Yeni bir serbest fon kurmak fikirleri varmış Bu acaba MACin performasını etkiler mi?
Printable View
Gerçekten çok başarılı bir yayındı. Yakın zamanda serbest fon kurmak için çalışmaları netilendireceklerinden bahsetmiş. Keşke nitelikli yatırımcı kısıtı olmayan bir fon olsa. Şuan en çok istediğim şeylerden biri bu şekilde bir fona yatırım yapmak. Yayında Haydar Beyde bahsetmiş, %80 kısıtı düşüş zamanları hsyf leri çaresiz bırakıyor. Neden hadge yapmadığını da 1. Videoda açıklamış ve fonun neden sadece 2017 de endekse yenildiği belli olmuş.(hadge sebebiyle yaklaşık %50 zarar etmişler)
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
teşekkürler
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Altın ons fiyatının virüs etkisinden kurtulmuş kendi dinamikleri içinde hareket ediyor diye düşünüyorum. Yani aşı dağıtımı başladı, virüs işi kontrol altına alındı gibi haberlerin artık altın fiyatları üzerinde etkisi olacağını düşünmüyorum. Bu konuda fikri olan var mı?
Ziraat 2 yeni BYF çıkarmış ve fiyatları açıklanmış:
Z30KE
Z30KP
Yalnız portföy dağılımlarını bulamadım.
Beni sevindiren bir haber olmadı açıkçası. Sonuçta konsantrasyon dağılacak, bölünecektir. Ama daha önce de dediğim gibi nitelikli yatırımcı şartlarını sağlasam da serbest fon benim sıcak baktığım bir durum değil. Serbest fonların işleyişinde havuz yöneten kurumun kontrolünde oluyor. Kurum riskleri falan da devreye giriyor, bu tür riskleri sevmiyorum kişisel olarak.
Selamlar, nitelikli yatırımcı açıklamasından bankada hesapta tutulan para da toplama dahil diye anlıyorum.
Bu durumda, bir şekilde bankada bir milyon toplayan biri 10bin TL'lik serbest fon alabilir mi? Fon şirketinin kararına mı kalmış?
Bir milyon azalınca bildirim zorunluluğu var ama sonra ne olduğu belirsiz, sonrasında alım yapmaya bir engel mi oluyor?