Arenanın güneş enerjisi işi nedir Emirhan abi? Güneş enerjisi ile ilgili yazılımlar mı yoksa direk üretim mi? Teşekkür ederim.
-Hiçbir şey bilmiyorum yatırım tavsiyesi değildir.
Printable View
Arenanın güneş enerjisi işi nedir Emirhan abi? Güneş enerjisi ile ilgili yazılımlar mı yoksa direk üretim mi? Teşekkür ederim.
-Hiçbir şey bilmiyorum yatırım tavsiyesi değildir.
dört gözle yolu beklenen hsbc nihayet alıma başladı..
Üretimi yok bu konuda. Arena ticaret şirketi , üretici değil.
Set Solar panellerinin , Nexans kablonun ve Huawei invertorün distribütörlüğünü yapıyor.
Ama yaptığı sadece ekipman satışı değil. Danışmanlık , projelendirme ve hatta finansmana kadar anahtar teslim tesise kadar bir hizmet veriyor.
Hatta bu konuda şirket içinde Arena enerji diye ayrı bir bölüm açıldı ve profosyonelce bu işe girdiler. Ancak işin çağı hakkında çok detay bilgiye sahip değiliz.
İlk başta bu işten senede 300 milyon lira ciro katkısı bekliyoruz demişlerdi. Kur arttı şimdi bu meblağ 500-600 milyona çıkmış olmalı ama gerçek ciro ne kadar bilmiyoruz.
Ama 600 milyon bile olsa , 2022 beklenen cirosu olan 12-13 milyar lira içinde bu işin payı max. %5 seviyesinde kalıyor. Geleceği çok parlak ve karlılığı yüksek bir iş. Dünya temiz enerjiye doğru gidiyor. Bu durumda bu iş önümüzdeki 15-20 senenin gittikçe büyüyen bir işi olacak. Bu pay %5'lerden daha yukarı gider 1-2 yıl içinde.
HSBC 25 bin lot aldı ama 13 üzerinden alış yapmadı. Belli ki artık 13 liranın altında alıcıyım bunun altına indirmeyeceğim mesajı veriyor.
Bunu geçen de yamıştım , 13 liranın altında satanın daha alttan alma ihtimali çok yok. Buralardan satan Ya tamamen vedalaşır yada daha yukarıdan almak gibi zararına iş yapar.
O yüzden uzun vade tutmak isteyenler için bu seviyeler hiç uygun yerler değil satmak için. Artık Arena için en kötü geride kaldı. 13 liralar diptir. 2022 bilançoları geldikçe bu seviyelerin çok ucuz olduğu anlaşılacak.
HSBC'nin alıma devam edeceğini tahmin ettiğimi yazmıştım. Nitekim 4-5 gün üstüne tekrar geldi ve çok az aldı geçmişe göre. Ama kendini göstermesi yeterli bence.
Bundan sonra da devam edecektir. Hisse 13i50 üzerine çıkabilirse , bir önceki zirve olan 14,40ın da üstüne çıkar.
Hayırlısı ile bekleyelim bakalım
Emirhan hocam, artan enerji maliyetleri sebebiyle güneş enerji kurulumunda ciddi artış beklentisi var. Geçen hafta ışık ökte de 2022 yılının favori sektörlerinden birisi olarak bunu gördüğünü ifade etmişti. Sanayide 3-4 katına çıkan elektrik enerji maliyeti sözkonusu çünkü.
Acaba sektörde set solar ve ekipmanlarının pazar payı % kaç bilginiz var mıydı ?
Teşekkürler yorumlarınız için.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
[QUOTE=Dandanakan;5711646]https://www.tradingview.com/x/a1tBUUP4/
https://www.tradingview.com/x/t6jk65qG/
Sende bu hisse gerçekten varmı varsa neye göre aldın ceo defalarca ekonomi kanallarında açıkladı şirketin faaliyet raporlarında detayları ile yazıyor olmadı aç yatırımcı ilişkilerine öğren yeni satınalmadan haberin varmı?? İşbirliği invertör konvertör yani enerjinin ana kolunda yok böyle sorular görünce dayanamıyorum muhtemelen kırılacaksın ama haddimede değil
Pazar payı hakkında çok bilgim yok hocam ama bu işin önümüzdeki yıllarda çok büyüyeceği kesin.
Hem dediğiniz gibi enerji maliyetlerinin artması nedeniyle şirketler kendi tükettikleri enerjinin en azından bir kısmını karşılamak için Güneş ve Rüzgar enerjisi işine girmek isteyeceklerdir , hem de çevresel nedenlerden dolayı karbon ayak izini belli bir seviyenin altına indirmek için bu işlere girmek zorunda kalacaklardır.
Mesela kademeli olarak karbon ayak izini belli bir seviyeye indirmeyen firmalar , bir tarihden sonra ya Avrupaya ihracat yapamayacaklar yada extra vergi ile karşılaşıp rekabet güçlerini kaybedecekler.
Dolayısıyla , öyle yada böyle , ya ekonomik şartlar ve zorlamalar nedeniyle , yada çevresel hassasiyetler nedeniyle yenilenebilir enerji işi her sene artan hacimlerle devam edecek. Bu büyüyen pazarda var olmak önemli. Pazar payı veya ciro elbet kademeli olarak artacaktır.
Bende bu hisse gerçekten var, Bilişim sektörü olduğu için aldım. Bazı arkadaşlar bilir yatırımcı ilişkilerinden herşeyi öğrenmeye çalıştığımı öğrendiğimi ve forumda paylaştığımı fakat Arena yatırımcı ilişkilerinden henüz e-maillerin dönüşleri yapılmadı. Evet herşeyi hazır beklemeden açıp okumak lazım, böylece kendine de birşeyler katmış oluyorsun hak veriyorum serzenişine fakat Emirhan06 finansal okur yazarlığı bana göre iyi olduğundan ondan öğrenmek bana keyif veriyor.
Henüz az bir zaman oldu ve şu ara vaktim iş yoğunluğundan kısıtlı, önümüzdeki günlerde kendi araştırmamı da yapacağım, Teşekkür ederim.