaparım ( bal hediyesi yaptım ama badem hediye etmedim, dikkat kabuklu badem) . ama badem satarım diye almam...
şimdi hisse senedinde benim hedefim ne 10 ya da 20 dolar... şimdi kaçtan veriyorlar. 3 dolar. vadem nedir 5 yıl. 5 yılda 3 misli iyi midir evey çok iyidir. bozulur mu pek bozulacağa benzemiyor.... peki 10 dolar olmaz ise ne olur. bana göre olacak ama eğer yatırımlar iyi gidrt isr hisse başı 2 dolara yakın kar eder en kötü 1,5 dolar yarısını bana temettü olarak verir... eee vermedi bana bir zararı yok dursun bir köşede geçmiş yıl karlarını şişirip dursun. bir şekilde ederini bulur... ama benim kısa vadede ihtiyacım var işte olmadı bu ben kendi adıma ihtiyacım olmayan para ile yatırım yapıyorum...
siz siz olun bilmediğiniz hisseyi almayın... bir de yatırım tavsiyesi vereni dövün ve inanmayın :) ...
"BeyazYakaGiyer
@beyazyakagiyer
·
43m
Geçmiş yazdıklarımın tekrarı gibi oluyor ama tekrar tekrar yazmak lazım spekülatif haberlele yatırım yapmaya ya da yatırımdan vazgeçmeye kalkarsanız genellikle üzlürsünüz. Dünkü savaş çığırtkanlığı da benzer bir ders oldu. Şirketlere ve hikayelerine yatırım yapın olaylara değil"
https://www.linkedin.com/posts/palmi...member_android
Gübre fuarlara katılıyor..
Bilançoya takviyesi olur inşallah... :he:
stratejik ortaklar
"SNF su kimyası konusunda uzmanlaşmıştır. Pazarlarımız su, petrol, gaz ve mineraller gibi doğal kaynakların giderek kıtlaşmasıyla yönlendirilmektedir. Ürün uygulamalarımızın çoğu suyu arıtır ve geri dönüştürür veya su tüketimini en aza indirir."
"Mugavero Fertilizers is an Italian leading agriculture business since 1959, represents manufactures, wholesale and retail distributors of Fertilizers and Crop Nutrition Solutions around the Globe."
enerji depolama ile de güzel bir şirket işbirliği vardı. biraz fazla iyi gitmekteler ya da biz piyasanın cahilleriyiz
.
https://www.linkedin.com/posts/murat...member_android
.
Sıfır kalıntı...
Kimyasal yok...
Tarim kısmı 12. ay blançosuna bakalım ne kadar tesir edecek?
.
https://www.linkedin.com/posts/alser...member_android
.
Alsera ödül de almış.
Alkışlıyorum.
Darısı kiraz ağasının başına :he:
züğürt ağa filminden beter bir süreç var... orada bir alış veriş vardı. sarı siteye koymadım ama etrafa duyurdum. piyasada insanların neredeyse metrekaresine 1000 lira istediği ovada ben 350 lira dedim. merkeze evlere 200 metre, besihanelere 100 metre, ilçede yer alan 5-10 üretim tesisinden b,rine 250 metre. yeri gerçekten çok güzel ve kameriyesinde piknik yapmak için bile elde tutulabilir...
ağalıktan vazgeçmemin 2 nedeni var. benim için çok büyük. 6300 metrekare yerine 1300 falan olsa mükemmel olacak. yetişemiyorum ( malum profesyonel bebek bakıcılığı yapıyorum mahduma).
diğeri ise ALARKın fiyatı. bu fiyat gerçekten çok ucuz. fırsat kaçmadan satıp ALARK ile değiştirsek fena olmayacak diye düşündüm.
bu yüzden kiraz yerine züğürt ağalığa terfi edebilirim.
