Haklısın önemli olan niyet...Sorunun çözümü için karşılıklı adım atılırsa düğüm bir yerde çözülür..Fakat bağlanan maaşlara baktığımızda ABO çok önemli oluyor...Buraya da bir dokunuş gerekli diye düşünüyorum...
Printable View
Almanya´da emeklilik yasi dolmadan en erken 4 yil önce aylik % 0,3 (en fazla 4 yil icin max. % 14,4) kesinti ile erken emekli oluna biliniyor.
EYT uygulamasinda maasda indirim olarak belki Almanya´dan örnek ala bilirler.
Yaa mübarekler illa emeklilikle ilgilimi birşeyler yazılacak. Ona yakın konularda olur. Köyde kaç gündür canım sıkıldı valla. Bizim köyün emeklileri en son zamdan hiç memnun değiller. Mazot 25 un çuvalı 400 tl oldu. Keşke zam gelmeseydi diyorlar. Kurbanlık kuzular şimdiden 5 bin 6bin. Bu iş nereye gidiyor arkadaşlar. Saygılar
uzun zaman baskılanan fiyatlar pandemi bahanesi ile yükselişe başladı ,hükümettende ses çıkmayınca bu zamların ardı arkası kesilmeden devam ediyor bahane de devülasyon...Dolarcıyıda faizciyide herkesi kazığa oturttu piyasa..Birçok ürüne %500 varan zam yapıldı..Bunun ne sabit gelirliye yapılan zam ne de dolardaki artışla ilgisi var...Şimdi kim kimi tutarsa ...
Köyümüzde birçok kişi emekli. İnanın maaşlar olmayacak çoğu kişinin geçimleri çok zor olur. Gerçi bu başlığın 12. Sayfasında yazmıştım birçok kişininde maaş kartı şehirde yaşayan çocuklarında. İnsanlar hayatlarından soğumuşlar valla. Zeytin budama sezonu neredeyse bitecek daha budama yapan yok. Budama yevmiyesi 250 tl. İşin içinden çikabilirsen çık. Mazotun pahalılığından kaç kişi biliyorum tarlaya yaya olarak gidiyor. Hayırdır diyorum doktor yürüyüş tavsiye etti diyorlar. Ya hepinizde aynı doktoramı gittiniz mübarekler. Güler misin ağlar mısın.Saygılar.