ALARKO eğer flamingolar gelir ise arkasından baktırır. hem ödüller hem ortaklar ve iş yapma biçimleri gerçekten mükemmel bir firma olmaya doğru götürüyor. uçak ve enerji depolama yanında tarımda gerçekten bir dev olma yoluna doğru gidiyorlar. bu şirket şimdilerde kan kustursa da zaman gelecek ya bu çağlar yüzünden 1,70 ten alamamıştık dediğimiz gibi 3 dolar civarından şu şirketi alamadık diyeceğimiz günler olacak diye düşünüyorum. piyasada bir türlü tepki konulamayışı ise galiba zıplamanın epey bir yüksek olacağına delalet. ya da ben öyle istiyorum.
zinhar yatırım tavsiyesi değildir
.
.
Gübreciler "hektaşîler" çok prim yapmıştı. :)
Alarko gübrede kapasite artışı duyulabilir mi?
:he:
.
https://www.linkedin.com/posts/alsim...member_android
.
Kazakistan Çimkent'te tam kadro inşaata başlamışlar.
Hadi hayırlısı :)
.
.
Yine gübre..
:he:
Evet, doğal gaz ile... :ok:
(Kazakistan'da jeotermal kaynaklar da var, ancak bu Çimkent'te tahsis edilen araziden uzak diye biliyorum)
Alarko inşaat konusunda tecrübeli ..
Pek çok yetişmiş elemanı var... Sera inşaatında seri davranabilme ve maliyetleri minimuma düşürebilme kabiliyetine sahip...
Diye düşünmekteyim.
Gelecekte;
Kendi tohumu,
Kendi gübresi,
Kendi serası, ile dikey entegrasyonu mühim ölçüde tamamlamış olacak gibi......
Kazakistanin Alarko'ya yaptigi tarim yatirimi davetinde dogalgaz tesvigi de vardi diye hatirliyorum.
.
https://www.linkedin.com/posts/%C3%B...member_android
.
Seradan domatesten çok bahsettik .
Bununla bitireyim.
Tarım ve Orman bakan yardımcımız Eskişehir'de.
:)
"Fiiliyatta BİST bir yatırım ortamı değildir, siz de yatırımcı değilsiniz, bunu unutmayın. İşin gerçeği budur. Siz kendinizi yatırımcı olarak görüyorsanız hala bu işte pişmemişsiniz, yeteri kadar tecrübe kazanamamışsınız demektir."
sn TH nın mesajı... ben tecrübesizlerden biriyim ve maalesef bizim piyasamız için haklı... haklı olduğunu teslim etmekle beraber gün gelir bir gün fiyatlar yerini bulur diyerek yatırımcı olmaya devam ediyorum kendi adıma...
Üstadım, TH'nin kullanabileceği enstrümanlar çok....
Sizin sınırlı enstrümanınız var :
Ev, arsa, bazı hisseler, altın, katılım fonu...:whistling:
ev arsa yatırımı önümüzdeki dönemde ülke reel olarak zenginleşir ise olabilir. kendi adıma uzun müddet gayrımenkul yatırımcıları eski güzel günleri anacaklar...
altın yenmez demiş ulu manitunun evladı kızılderili reislerimiz... bu piyasanın oynaklığında altın vezir de eder rezil de...
katılım fonları mı ıslık ıslık da ıslık... gerçekten katıldıkları var mı bilmem... Sukuklarla ilgili bir araştırma yapmıştım kendi çapımda ve sadece isminin değiştiğini görmüştüm...
bazı hisseler dışında alternatif yok... yok da onları da pek gören yok... gençliğimizde evlenilecek kızlar farklı idi. gezilecekler farklı... gezileceklerle gezerken çoğumuz tutulup kalırdık haspalara ve evlenilecek kızlar da farklı saikler ile armudun iyisini yiyenlere kalırdı... hisse senedinde de sanırım bekar olarak öleceğiz. bizim evlenilecek hisseden pavyon gülü yaratma heveslileri belki kar ederler ama bizler bekar :) :) :)
"Bağlı Ortaklığımız Alfor Aviation and Technical Services Limited Yönetim Kurulu tarafından;
Havacılık sektöründe faaliyet göstermek üzere 18.000.000,00 TL (on sekiz milyon Türk Lirası) sermayeli bir anonim şirket kurulmasına ve söz konusu şirkete 18.000.000,00 TL ile iştirak edilmesine,
karar verilmiştir.
Kamuoyuna duyurulur.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir."